Băi, voi mai puteți? Mai puteți să puneți suflet și energie în „dezbaterile” de pe internet? Vă întreb pentru că eu am obosit îngrozitor.

Nu știu dacă ați remarcat, dar de ceva vreme încoace refuz să mai scriu despre subiectele care inflamează opinia publică și împart oamenii în două tabere. Pentru că este extrem de obositor și trist de inutil.

La fiecare două-trei zile apare câte un subiect care rupe internetul în două și încep să curgă valurile de articole, postări și comentarii.

Dar cel mai și cel mai trist este că încep să curgă și valurile de ură. Indiferent care e subiectul, oamenii se vor împărți în două tabere și se vor urî cu patimă de la adăpostul tastaturilor. Se vor împărți cu dărnicie înjurături și blesteme, se vor rupe prietenii, se vor profera amenințări, toate astea pentru un subiect care va muri în două zile. Maximum trei.

Ce, nu mă credeți? Păi hai să vi le enumăr doar pe ultimele, ca să înțelegeți.

Acum, fix acum, avem „familia Lasconi”. Dar tocmai am trecut prin subiectele „Dorian Popa”, „Halloween sărbătoare păgână”, „ce proști sunt ăia care merg la moaște” și „reporterița Digi care transmitea din Israel”.  Astea sunt doar cele mai recente, cel mai vechi n-are nici două săptămâni.

Pentru toate, pe rând, oamenii s-au urât, s-au muit și și-au urat de morți. Iar tristul adevăr este că s-au urât degeaba, peste două zile a apărut altceva pentru care să se urască. Peste alte două săptămâni nu mai știe nici dracu’ pentru ce s-au urât și s-au muit cu două săptămâni în urmă.

Iar cel mai nasol e că nici măcar nu ne alegem cu nimic după atâta ură dezlănțuită virtual. Familia Lasconi o să-și vadă de viața ei, Dorian de mașinile lui scumpe și reclamele la păcănele, Halloween o să fie și la anul, cum va fi și coadă la moaște.

Pentru „Gheboasă” s-a cheltuit atâta energie că puteai să iluminezi trei zile un oraș de dimensiunea Ploieștiului. Este că de-abia mai țineți minte despre ce era vorba? Eventual trebuie un search pe google ca să vă revină complet memoria. Și nu sunt nici cinci luni de-atunci. Acum înțelegeți ce zic?

Am obosit îngrozitor, prieteni. Voi mai puteți?

sursa foto: freepik.com