Am visat ceva tare ciudat în una dintre nopțile trecute, cred că deliram de la gripă. În blocul în care locuiam în vis stătea și un traficant de droguri. Ei, faza e că la un moment dat traficantul a aruncat pe casa scării o valiză în care erau 400.000 de euro.

Venise poliția sau ceva, și omul aruncase banii ca să se descotorosească de ei. Eu am văzut când i-a aruncat, m-am dus și-am luat valiza, dar și el a văzut c-am luat-o.

Am intrat în casă, am deschis-o și-am numărat ăia 400.000 de euro. Treaba e că din momentul ăla au început să se lupte bine cu răul în capul meu. Până la urmă, așa cum se întâmplă și-n viața reală, a învins răul.

Pe scurt, am hotărât că 400.000 de euro stau mai bine la mine decât la cetățeanul traficant, doar că asta însemna că trebuie să cam dispar din zonă. Gen, definitiv și cât mai departe. Așa c-am făcut singurul lucru logic care putea fi făcut: am plecat din România, hotărât să mă mut în Spania.

Dacă până aici toate sunt bune și frumoase, trebuie să aflați, scumpi prieteni, că acolo, în visul meu, eram extrem de dezamăgit de sumă. La modul că mă gândeam că ăia 400.000 de euro n-or să-mi ajungă, că ce-o să mă fac eu în Spania și alte bălării de genul.

Ba chiar știu că mă întrebam dacă merită să plec sau mai bine îi dau ăluia valiza înapoi și stau eu liniștit fără să mă mai stresez pe motiv de „ce mă fac dacă nu-mi ajung 400.000 de euro”.

Da, da, se pare că nici în vis nu sunt mult mai inteligent decât în viața reală.

După ce m-am trezit și mi-am amintit ce-am visat, m-a pufnit râsul. Sa-mi dea cineva 400.000 de euro și de mâine dimineață încep să împachetez pentru mutarea definitivă în Spania. Știu și zona unde să mă apuc de căutat casă.

Și-acum vine întrebarea pentru voi, desigur. Probabil mulți ați alege să emigrați dacă ați fi acoperiți din punct de vedere financiar.

Care e suma aia pe care ați considera-o suficient de acoperitoare și confortabilă încât să vă spuneți „gata, am plecat de pe meleagurile locuite de vajnicii urmași ai dacilor liberi” și chiar să plecați?

P.S. Am scris mai sus că dacă-mi dă cineva 400k, mă mut mâine, dar asta era doar ca să fac mișto de visul meu. În realitate, dacă-mi bagă cineva 150.000 de euro în cont, aș cam pleca fără să mă uit înapoi.