Aveți mai jos un video filmat după o idee care mi s-a părut atât de mișto încât sunt hotărât să fac și eu experimentul cu fetele mele.

Pe scurt, un grup de copii au fost rugați să deseneze un colț de natură, având ca model o fotografie, dar cu condiția să folosească doar culorile pe care le aveau la dispoziție. Care culori erau exact cele care vor fi din ce în ce mai întâlnite dacă nu facem ceva să ajutăm planeta asta: trei nuanțe de gri și negru.

Vă imaginați cam ce natură veselă au reușit să deseneze folosind doar culorile astea? Iar dacă nu vă imaginați, puteți să dați un play și-o să vedeți exact.

Mi-a plăcut ideea, mi-a plăcut cum au reușit copiii să-mi arate că nu poți să desenezi nimic despre natură fără să ai la dispoziție culori și în special culoarea verde. Pentru că exact „verde” era cea pe care o cereau cel mai des, în timp ce încercau să picteze natura doar cu nuanțe de gri.

Iar verdele naturii este fix cel pe care trebuie să-l protejăm și noi, cu toții, dacă nu vrem să ajungem, la modul real, să mai avem în jur doar negru și gri.

Adică exact ce și-au propus și oamenii de la ENGIE prin noul lor produs Ampero Verde: să protejeze verdele și natura venind spre clienții lor actuali sau viitori cu o ofertă extrem de interesantă și mulată pe nevoile acestei planete care încă ne suportă: un produs de energie electrică din surse 100% regenerabile, produsă în România!

Bănuiesc că știți cu toții ce înseamnă energie electrică produsă din surse regenerabile, dar o să vă mai zic și eu o dată, ca să fie treabă bine făcută. Vorbim despre energie eoliană, solară și hidroelectrică. Că, pe bune, vânt, soare și apă avem în țara asta din belșug, bine că reușim să producem și niște energie cu ajutorul lor.

Desigur, în acest moment o să apară întrebarea: „dar nu e mai scumpă energia asta regenerabilă?”. O întrebare de bun-simț, de altfel, dar la care am și un răspuns pe măsură: nu, nu este. În actualul context din piața de energie, Ampero Verde nu aduce costuri suplimentare față de un contract convențional de energie electrică. Treabă care mi se pare extrem de tare.

În plus, pe lângă beneficiul ecologic de reducere a amprentei de carbon, orice client de Ampero Verde va contribui indirect la o treabă foarte mișto, de suflet: acces la energie electrică verde pentru 200 de persoane care trăiesc în sărăcie extremă.

Da, cei de la ENGIE, împreună cu asociația Micul Geniu, au ambiția să facă treaba asta, să instaleze panouri fotovoltaice care să aducă lumină în casele unor copii pentru care lumina și căldura sunt doar niște noțiuni vagi care țin  mai degrabă de vremea de afară, nu de condițiile din casă. Ei bine, orice client Ampero Verde va duce un pas mai departe acest deziderat.

Cam atât am avut de spus, pentru oferte și orice mai vreți să știți în plus, intrați pe Ampero Verde de la ENGIE și-o să vă lămuriți. Sau, de ce nu, puteți întreba chiar și pe blog.

Acum vă las cu videoul despre care vă povesteam mai sus.