Articolul de astăzi vine către voi la sugestia colegei de comentarii, pe numele ei ametist. Ametist este medic și o tipă destul de echilibrată care nu se uimește prea ușor. Totuși, n-a mai rezistat și mi-a semnalat printr-un email prezența pe internet a unui cetățean care se autointitulează: Generator de Stări – Antrenor Holistic – Antreprenor social la Oameni Fericiți și Visători.

Am mai spus-o pe aici și-o s-o mai spun. Regret din suflet că nu m-a dus capul să mă fac coach motivațional. La cum mă pricep să dau din gură, practic doar ar fi trebuit să mă aplec să culeg banii de la fraierii care pun botul la chestii precum:

„Îți extinzi ”tolba de exerciții de igienă holistică” cu practici din surse mai neobișnuite, prin care antrenezi puterea perseverenței și colectezi energia de salt către un STIL DE VIAȚĂ bazat pe profilaxie și pe regenerare continuă…”

N-aveți idee cât de ușor mi-ar fi și mie să scot pe gură rahaturi din astea plate, fără niciun sens și fără niciun fel de beneficiu pentru gușterii care m-ar umple de bani.

Băi, voi vă dați seama că omul ăsta trăiește, la propriu, din prostit proștii? Și zic asta pentru că:

„Timp de încă 10 săptămâni, în fiecare zi de luni, între 06.00 – 07.30, pe zoom, facilitez antrenamente speciale și distincte, pentru diverse paliere și sisteme ale anatomiei fizice și subtile, care te vor conduce la NOI STĂRI INTERIOARE …

Contribuția ta pentru acest proces matinal este de 39 lei x 10 = 390 lei, pe care este necesar să o oferi integral…”

Așadar cetățeanul antrenor holistic încasează câte 39 de lei, pentru o ședință pe zoom, de la fiecare participant? Pe zoom, da? Nici măcar nu se deplasează, nu face nici cel mai  mic efort pentru banii ăștia. Încasează câte 39 de lei de la fraieri, după care îi învață online cum să:

„Exersezi tehnici cu impact vizibil, care te predispun la o atitudine optimistă și îți deschid creierul și corpul către noi experiențe benefice și SINCRONICITĂȚI …”

După știința mea, „sincronicități” nu înseamnă absolut nimic în limba română, e un termen inexistent, aidoma lui „inovativ”. Dar na, e bun ca să dai bine la papagalii pe banii cărora trăiești.

Când vă spun că mi-am ratat cariera. Ce, eu nu puteam să fiu generator de stări și antrenor holistic? Normal că puteam.

M-am gândit mult dacă să las pe blog link-uri către profilul de Facebook al cetățeanului generator de stări sau către postarea din care am luat fragmentele de mai sus. Până la urmă am decis să nu las nimic, pentru că n-aș fi făcut altceva decât să contribui și eu la bunăstarea personală a domnului antrenor holisitic, adică să-l ajut să mai încaseze câte 39 de lei, pe ședința de zoom, de la alți fraieri care aflau de el de aici.

Întrebarea mea e alta: pe oamenii ăștia îi controlează cineva? Există vreo autoritate capabilă să-i întrebe care e treaba cu ei și să verifice pe ce bază încasează cetățeanul antrenor holistic câte 39 de lei de cap de prostan care vrea să-și deschidă creierul către sincronicități?

Întreb extrem de serios pentru că orice antreprenor din România, indiferent de domeniu, poate să-ți povestească zile în șir cum stă treaba cu controalele din partea diverselor autorități ale statului român. Există oameni, și nu puțini, care și-au închis afaceri pentru că n-au mai suportat controalele și modul în care statul român le punea piedici în loc să-i ajute. Pun pariu că p-ăștia cu redescoperirea sinelui și curățarea sistematică a ciacrelor nu-i verifică nimeni niciodată.

Asta este postarea cu pricina: