Planul meu perfect de sărbători suna fix așa: mă odihnesc, nu plec nicăieri, stau acasă și nu fac absolut nimic în afară de zăcut pe canapea și uitat la seriale. Mă rog, nu că-n restul timpului aș da la sapă sau aș tăia lemne, dar acum măcar aveam o scuză.

Mi-a ieșit planul, nu tot, nu ca la carte, dar mi-a ieșit. În sensul că până acum e în grafic doar partea cu zăcutul pe canapea. E drept că sub două plăpumi, cu frisoane și febră, dar mi-a ieșit. M-aș uita și la seriale, dar nu prea mă lasă vâjâitul ăsta puternic din urechi.

Gripă, prieteni, gripă din aia ca la carte, cum n-am mai avut de când eram flăcău la mama acasă. Uitasem cum e să te doară tot corpul, de la picioare până-n creștetul capului, de parcă m-a lovit cineva sistematic cu un ciocan de șnițele, centimetru cu centimetru.

Totul pe un fond drăguț de febră și tuse, cu mucișori care curg necontrolat până pe pieptuț. Ah, și să nu uit minunăția asta de durere în gât care seamănă la perfecție cu modul în care îmi imaginez eu că s-ar simți dacă cineva mi-ar vârî niște sârmă ghimpată pe esofag în jos.

Altfel, foarte mișto de sărbătorile astea, mă odihnesc grupa mare. Hai, Crăciun fericit la toată lumea!

sursa foto: freepik.com