Astăzi vom povesti despre două inovații senzaționale, atât de senzaționale încât m-au făcut să nu mai cumpăr produsele care au beneficiat de acele inovații.
Mă refer la sigiliul de pe sticlele de apă Borsec și la dopurile sticlelor de Coca Cola.
Dar pentru că mi-a fost lene să scriu toată povestea, am preferat să fac vlog. Prin urmare, vom vorbi doar dacă aveți timp și chef să dați un play. Dacă nu, nu.
Ce fălcuțe ai făcut!
Comentariu beton!33
E de la lumină. 🤭
Smr io dacă se mai vede vreo lumină.
Comentariu beton!49
Multe calorii mai au și fotonii ceia…
Comentariu beton!29
E de la Cola zero sau de la dietă.
Lumina e restaurantu de unde iti iei pizza?
Tocmai ce m-am (aproape) certat cu niste prieteni apropo de dopul ala de kkt de la cola. Au zis ca sunt eu hater … pe de-o parte ma bucur ca nu sunt singurul care considera ca e o mizerie, pe de alta sa stii ca sunt oameni, si nu putini, care considera mizeria aia de dop o mare smecherie.
Csf, ncsf.
App, incearca sa pui cola in pahar, inevitabil dopul se va duce in calea sucului si fie dai pe langa fie se va umple cu suc si cand vrei sa pui dopul inapoi va curge pe sticla.
Comentariu beton!47
Să fie sănătoși și să cumpere ei… 🤷♂️
Poate are legatura cu Coca-Cola sau nu, nu am idee ca incerc sa evit pepsi/cola deopotriva. Doar ca, in concediu fiind in Gr, am vazut mizeria asta de dop la sticle de 1-1,5-2 l de apa plata/carbo. Or fi marci de apa detinute de cola in Gr, habar nu am, doar ca sistemul asta nu e doar la cola, se pare ca e „viitorul” eco-bio bull-shit sau ceva.
Comentariu beton!15
Nu se duce capacul in calea sucului, pt ca, dc tragi destul de capac in jos, se va propti in pozitia deschis, fara sa incomodeze turnarea lichidului.
Comentariu beton!20
❤️❤️❤️. Bingooo, am crezut că sunt defectă și mi se pare. Țu știi cât de nasoală e chestia asta la sticlele cu bere?? Nu, nu știi dar îți spun eu. E vai mama mea 😂.
0
Mai fain e când bei și îți intră dopul vieții în nas
🤔🤗👊
E bun sigiliul de la apa minerală Borsec precum frecția la un picior de lemn. Și eu m-am străduit o vreme să desfac sigiliul păcii, până mi-am bagat piciorul și am renunțat să mai cumpăr. Deci nu ești singurul!
Cât despre sticla aia de jumate de Coca Cola, m-am chinuit de vreo câteva ori să rup drăcia aia de agățătoare, până mi-a explicat cineva că, de fapt, chestiuța aia e menită să țină dopul! Hăăă? Nu cred că asta e calea pentru salvarea planetei! OK, atunci să fie Pepsi! 😋
Comentariu beton!19
Este efectiv incomod să bei din sticla aia. Plus că de multe ori rămân câteva picături de suc în dop. Care picături fix la mine pe tricou ajung…
Prostia aia de dop nu are nici o chestie cu ecologia…ce arunci dopul dar pastrezi sticla??? E o porcarie inventata de un plictisit, si ca sa fie usor inghitita de naivi…a zis ca este eco.
Nici eu nu mai iau Borsec decât foarte rar când am nevoie de apa minerala, și asta pt ca îmi place gustul ei. Gravidă fiind, doar asta puteam bea, dar m-a enervat mereu sigiliul ăla inutil. Nu cred ca doar Coca-cola are porcăria aia de dop, cred ca am mai întâlnit și la altele. Cumva înțeleg scopul lui dar e enervant.
Păi altele alea sunt Mirinda, Scweppes, Sprite și toate celelalte care aparțin de Coca Cola.
Mirinda ține de Pepsi, șefu’. Ai vrut să zici Fanta 😋
Da, fix Fanta am gândit, dar am scris Mirinda. Aia când ești fan Pepsi…
Mulțumesc că mi-ați reamintit, mă duc să îmi iau un bax de Borsec.
Comentariu beton!30
Bem apă Borsec. Că așa a spus soția. A făcut ea o cercetare de piață și a decretat : e cea mai bună. Cum zicea cineva, viața e prea scurtă, de ce să pierzi timpul și să te cerți cu consoarta. O asculți.
Când aprovizionez cu apă, 4 bazuri a câte 6 sticle de 2 litri în momentul în care ajung acasă, cu rabdarea aferentă purced la scos ambalajul de folie de plastic de pe ele apoi desfac 24 de sigilii suplimentare care nu au nici un rost într-adevăr.
Păi nu mai bine mi-aș contra soția ca să schimbăm produsul? Da’ ce, am curaj?
Chestii carbogazoase nu beau.
Semnează : un independent.
Comentariu beton!63
@Hârciogu: io-n România beam doar Tușnad verde.
@JT
Vaiii, nu-mi aminti. Aveți voi acolo apa aceia îmbuteliată Römerqele sau ceva de genu’. O ador. Sticla aceea verzuie. Ce gust!
Încearcă „La Fântâna” cu sticle la schimb. Ți le aduce până la ușă, nu mai strangi peturi, pentru că sticle le dai la schimb. Folosesc de aproximativ un an și jumătate și suntem foarte mulțumiți.
@Hârciogu: Römerquelle Mild (pet verde, etichetă albastră) e aia de-o pomenești tu.
Da, e exact ca și Tușnad verde. 😎
Eu am abonament de La Fântâna, aparat cu butelie să fac sifon. Sunt fiert pe acidulat. Am nevoie de butonu ăla de sifon. Am 10 bidoane x 19 litri în abonament. Eu vara beau cam 4-5 litri pe zi.
De aia mai iau Borsec din ăla cu sigiliu, cea mai dă shit chestie, că 120-130 de litri îi sec io. Lunar. Pă pământ da lunar.
Comentariu beton!15
Aici, in Spania, se bagă încet-încet sistemul ăla la toate mărcile de apă și suc (inclusiv la cutiile de lapte). Așa că…nu ne mai rămâne decât sa fim ecologiști 🤣
Toate invențiile astea au apărut deoarece unii boși de la firmele respective trebuiau să se fălească cu inițiativele lor. Mari oameni de afaceri.
Chestiile astea mă enervează și pe mine; in plus mă scot din sărite dopurile care se sfărâmă când le tragi cu tirbușonul.
Comentariu beton!16
Pă dobitocii de la Coca-Cola care au inventat tâmpenia aia cu dopu’ i-aș bate peste gură c-un scutec plin de diaree galben-verzuie însiropat bine-n pișu.
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Iti dai seama cat de periculoase sunt dopurile astea pentru botox? Sunt fix ca sarma din sutien pentru silicoane…
Comentariu beton!32
Exact, da’ exact pentru același lucru nu iau nici eu Borsec. Bine, doar pentru când sunt la volan sau plecat de-acasă, altfel o filtrez pe cea de la chiuvetă. Dar când trebuie să cumpăr o evit pe cea produsă de Borsec.
Și noi filtram apa și așa am scăpat de carat baxuri și aruncat plastice aiurea.
@Oana, am ales să filtrez apa (deși ea este potabilă și nefiltrată, da’ are gustul ăla de clor) exact pentru confortul meu de a avea grijă să nu rămân fără apă. Ajungeam acasă și descopeream că nu este suficientă, după care plecam după apă, mai ales vara.
Pfuu, eu beau schweppes… ce ma-nnervez, da e cam singurul carbogazos care imi mai place, doar alea albe..
Stai si te minunezi, cateodata, cum dreac la ditamaiditamai firmele rasare cate o idee de asta creata, de marketing, de publicitate..
Șșt, să-ți zic un secret, dacă zici fix de apă tonică de la Schweppes, aia transparentă, apele tonice- marca magazinului de la lidl și penny sunt fix la fel.
Pe probate.
La lidl o cheamă „tonic water”- așa scrie pe etichetă (galben-portocalie cu negru), iar la penny face parte din sucurile marca lor- Caribo, Carobo, ce a de genul, dar nu Caraibe. 🙂
O sa ma uit, mersi!
Din pacate legea asta de rahat va transforma toate peturile si toate o sa ajunga sa isi lege dopul. Eu nu inteleg logica ca sunt 2 tipuri de plastic. Si eu colectam dopurile ca sa le dau la asociatia capace cu suflet.
Comentariu beton!17
Hai oameni buni, ca ideea in sine e buna. Doar rezultatul e naşpa😉
„Decât ” citim. Apropo de articolul anterior. Și lipsa căștilor 😁
Am fost in Weekend in Bulgaria , tot ce înseamnă sticla de plastic vine cu modelul acela de capac . După ce am înjurat un pic am belit ochii la ambalaj unde scria ca așa e dopul nu e defect 🙂 . Motivul este următorul ceva legislație in UE care zice ca poți sa returnezi sticla și sa recuperezi o parte din bani doar dacă sticla este însoțită de dop , fiind legat e mai greu sa îl pierzi . Potențial avantaj… dacă ai degete din guma nu îl mai scapi pe jos 🙂
Am gasit articolul cu pricina, cred: https://edition.cnn.com/2022/05/19/business-food/coca-cola-new-caps/index.html
Si da, ei zic ca motivul a fost: “This is a small change that we hope will have a big impact, ensuring that when consumers recycle our bottles, no cap gets left behind,” said Jon Woods, general manager at Coca-Cola Great Britain”
Oare in Marea Britanie e o practica sa le arunce separat?!
I got no fucking idea…
Sunt chiar atât de sălbatică dacă nu știu cum e dopul de la Cola?
Comentariu beton!13
La un moment dat tot o să afli. 😁
ba nu!
n-am citit pînă jos, așa că nu știu dacă s-a dat: retrogradule!
să le zici la ăia de la o cultă, de la tehnic, să ascundă mai bine antena, data viitoare; e fix în spatele urechii stîngi; sau nu e aia?
am vrut să fac o glumă cu un coșmar în care n-ai la dispoziție decît sticle (pet-uri) de borsec și cola, da’ mă ap țin!
sigiliu are și aia de 2 litri de la aquatique și să-l ferească Dumniezo drăguțu’ p-ăla care nu-i întinde sticla progeniturii, în vederea dez…velirii dopului!
@Gabriela, dai search pe google și afli. Așa am făcut, ca nu știam nici eu
Mă relaxează scosul acelui sigiliu la Borsec iar dopul la Coca Cola mă lasă rece pentru că nu sunt consumator.
Mă enervează în schimb primatele care atunci când văd mai mult de 3 persoane la coadă la Mega strigă pe un ton agresiv:” Mai deschideți o casă?”
Comentariu beton!19
Geniale pentru ăia de le-au inventat, că apariția dublului capac la Borsec a însemnat și o mărire de preț încet-încet,cât să nu bage consumatorul de seamă.Coca cola bem din an in Paște,am copii activi destul ca să mai cumpărăm și de-asta.
Ca să vezi de ce m-am chinuit ieri să desfac petul de cola. De nojita aia am tras cu dinții. Ioc. Așa că i-am felicitat în gând. De obicei iau doar la sticla returnabila. Și Borsec la fel. Interesanta ideea cu La Fântâna.
Deschid iutubu să mă râd la ceva stand-up și prima recomandare : Mihai Vasilescu. Mbine, io nu am iutub de ăla bunu, Premium, și probabil de aia :))
Cu Borsec m-am enervat și eu acum ceva timp și am renunțat exact din cauza rahatului ăluia de sigiliu care nu se dădea desfăcut nicicum. De ceva vreme am revenit pentru că acum pare că se rupe mai ușor acel sigiliu. Boss, da de ce nu rupi matale sigiliul ăla înainte să pui sticla aia în buzunarul portierei?
P.S. io cumpăr exclusiv varianta la 1.5 și poate că ai dreptate cu cele de 0.5.
De prost și de lene, de-aia. Că mereu ziceam „lasă că-l rup când deschid sticla”…
Mbine, oricum îți dau dreptate că este inutil și nu înțeleg nici eu ce protejează pentru că oricum capacele au sistemul ăla și îți dai seama dacă a fost desfăcut capacul.
Fix așa gândesc și io.
Ia stai așea. Io cred că știu de ce au pus sigiliul ăla pentru că mi-am amintit că am văzut cum beau unii bere din sticlă și băgau sticla în gură cam cât este sigiliul ăla. Nu este imposibil să fi făcut asta ca să-i protejeze pe consumatorii care beau așa plus că am văzut și copii care bagă sticla de apă în gură.
Cu buzele umflate e imposibil să nu acoperi tot gâtul sticlei când bei. E măsură de protecție pentru pițipoance 🤣
sigiliu’ dă la borsec (știu pen’că a fost vara trecută unchiu-meu american vara trecută în vizită în RO și doar aia a băut) se scoate foarte ușor; ții sticla cu o mînă (între genunchi dacă ești la volan) și cu palma pe dop și gîtul sticlei execuți o mișcare de torsionare; bine, asta dacă ești bărbat… 🤣🤣🤣🤣
Da, înțeleg, dar nu mai bine cumpăr io produse care n-au nevoie de mișcări de torsionare? 😁
In asentimentul tau cu mici nuante:
Borsec: ma irita sigiliul ala idiot dar am continuat sa beau borsec, pentru ca imi placea gustul, pana cand am aflat ca patronatul lor e imputit de securicicitate. Din surse serioase, nu de gen tabloid. Si nu, nu stiu daca alte patronate ale altor firme nu sunt in aceeasi situatie. E posibil dar nu stiu, Iar daca as avea acelasi nivel de dovezi nu as cumpara nici de acolo.
Sigur ca nu vor da faliment datorita mie, dar macar am 1 liligram de constiinta impacata ca (eu) nu ajut la imbuibarea unor jigodii.
Cola: mie indiferent ca e pepsi sau coca, beau cu placere cand am pofta. Nu as avea voie sa beau mult asadar incerc sa nu abuzez. Iar lindicul ala, inovatia noua, cu siguranta nu e pentru oameni normali. Ci pentru acelasi gen de oameni carora ar trebui sa li se lipeasca orice e de plastic de maini la propriu si sa se desprinda doar cand se afla in apropierea unui cos de gunoi. Nu ai idee cati sunt cei care, oricat de stupid ni s-ar parea noua, separa si pierd/arunca aiurea capacele separat de flacoane. vad pe la colegfi, des, chestia asta. Iar capacele find un plastic si mai dens mai greu degradabil si de dimensiuni mai mici sunt mai greu de recuperat din natura si ajung si mai usor in stomace de pasari/pesti/animale sau se degradeaza in microplastice in timp mai lung…
Subscriu la tot ce ai spus. Si imi mai aduc aminte de o inventie „luminata” si anume brichetele cu”siguranta pt copii”. Din cauza lor m-am lasat o perioada de fumat.😁
Lasă brichetele alea că ne-a luat șefu un prelungitor tip rolă care are mizeriile ale de protecții pentru copii că înșiri toți sfinții dumnezeii și morții lor până bagi o percutantă sau un încărcător de baterii. Că i-am și zis: Suntem safe acum, nu există riscuri să băgăm cuie în prize pentru că nu avem cum.
Comentariu beton!12
Scopul acestor invenții e simplu: Oculta vrea ca tu să devii muuuult mai indemânatic 🤣🤣🤣
Da… păi… nu prea le-a ieșit. 😁
Economisiți apa, beți bere!
Nici zahăr nu are.
Comentariu beton!18
Primul capac d ăsta a fost la fuzetea. Dar ar dracii în el, c am tras, mi am julit un deget, mi am dat sângele la o gingie, c am încercat și cu dinții. Și Jveps are la fel, și am nimerit și o apă plată la fel. Da’ la apă plată am descoperit că himenul :))) ăla are doo poziții: mai sus, în gură, cum ar veni, și mai jos, în obraz :)))
Borsecul a fost odată… De când am tras amboulea de volan, ca să nu iau șanțul, la revedere sigiliul vieții!
Dopul atașat va deveni obligatoriu pentru toate sticlele de plastic pana la sfârșitul lui 2024. Coca-Cola e doar prima companie care a introdus noul model de dop. Problema cu dopurile e ca multe ajung în mare și în gatul multor păsări, pești și alte viețuitoare. În Europa și prin alte locuri civilizate nu e vizibilă situația, dar dacă ajungi prin Africa mai ne-turistica te îngrozești. La ocean nu se vede apa de cate sticle, plastic si gunoaie sunt la mal, iar pe uscat am vazut câmpuri de kilometri acoperite de gunoaie de plastic care zboară cum îl poartă vântul. Tocmai citeam că în Sri Lanka mor elefanții pe capete mâncând plastic de pe … plajă. Multe deșeuri din astea sunt „importate” din tarile cu apa caldă și UE. Va rezolva un dop atașat problema? Nu, dar măcar nu mai are așa multe șanse să rămână înfipt în gâtul unui animal care caută de mâncare.
Astea fiind spuse, mie îmi place să beau din sticlă și mi-am băgat dopul ăla atașat direct în nas de nu știu câte ori :)) dar pentru o cauză bună.
Comentariu beton!26
Ni se fâlfâie de Africa. S-o curețe chinezii, că minele de cobalt sunt ale lor.
Oceanu’ să-l curețe Musk că ș-așa n-o făcut nimic util cu miliardele alea de la minele de diamant ale lu’ tac-su.
Și Warren Buffett ar putea cotiza la curățenie , că oricum îi cu-n picior în groapă (merge zilnic la birou nu cumva să-l prindă moartea acasă). 🤭
Oameni buni, noi bem de ani de zile NUMAI Borsec plata la 2l si carbogazoasa la 1,5l si zau daca am avut vreodata probleme cu sigiliul ala. Are fasia aia rosie pe verticala (si plata si carbogazoasa) si pe care scrie, ghiciti: Se deschide aici 😀 Acea fasiuta rosie are perforatii pe margini si daca dai putin cu unghia de partea de sus se desprinde foarte usor. Pentru utilitatea sigiliului am gasit urmatoarea explicatie (Google sa traiasca): „Deosebit de important este si faptul ca, datorita tehnologiilor moderne de captare si imbuteliere, apa minerala naturala Borsec nu este supusa, in niciun fel, riscului contaminarii. Noua tehnologie, in care s-a investit masiv, impiedica orice intervenţie umana asupra apei in procesul de producţie, de la captarea si transportul apei minerale naturale de la izvor la locul de imbuteliere si pana la sticla care va ajunge pe raft. Practic, apa minerala naturala Borsec vede lumina zilei numai in sticla… Argumentul cel mai important a fost: “Esti primul care pune mana pe dop!” in acest fel, consumatorul are siguranta deplina ca este primul care desface dopul, ca apa lui preferata este exact asa cum provine din acvifer, absolut fara nicio interventie din exterior.” Ma rog.
Despre dopul Coca Cola nu ma pronunt ca nu l-am vazut inca pentru ca bem foarte rar Coca-Cola sau Pepsi si niciodata Cola Zero sau Pepsi Max (adica ne ferim de zaharul din aia normala si ne indopam cu indulcitorii artificiali gen aspartam din aia Zero, indulcitori care s-a dovedit ca sunt mai periculosi ca zaharul). Prefer un pahar de sirop cu sirop natural din fructe si apa carbogazoasa. Rar de tot luam Schweppes simplu sau cu lamaie.
Uite compozitie la Pepsi Max (tot de la Google citire): Apa, dioxid de carbon, colorant (caramel cu sulfit de amoniu), indulcitori (Asprtam, acesulfam de potasiu), acidifianti (Acid fosforic, acid citric), corector de aciditate (citrati de sodiu), arome, cafeina vs Pepsi: Apa, dioxid de carbon, zahar, colorant [caramel (E150d)], acidifiant (acid fosforic), aroma naturala, cafeina.
Comentariu beton!17
”Are fasia aia rosie pe verticala (si plata si carbogazoasa) si pe care scrie, ghiciti: Se deschide aici 😀 Acea fasiuta rosie are perforatii pe margini si daca dai putin cu unghia de partea de sus se desprinde foarte usor.”
Acum da, dar când a apărut prima dată nu se rupea fășiuța aia roșie de nici o culoare și îmi trebuia un briceag să tai sigiliul ăla.
Fix cum zice @Shoric.
Da, imi aduc aminte dar sunt ani buni de cand exista asta care se desprinde usor. Pentru mine sigiliul nu este un motiv sa renunt la cea mai buna apa minerala romaneasca dupa parerea mea. Sucurile de lamaie si lime de la Limmi pe care le folosesc au un sistem similar dar plasticul este gros, perforatiile proaste si nu pot sa il inlatur fara ajutorul unui cutit. Asa este de la inceput si acum tot asa, nu s-au deranjat sa il repare. Totusi nu renunt la sucuri 99,97% naturale din cauza de sigiliu.
Da, păi de-asta suntem diferiți și e bine că e așa.
Da si fasiuta roșie ca si restul sigiliului, dacă nu ai un cos de gunoi aproape ca nu umbli cu el după tine si nici buzunare, ti le bagi in cooor, ca sincer altceva nu vad ce-as putea face cu ele pana la primul cos de gunoi.
Dopul ce rămâne atașat as fi jurat ca a fost facut sa nu-ti mai cada, ca, stii, ca felia cu unt, cade mereu cu partea buna in țărână
Nu știu dacă Fanta aparține de Coca Cola, dar nici eu nu mai cumpăr, exact din același motiv.
@Timmy: da, Fanta e un produs Coca-Cola.
Mor de ciudă. Eram convinsă că m-am ramolit de nu mai știu să deschid sticla da Fanta. Nu beau cola, prefer pepsi (fara twist) dar fanta îmi place mai mult decât mirinda. Deci nu e problema mea ci a lu’ Coca Cola company.
Vai ce ciudă mi-e. Idioții.
Sigiliul de la Borsec e enervant, mai ales daca nu găsesc repede ochelarii. Dar mi se părea doar încă o ciudățenie secuiască.
🙂 doamne-ajuta! Poate cu ocazia asta ne lasam de cola. Si ne salveaza pe noi, nicidecum planeta. Sau poate si pe ea, ca pana la urma o s-ajungem sa bem 🙂 cu gurile cascate in ploaie (avantaj cei din zonele in care ploua mai des).
Stii chestia aia veche … zicea bunica „iti dai cu stangu-n dreptu”. Asa fac si astia „desteptii”.
Adica da, inteleg (cum a zis cineva mai devreme) ca sunt multi din aia care trebuie educati.
Frate, da cu mine ce-ai?
Oare sa fiu singura persoana normala din lume?
🙂 din lumea civilizata zic.
❤️❤️❤️. Bingooo, am crezut că sunt defectă și mi se pare. Țu știi cât de nasoală e chestia asta la sticlele cu bere?? Nu, nu știi dar îți spun eu. E vai mama mea 😂.
0
Nu știu cum sunt alții dar pe mine mă enervează maxim când văd pe un ambalaj cu folie pe care scrie clar ”Deschide aici” și trag cu unghiile și cu dinții de marginea aia și nu vrea să se deschidă. De multe ori mă gândeam că sunt retardat și poate că nu știu care este partea de care să trag să se deschidă deși era indicat clar pe ambalaj: Deschide de aici.
Probabil cei care ambalează produsele alea, și am o bănuială că ar fi ceva multinațională cu șefi români, se gândesc că oricum suntem niște țărani și avem un briceag tot timpul la noi atârnat la cingătoare.
Raspunsul este simplu. Produsul unei companii trebuie sa acopere tot spectrul de consumatori de la educati la needucati pentru ca nu este profitabil sa ai linii diferite de imbuteliere si/sau ambalare, una pt pentru priceputi (cu dopul nelegat) si alta pentru nepriceputi (cu dopul legat). Alt motiv ar fi protejarea impotriva faimoaselor procese americane de tipul dau in judecata McD-ul ca nu m-a avertizat ca placinta are continutul fierbinte! Daca da una in judecata firma producatoare ca nu i-a spus in clar unde se deschide sticla, si-a rupt o unghie incercand sa deschida sticla in partea cealalta si nu a putut lucra nspe zile? E? Better safe than sorry 😀
Eu beau Borsec și nu mă mai deranjează sigiliul suplimentar. Dar fii-mea le-a scris că este încă un produs de plastic inutil. I-au răspuns, i-au mulțumit pentru sesizare, i-au explicat cum sigiliul ăla protejează de contaminare dopul, dar și că în acest fel, nu mai sunt deschise sticlele în magazine și lăsate așa, nemaiputând să fie vândute.
Coca Cola nu beau.
Da, păi nu mă îndoiam că justificări au. 😁
Noi locuim în Germania, și aici reciclam preturile și pt fiecare Pet primim 25 de cenți, bani pe care ii plătești când cumperi orice lichid îmbuteliat. În aparatele de recilat merg foarte greu sticlele fără dop. Ele cred ca cântăresc cumva sticla înainte de a o lua banda , sau nu stiu care e treaba ca atunci când nu are dop o învârte mai mult timp ca atunci când are. Ca la noi în familie soțul e responsabil cu treaba asta și de multe ori mi-a spus sa nu mai găsească sticle fără dop ca nu le ia aparatul cum trebuie.(ca la noi în familie de la ăl cu țâța-n gura pan la ăl barba șură, toți bem apă din sticle.fiecare cu sticla lui printre care și 3 copii care nu pun dopul inapoi decât dacă își aduc aminte. Și asa ajungem sa găsim dopuri prin toată casa și sa le aruncam la gunoi, ca n-are nimeni chef sa coboare la beci și sa caute sticlele fără dop și sa le pună înapoi. În momentul în care sotul meu a văzut sticlele cu dopul prins a zis ca aia de la cola s-au gândit la el cât de mult timp pierde la reciclare. Deci noi credem ca sunt prinse ca sa se recicleze împreună cu sticla ,sa nu mai fie atât de multe dopuri aruncate , deci mai putin gunoi ,și mai putin timp pierdut la reciclare. Problema e ca noi adulții bem cola în casă și nu copiii. Deci degeaba făcut dopul prins.
@Georgiana: Io stau în Austria, iar pet-ul îl calc în picioare la propriu și ca să stea sticla tocită trebuie să-i pun dopul, înainte s-o-ndes în sacul cu deșeuri plastice. 😎
Nu mi s-a-ntâmplat nici măcar o singură dată să rătăcesc vreun dop prin casă. 🤷♂️
Mi-aduc aminte că prima dată când am dat de o sticlă de Cola cu mizeria de dop am zis c-o fi vreo greșeală de producție a dopului sau chelcășoz 😂😂😂 Da’ ce greșeală stupidă, cugetam eu înțeleaptă.
La a doua sticlă, luată ulterior și din alt loc mi-am zis că e clar, n-are cum fi greșeală și mă-ntrebam ce-or avea în cap. Între timp m-am lăsat de Cola. Un Dr. Pepper* când și când și gata….
*Dacă e cineva aici căruia nu-i place Dr. Pepper, să nu mi-l denigreze că fi-va atins de mânia mea distrugătoare. 😒
@Greta: ieși mai ieftin c-un sirop de tuse. 🤣
Are gust de cauciuc. 🤣🤣🤣🤣🤣
Am întâlnit și eu nenorocirea aia de dop și la fel m-am gândit ca e vreun defect de fabricație. Tu m-ai lămurit acum ca e o invenție a lor.
Că ziceai de salvat planeta…Eu care am două mâini stângi ma gândeam că ne ajuta sa nu mai scăpăm dopul 😂😂😂
Asa, revenind la planetă, ca să nu mai înghită păsările dopul?! Zic și eu nu da cu pietre. 🙄
@Miha: care păsări? Că io n-am văzut pelicani defilând prin orașe. 🤭
Mno am zis si eu. 😂 Era doar o idee, poate prin orașul celui cu ideea trăiesc păsări mâncătoare de dopuri.
O porcarie astfel de dopuri.Lasand la o parte faptul ca iti face probleme atunci cand vrei sa pui intr-un pahar,pe mine ma „enerveaza”ca nu il pot lua de la sticla.Noi strangem dopurile de plastic separat si le „donam”diverselor asociatii care se ocupa de copiii cu duverse probleme.Aceste asiciatii recicleaza dopurile(confectioneaza diverse lucruri ,pe care apoi le vand pe niste sume derizorii).Dar eu am gasit metoda de detasa acel dop enervant de la sticla ,pur si simplu il tai.
0
Eu apa beau doar Bucovina. Daca nu gasesc, alternativa e Dorna. Si cum am scris si in comentariul din video, prostia aia de dop am gasit-o si la laptele Pure Milk din Profi
Salut, situatia asta este si la Bergenbier la PET! si eu am vorbit cu ei si la fel ca si idiotii de la coca-cola, se laudau ca e eco si green si alte mizerii din astea noi…
Drept pentru care cand cumpar produse de la ei, am grija sa „decupez” cu un cutit, briceag sau altceva acel dop nenorocit, si da, nici eu nu mai cumpar borsec, fix pentru mizeria aia de sigiliu!
Sigiliul de la Borsec nu mi-a facut probleme, ca luam rar sticla de 2 l si oricum trebuia s-o tin cu doua maini ca sa torn, desfaceam usor de la linia punctata. Sunt multe cosmetice, apa de gura, etc care sunt sigilate asa.
Despre Coca cola am citit la Cetin, nu ma intalnisem cu tipul asta de capac, fiind ca tine iubitoare de Pepsi (dar am lasat-o mai moale cu sucurile acidulate) pana in vara asta in Germania cand am intalnit la mai multe marci de sucuri sau apa tipul asta de capac. Fiind oricum prevazut ca sa nu-l desfaci pana la capat, nici nu insistam, pentru ca nu beam direct din sticla si la turnat il tii sa nu-ti stea in cale.
Mi-am luat de pe Amazon bidon de metal, mare, de 990ml, pe care il umplu dimineata cu apa si gheata, si in felul asta ma bucur de apa rece toata ziua. Eu nu pot bea apa calda, acasa beau direct din frigider. E mai greu de carat dar merita efortul.
Cu dopuri greu de desfacut ma mai confrunt uneori la sucul concentrat de afine de la Europlant, daca a ajuns zahar la filet e jale, numai sfantul cutit mai poate face fata.
Ai dreptate că e mai incomod. Dar, nu vrei să știi câte dopuri din plastic (fără sticla goală aferentă) văd eu (și câteodată mă aplec și le adun – nu mă laud, că o fac rar) în iarba din parcul Tineretului când mă plimb dimineața cu cățelul. Cei ce se ocupă de curățenie se apleacă după sticlele goale împrăștiate prin iarbă, dar nu și după dopurile rătăcite. Acuma, ce zici tu, că nu arunci sticla goală fără dop, o mai fac și alții, dar se pare că suntem prea puțini. Deci, deși nici mie nu îmi e comod, sper să pună la toate acest sistem de închidere inovativ. P.S. Tot Borsec și eu, dar am grijă să îi scot folia înainte să bag cheia în contact.
O să apară la toate sticlele și cutiile cu dopuri de plastic, de suc, bere, lapte etc. Cola nu a făcut inovația asta din motive de marketing, ci pentru că e obligatoriu de la anul (iunie parcă).
Și alții au trecut deja la dopuri din astea, eu am văzut la sucurile Pfanner și la sucurile Kaufland. La ăștia, dopul are o poziție în care înțepenește și nu te mai încurcă. Nu știu dacă și la Cola e așa.
ma crezi sau nu stiu un caz gen la nivel de paleti cu apa borsec ( apa de la robinet si doar sticla de borsec ) bagate frumos in cateva depozite angro.
Are si sigilul rolul lui .
Mă bucur că n-ai abandonat vlogul.
Nu e obligatoriu să faci videoclipuri doar când ți-e lene, îți poți face o schiță (foarte scurtă) cu puncte de repere, subiect(e) pe care vrei sa le abordezi, pe foaie sau pe ecranele tabletei, telefonului sau laptopului.
Legat de capace, dacă mai ai prin casă sticle (sau capace CC înșurubate pe alte sticle), poți face comparația.
Din 2018/19 cred, capacele CC erau mai scurte, mai mici. Capacele Pepsi sunt tot la fel, cred, nici nu prea m-am uitat.
Acum, cu cureaua asta sau cum ai zis, cu nojiță.
Dar dacă reții, sigiliul Borsec e și mai vechi de atât. Tu ai zis „de câțiva ani încoace” dar precede cele CC scurte fără nojiță.
Eu suspectez că e ordin UE.
CC probabil a încercat o perioadă să „fenteze” cu acele capace mai mici, chit că știau că e bazaconie. Probabil că nu mai puteau să continue fenta și s-au adaptat cu nojiță.
Întrebarea ar fi, dacă CC sau chiar Pepsi ar adopta metoda Borsec cu sigiliul din plastic (repet – ordin UE), e mai bine cu sigiliu sau cu nojiță? Ai abandona Pepsi dacă vând cu sigiliu de plastic inspirat de la Borsec? Eu sper să nu.
Chiar dacă ai fost mai dornic să abandonezi apa minerală, parcă ai avut mai multe de văitat cu nojița aia nenorocită din plastic & ți-ai zis să pari imparțial să bagi Borsecul în exemplu.
Asta este…
Ceea ce nu înțeleg, tot legat cu apa minerală, e de ce ai continuat să cumperi la PET în loc să cumperi la sticlă… sticlă de sticlă.
Da, ce are? E mai bună calitativ decât din plastic, știi și tu asta. Îți permiți să cumperi.
Nu te mai chinui cu PET-urile, cu sigilii, cu nojițe, cu prosteli din ăstea, dă-le naibii pe râu să plutească, cumpără la sticlă-sticlă – calitativ sănătoasă.
Ce ar avea? Le bagi frumos într-o plasă din aia frigorifică. Mai bine așa.
Una e când oamenii calculează raportat între preț și ce-și permit dar tu nu ești în situația asta. Îți permiți.
Iar când termini de băut, iei sticlele goale și le lași pe marginea drumului (repet, sunt din sticlă, nu plastic; nu sunt periculoase) sau, dacă chiar te mustrează conștiința, le lași lângă pubele.
Când pleci la plimbarea ta, să dai jos din kile, treci pe la MegaImage sau unde te duci din obicei & cumpără două baxte/baxturi de apă minerală Borsec, la sticlă-sticlă.
Atâta văitat, din cauza sigiliului…
Consortul e consumator de Borsec (eu nu beau apă minerală decât dacă sunt aproape leșinată de sete și singura alternativă e apa din bălți), deci nu îmi bat eu capul cu sigiliul și cred că nici el. Mă enervează doar că, dacă desface o sticlă de apă din frigider, lasă sigiliul tot în frigider.
Capacele astea inovatoare, care cică ar fi fost inventate pentru căscații care pierd dopurile, mă irită maxim. Nu arunc niciodată sticlele, care nu mai pot fi refolosite ajung în foc, iar capacele le folosesc la manichiură, ca recipient pentru cele câteva picături de ojă pe care le folosesc pentru model. De fiecare dată trebuie să le tai și rămâne porțiunea aia ascuțită 🤬 Cred că o să trec la capacele alea mari, de la borcanele de murături 😅
Dacă beau suc la jumătate, prefer să iau sticlă de sticlă, iar în rarele ocazii când cumpăr la doi litri îl pun pe soț să-mi demonstreze cât e de forțos. Mai înjură și el marea inovație 🤣 dar mai bine înjură el decât să-mi rup eu vreo unghie în sărăciile alea 🤭
La cola injur de cate ori o deschid….mai nou beau la sticla cel putin acasa.
Sigiliul de la sticlele de Borsec se rupe usor daca strangi gatul sticlei in pumn si invarti. Nu-i absolut nicio problema.
daca beau acasa sau la serviciu folosesc un sfic sa tai mizeria asta de dop. un sfic e 9 ron probabil ca ma tine pentru 1000 de sticle. la terase/restaurant de obicei au la 0,25L nici o problema acolo,
credeam ca e ceva fancy cu dopul am aflat din comentarii ca nu e.. ca e pt reciclare, iti dai seama cum arunc acuma sticla la cos…
Salutare. Partea cu capacul de sticla, îmi pare rău să ți zic dar în curând va fi o soluție pe toate sticlele pet din ce înțeleg. Se numește „tethered cap” și este o directivă europeană în sensul ăsta, nu că ar fi fost vreun inteligent de la vreun brand cu ideea respectiva. Link info: https://www.corvaglia.com/tethered-caps/
Mihai e norocosul ăla căruia nu i-a căzut niciodată capacul de la pet în nisip, la plajă, de nu mai poți veci să scapi de toate bobițele, așa că fie bei tot din sticlă, fie bei ce poți și arunci ce rămâne.
Dacă ți-e lene să mergi să-l speli în mare…
Dacă ție îți place cola cu sare… Plus că garantat niște nisip va crănțăni pe la filet oricât îl speli.
Mie imi placea sa beau apa Tusnad ca era de la Tusnad si stiam ca e buna, apa Borsec ca era de la Borsec si la fel cu celelalte etc, dar acum Borsec imbuteliaza si din alte zone ale tarii si nu mai are aceeasi calitate, prin urmare nu o mai consum asa des.
Dopul acela de la suc ma umle de nervi si eu il rup de cate ori desurubez sticla, dar sigiliul de la apa mi se pare ok.
Apropo de inovatii, mie imi placea ciocolata Rom asa cum era ea. Acum au rebrenduit-o si seamana cu alte produse, nu mai are gustul original, prin urmare de ce sa mai cumpar?
Îmi pare rău să-ți spun dar în curând toate mărcile și tipurile de băuturi vor avea prostia aia de dop…
În Italia găsesc la aproape toate băuturile.
Kudos pentru Pepsi Max. My fave of all time! 🙂
De CocaCola ma doare undeva pentru ca beau foarte rar, asa ca n-au decat sa
„inoveze” cat doresc, iar la Borsec am studiat cazul si am gasit o metoda sa desfac sigiliul usor, prin „zona rosie”. Daca ati vedea cum arata depozitele prin care trec aceste marfuri cu siguranta v-ati dori ca toate sticlele, bidoanele, etc sa aiba sigilii.
Directiva (UE) 2019/904 a Parlamentului European și a Consiliului,
Trebuie să se asigure că produsele din
plastic de unică folosință ale căror
dopuri și capace sunt făcute din plastic
pot fi introduse pe piață numai dacă
dopurile și capacele rămân atașate de
recipiente în timpul etapei de utilizare
preconizată a produselor.
Rezonez cu aceste idei. Ma bucur sa aud ca mai sunt oameni normali care spun lucrurilor pe nume. Intre timp si cei de la Romaqua (Borsec) au introdus tampenia asta cu dopul atasat de sticla. Se pare ca “salvarea planetei” le-a impus asta. Rau de tot ceea ce se intampla.