Știu că nu e cazul celor care citesc acest blog, doar mi s-a demonstrat din plin la articolul în care-mi mărturiseam scepticismul cu privire la relațiile începute în adolescență. Articol în urma căruia mai aveam un pic și se auzea cum rage pe străzi fericirea cuplurilor care s-au împreunat încă de pe vremea când de-abia dăduseră bacul (sau nici măcar), dar douășcinci de ani mai târziu se iubesc ca-n prima zi. Pentru că de ce nu.

Așadar știu prea bine că nu e cazul, că ne-am strâns aici numai minunați și că în general geme netul doar de persoane care n-au nici un fel de problemă profesională sau personală. Mă rog, pe profesional mai e cum mai e, dar pe partea personală poți să dai cu tunul și nu găsești în jur decât fericire maximă și realizări mărețe. În doi, desigur. Realizările.

Mă și mir de unde rata asta imensă a divorțurilor și despărțirilor, că dacă e să te iei după rețelele sociale, ar muri notarii și avocații de foame. Nfine…

Ei, cu toate astea, să presupunem prin absurd, așa ca o idee pur abstractă, fără nicio legătură cu vreo relație care a început să scârțâie (pentru că, după cum am explicat mai sus, NU ARE CUM să scârțâie) să presupunem că într-o zi care pare absolut banală, intră pe ușă de la muncă partenerul vostru.

După ce pune într-o vază buchetul de flori pe care le aduce zilnic, după ce vă recită două-trei strofe din Minulescu sau Labiș, se așază îngândurat pe canapea și stă așa o vreme fără să spună nimic. După care se uită adânc în ochii voștri curioși și zice calm:

– Dragă, ce-ar fi să încercăm un threesome ca să ne mai condimentăm viața sexuală?

Apoi se așterne liniștea în așteptarea răspunsului vostru.

Băieți, stați că n-ați scăpat nici voi. Ia luați voi frumușel situația asta de mai sus și întoarceți-o pe dos. În sensul că voi sunteți cei care stați liniștiți pe canapea cu o bere în mână când deodată apare ea, doamna vieții voastre. Care, grijulie, vă schimbă berea încălzită cu una proaspătă și rece, după care vă trântește drăgăstos în față propunerea cu threesome-ul.

Ce faceți voi în această situațiune, ce-i răspundeți femeii?

Repet, sunt perfect conștient că treaba asta e o utopie, nu s-a inventat încă vreun cuplu a cărui viață sexuală să scârțâie, dar întreb și eu așa ca să mă aflu în treabă.

Ei, ce-ați face? Cum ați gestiona situația? V-ați băga, nu v-ați băga? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce? Sunt foarte, foarte curios ce-o să ziceți pentru că nu rețin să mai fi citit pe undeva despre acest subiect delicat.

P.S. Știți regula, dacă vă e târșă că vă recunoaște cineva, comentați anonim.