Există două feluri de oameni: cei care au superstiții și cei care nu recunosc că au superstiții.

Nu știu din care categorie faceți parte voi, dar eu chiar am superstiții. N-o să treacă vreodată vreo pisică neagră prin fața mea, fără să fac imediat 10 pași în spate. N-o să dau vreodată în marșarier, fără să merg mai înainte măcar câțiva milimetri cu fața.

Și mai am încă vreo câteva din astea lejere, dar astăzi, acum, când citiți asta, am atins apogeul în materie de superstiții, fraților. Practic, astăzi aș putea fi încoronat drept campionul mondial absolut în domeniu.

Nu știu cum să vă explic, astfel încât să nu râdeți foarte tare de mine, dar o să încerc.

Pentru început, ca să înțelegeți cum stau lucrurile la adevărata dimensiune, aveți nevoie de un pic de context: mi-e frică de dentist. Iar când zic „frică”, a se citi „cu greu reușesc să adorm câteva minute în noaptea dinainte”. Iar când plec spre dentist, îmi clănțăne dinții atât de tare că se pot auzi de la două străzi distanță. Cam așa stau lucrurile. Aia e, trebuie să acceptați că nu sunt nici eu perfect, deși par. 😊

Ei bine, exact acum când citiți asta, tocmai intru în clinică. Azi fiind a patra oară când ajung la oamenii ăștia de la Gentle Dentist. Și de-aici începe șmecheria supremă: tot azi e patra oară când mă îmbrac identic, adică fix cu aceleași haine pe care le-am purtat și-n anterioarele trei dăți.

Pentru că, dacă nu m-a durut nimic prima oară, creierul meu a reacționat în consecință și la a doua vizită: bosule, TREBUIE să te duci îmbrăcat la fel. Punct.

Nu m-a durut nimic nici a doua oară? Perfect, le mai purtăm o dată.

După a treia vizită fără nicio durere, nici Bărbosul Suprem nu m-ar mai fi putut convinge să nu merg azi îmbrăcat în aceleași haine.

Iar când zic „aceleași haine” voi trebuie să înțelegeți că absolut toate sunt aceleași, inclusiv șosetele și chiloții. Pentru că, prieteni, chiloții sunt obiectul de îmbrăcăminte care atrage cel mai mult noroc. Însăși karma se scrie cu „k” de la kiloți. Chiloții sunt porte-bonheur-ul suprem, doar amatorii nu știu asta. Faza e că i-am spălat, deși n-ar fi trebuit, se știe că la fiecare spălare se mai duce din karmă. Nfine…

Ar exista totuși o micuță problemă. Sunt aproape convins că toți cei de la clinică s-au prins, orb să fii să nu-ți dai seama, doar că le e rușine să mă întrebe:

-Auzi, tu nu mai ai și alte haine pe-acasă?

Mno, acestea fiind zise, să-mi țineți pumnii. În câteva minute mă pun oamenii ăștia pe scaun și încep să-mi facă diverse chestii. Și n-aș vrea să se întâmple tocmai azi ceva care să-mi demoleze superstiția.

P.S. Asta este ținuta norocoasă.

sursa foto: freepik.com