Text scris de Gabi.

Când m-a sunat o prietenă să-mi spună că vineri seara, de ziua ei, ieșim în club noi, fetele, exact cuvântul ăsta, „fetele”, mi-a sunat oarecum dubios. Și-am ieșit cu fetele.

Cred că eram pe la al patrulea pahar când, fără să vreau, am filozofat nostalgic cu voce tare. De ce până la 25 de ani ne spunem între noi “femeie” și după aia dintr-o dată devenim “fetele. „Fetele” au zis aia, „fetele” au făcut ailaltă. Am spus toate astea în timp ce muzica bubuia de ne zgâlțâia ficații, iar eu îmi făceam curaj să mai dau peste cap încă un Campari sec, cu un singur cub de gheață și fără portocală. N-am terminat bine și sărbătorita a răcnit la mine cu un rânjet satisfăcut:

– Păi nu, dragă, că acum nu mai suntem nici fete, nici femei. Suntem M.I.L.F.!

Am golit paharul în timp ce mă uit la fiecare dintre ele, încercând să le suprapun imaginea peste oricare dintre filmele porno cu MILF’s pe care le-am văzut vreodată. N-am reușit.

Fac un semn că mă duc la toaletă și acolo mă pironesc în fața oglinzii. Din ea se holba la mine o tipă de 40 de ani care a avut toată viața ei de adult nesiguranțe în ceea ce privește feminitatea și pe care au „pâsâit-o” cel mult niște muncitori de la „Drumuri”. Ceea ce nu e foarte reprezentativ, ăia ar fi dus acasă și o tulpină de brad dacă vreo ciocănitoare și-ar fi făcut cuib în ea.

Edificată, mă întorc la masă și mă mai uit o dată la ele. Nimic! Niciuna nu arătam ca Jenna Jameson sau Sarah Young. Iar eu p-astea chiar le admir!

Le aștept să se adune toate (vreo două dansau cu niște tineri care sper că arătaseră buletinul la intare ca să-și dovedească vârsta) și întreb oarecum nedumerită:

– Cum naiba ne dăm seama dacă am devenit MILF?

Nu că nu mi-aș dori să fiu vreo MILFă, dar de unde naiba știm?

– Da’ tu nu te uiți în oglindă? Îmi strigă sărbătorita în timp ce pe fundal se auzea „Creep” a lui Radiohead.

Ba mă uit! Și încă ce mă mai uit. Uneori cu groază. Și mă gândesc oare la ce se uita dermatoloaga când m-am dus la ea cu toată fața roșie și mi-a propus să-mi injecteze niște botox în ridurile dintre sprâncene. Nu, nu-mi trecea roșeața, dar măcar nu mai păream așa supărată.

Intervine a treia care îi dă dreptate sărbătoritei Și ea crede că am devenit MILFe. Ar putea să jure că assistent-managerul ei o privește cu poftă de fiecare dată când îl trimite să-i ia rochiile de la curățătorie.

– Tu nu vezi cum se uită puștii ăștia la noi? Uite, cer acum nota și te lămurești singură.

Zis și făcut. Îl cheamă pe tânărul frumușel care ne servea, ăsta aduce nota, iar prietena mea îl întreabă languros:

– Ia spune, dacă ar fi să pleci acasă cu oricare dintre femeile de pe aici, pe cine ai alege?

Frumușelul s-a uitat la noi și-a răspuns pe nerăsuflate.

– Pe una dintre dumneavoastră, că lăsați cele mai generoase bacșișuri și aveți și bani de taxi, dup-aia.

Da, sigur am devenit MILF.

mihai_vasilescu_milf