Bună dimineața, Mihai!

Sunt un cititor fidel al blogului tău, însă sunt mai timid de felul meu și nu comentez. Te citesc de ceva ani buni și am o mare rugăminte la tine. Profit de faptul că pari un om de treabă 😊 și săritor la nevoie, plus că ești șofer de ani buni.

Pe scurt: am peste 40 de ani, nu am condus niciodată, însă din motive de schimbat jobul și domiciliul o să fiu nevoit cel mai probabil să fac naveta. Pentru mine este un rău necesar, nu m-a atras condusul niciodată, ca adolescent am avut un accident ceva mai serios (fără urmări fizice majore și nu, nu am fost eu vinovat – nu eram nici șofer).

Apoi, din lene și lipsa de bani, am zis că nu are rost să fac școala. Până acum. Deci te rog, poți să-mi dai niște sfaturi despre cum să procedez, cum să-mi înving reticența, cum să mă focusez mai bine, nu știu, chestii din astea care poate pentru tine par banale.

P.S. Azi va fi prima lecție de condus și am ceva emoții. Îmi fac o grămadă de griji, în special referitoare la vârsta mea. Ah, fac școala în Germania.

Prieteni, mărturisesc că m-a băgat în ceață rugămintea asta. Habar nu am ce-aș putea să-i spun omului, nu-mi dă prin cap ce-aș putea să-i recomand. Mi-e foarte clar că nu cred că e ușor să e apuci de condus la 40 de ani, dar asta nu înseamnă că știu ce înseamnă cu adevărat asta.

Sincer, de la mine se vede ca fiind caz de terapeut, fără ca asta să însemne ceva rău. Cred că un specialist știe pe ce butoane să apese ca să elimine din teama inerentă unui astfel de demers.

Dar dacă m-a rugat omul să-l ajut, nu pot să-l ignor. Prin urmare, e cineva pe-aici care a trecut printr-o experiență asemănătoare?