În zile precum asta de azi mi se face dor de mersul la job. Nu neapărat la ultimul pe care l-am avut (de ăla mi-e dor mai des), ci de mersul la muncă în general. Serios, nu exista satisfacție mai mare decât să ai ziua de luni liberă prin lege. Dacă erai iscusit și făceai mișcarea la timp, îți luai și vinerea dinainte liberă și uite-așa te procopseai cu un ditamai weekend-ul de patru zile. Patru zile sunt o semi-eternitate când urăști din ficați ce faci. Numai cine n-a înjurat niciodată zilele de luni nu știe ce vorbesc.

Țin minte că într-un an, când mi-am făcut cererea de concediu, am uitat de o sărbătoare din asta în care toată lumea avea zi liberă prin lege. Când a venit concediul și mi-am dat seama ce-am făcut, m-am simțit înșelat, ca ultima găină m-am simțit, îmi venea să anulez cererea de concediu. Doar amatorii își iau concediu în perioadele în care sunt zile libere prin lege sau, mai rău, în cele în care se poate face punte.

Și dacă tot am deschis subiectul ăsta azi, recordul meu personal de zile libere, fără să fiu nevoit să-mi iau concediu, a fost de 15 zile. În decembrie 2018 s-au aliniat astrele în așa mod că toată cooperativa de digital a fost liberă de pe 22 decembrie până pe 5 ianuarie. Faceți voi calculele. 😊

Acestea fiind zise, la mulți ani Mariilor și derivatelor, dar și clasei muncitoare care sărbătorește azi ziua liberă de la stat.

sursa foto: freepik.com