Băi, eu nu înțeleg, jur. Vara trecută am făcut mișto, am râs, am glumit, că ce să și facă Nicușor și Clotilde în niciun an de primărie? Că n-au avut timp, că pélémé, dar c-o să vedem noi ce treabă vor face. Bănene, dar deja se termină al doilea am de mandat și eu încă nu pot să ies vara din casă fără să mă facă praf țânțarii.

Mă duce cât de cât capul, pot să înțeleg că n-ai cum să repari peste noapte ce-au distrus alții în ani de zile, dar să mor eu dacă stropitul împotriva țânțarilor intră la categoria asta. Stropitul împotriva țânțarilor intră la o singură categorie: să nu ne doară în fund de cetățeni. Well, se pare că nici măcar asta nu s-a putut.

Efectiv nu mai suport. Seara, după ce apune soarele, și dimineața până se face foarte cald, e nenorocire, e invazie, nu ai cum să stai în niciun spațiu deschis, poți să te dai tu și cu mama Autanului sau să faci foc de tabără cu spirale din alea anti-țânțari. Li se brehăne, cred că s-au adaptat la ambele, că nu par impresionați deloc. Mi-e teamă că dacă uit Autanul afară, mi-l beau dihăniile până dimineață.

E atât de rău încât, deși îmi place mult de tot să stau până târziu în noapte pe balcon, am fost nevoit să renunț. Am încercat în câteva seri, dar când venea escadrila cu trompe însetate de sânge, eram nevoit să mă refugiez în casă.

Dacă seara am înțeles care sunt riscurile, azi am făcut greșeala să stau pe balcon vreo oră și ceva, acum dimineață, c-am avut un pic de muncă. Am vrut să stau și eu la aer, ca omul, să-mi beau cafeaua, să-mi fac treaba liniștit, pe răcoare. M-au nenorocit, am picioarele zob, înțepătură lângă înțepătură.

Și-atunci vin să întreb și eu naiv. Clotilde, Nicușoare, înțeleg că n-ați avut timp să rezolvați problemele alea grele și nasoale, moștenirea administrațiilor trecute, dar nu puteți nici măcar să faceți contracte cu unii care să ne scape de țânțari? Mai avem încă două luni pline de căldură, luni în care animalele astea ne vor mânca de vii, și pe voi vă doare în cur? Doar întreb.

Nu știu cum stau lucrurile prin celelalte sectoare ale Capitalei sau în restul țării, dar aici la mine, în sectorul 1, stau exact cum am scris mai sus. Și pentru că nu-mi e foarte clar dacă țânțarii sunt treaba lui Nicușor sau a lui Clotilde, ca să nu mai stau să-mi pun întrebări din astea retorice, cel mai simplu e să nu-i mai votez. Pe niciunul dintre ei, indiferent împotriva cui vor candida. Niciodată! Cu orice risc.

sursa foto: freepik.com