Ceea ce vedeți mai jos, dragii mei, este o postare de pe grupul cartierului unde îmi duc zilele.

Dar nu postarea face obiectul principal al discuției noastre, cât acel prim și ultim comentariu prin care duamna Liliana își exprima indignarea față de cerințele deplasate ale celor care caută să angajeze o cameristă în Franța.

Păi n-are dreptate duamna Liliana să se indigneze toată? Cum adică să ceri de la o potențială cameristă să fie harnică și organizată? Doamne ferește! Numai pentru cerințele astea două și merită dați în judecată.

Dar anunțul nu se oprește aici, urmează culmea tupeului și a nesimțirii. Cum să ceri limba franceză sau engleză la nivel conversațional? Cum? Păi ne-ați câștigat la belciuge? Vreți să angajați absolvenți de Sorbona, nesimțiților?

Carnet de conducere? De ce, ca să vă plimbe alții plozii răsfățați cu mașina? Te pomenești că aveți nevoie și de cumpărături sau alte comisioane? Gata, v-ați găsit proștii sa le facă în locul vostru?

Și toate astea pentru ce? Pentru cazare gratis și un căcat de 1800 de euro pe lună. Dar, ce? Suntem nebuni să muncim pe banii ăștia? Și mașina aia mai mult ca sigur nu e cadou, precis o vreți înapoi la final. Să v-o băgați în cur!

Prieteni, râdem-glumim, dar…

Nu, serios, sunt eu nebun sau astea sunt cerințele MINIME pentru un post de genul celui din anunț? Adică ce-ar fi putut să ceară mai puțin de atât? Muncești doar când vrei și doar dacă ai chef?