Un an și-o lună mai târziu, avem din nou mânuțele roșii la comentarii, adică fix cum ați vrut voi.

Nu, n-am uitat niciun moment c-ați votat să le avem, doar că am tot amânat momentul până când am considerat că s-or fi dus spre zări mai însorite toți ăia care n-aveau altă ocupație decât să dea dislike la toate comentariile, de sus până jos.

Vă spun sincer că și eu mi le doream înapoi, există multe momente în care simt nevoia să văd ce gândiți despre anumite comentarii, iar mânuțele roșii sunt cea mai rapidă și la îndemână metodă de a judeca un comentariu.

M-a întristat ieri să constat c-au fost vreo câțiva oameni revoltați pe motiv că anumite comentarii primesc prea multe dislike-uri, deci clar, „au apărut haterii de serviciu”.

Băi, nu, nu e așa, e cât se poate de normal să existe și oameni care gândesc diferit și să exprime asta prin dislike. Oamenii tind să nu fie de acord până și cu un adevăr absolut, și e foarte bine așa.

Uite, o să vă propun să faceți un experiment. Postați undeva, într-un loc public, o afirmație cât se poate de banală și adevărată, de genul: „o alimentație echilibrată și mult sport te ajută să fii în formă”. Treabă cât se poate de adevărată, nu?

Ei bine, o să aveți surpriza imensă să constatați că vor apărea cei care nu sunt de acord. Vor găsi și argumentele să-ți explice de ce nu sunt de acord, indiferent că sunt logice sau ilogice, dar vor găsi. Pentru că toți oamenii ăștia trebuie avertizați că bat câmpii, există mânuțele roșii.

Ce știu sigur este că, dacă vorbim de un comentariu care respectă adevărul și logica, întotdeauna mânuțele verzi vor fi mai multe decât cele roșii. Adică FIX cum s-a întâmplat și ieri la majoritatea comentariilor.

Așa că acum le avem la loc. Deocamdată doar experimental, să observ dacă mai sunt pe aici haterii de serviciu Și voi observa rapid, pentru că știu la ce să mă uit. Dacă mi se pare ceva câtuși de puțin suspect, le scot imediat.

Dar dacă totul e ok și nimeni nu abuzează de dislike-uri le păstrăm, da? Că ultima oară când v-am întrebat așa ați zis.