Acum un an m-ar fi lăsat rece informația asta, dar având în vedere ce se întâmplă în ultima vreme în jurul nostru, am zis că poate ar fi cazul să-mi aduc și eu modesta contribuție la popularizarea acestei acțiuni.

Nu de alta, dar lumea stă rău cu nervii, după doi ani de pandemie, unul de război și niște cutremure. De-aia mă gândeam că, cu cât află mai multă lume, cu atât scad șansele unor atacuri de panică din senin.

Așadar, vedeți că de mâine se întoarce miercurea alarmelor în toată țara. Mai precis, mâine, miercuri, 1 Martie, începând cu ora 10:00 dimineața, vor suna sirenele în cadrul unul exercițiu de verificare a stării lor de funcționare.

Mă rog, are dublu scop, că exercițiul are și obiectivul de a reaminti populației că există și acest mod de avertizare. De care, între noi fie vorba, sper să nu avem nevoie vreodată în mod real. Exercițiul se va repeta în prima miercuri din fiecare lună, așa cum stăteau lucrurile și până-n pandemie.

Nu sunt convins că e corect ce spun acum, dar mi s-a părut că-l aud pe Arafat zicând că mâine, în același interval orar, se vor face exerciții și pe alte medii de alarmare a populației, cum ar fi mesaje RoAlert și notificări în aplicația DSU. Dacă am auzit greșit, aia e, să fie prostia mea, dar mai bine să v-o zic. Nu de alta, dar am constat că lumea se panichează rău la RoAlerturile alea.

Atât pentru azi, pe subiectul Protecție Civilă.