Știți care e cel mai greu lucru atunci când vinzi ansambluri rezidențiale și trebuie să le faci reclamă? Că e foarte greu să zici despre ele ceva care să iasă din tiparele clasice: finisaje, suprafață, amplasare și preț. Eu știu extrem de bine asta, pentru c-am avut la job câțiva clienți dezvoltatori imobiliari. Am și acum coșmaruri când îmi amintesc că venea perioada din lună în care trebuia să lucrez pentru ei și să încerc să scot din tărtăcuță ceva care să sune măcar un pic altfel față de ceea ce prezentau toți ceilalți dezvoltatori de pe piață.

După care, indiferent cât de bine finisat și ideal plasat ar fi rezidențialul, indiferent cât de bune sunt prețurile, partea și mai nasoală e că mai începe hate-ul utilizatorului de internet. Scump, domnule, scump, la banii ăștia îți iei două în partea ailaltă. Nu e lângă metrou și altele de același fel. Nfine, cred c-ați prins ideea, că doar trăiți și voi pe același internet.

De-aia am rămas mut de admirație când am primit comunicatul de presă al celor de la Liziera de Lac și-am constatat că pe oamenii ăștia îi duce capul și-i duce bine de tot. Zic asta pentru că eu nu m-aș fi gândit în viața mea să scot un album foto care să prezinte fauna prezentă în zona pădurii din jurul Lacului Tătaru, adică exact zona în care ar urma să te muți dacă te tentează una dintre casele construite de ei.

Cred că nu mai e nevoie să explic de ce mi se pare mișto ideea, nu? E o treabă șmecheră să vii cu acest album foto în care să prezinți peste 80 de specii de animale, păsări, amfibieni și reptile care trăiesc în habitatul din jurul complexului și să le spui simplu oamenilor: uite care sunt vecinii necuvântători de la Liziera de Lac.

Moment în care, indiferent că ai de gând să te muți sau nu, indiferent că ai în plan să-ți cumperi casă sau nu, e imposibil să nu-ți treacă prin cap ceva de genul: bănene, cum ar fi să mă trezesc dimineața în triluri de prigorii și ciripit de filomele? Cum ar fi să pot face excursii în natură, în papuci și-n halat, la câteva minute de casa în care locuiesc. Cum ar fi să-mi cresc copiii într-un loc ca ăsta? Ce? Vouă nu vă vin întrebările astea când scrolați prin album? Că mie mi-au venit.

Iar acum, pentru că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, vreau să vă dau și vouă câteva albume foto cu cele peste 80 de specii de la Liziera de Lac. Doar că vouă vreau să vi le dau în format fizic, să le puteți răsfoi cu mâinile voastre, mai ales că realizarea grafică este una excepțională. Iar dacă mai aveți și copii, credeți-mă, albumul ăsta face cât 100 de lecturi obligatorii din insipidul ăla de Sadoveanu. Nu vreți să știți cum s-au minunat mini-fashionistele la fiecare pagină în care descopereau câte o specie de care nu auziseră vreodată.

Pe scurt, vreau să le trimit cinci albume celor cinci dintre voi care-mi povestesc când au văzut ultima oară un animal sălbatic în mediul lui natural. Nu la zoo, nu țestoasele voastre din terariile de acasă, nu arici ținuți în casă, nu pisici, nu căței. Ultima voastră întâlnire cu animale, păsări, amfibieni sau reptile aflate în mediul lor natural. N-o să trag la sorți, o să-i aleg eu pe cei cinci în funcție de cât de drăguț au povestit cum a decurs întâlnirea.

Nu pot să închei fără câteva cuvinte despre ce înseamnă, rezidențial vorbind, conceputul Liziera de Lac:

Situat în sud-estul Bucureștiului, pe malul lacului Tătaru și la doar 15 minute de stația de metrou Anghel Saligny, complexul rezidențial îmbină avantajele locuirii în mijlocul naturii cu facilități urbane avangardiste adaptate la stilul de viață contemporan. De aceea, Liziera de Lac dispune de grădiniță, complex sportiv cu piscină și terenuri de baschet și tenis, zone pentru activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber, un Community Hub cu spațiu pentru co-working și întâlniri, restaurant și cafenea, magazin, farmacie și zonă de îngrijire medicală de prim-ajutor, petshop, piste de biciclete, promenadă în jurul lacului, parcări individuale și comune, securitate permanentă și stații de încărcare auto electrice. Mai mult, viitorii locatari vor dispune de un sistem inteligent de administrare a gospodăriei. Prima fază a construcției constă în 94 de case și clădirile publice și va fi livrată în primul trimestru din 2022.

Cu speranța că v-am fost util, atât pentru azi. Hai cu poveștile, c-o să-mi mulțumiți când primiți albumele.