Sunt un mâncău irecuperabil. Indiferent ce greutate așa avea, indiferent că sunt la cură sau nu, mâncarea a fost, este și va fi una dintre cele mai mari plăceri ale mele în această viață. Chiar și când țin vreo dietă strictă, am momente în care trișez, o las naibii și mă înfund într-un ceaun de cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și salată de roșii. Toate astea asezonate cu pâine din aia aburindă, cu coaja crocantă, că altfel ce farmec mai are să faci salată de roșii?

Cu toate astea, nu mă pot duce deloc în zona de experimentat ciudățenii culinare sau, mai rău, chestii pe care le consider scârboase. Nu pot nici măcar să-i ascult povestind pe prietenii mei mai open minded care povestesc cum au mâncat ei lăcuste prăjite, gândaci, șerpi, viermi sau alte viețuitoare de genul. Prăjiți sau neprăjiți, numai la gândul c-aș băga un vierme sau gândac în gură, cred c-aș face icter mecanic. Ca să nu mai spun că tot un prieten, care a lucrat vreo doi ani prin Filipine, a gustat vestitul balut. Bănene, cred că și sub amenințarea cu arma aș fi încercat cumva să trag de timp până mă obligau să bag în gură scârboșenia aia.

Melci, picioare de broască și un file de rechin sunt cam cele mai ciudate chestii pe care le-am vârât de bună voie și nesilit de nimeni sub nas, în această viață. Ah, plus o tentativă nereușită de a mânca niște Andouilette, dar asta nu se pune, pentru că practic m-a terminat mirosul până s-apuc să bag în gură vreo bucățică de cârnat d-ăla.

Fostul meu șef, de la firma unde am lucrat o jumătate de viață, a plecat la un moment dat în Thailanda împreună cu directorul de vânzări. La întoarcere ne-a povestit ce farsă i-a făcut omului, farsă pe care n-am putut nici măcar s-o ascult, nu-mi imaginez cum aș fi reacționat dacă o trăiam pe viu. Erau la o masă unde se serveau numai specialități locale, thailandeze, doar că despre multe dintre ele nu prea-ți dădeai seama ce erau. Vedeai niște chestii în farfurie, te rugai să fie comestibile și băgai în tine, că-ți era foame. Ei, una dintre chestiile alea de pe farfurie era colon de porc prăjit. Lucru care nu pare cine știe ce, doar că era prăjit fără să fie spălat sau curățat în niciun fel, gen, plin de caca. Well, pentru mine vizita în Thailanda s-ar fi terminat în secunda în care am aflat ce-am mâncat, direct la spital m-ar fi dus.

Bine, farsa a continuat și seara, în camera de hotel când directorul nostru de vânzări s-a trezit la ușă cu una dintre cele mai mișto femei pe care le văzuse el vreodată. Trimisă de șefu’ ăl mare să-i împlinească toate fanteziile sexuale. A zis omul meu bogdaproste, să fie primit, și s-a pus încântat pe treabă. Dar vraja a ținut doar câteva zeci de secunde, mai precis până a descoperit stupefiat că tipa ce sexoasă avea o ditamai mătărânga în chiloței. Nfine, asta e o altă poveste, acum vorbeam despre ce băgăm în gură cu scopul de a ne hrăni. 😊

Revenind, ziceam că n-ai să mă vezi vreodată alegând de bună voie să gust niște râme în aspic sau o pulpiță de șobolan înăbușită în vin. Pur și simplu n-aș putea, indiferent cât mi-ar fi de foame. Bine, excludem ipoteza c-aș naufragia pe vreo insulă pustie și singurul lucru cu care m-aș putea hrăni ar fi râmele, gândacii și șerpii. Ziceam așa, în condiții normale.

Și-acum să vă aud pe voi, curajoșilor. Care e cel mai ciudat sau scârbos lucru pe care l-ați mâncat de bună voie și nesiliți de nimeni?