Am avut cândva, în altă viață, o dispută cu una dintre colegele mele de muncă de pe vremea aia.

Nu mai știu de la ce ne-am luat, dar știu sigur-sigur că am ajuns să ne contrazicem urât pe motiv de infidelitate partener.

Mai exact, fosta mea colegă, căsătorită și cu un copil la activ, susținea sus și tare că femeile care fac sex cu bărbați însurați sunt niște curve nenorocite. Bărbatul însurat era cu totul absolvit de vină, desigur. Că, na, e și el om, cum să reziste la nară de căprioară tânără pusă pe tavă?

Deosebit de intrigat de vehemența cu care își susținea punctul de vedere, i-am expus o situație imaginară, dar foarte posibilă.

Într-o zi, când ea și copilul sunt plecați de acasă pentru mai multe zile, bărbatu-său o agață pe una și-o aduce în apartamentul conjugal ca să-i arate care e treaba cu animalul cu două spinări.

Femeia achiesează la idee, merge la om acasă și mi ți-l ține până dimineață numai într-o joacă de-a doctorul. Poate ăla a mințit-o că e liber ca pasărea cerului, n-are nicio obligație. Ce putea ea să facă mai mult decât să-l creadă pe cuvânt? Sau poate că nici n-a mințit-o, poate că i-a spus că e însurat și femeia a ridicat din umeri: „asta e treaba ta, nu a mea, io sunt aici cu un cu totul alt scop”. De ce este ea curvă în această situație?

Aceasta este situația ipotetică pe care i-am expus-o fostei mele colege.

Prieteni, n-o să ghiciți în vecii vecilor amin, nici dacă vă las zece ani să încercați n-o să ghiciți, cum mi-a motivat că tot aia e o curvă nenorocită și în această situație. Mi-ar plăcea să vă las să încercați, dar mai avem și treabă, așa c-o să vă zic. Mi-a răspuns iritată toată:

– Păi ce, când a intrat în casă n-a văzut jucăriile copilului?

Răspuns la auzul căruia am rămas cu gura căscată extrem de larg, iar eu rămân rar de tot, spre deloc, uitându-mă așa ca prostu’.

Și cu asta, vă urez o zi de miercuri mirobolantă.

sursa foto: freepik.com