Mă gândeam să fac o aroganță după ce ne vaccinăm și după ce trece toată nebunia asta cu covidul.

Vorbeam cu fashionista zilele trecute că, dacă tot muncim online amândoi, ce-ar fi să ne ducem să lucrăm o lună-două dintr-un loc din ăla în care să-ți dea lacrimile de fericire dimineața când deschizi ochii? Gen, să-ți bată marea în geam. Că dacă tot suntem amândoi bolnavi cu marea și cu plaja, fără îndoială c-am merge undeva unde să se audă valurile noaptea, când dormi cu geamul deschis. Ca să nu mai zic de fete, c-au început să chirăie de bucurie numai când le-am întrebat dacă le-ar plăcea.

Evident, cum nu suntem masochiști niciunul, ideal ar fi ca locul ăsta să nu fie pe litoralul românesc. Nu de alta, dar în ultima vreme am devenit alergic la bătaia de joc pe banii mei. Motiv pentru care m-aș duce pe undeva prin Sicilia, sau prin Thasos, sau printr-un loc din ăsta pentru care n-aș fi nevoit să fac credit sau să-mi vând un rinichi. Mai vedem, ne mai gândim, cert este c-a început să-mi facă din ce în ce mai tare cu ochiul o variantă de genul. Că de muncit tot aș munci, dar de ce să n-o fac dintr-un loc unde-mi place de mă piș pe mine?

Dacă tot am adus vorba despre, voiam să vă întreb și pe voi unde v-ați duce, dacă e? Repet, nu vorbesc despre mutat definitiv, că ăla e altă mâncare de pește. Unde v-ați duce dacă ar fi să munciți vreo lună-două, dar, pe lângă muncă, să mai bagi și câte o excursie în weekend-uri, să mai bagi o plajă, să ieși seara la plimbare și să nu faci mai mult de două minute până pe plajă, din astea. Desigur, dacă nu vă arde buza după mare, nu e condiție obligatorie, c-așa n-aș zice „nu” nici pentru vreo două luni la Roma sau la Lyon, și niciunul dintre ele nu e chiar pe malul mării.

Ah, încă ceva, dacă există cineva pe-aici care chiar a făcut asta, orice sfat este binevenit. Că, știi cum e, când doar vorbești despre „cum ar fi” și totul e la nivel de dorință, nu vezi inconvenientele. Dat începi să te lovești de ele imediat cum îți pui dorințele în practică.

Să v-aud, unde v-ați duce?

P.S. În altă ordine de idei, dacă tot vorbim despre muncă si plăcere, astăzi, mai pe seară, se va întâmpla acest eveniment online SocialPedia unde voi fi și eu speaker. Tema? Bloggingul. Mai precis, dacă mai merită în ziua de azi să ai un blog. Am cinci invitații de dat. Așa că, dacă există printre voi cineva care vrea să asiste cu ochii și urechile lui la ce voi zice p-acolo, să-mi dea email pe adresa de la Contact, să-mi scrie pe chat, Pe Facebook, pe Whatsapp, sau unde știe el/ea mai bine. Invitațiile le voi da pe sistemul „primul venit, primul servit”.