Cum a dat un pic căldura, cum am început să strâng mult mai greu articole.
Și încă n-a început sezonul vacanțelor, la vară cred că nu mai scrie nici dracu’. 🤷♂️
- Vacile nu dau lapte;
- Degeaba ne uităm în sus, dacă nu vom zbura niciodată;
- Știu eu dacă o fi chiar așa de bine?
- Alejandro de Tomaso: mai mult înger, un pic demon;
- Cum am reușit să-l dăm jos pe falsul Isărescu de pe Facebook;
- Hmmm… interesant;
- Aveți 5 minute să vorbim despre domnul nostru „exagerare” pe transport electric?
2. deși camerele video în clase ar simplifica viața multora și ar rezolva foarte multe probleme, a) instalarea lor în clasă e ilegală, conform legislației europene, b) ar crea comportamente deviante, de animal supravegheat care c) vor duce la apariția altor probleme, inclusiv mutarea bullying-ului în afara școlii, unde nu mai poate fi controlat absolut deloc.
3. asta e soluția, nu supraveghere a la 1984 în școli.
Comentariu beton!14
Personal, cred că societatea se îndreaptă într-o direcție greșită din punct de vedere al violenței sociale. În câțiva ani (poate 10, poate 20) camerele de luat vederi vor face parte permanent din viețile noastre în încercarea de a se ține cât de cât sub control violențele.
de fapt, violența socială e în scădere. lentă, dar scădere. cine a făcut școala în anii 90 își amintește foarte clar cât de violentă era atmosfera în acele vremuri (mă rog, sunt și studii care confirmă asta, nu mă bazez doar pe memoria mea). acum suntem mult mai atenți la fenomenul violenței din școli, din societate, fiecare act de violență este imediat amplificat prin rețelele sociale, disecat și prezentat într-un context al apocalipsei. acum 20-30 de ani erau zeci de asemenea evenimente zilnic pe care nu le lua nimeni în seamă, deși multe ascundeau tragedii reale, pentru că nu erau popularizate, erau ascunse chiar.
și, oricum, repet, o atmosferă de big brother nu va rezolva nimic.
0
Comentariu beton!36
🤷♂️
@Berenger, simt nevoia să te contrazic! Personal, știu că există camere de supraveghere prin multe locuri, magazine, ATM, bănci etc. Nu mă deranjează in a mă comporta normal. Nevastă-mea e obsedată : poate au camere!
Două atitudini diferite in aceeași familie, unul se simte urmărit, altul nu are nicio problemă. Nu mă bag in legalitatea instalării in clase pentru că nu mă pricep, dar din cate știu s-a făcut un titlu de glorie când s-au instalat camere in clase pentru supravegherea examenelor. Dacă a fost doar temporar e o idioțenie.
Boborul rromân nu poate să se răzvrătească, deci veți accepta camerele ăstea la fel de ușor și cu înjurături așa cum ați acceptat parcările cu plată să mai intre bănet în fondul partidului unic.
@Mihai Vasilescu are dreptate dar nu neapărat din necesitate (aia va fi publicitatea; „pentru securitatea voastră generală” ceva gen) cât din inerție. Inerția catatonică publică, adică.
Laolaltă, se vaită cineva? (lăsați internetul)
Au intrat gloate de oameni în incinta poliției locale, să spargă monitoarele, să răstoarne mesele?
Loviți cu bolovanii camerele de pe stâlpuri sau pereți sau unde mai sunt lipite?
Nu?
Deci toate văităturile sunt o sclifosire. Despre cei care se vaită, la fel de lejer, puteți să-i întrebați: „Ai face pușcărie să dai jos camerele cu bolovanii, cu scările, cu orice?”
Imediat se calmează toți și toate când aud de pușcărie…
0
și fie-mea zicea stîlpe, da’ avea 3 ani…
PS dacă-ți sparge/zgîrie mașina cineva, imediat cauți un CCTV, altfel…
1. Mamaie avea o poveste pe care o spunea oricui îi călca pentru prima dată în curte.
Morala poveștii e/ra: Cine muncește mănâncă, cine nu muncește rabdă.
0
Ți-am scos io virgulele alea în plus, că se supăra mamaie pe noi. 😉
Mulțumesc. Nu fuseră puse de autocorect.
😁
Cine muncește mănâncă, cine nu muncește nu-i e foame 😁
Comentariu beton!15
1. Foarte, foarte, foarte bine zis. Ar trebui pus asta-n fiecare grădiniță, școală și facultate.
2. Camerele alea n-ar aduce nimic bun, din contră. Asta sună așa a „1984” de numa’, doar că mai nuanțat, așa. Drumul spre iad e pavat cu intenții bune.
3. Interesant, dar tot îmi dă cu virgulă. Ca să creezi mediocri pe bandă rulantă, sistemul e perfect.
4. Foarte fain articolul. Țin minte că visam la un poster cu De Tomaso Pantera.
5. –
6. MG promovează, în Austria, electricele-n draci. Tot căcaturi chinezești rămân. Britanic e doar numele mărcii. Un fel de Dacia Spring cu poleială.
7. În sfârșit o pus cineva punctul pe i. 👍
Bună dimineața! Mulțumesc pentru articole 👍
1. Corect. Cu filozofia „pică pară mălăiață în gura lui Nătăfleață” nu rezolvi nimic.
2. Cum au scris și ante-comentatorii mei, cel mai probabil în școală vor sta cuminți de frică și vor exploda în afara ei.
3. Toate bune și frumoase, mă întreb doar ce se întâmplă pe termen lung..
4. Foarte interesantă povestea! Ar merita un film, după cum spunea și autorul articolului.
5. Bine că au găsit o metodă, dar este frustrant cât poate fi de complicată.
6. Este prima oară când aud de această marcă, nu am ce comenta.
7. Am stat destul de confortabil și în autobuzele verzi 😁 în rest da, se exagerează cu beneficiile vehiculelor electrice.
Duminică frumoasă tuturor!
2. Sunt avantaje si dezavantaje aici. Camerele de luat vederi pot descuraja vandalismul, agresiunea si bullyingul intre elevi si intre elevi si profesori dar numai daca se iau masuri cand ce se intampla ceva, daca nimeni nu face nimic, nu se schimba nimic.
Sigur ca pot fi vazute si ca un factor ce invadeaza spatiul intim. Sa fi filmat, adica urmarit, 10 ore pe zi in clasa, pe coridoare, in curtea scolii, nu e chiar placut. In plus, s-ar putea ca supravegheatul asta sa se transforme si in altceva, printre altele, in studierea comportamentului unor elevi in timpul orelor, pauzelor. Lucru care nu e in regula.
@Tia
Adică ce nu e in regulă la studierea comportamentului unui elev? Desigur, ne referim la disciplină.
OldJohn Nu e ok pentru ca filmatul in scoli trebuie sa aiba doar rolul de prevenire si de reducere a violentei nu si rolul de a spiona elevii ca securistii.🙂
@Tia, e greu a defini supravegherea. Tocmai te-ai dus in spionită😬
2. Nu, nu cred că este echivalent cu Big Brother. Și mă gândesc de câte ori comportamentul isteric și violent al unor educatoare și învățătoare este descoperit fiindcă un părinte sau mai mulți au ascuns un dispozitiv de înregistrare în ghiozdanul copilului. Ar fi o soluție atât pentru anti-bulliyng cât și pentru a vedea reacția unui profesor atunci când un incident se declanșează, cum poate interveni cu calm și (dacă are) autoritate înainte de a fi nevoie să sune la 112.
3. Da, o soluție minunată pentru cine are timp, disponibilitate și un minim de cunoștințe care sa acopere măcar clasele 1-4. Dar la noi? Câți părinți i-ar învață pe copii că pisica face „mi-au”?
3. E un stil relaxat de invatare dar, din pacate, ca si invatamantul clasic, nu are o rezolvare prea buna pentru copiii cu dificultati de invatare. Scoala inca include si exclude elevi, indiferent de tipul de predare si o face prin metode nu chiar ortodoxe. In loc sa ajute elevii cu dificultati, Occidentul le pune diagnostice de ADHD, Aspergers, autism etc si astfel ii limiteaza in posibilitati si alegeri. Nu mai zic ca diagnosticul se pune dupa 3 sedinte cu psihologul! 3 sedinte! Am facut practica in scoala si aproape in fiecare clasa sunt cel putin vreo 5 elevi diagnosticati altfel. E o metoda mizerabila de excludere din motive de lipsa de resurse. Adica nu exista niciodata bani ca sa-i ajute sa-si depaseasca dificultatile. Nu mai zic cat de incompetent este personalul angajat totusi, sa-i ajute pe unii. Despre lucrul asta nu se vorbeste nici des si nici tare.
Eu chiar am invatat la scoala ca excluderea asta are un scop. Trebuie sa existe si zidari si tamplari!
@Tia, numai in România vor să meargă toți la facultate.
Eu nu am nimic impotriva ca toata lumea sa faca facultate. Sa faca ce vrea lumea ca absolut nimic nu ma califica sa-mi dau cu parerea ce sa faca si ce sa nu faca oamenii.🙂
@OldJohn, oare de ce? Am un exemplu la noi la firmă cu unu care a terminat facultatea de drumuri&poduri care nu știa să facă nimic. Mbine, nu mai este. Băi, dar ce-i mână pe tinerii din ziua de azi să facă facultăți dacă nu sunt atrași de a profesa în domeniul respectiv?
Ăla după ce a terminat facultatea și-a găsit job paznic la primărie pe 2000 de lei.
Când a venit la noi pe 4000 și l-am pus la muncă de banii ăia s-a tot tras pe cur dar nu i-a mers.
@Shoric
S-o fi simțit amenințat șeful tău sau șefii tăi, tot cu drumurile&podurile făcute. 😂
Mai bine îl învățai să-și facă firmă, networkingul, ălea-ălea…
0
1. Am un dubiu cǎ mulți copii din generația actualǎ ştiu de la cine anume se mulge laptele: vaci, gǎini, migdale..
2. Aş vrea sǎ se monteze camere in tramvaiele şi autobuzele stb, conectate la jandarmerie. Incredibil cați violenți şi distrugǎtori de bunuri pot folosi aceste mijloace, oamenii obişnuiți sau şoferii nu se pot opune. Da, camerele ar trebui sǎ devinǎ o normalitate in tot ce este domeniu public pentru a-l salva de la distrugere.
3. Cu o astfel de mentalitate sǎ nu ne mirǎm cǎ in curând pe linie managerialǎ in orice companie vor fi numai asiatici sau indieni. Da, trebuie şi mediocrii puşi la treabǎ.
4. Interesant personaj, pǎcat cǎ articolul este extrem de prost scris.
5. Foarte tare! Daca FB nu are puncte de contact locale, poate statul sau ong urile sau avocatul poporului ar putea crea un astfel de organism. Va fi tot mai mare nevoie de aşa ceva.
6. Hmmm… articol parte din lansare?
7. Fix aşa.
6. Eu as zice: Las-o jos, ca macane.
1. Biata vacuta! Nu inteleg de ce trebuie expusa in halul ala!🙁 Oare cum ar fi ca autorul sa fie expus tot asa? Nu ca m-as uita la asa ceva😅 dar asa ar merita!
WTF did I just read??? 🚨 🏥🚑🚓🚨
Nu e vina mea ca tu nu-mi intelegi limbajul criptic.😅
Apropo de pct. 3 și de faptul că s-a comentat că acel sistem ar produce „mediocri pe bandă rulantă”.
Mie mi se pare că e mai bine să creezi mediocri pe bandă rulantă, decât să ai niște vârfuri – din care cei mai mulți vor pleca în străinătate pentru condiții de studii și muncă mai bune, iar în rest majoritatea să fie analfabeți funcționali. 😁
Da, e bine sa existe si mediocri, dar sa vorbesti despre asta ca si cum ar fi cel mai bun lucru care i se poate intampla copilului tau… Desigur, daca peste ani ar vrea mai mult dar nu e de unde, poate rezolva cu coaching cinstit.
Chinezii vin tare din urma si in acest moment nu mai exista posibilitatea de a fi opriti sa cucereasca piata auto & moto europeana. Este rezultatul a minim 25 ani de alegeri strategice gresite din partea industriei occidentale in general si europene in particular. La electrice dominatia devine cvasi absoluta in probabil 3-4 ani, la moto probabil in sub 10 ani (deja producatorii chinezi sunt in al doilea an de cand sunt vedetele incontestabile ale tuturor saloanelor moto din Europa), iar la ICE probabil vor accede in top 5 producatori mondiali dupa ce vor intra ca majoritari in concerne europene majore dar muribunde, sa zicem VAG, cel mai probabil.
Neplacut dar inevitabil.
Modelul MG este unul de succes, in mare crestere.
Aici in ES a debutat in 2021. In 2023 vindea 30,000 buc intr-o piata de 950,000. Probabil cifra se va dubla in 2024. Mini SUV MG au intrat deja in flotele tuturor companiilor de rent-a-car, de la cei mai mici la cei mai mari, vorbim de mii de masini doar pentru inceput.
Oamenii care le-au cumparat vorbesc bine despre ele. Dealerii de marci europene de pe aici au inceput sa expuna alaturi de marca principala pe care o vand (sau intr-un showroom nou construit fix alaturi) si una chineza, fie electrica, fie un ICE in explozie de popularitate. Or fi simtind ei directia de crestere si se pregatesc.
Vin…alte vremuri.
@Tom: ete căcat. Programul EV moare instant fără fonduri europene. Nici dracu’ nu ar da o căruță de bani p-un aspirator portabil a cărui baterie de duce dracului în 4-5 ani.
Stai linistit, ele se cumpara si fara ajutorul de la stat care a disparut sau s-a redus masiv in ultima vreme.
Dar nu asta era discutia, ci avansul rapid al ofertei chinezesti de vehicule de toate felurile in Europa care evolueaza fulminant si suntem abia la inceput.
In ce priveste masinile electrice chinezesti, faptul ca europa nu mai sustine prin subventii e prea putin relevant. Afectati vor fi producatorii occidentali si favorizati cei chinezi a caror politica de pret e irezistibila si tipul de produse (vehicule mai mici preponderent pt uz urban) mult mai bine adaptat asteptarilor publicului decat (mini) SUVul de 2T si 60-80,000€.
1. M-am oprit din citit/apreciat textul, în momentul când a băgat slogan voalat nazist în conținut, gen „munca te face liber”.
2. E, iată, și dna respectivă spune ceva asemănător dar prea împăturit: „Stimați părinți, dacă vă iubiți/vă interesează atât de mult copiii cum pretindeți, faceți ceva, orice, numai nu bocăniți.” Și, bineînțeles, părinții are all bark no bite, ca-ntotdeauna, cel puțin pe planeta românia.
4. Tomaso nu avea voie la succesul său dacă nu îl aprobau italienii printre ei, poate chiar și americanii, dacă se-ncepe cu +1945.
5. Așteptăm să-l dea jos pe Isărescu cel real.
6. Nu punem 5G de la chineji dar le cumpărăm mașinile electrice. Disonanță cognitivă or what. Bine, punem camere de supravegheat, da’ asta cu fonduri europene, amuzamentul total.
0
1. asa e. munca nu te face liber. saracia si foamea te fac
1. Este ca: Dacă plouă e bine că crește porcii și se face pateul…
2. Perfect de acord cu camerele. Cu un singur amendament: să nu se aplice ideea unui părinte, de a avea acces oricând la camere, să vadă ce se întâmplă în clasa copilului. ( cum se întâmplă, din câte știu, la unele grădinițe particulare).
3. Ferim copiii de orice competiție, îi punem într-o bulă protectoare, apoi de mirăm că clachează la contactul cu viața reală.
7. Am folosit transportul public în această iarnă. Autobuzele electrice s-au remarcat prin frigul din interior. În cele clasice sau în tramvaie era mai cald sau mai puțin cald, dar sesizai că instalația de încălzire este pornită. În cele „verzi„ dădeai de frigul acela nederanjat de climatizare.
@Sebi: trebuie să ne aducem aminte că Australia-i o pușcărie-n aer liber, iar populația are IQ-ul unui wombat. 🤷♂️
0
mama JT….ai niste momente in care nu prea pornesti creierul ala.
Australia. inchisoare in aer liber.
Mulțumesc pentru selecție.
Mulțumesc pentru articole, oricât de puține ar fi tot citesc și duminica.La punctul 1 s-a mai spus, părerea mea e că vaca dă lapte când o îngrijești bine.La 2 simt nevoia să zic ceva mai din topor:pe cine incomodează cu adevărat o cameră de supraveghere în clase ?nu cumva tot cei care se simt supravegheați și în magazine sunt cei ce țipă mai rău împotriva lor? că să stai,ca părinte, să urmărești camera când copilul tau e in clasă doar că te temi de note proaste sau de bullying din diverse motive,e o adevărată oboseală.Să ne amintim școala on-line,ca mod de lucru,care unora nu le-a plăcut,fie profesori,copii sau părinți.In concluzie, pentru mine e egal, prezența sau absența lor nu-mi dă rezultate mai bune la învățătură și nu-mi spune ceva nou din ce face sau ar face vreunul din copiii mei la școală.
1. WTF? Vacile dau lapte, pentru ca e parte din natura lor. Fac vitel -> dau lapte un an, pana tre sa faca alt vitel ca sa dea lapte.
Nu „iti dau tie” laptele ala. Dar ele dau lapte
3. In principiu suna frumos. Dupa care vin chinezii si ne fut in cur pe toti
7. articol scris de dragu de a pune text pe „foaia” virtuala. ” poluarea redusă ( discutabil)” – nu. nu este nimic discutabil aici.
//
„Prin acest proiect se dorește îmbunătăţirea condiţiilor de transport”, de unde putem trage concluzia că vehiculul electric aduce un plus de confort.
//
asta intelege el. Eu chiar citest „Prin acest proiect se dorește îmbunătăţirea condiţiilor de transport” care poate sa insemne autobuze mai noi (si alea electrice sunt mai comode decat alea pe motorina prin lipsa vibratiilor) sau mai multe sau, in cazul tramvaielor, linii noi de rulare.