Bună, Mihai, numele meu este Nadine și am curaj să-ți scriu pentru că trăiesc cu impresia că ne știm de o viață.

Am descoperit blogul tău încă dinainte să apară în comentarii acea gașcă de comentatori agresivi care ulterior au dispărut. Din cauza lor am comentat din ce în ce mai rar, până am renunțat de tot, pentru că m-am trezit agresată de ei fără niciun motiv. După ce au dispărut parcă nu mai aveam același drive, așa că n-am mai comentat, dar de citit citesc fiecare articol și toate comentariile.

Mi-am făcut mare curaj să-ți scriu, am șters, am rescris, iar am șters, iar am rescris, dar am văzut cu ochii mei de-a lungul timpului cum oamenii de pe blog i-au ajutat pe cei care ți-au mai scris cu motive oarecum asemănătoare, așa că mi-am făcut curaj și iată-mă.

Sunt într-o relație de aproape patru ani cu R., iubitul meu. Pot să-ți zic că este cea mai mișto relație pe care am avut-o până acum (eu am 35 de ani, el are 37), ne înțelegem extraordinar de bine, avem pasiuni comune, dar și separate, avem joburi foarte bune, câștigăm amândoi cât să ne permitem o viață mai mult decât decentă, iar la nivel personal, între noi, încă există pasiune. Focul încă nu s-a stins, de aceea mi se pare cu atât mai șocant ce urmează să-ți spun.

R. mă înșală virtual, știu sigur, nu e vreo bănuială. Poate o să ți se pară interesantă povestea care m-a dus către această certitudine.

Știi că se spune că noi femeile avem un al șaselea simț? Este cât se poate de adevărat, atunci când ne interesează persoana de lângă noi, imediat simțim că ceva nu e în regulă.

Eu simțeam că e ceva în neregulă cu R., dar n-aș fi putut să spun ce, mai ales că între noi lucrurile stăteau cum nu se poate mai bine. Dar mi-a atras atenția un gest pe care înainte nu-l făcea niciodată, a început să pună telefonul cu ecranul în jos. Când eram doar noi doi într-o încăpere, telefonul lui ajungea invariabil cu ecranul în jos. Crede-mă, Mihai, n-aș fi remarcat niciodată că iubitul meu își pune telefonul cu fața în jos dacă nu simțeam că se întâmplă ceva ciudat cu el.

De aici încolo urmează partea de care sunt și mândră, dar de care îmi este și foarte rușine. I-am aflat parola de la telefon, dar i-am aflat-o într-un mod de care nu m-aș fi crezut capabilă.

Mihai, și voi cei care poate veți citi acest meltdown, i-am aflat parola spionându-l prin camera video pe care am instalat-o pentru Lola, pisica noastră. Avem o mâță care rămâne singură acasă când suntem la muncă și când mai plecăm prin citybreakuri sau vacanțe.

Dacă suntem plecați, trece pe la noi sora lui R. să verifice dacă totul e ok, dar am vrut să instalăm și camere ca să fim noi mai liniștiți. Prin una din aceste camere, care este în sufragerie, am reușit să văd ce tastează pe telefon. Știu că pare incredibil, dar voi nu știți de ce este în stare o femeie atunci când vrea să-și atingă scopul. De fapt, mai puțină importanță are cum i-am aflat parola, mai important este că am descoperit cu ajutorul ei că R. mă înșală virtual.

Amuzant este, dacă se poate folosi acest termen, că partenera lui de sextuit este destul de proaspăt căsătorită. Dacă asta nu ți se pare suficient de amuzant, poate o să ți se pară când o să-ți zic că sexul virtual cu iubitul meu durează încă dinainte să se căsătorească.

Nu are rost să-ți descriu ce am citit și mai ales ce am văzut în conversațiile lor, dar pot să-ți spun că știu sigur că nu s-au întâlnit niciodată irl până acum (*nota redacției, irl = in real life). Al meu ar vrea, dar nu vrea proaspăta mireasă. Aici trebuie să recunosc cu mirare că nu înțeleg de ce ea nu vrea, ca femeie nu pot înțelege și mi se pare extrem de ciudat de ce îl ține încurcat pe prostul meu dacă nu vrea mai mult de niște masturbare online? Dacă tot sunteți puși pe sex măcar faceți-l dracului cum trebuie.

M-am gândit mult dacă să-l confrunt sau nu și până la urmă am ajuns la concluzia că o voi face. O făceam de mult, dar mi-era foarte greu când eu nu aveam ce să-i reproșez lui R. în relație cu mine. Dar mi-am dat seama că este foarte greșit și că trebuie să-l confrunt, altfel nu mai am liniște.

Am de gând să-i trimit un mesaj și soțului încornorat virtual, are dreptul să știe ce face proaspăta lui soție și să decidă singur dacă sexul virtual este înșelat sau nu. O să aibă la dispoziție tot ce-i trebuie, inclusiv niște videouri foarte sugestive. Uneori mă întreb dacă R. nu cumva urmărea să descopăr ce face, altfel nu reușesc să-mi explic de ce nu ștergea toate urmele, că prost nu este.

Însă înainte de a pune pe toată lumea implicată în fața evidenței, vreau să-i întreb pe oamenii de aici dacă sunt de părere că merită să fac asta? Poate, cine știe, apare cineva cu vreun argument pertinent care să mă poată convinge că sexul virtual nu e tot sex și că nu merită să destram o relație și o căsnicie încă de la începutul ei. Slabe șanse, dar merită să încerc, știu că te citesc oameni inteligenți și unii dintre ei e posibil să fi trecut prin ceva asemănător sau chiar mai rău.

PS: Te rog sa ierți lipsa diacriticelor, am încercat să scriu cu, dar ar fi durat o veșnicie până terminam de scris.

Nota redacției: cu ajutorul lui chatGPT, am pus eu diacriticele pe text. Toată treaba a durat sub zece secunde și le-a pus impecabil. Bun așa.

sursa foto: freepik.com