Știu c-am mai vorbit despre asta, dar nu mă interesează. O să mai vorbim și cu alte ocazii, pentru că e un subiect care mă râcâie pe creieruț.

Probabil știți că sămbăta noapte s-a trecut la ora de vară, treabă care mie îmi umple sufletul de fericire. Dacă aș avea cum să decid, am trece pentru totdeauna la ora de vară.

Da, da, cunosc că ora normală este cealaltă, aia de iarnă, și că ora de vară a fost inventată ulterior pentru mai mult day light time. Doar că treaba asta mă lasă complet rece.

Motivele pentru care din toamnă se revine la ora aia stupidă de iarnă au dispărut încă de pe când agricultura și mersul la uzină în schimbul trei nu mai sunt principalele preocupări ale societății. În zilele noastre ne-am putea descurca perfect și cu ora de vară rămasă singura oră oficială.

Și nu, nu mă interesează nici văicărelile celor pe care trecerea la ora de vară „îi destabilizează”. O să le treacă. Să mor dacă pot înțelege lamentările astea.

În viața mea nu m-a destabilizat ora de vară, dimpotrivă, de când mă știu am așteptat trecerea la ora de vară cu aceeași intensitate cu care așteptam prima zi de vacanță.

Pentru mine, simplu fapt că dintr-o dată se întunecă după ora 20.00 compensează orice altceva. Pentru că VINE VARA. Iar vara este singurul anotimp pe care îl aștept și de care mă bucur în fiecare zi a lui. Urăsc din rărunchi iarna și frigul, urăsc din rărunchi să fie întuneric la o oră la care vara abia mă pregătesc să ies din casă.

Așa că, puteți să spuneți voi ce vreți, dar dacă ar fi strict după mine n-aș sta o clipă la discuții.

Pe final, n-o să uit să demontez și mirobolanta glumă cu indienii și ora de vară. Ce, nu știți gluma? Păi nu v-o zice fratele vostru?

Un bătrân indian îi spune tânărului său nepot, viitoare căpetenie de trib:

– Ochi de Șoim, să ții minte de la mine: doar omul alb își poate imagina că dacă taie un capăt al păturii și îl coase în partea cealaltă va obține o pătură mai lungă.

Nu știu dacă ăla micu’ a ajuns căpetenie, dar știu că probabil astea sunt două dintre motivele pentru care au dispărut bătrânii indieni: zicalele stupide și fracturile de logică.

Pentru că da, în teorie bătrânul indian are dreptate. Dacă folosești logica de inginer, ziua are 24 de ore și vara și iarna. Ce nu știe el și nici nu poate înțelege este că dacă aduni 15 + 9 sau 10 + 14 obții același rezultat: 24.

Cum se traduce asta în limbaj obișnuit ne-căpetenie de trib? Fix așa: una e să ai 15 ore de lumină, și alta e să ai doar 10.

Așa că, prieteni, cetățeanul indian Cel Mai Puțin Ascuțit Creion Din Penar poate să-și bage în fund pătura aia, începând cu ce capăt vrea el.

P.S. Sunt absolut convins că dacă s-ar face un referendum pe temă, ar ieși câștigătoare detașat ora de vară.

P.P.S. Da, da, știu că azi e 1 Aprilie, dar nu mi-a dat prin cap vreo chestie tare cu care să încerc să vă păcălesc. Aia e, poate la anu’.

sursa foto: freepik.com