Mă uitam pe Netflix la ceva film de acțiune în care o bandă de băieți răi are nevoie de șofer pentru o lovitură babană. L-au găsit pe om, dar șefu’ la bandă hotărăște că trebuie să-l testeze el, personal, ca să vadă dacă chiar știe cu volanul. Așa că l-a urcat p-ăla într-un Ford Mustang GT (minimum 400 de căluți sub capotă), el s-a pus în dreapta, și i-a ordonat dur: drive!

Ei, ajunși în acest moment al acțiunii, a trebuit să pun filmul pe pauză ca să râd umpic când am văzut probele de foc prin care a trecut șoferul aspirant la post.

A depășit pe linie dublă continuă un tir. Fără să-i vină nimic din față, da? Era șoseaua liberă cât vedeai cu ochii. Chestie care părea să-l fi impresionat foarte tare pe șefu’ ăl mare. N-am înțeles exact de ce, probabil pentru că n-a dat semnal când s-a băgat în depășire. Altfel, eu văd nesimțiți d-ăștia, care depășesc pe linie dublă continuă, la orice drum mai lung de jumătate de oră. Și nu cu Mustanguri, de la Matiz în sus, orice are patru roți se poate băga într-o depășire la noroc.

După care a trecut printre două tiruri care dădeau cu spatele. Aici n-am înțeles în ce-a constat abilitatea. Probabil în faptul c-a putut să se abțină să nu oprească și să-i înjure pe șoferii de tir, pe motiv că de ce dădeau cu spatele exact pe unde voia el să treacă? La noi ieșea cu măcel, cu scos bâtele de baseball de prin portbagaje, cu chemat colegii prin stație, ce să mai, ieșea cu subiect pentru știri. Da, mai mult ca sigur că ăsta a fost skill-ul.

Proba de foc a fost că a întors Mustangul ăla cu frâna de mână într-o hală pustie. Gen, sute de metri pătrați la dispoziție. Serios? Ultima oară când am fost la mall-ul din Băneasa, am văzut doi băeți care luau TOATE virajele din parcare cu frâna de mână. Și parcarea era plină ochi, nu o hală goală. Unul dintre „băeți” avea tot un Mustang, doar că era argintiu. Coincidență?

Nfine, cam astea sunt motivele pentru care m-a umflat râsul. Veniți, boșilor, în România să vedeți cazane cu volan pe dreapta și numere de Bulgaria care depășesc pe linie dublă continuă, veniți să dați probe de șofat aici, în orașul lui Nicușor unde, după 30 de minute de condus, încă mai vezi cu ochiul liber locul de unde ai plecat. Că așa, cu Mustang de 400 de cai și pe șosele goale, poate să fie șofer, de bandă de băieți duri, orice pensionar român care a făcut în viața lui două drumuri până la Buzău, pe E85.