Ca mai toate lucrurile, gândite și puse în practică de autoritățile statului român, și exercițiul de azi cu alarmele aeriene s-a dovedit a fi un succes planetar. Dar, pe lângă imensul succes, și-a dovedit și utilitatea extremă. Imediat vă explic de ce.

La mine în cartier nu s-a auzit nicio alarmă, nicio sirenă, niciun nimic. Liniștea mai era spartă doar de claxoanele rătăciților care stăteau în coloana ce se formează la semaforul din capul străzii. Dar alarme sau sirene, nexam. Și-am fost deosebit de atent, că, na, voiam să văd și eu cum s-ar auzi în caz de.

Ei bine, deși nu s-ar zice la prima vedere, treaba asta se dovedește a fi extrem de utilă. De ce? Păi dacă ne ataca rușii, să zicem (am luat un exemplu la întâmplare, se știe că rușii nu atacă niciodată pe nimeni), și pică internetul plus semnalul tv, o să-mi dau seama că suntem atacați doar când o să văd tancurile lui Ivan trecând prin fața casei.

Iar asta, prieteni, îmi reconfirmă, pentru a mia oară, că la o adică sunt pe cont propriu. De aici și utilitatea deosebită a exercițiului.

Bănene, nimic, dar absolut nimic nu funcționează în țara asta. Totul e doar la nivel de „hai să mai bifăm c-am făcut ceva”. Că funcționează sau nu „ceva-ul” ăla nu mai interesează pe nimeni.

Uite, nu știu câți sunteți pe-aici la ora asta, dar am o rugăminte la voi: hai să vedem dacă doar la mine n-au funcționat sirenele. Lăsați-mi orașul în care sunteți (sau sectorul, dacă vorbim despre București) plus o confirmare sau informare scurtă: „s-au auzit” sau „nu s-au auzit”.

Că poate exercițiul a mers ca uns în toată țara și doar aici la mine, la țară, nu s-a auzit nimic.

sursa foto: freepik.com