Hai să vă întreb o chestie.

În serialul ăsta la care mă uit, apare următoarea situație: o adolescentă de 13 ani primește invitație la ziua de naștere a celei mai bune prietene (care împlinește tot 13 ani, ca să n-avem vorbe).

Toate bune și frumoase, doar că pentru party-ul respectiv există și un dress code. Dress code care presupune că toate fetițele trebuie să vină îmbrăcate la fel, cu o anumită rochiță, de la un anumit magazin. Nici asta n-ar fi ceva foarte rău, la o adică, dacă rochiile respective n-ar costa 420 dolari bucata.

Rochie nouă, elegantă, pentru fetiță de 13 ani, da? Știți ce înseamnă asta? O poartă de maximum două ori, după care o donezi sau o arunci.

Prieteni, aici vine întrebarea pentru voi: ești pus în situația asta, ce faci?

Are nevoie copilul adolescent de o rochie sau un costum (ce, părinții de băieți credeau că scapă?) care costă pe la 2000 de lei. Scoți banii din buzunar? Sau îl lași să meargă la party și să se simtă groaznic pentru că este singura/singurul care n-a venit îmbrăcat conform dress code?

Nu de alta, dar creierul meu a făcut un mic scurtcircuit când mi-am imaginat cum ar trebui să cumpăr eu DOUĂ rochițe d-alea, că nu doar nu merge un singur copil la party.

N-aveți idee cât de curios sunt de ce-o să răspundeți.