Slavă bărbosului suprem, am apucat să văd ceva locuri până la vârsta asta. Dar din tot ce am văzut, dintre toate orașele prin care am pus eu piciorul până acum, trei sunt cele după care sufletul meu tânjește în permanență.

Iar astea trei sunt, în ordinea numerelor de pe tricouri: Barcelona, Lisabona și Sevilla. Astea sunt, prieteni, cele trei orașe care mie, personal, îmi plac cel mai mult din tot ce am văzut până acum. Și nu numai pentru cum arată ele ca orașe, dar și pentru energia și vibe-ul pe care le-am simțit doar acolo, în cele trei. Mai vine tare de tot pe turnantă și Firenze, unde am simțit tot vibe d-ăla bunu’, dar nu prinde top trei.

Nfine, așa se face că n-am avut nici cea mai mică ezitare, în decembrie, când am găsit bilete de avion la super-preț pentru Barcelona. Unde mai pui că, pe sistemul „cine se aseamănă se adună”, este și unul dintre orașele preferate ale Marei, iar în martie împlinim patru ani de când suntem împreună. Păi cum să nu iau bilete, cum? Mă rog, dacă eram cel mai ascuțit creion din penar, aș fi putut să văd că pe 19 martie se joacă Barca-Real și să iau biletele în perioada aia, să prind și meciul pe stadion. Dar nu m-a dus capul să fac asta decât după ce cumpărasem deja. Pățăști.

Așa se face că acum, când citiți asta, mă pregătesc s-o iau din loc spre aeroport, pentru trei zile de hălăduit prin ăl mai șmecher oraș din Europa.

Apropo, știe cineva să-mi explice de ce Barcelona ăsta parcă devine și mai mișto pe măsură ce trece timpul? Eu am ajuns pentru prima oară în 2008, de atunci am mai fost de vreo patru ori și de fiecare dată mi se părea că orașul arată mai bine decât ultima oară. Să nu-mi spuneți că fac autoritățile ceva în sensul ăsta, că nu vă cred. Știe toata lumea că autoritățile din marile orașe există doar pentru luat șpăgi și pus borduri. Oh, wait…

Acestea fiind zise, singura problemă reală pe care o văd eu, pentru următoarele trei zile, ar fi că paella îngrașă, tapas îngrașă, crema catalană îngrașă, churro îngrașă, chorizo și jamonul nici nu mai zic.

Ce să mai, să-mi țineți pumnii, că ușor nu-mi va fi. Unde mai pui că Mara zice că știe ea o cârciumă unde au fructe de mare proaspete, pe sistem all you can eat.

Doamne apără și păzește, mă așteaptă trei zile grele de tot, vă spun. Sper să scap cu bine.

P.S. Vreți poze cu mâncare sau să-mi văd de treabă? 😊

sursa foto: pixabay.com