Este absolut fabulos să asiști cum oameni cu zeci sau sute de mii de followers se plâng că sunt suspendați de Facebook, deși, susțin ei, „n-au făcut nimic”.

Dar nu că se plâng e fabulos, ci că efectiv oamenii ăștia nu înțeleg de ce sunt suspendați. După care, te uiți pe postările lor și constați că n-au nicio problemă să folosească termeni precum „pulă, pizdă, coaie, muie, sugi” etc etc, cuvinte despre care îți poți da seama, fără să trebuiască să fii vreun specialist, că nu au cum să fie conform termenilor și condițiilor platformei. Dar cu toate astea ei se plâng: Da’ ce-am făcut, boss? Iar m-a suspendat Facebook din senin.

Iar lucrurile devin și mai amuzante când aceiași oameni sunt convinși că suspendarea a venit pentru că le-au dat fanii report. Se pare ca nimeni nu înțelege că atunci când ești aproape persoană publică (cam asta înseamnă să ai sute de mii de followers) și mai ești și recidivist (adică nu te afli la prima suspendare) nu e nevoie să-ți dea nimeni report la o postare în care tu ți-ai băgat pula de câteva ori.

AI-ul te are deja în vizor, ești pe beculeț roșu permanent, și te va suspenda automat atunci când motoarele de căutare vor descoperi cuvintele cu pricina. Da, Facebook are multe bube, faptul că AI-ul lui imbecil nu este conceput pentru limba română fiind una majoră, motiv pentru care te poți trezi suspendat pentru cuvinte sau expresii care n-au nimic licențios în ele. Dar, credeți-mă, nu e cazul celor care folosesc termenii de mai sus, după care se plâng că i-au raportat fanii sau nu înțeleg de la ce li s-a tras. Ți s-a tras de la „pulă, coaie, muie”, boss. Și-ai fost de acord cu asta, atunci când ai bifat tu cu mânuța ta că ești de acord cu termenii și condițiile Facebook.

Văd că toate lucrurile astea, care mie mi se pare simple și logice, sunt foarte greu de priceput. Prin urmare, o să le fac un pustiu de bine și-o să mai las o dată aici textul în care explic de ce te suspendă Facebook, deși tu ai impresia că n-ai făcut nimic: IATĂ-L.

Dar apogeul amuzamentului vine când, supărați că nu-i respectă fanii și le dau report, suspendații amenință că se mută pe alte platforme sociale, mai primitoare și mai puțin pudice. Și se mută. Doar că, ce să vezi, constată cu stupoare că pe platformele alea nu mai au zecile sau sutele de mii de fani, așa că se întorc cu coada între picioare tot pe Facebook. Până la următoarea suspendare venită „din senin”, desigur. Extrem de amuzant, vă spun.