Cei care sunteți de mai mult de două-trei luni pe aici știți cu siguranță că eu sunt fanul celor de la Autonom.

Nici n-aș avea cum să nu fiu, din două motive. Primul ar fi că sunt fan al companiilor românești care reușesc în domenii unde concurența multinaționalelor e imensă. Iar Autonom este exact o astfel de companie care a reușit, prin forțe proprii, să devină liderul pieței de mobilitate din România.

Al doilea motiv este cât se poate de subiectiv, dar până la urmă când ești fanul cuiva n-ai cum să nu fii subiectiv. Autonom îmi sunt prieteni și parteneri de aproape doi ani, deci cum aș putea să nu fiu fanul lor?

Am făcut această succintă introducere ca să înțelegeți cât se poate de bine de ce sunt entuziasmat de această știre:

Astăzi, 21 noiembrie, Blue, aplicația de ride-hailing dezvoltată de Autonom, intră pe piața călătoriilor din București, după o investiție de 5 milioane de euro.

Practic, oamenii ăștia de la Autonom au investit 5 milioane de euro într-o idee: aceea de a concura Uber, Bolt, BlackCab și care or mai fi pe piața de transport alternativ, cu un brand sută la sută românesc. Pentru că Blue România chiar este un brand sută la sută românesc. Dacă nici asta nu înseamnă să ai curaj, nu știu ce mai înseamnă.

Mai mult de atât, pe principiul „ori la bal, ori la spital” nu s-au apucat să-i concureze așa oricum, ci cu mare stil:

Blue va pune inițial la dispoziție o flotă de 100 autovehicule electrice Tesla Model 3 și Model Y pentru deplasări prietenoase cu mediul în zona metropolitană București. Astfel, clienții Blue vor putea găsi o mașina electrică Tesla disponibilă într-un timp scurt și la un cost rezonabil pentru deplasări în oraș sau către aeroport.

Și n-au scris întâmplător „inițial” pentru că pentru 2024 și-au propus ca Blue să ajungă la o flotă de 200 de automobile Tesla. Ce-aș mai putea să spun în afară de „jos pălăria”? Uite că se poate, pe bune, să ai parte de călătorii, nu curse. Ăsta fiind, total neîntâmplător, și sloganul Blue.

Acestea fiind zise, o să vă mai spun și cum puteți profita de proaspăta lansare: dacă descarci aplicația Blue pe telefon, beneficiezi de 40% reducere pentru primele 5 călătorii cu serviciul Tesla.

Dacă nu v-ați mai dat vreodată cu o Tesla, merită să faceți asta doar ca să vedeți cum e. Senzația e cu totul altfel decât în mașinile pe motor termic.

Ca să nu vă mai chinuiți să căutați de unde descărcați aplicația, vă las eu:

➡️ Aici pentru Android;

➡️ Aici pentru Apple (iOS);

Sper că vă dați seama că începând de azi, o să mai calc în Uber doar când n-o să găsesc mașini la Blue (aplicația Bolt oricum am dezinstalat-o de măcar doi ani și BlackCab nu folosesc).

Ceea ce vă doresc și dumneavoastră, dacă sunteți din București și zonele limitrofe sau mergeți la Aeroportul Otopeni.