Dacă tot ați rămas pe-acasă de Sfânta Punte, m-am gândit să vă ajut să treceți mai ușor peste.

👉 Baby Reindeer – mini-serie, Netflix

Am început cu cireașa de pe tort, deși aș fi vrut s-o păstrez pentru final, dar mi-a fost teamă că n-o să citiți tot.

Deși titlul v-ar putea induce în eroare, să știți că nu este vreun film sau documentar despre animale, n-o să apară niciun pui de ren.

În schimb, prieteni, dacă vreți să vedeți ceva cu adevărat foarte bun, dacă vreți să simțiți măcar un pic ce simte abuzatul față de abuzator, dar și abuzatorul față de victima lui, Baby Reindeer este serialul pe care nu aveți voie să-l ratați.

Iar faptul că este o poveste reală îl face să fie și mai intens decât dacă ar fi fost ficțiune. M-am surprins de câteva ori zicând cu voce tare: „n-are cum așa ceva, n-are cum”. Dacă-i dați play o să înțelegeți de ce.

În plus, nu știu cine sunt oamenii ăștia doi care fac rolurile principale, n-am mai auzit în viața mea de ei, dar sunt incredibil de buni amândoi. Ea, cel puțin, este atât de bună că o crezi până la ultima virgulă din rolul senzațional pe care-l face.

Prieteni, atât vă spun: uitați-vă la Baby Reindeer.

Un singur lucru nu mi-a plăcut: că are 7 episoade. Treabă care face să pară că are acțiunea un pic cam lentă uneori. Dacă-l scoteau cu 4 episoade, sau maximum 5, ar fi fost pur și simplu perfect.

👉 The After – scurtmetraj, Netflix

Are doar 18 minute, dar este atât de intens și are atâta dramă, că te ține cu sufletul strâns în 17 dintre cele 18. Probabil de-aia s-a și îndurat Netflix să-l pună pe platformă, că alte scurtmetraje, eu nu știu să mai aibă.

👉 Furies – serial, Netflix

Ăsta se vrea un serial de acțiune, o incursiune fantezistă și plină de adrenalină în lumea interlopă a Parisului.

Problema e că reușește să fie doar o porcăriuță semi-penibilă, trasă de păr, prost scrisă și mediocru jucată. Dacă aș fi sub amenințarea armei și-aș fi nevoit să aleg între Furies și Clanul, cred c-aș alege Clanul.

Ca să înțelegeți cât e de rău. Eu n-am putut să-l duc, l-am lăsat după episodul doi.

👉 Retribution – film, Netflix

Dacă ți-era dor de seria Taken sau de orice alt film în care Liam Neeson distruge un oraș întreg cu mâinile goale, cruțând doar femeile și copiii, ăsta e filmul.

Nu am ce să comentez despre, este fix genul de film în care te aștepți să joace Liam Neeson.

👉 The Signal – serial, Netflix

Hmmm, am sentimente împărțite despre serialul ăsta. Cred că scenaristului i-a plăcut mult Interstellar și și-a zis „ia să fac și eu ceva care seamănă”. I-a ieșit, chiar seamănă, doar că din păcate seamănă exact cum un Pinscher Pitic seamănă cu un Dobermann.

Începuse bine, mi-a plăcut ideea, după care pe parcurs a luat-o destul de tare razna. L-am dus până la capăt, dar uneori mă lua jena că mă pot uita la el.

Nici nu știu dacă să vi-l recomand sau nu. Faceți și voi cum simțiți.

Apropo, vedeți că aveți Interstellar pe Netflix, dacă nu l-ați văzut.

👉 Iron Reign – serial, Netflix

Este extrem de deranjantă tendința producțiilor de limbă spaniolă de a se transforma în telenovele. Nu știu de ce, probabil pentru că scenariștii și regizorii au în ADN o particulă de „Mala mujer” sau ceva.

Am început Iron Reign, am ridicat o sprânceană „hmm, pare bun”, și-am băgat pe nerăsuflate două episoade. La al treilea era deja „Inimă sălbatică” combinat cu „Sclava Isaura”. M-am oprit acolo.

👉 Ford v. Ferrari – film, Netflix

Eu văzusem filmul ăsta la vremea lui, în cinema. Partea bună e că uitasem mult din acțiunea lui, prin urmare a putut să mă surprindă din nou, cinci ani mai târziu.

Dacă nu l-ați văzut, sfatul meu e să-i dați play. O să vedeți un Matt Damon perfect și un Christian Bale absolut senzațional. Iar povestea în sine este wow. Unde mai pui că e și adevărată?

👉 The Martian – film, Netflix

Și p-ăsta îl văzusem la vremea lui în cinema. Mi-a plăcut și atunci, mi-a plăcut și acum la fel de mult. Un Matt Damon la fel de bun cum îl știți și un Ridley Scott care face ce știe el mai bine: regie perfectă.

Singura diferență ar fi că pe vremea aia nu aveam un crush pentru Jessica Chastain, acum aș băga-o liniștit pe lista de freebies, lângă Angelina și Cate.

Pe scurt, dacă ați rămas pe-acasă zilele astea și n-ați văzut The Martian, tocmai v-ați rezolvat două ore și 24 de minute.

👉 Beast – film, Netflix

Doamne Dumnezeule, Bărbosule Suprem, Mare Manitou, Buddha, Allah și care mai sunteți p-acolo, cât e de rău filmul ăsta. Până și Idris Elba, care-mi place mult de tot, e atât de rău pe rol, că n-am putut să rezist.

M-am lăsat păcălit de subiect și de locul filmării, Africa de Sud, dar n-ai cum să te uiți la așa ceva. Scenariu prost scris, replici de ți se face ție rușine, acțiune tembelă, tras de păr unde nu trebuia tras de păr, prost, prost, prost.

Am rezistat până la secvența când o fetiță de 12-13 ani vrea să place de lângă taică-său (Idris Elba) să salveze un muribund, fără să aibă vreo cunoștință de medicină și, mai ales, fără să-i pese că va da ochii cu Bestia din titlul filmului.

N-am aflat și n-o sa aflu niciodată ce-a urmat, pentru că ăsta a fost momentul în care mi-am zis „mai lăsați-o-n plm de vrăjeală” și-am terminat acolo socotelile cu acest film.

Atât pentru astăzi.