Amuzant, extrem de amuzant cum „săracii ruși care nu știau ce se întâmplă în Ucraina” au început să iasă la proteste sau să-și cumpere bilete de avion, ca să fugă din Rusia, imediat ce a anunțat Putin mobilizarea parțială. Oare acum or fi aflat ce se întâmplă în Ucraina?

Și mai amuzant este că după ce s-au epuizat toate biletele de pe rutele unde mai au să se ducă, a venit și anunțul că nicio companie aeriana nu mai are voie să vândă bilete bărbaților ruși, care pot fi încorporați, dacă nu prezintă dispensă din partea Ministerului Apărării. Prin urmare, există șanse foarte mari să nu poată fugi nici cei care au apucat deja să-și cumpere bilete la preturi astronomice. Ceea ce mă unge pe suflet.

Și ăsta este doar începutul. Stați așa să înceapă mobilizarea reală a celor 300.000 de rezerviști și să înceapă să se întoarcă între patru scânduri. Până acum nu prea le-a păsat rușilor de acasă că se moare în Ucraina, că una era să moară soldați profesioniști, sau care executau stagiul militar, și alta e să vezi că pleacă la război fiu-tău și se întoarce mort. Care fiu lucra într-o bancă, n-avea nimic în comun cu armata sau războiul.

Puteți extrapola exemplul pentru toate familiile celor 300.000 de rezerviști care vor pleca să lupte din postura de carne de tun. Pentru că exact asta sunt rezerviștii: carne de tun trimisă la sacrificiu. Doar nu vă imaginați că niște militari, care până ieri aveau job-uri obișnuite, or să rupă norii în Ucraina. Nu, nicidecum, vor fi doar niște victime sigure pentru armata ucraineană. Ceea ce, din nou, mă unge pe suflet.

Mulți dintre voi ați făcut armata, deci știți exact despre ce vorbesc. Iar dacă nu știți, imaginați-vă că mâine dimineață ați fi încorporați și săptămâna viitoare ați pleca la război. Cam ce șanse v-ați da să vă mai întoarceți vii acasă?

E doar începutul, vă spun. Dar sper să fie și începutul sfârșitului pentru Putin.