În fiecare zi îmi ajung sub ochi postări sau articole în care termenul „progresist” este folosit cu sens peiorativ pentru cei cărora le este adresat.

Iar cel mai tare este că mulți dintre cetățenii ăștia, care scriu cu dispreț cuvântul progresist, vor căuta pe google ce înseamnă „peiorativ”. Bine, asta dacă știu să folosească google, pentru că, să nu ne ferim de cuvinte, un procent covârșitor dintre ei nu știu care este răspunsul corect la: 7 – 3 x 2.

Cum spui sau zici ceva ce nu le convine, cum apare câte unul care scrie „miau” ca pisica și te face progresist. Iar în capul lui asta sună ca o insultă.

Or eu nu pot să înțeleg, mă depășește complet cum și când au ajuns progresul și progresiștii să fie concepuți ca fiind ceva nasol.

Toți ăștia uită că fără progres ar fi mâncat și acum rădăcini și-ar fi ros oasele rămase după ce se săturau toate celelalte animale din lanțul trofic?

Știți, noi așa ca ființe ancestrale, am fost o bună bucată de vreme pe post de vânat, nu de vânători. Până când, să vezi ce, a intervenit progresul, am inventat primele arme și n-am mai fost chiar la îndemâna primului jder căruia i se făcea foame.

Oare ăștia au habar că, fără progres, speranța media de viață ar fi rămas și acum pe la 35-40 de ani? Oare își dau seama că fără progres și-ar fi scris postările stupide, despre progresiști, tot pe pereții peșterilor din care n-ar fi ieșit niciodată?

Încă ceva, mă amuză foarte tare că de vreo câteva săptămâni văd un trend despre cum progresiștii vor mânca lăcuste, greieri, gândaci și în general tot felul de insecte. Pentru că, nu-i așa, dacă s-au inventat făina de greieri și uleiul de meduză este obligatoriu să le și consumi. Doar că nimeni nu ține seama de acest amănunt insignifiant, prin urmare s-a pornit așa un fel de delir general printre semi-analfabeți despre cum progresiștii vor mânca tot felul de lături din astea, timp în care ei se vor îmbuiba cu delicatese. Pentru că ei nu sunt proști, doar progresiștii sunt.

Știți ce? Îmi doresc din tot sufletul meu să apucăm vremurile în care tot ce este acum conceput ca hrană convențională să fie de câteva zeci de ori mai scump decât orice produs alimentar făcut din goange, gândaci și alți carcalaci.

Să vezi ce mă voi amuza atunci când îi voi vedea pe toți ăștia care disprețuiesc acum progresul cum vor mulțumi cerului c-au mai prins un kilogram de făină din gândaci de colorado și doi litri de ulei din larve de viermi de mătase. Iar în loc de cojile de la semințele dă floare, se vor delecta cu gândaci de bucătărie. Copți, nu prăjiți, cu sare după gust. Pentru că foamea, prieteni, este unul dintre cei mai tari aliați ai progresului. Sper din tot sufletul să apuc vremurile astea.

Nu, serios acum, există vreo explicație pentru care să fii progresist și să te bucuri că progresăm, noi ca omenire, ar fi ceva nasol?

sursa foto: freepik.com