Vă salut, antivacserilor, ce mai faceți? Totul bine pe frontul antivaxin? Începe să vă intre morcovelul în dos? Sau încă sunteți pe baricade și luptați cu toate forțele împotriva lui Bilgheiț ăla care încă încearcă, fără sorți de izbândă, să vă fure cei doi neuroni?

Mbine, pe această cale țin să vă informez că tocmai a început cea mai eficientă campanie de vaccinare. Ea poartă necomercialul nume de „valul patru al pandemiei” și nu e gândită de guvernul Cîțu, nici de OMS, nici de nimeni. E gândită și pusă în practică de voi, imbecilii care nu v-ați vaccinat pentru că aveați impresia că vă lua oculta mondială să vă ducă în pulă cu satelitul.

Well, se pare că destinația nu e tocmai asta pe care ați anticipat-o voi, ci una mult mai prozaică: secțiile ATI ale spitalelor de infecțioase. Iar de-acolo se pleacă încolonat și disciplinat în direcția cimitir.

Nu e nevoie să mă credeți pe cuvânt. E suficient să citiți asta: 97% dintre decesele cauzate de covid au fost la persoane nevaccinate (aveți știrea aici, știre de unde o să aflați ce se întâmplă și cu restul de 3%).

Și ăsta e doar începutul. Stați așa c-or să mai crească cifrele, moment în care va mai rămâne doar un singur tip de antivaxxeri: ăia care nu mai au voie să intre nicăieri. Nicăieri în afară de centrele de vaccinare, desigur.

Dacă cifrele valului patru vor fi foarte mari (eu sper să nu fie, dar dacă totuși vor fi), n-o să mai aveți voie fără certificat de vaccinare nici măcar la supermarket. Se va termina cu vrăjeala de vara asta, știți voi, vrăjeala aia cu „persoanele care au trecut prin boală sau care prezintă un test negativ”. Ăsta a fost așa un compromis ca să mai țină în picioare turismul estival. Dar odată cu venirea toamnei, nu mai au ce turism estival să țină în picioare, în schimb, dacă vă lasă să vă faceți mendrele nestingheriți pe unde aveți voi chef, riscă să închidă iar tot și să pună economia pe butuci în toată Europa.

Prin urmare, în momentul ăsta, acum când citiți asta, în țările cu apă caldă de prin UE nu mai ai voie nici măcar la o amărâtă de terasă în aer liber fără certificat de vaccinare. Iar asta îmi spune mie că pe măsură ce se face tot mai frig afară și totul se va muta la interior, o să găsiți doar uși pe care stau afișe de genul ăsta: „accesul permis doar persoanelor vaccinate”.

Ce, nu mă credeți? Vă înțeleg, nici n-aveți de ce. Dar ne mai auzim pe la jumătatea lui octombrie. Să vedeți ce-o să mă credeți atunci.

Vă pup, antivacserilor.

sursa foto: freepik.com