Am scris dimineață această postare pe Facebook:

„După tot ce s-a întâmplat în țara asta într-o singură săptămână, m-aș întoarce ACUM la vremurile când Gheboasă era cea mai mare problemă…”

Postare la care am primit acest comentariu:

 

Deși nu-mi stă în obicei, mai ales că lunga mea experiență în online îmi spune că este pierdere de timp, am zis să-i răspund încercând s-o fac să înțeleagă:

Să le explici la fel de doct și celor care au ars azi-noapte, da? Și celor de la Botoșani care au ieșit în stradă. Să le spui și părinților copiilor de la 2 Mai. Și rudelor celor din accidentul de azi-noapte de la Sântimbru. Dar cel mai tare mi-ar plăcea să le explici, calm și relaxat, celor care au rămas în urma celor dispăruți, de ce NU se va întâmpla nimic după toate astea.

Da, există țări în care se întâmplă mereu ceva rău, dar eu nu vreau să trăiesc într-o țară care se compară cu astea. Eu vreau să trăiesc într-o țară în care, după ce se întâmplă ceva rău, se iau măsuri ca să NU SE MAI ÎNTÂMPLE. Altfel, desigur, România e o țară foarte sigură. Totul e să nu locuiești în ea.

La care duamna respectivă mi-a răspuns halucinant:

Ce-aș mai putea să-i spun unui om pentru care corupția și incompetența unui stat eșuat sunt similare cu dezastrele naturale?

Noapte bună, prieteni!

sursa foto: freepik.com