Salutare lume și bine că ne-am mai regăsit! Din lipsă de timp, sunt ocupat cu niște chestii pe care le-am temporizat ca un dobitoc, și care s-au prăbușit peste mine, voi trece o scurtă perioadă pe frugal mode. Aș fi vrut să fie ceva mai lungă ediția asta dar am început să scriu la ea sâmbată dimineața pe la ora cinci, așa că ar fi corect pentru noi toți să nu aveți prea mari așteptări. Facem ce putem și cât putem de bine.

➡️ Shinedown s-au gândit că este o idee foarte bună să facă în 2024 videoclip unei piese de pe albumul lor din 2018, ATTENTION ATTENTION. Ca să nu se simtă singură, două săptămâni mai târziu au recidivat cu o altă piesă de pe același disc, că de ce nu.

➡️ Dacă Kross nu mi-ar fi trimis link-ul cu albumul italienilor apărut în 2022, mai mult ca sigur că l-aș fi ignorat cu eleganță. Așa, Warfront a fost tocit bine de-a lungul anului iar Fellows Of The Hammer este melodia favorită de întreg discul. A suferit și ea un număr excesiv de play-uri.

➡️ Una dintre cele două trupe de metal celebre din Feroe au lansat 28 martie, Dragons Never Die, foarte ritmată și foarte mișto. Bine, dragonii ăia nu au s-au internat în vreun spital din  România, mai vedeam noi cum treceau de nosocomiale și dacă mai era valabilă faza cu nemurirea.

➡️ Un band din China care prestează un fusion de progresiv cu jazz, care cel puțin în melodia asta bate bine spre Messhuggah, destul de interesant și care are avantajul de fi produs de nenea Townsend. Albumul din 2022, One știu că a fost primit cu entuziasm de critica de specialitate. Eu am trecut greu de tot prin el, că atâta pot.

➡️ Trupa germană de melodic death metal Words Of Farewel au lansat  videoclip la o piesă scoasă de pe ultimul lor material de abia apărut, Stories to Forget, care nu sună deloc rău.

➡️ Mikael Stanne, omul care a fost cu vocea în Dark Tranquility, HammerFall, In Flames, Grand Cadaver și este vocea din The Halo Effect și Cementry Skyline, cel care își merită propria pagină din Cartea Metalului scrisă în suedeză. Violent Storm este o piesă care îți intră în suflet de la prima notă.  Și nu era de ajuns Stanne, lângă el au venit Markus Vanhala de la Omnium Gatherum, Insomnium, I am the Night, Santerio Kalo din Amorphis.

➡️ Dacă dansul cu moartea ar fi la fel de enjoyble ca melodia germanilor de la Saltatio Mortis cred că s-ar face liste de înscrieri ca la Caritas.

➡️ Am tras în tinerețe niște beții și drogangeli pe KORPIKLAANI , în care amestecam ca un alchemist scelerat,  vodcă, iarbă și ciuperci, absolut titanice. Nopți acoperite de văluri grele, încheiate cu zile în care mă trezeam fără busolă, leșinat peste sau sub dudui pe care nu le văzusem în viața mea. Nu o dată, am fost oprit să plec în pielea goală pe motor. Nu aveam haine dar aveam bocanci și cască, pentru că safety first, ladies and gents. Oh, delicious memories, am avut vreo doi ani de teambuilding în formă continuată. Vedeți că oamenii au și album nou, Rankarumpu, nu este noul far al folk metalului însă este al naibii de vesel.

➡️ Ziua în care Insomnium ies cu ceva, orice, nu poate fi decât una al naibii de bună. Au fost cu mine din 2002, de la primul album, au fost când eram în picioare dar și când eram în genunchi. Și sper că vor mai fi.

➡️ Sunt proiecte nereușite dar sunt și unele care întrec toate așteptările, Entheos este unul care a ieșit cum trebuie. Este incredibil ce poate face Crabb cu vocea ei.

➡️ De abia aștept să ascult noul lor album, despre care casa de discuri spune că o să fie cel mai bun al lor de până acum. Până atunci să ne bucurăm de primul single extras de pe disc, beautiful ladies and gents, Nightrage  cu A Throne Of Melancholy .

➡️ Erra au reușit încă o dată. Noul lor album, CURE este absolut demențial de bun și vă sfătuiesc să nu îl ratați. Puteți să vă faceți o idee despre ce o să găsiți pe el ascultând, Slow Sour Bleed și Wave, două dintre piesele trimise pe piață să îl promoveze.

➡️ Blind Ivy este o trupă din Krasnodar, știu, nasol, Rusia, al cărui nou album îl aștept de vreo patru ani. Foarte mișto melodia, foarte grea dar în același timp suavă. La fel de bună este și The Point of No Return, tipa de la voce, Elina Grishina, este din filmul care trebuie.

➡️ Vroiam să punctez niște chestii despre ce înseamnă un thrash bun pentru mine, niște comparații între albume, din astea dar din lipsă de timp și chef mai amân puțin treaba asta. Până atunci ca să faceți o idee începem cu Swallowed By Hell, o piesă de pe ultimul album al celor de la Morbid Saint, o trupă americană care în 34 de existență a scos 3 albume. Cel de al treilea, de abia lansat, Swallowed by Hell, și care conține 10 piese, este o lecție de old/new thrash metal, o explozie de energie de la un capăt la altul.

➡️ Nu știu dacă acești domni au mai avut vreo colaborare, eu nu îmi aduc aminte, dacă este așa trăim o chestie istorică. Domnu Satriani și Domnu Vai pă valoare o pun de o colaborare, una foarte bună. Cred că putea fi stelară dar ceva nu s-a pupat acolo.

➡️ Nu vreau să închei înainte de a vă prezenta o chestie care mi-a plăcut destul de mult. Vittorio D’Amore sau Victor Love, nickname de pornostar latin, este italianul care a compus Nel Nome Del Codice care face parte din noul lui album, NEL NOME DEL CODICE. Pe care vă invit să îl ascultați.

🟢 Aveți aici: LISTA LUI EDELWEISS – COLȚU’ CU METALE #96

Atât pentru astăzi, vă mulțumesc și sper ca până data viitoare să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de toți ai voștri. Pace!

sursa foto: freepik.com