Au trecut mai bine de doua saptamani de cand s-a inchis pagina lui Tony Poptamas. Si stateam sa ma intreb unde cacat e mineriada despre care vorbea idolul femeilor (l-am numit aici pe raduef)? Unde ma-sa mare sunt actiunile organizate, in cadrul carora se strangeau cate cinci mii de dementi ca sa inchida pagini cu care nu rezonau spriritual? Unde sunt cei ce se grupau pe internet, ca sa inceapa sa ceara taxe de protectie paginilor care fac business pe facebook? Unde-s micii intreprinzatori speriati? Mda, hai sictir, ca sa fiu si eu in ton cu urarea pe care mi-ai adresat-o.

Unde mortii ma-sii este jihadul virtual despre care vorbea celalalt mare formator de opinie din online?

Ah, da, dom’ Vulpescu, unde pula mea sunt consecintele dramatice despre care pomeneati ca or sa apara, atunci cand Poptamas o sa-si redeschida pagina sau isi va face una noua? Ca eu nu le vad, dar poate le simti matale in organism. N-ai vrea sa ni le deslusesti si noua, profanilor? Unde e cutia aia a Pandorei deschisa? Cum cacat s-a schimbat radical spatiul social media? Pai nu ar fi frumos sa ti-o intorc si eu acum zicand: ne-ai mintit, idiotule (este fix termenul folosit de domnia voastra)! Dar eu nu vorbesc asa urat.

Scriu articolul asta pentru ca mi-am dat seama de o treaba. Cam tarziu, cred, dar asa e cand le faci pe toate de capul tau si nu te ajuta nici dracu’. Pretiosul ala de raduef si spiritualul de Vulpescu au scris despre inchiderea paginii lui Poptamas dintr-un motiv pe cat de simplu, pe atat de prozaic: pentru trafic. Si daca nu ma credeti, poate o sa realizati cand o sa cititi (desi cred ca ati facut-o deja) alt articol al lui Vulpescu, scris cateva zile mai tarziu, in care „nu-i multumea Simonei Halep”. Hai ca e la mintea cocosului. Iei subiecte care deja se viralizeaza si arunci si tu doua vorbe despre ele, ca nu te doare gura mana. Recomandat ar fi sa le scrii exact pe dos, fata de opinia generala, ca sa inflameze mai mult spiritele si ca sa fii sigur ca se vor propaga. Si uite-asa iti mai cresti notorietatea.

Ca sa ma intelegeti exact, este ca si cum m-as apuca sa scriu si eu acum despre condamnarea lui Cioaca (cand scriam acest articol, de-abia se pronuntase instanta, subiectul facea ravagii in presa). Numai ca m-as pozitiona de partea lui Cioaca si m-as balaci din greu in expresii de genul „saracul nevinovat”, „persecutii ale politiei si justitiei”, „scarba de soacra” si „curva aia de Elodia”. Pe fondul bucuriei generale din online, ca in sfarsit s-a facut dreptate, macar din curiozitate articolul meu va fi citit, comentat (altfel nu ai cum sa-l injuri pe cel care scrie tampenii) si dat mai departe (macar pentru exemplificarea prostiei). Dar ce m-ar mai interesa pe mine? Scopul ar fi fost atins. Acum ati prins-o?

Asa ca, pana una alta, Zoso e singurul care a avut dreptate. S-au mai disipat cretinii. Si o simt chiar prin faptul ca, in lipsa de altceva, intra la mine pe pagina sa behaie si sa se planga.

In concluzie, abia astept Wimbledon-ul. Sper sa ajunga Halep in finala. Sau chiar s-o castige. Sa vezi ce frumusete de articol despre „curva aia de Simona” o sa scriu.

mihai_vasilescu_seo

sursa foto