Ia fiți atenți aici. Mai știți voi că va povesteam despre berea Pilsner Urquell și despre cum datorită ei a apărut recent și în România profesia de Tapster și că, practic, a schimbat niște vieți?

Ei, ce nu știam nici eu este că berea asta, Pilsner Urquell este prima bere pilsner din lume. A văzut lumina halbei pentru întâiaș dată în 1842, ea fiind The Original Pilsner, adică cea de la care s-au inspirat toate berile de tip „pilsner” din lume.

Ceea ce-mi răspunde mie la o întrebare pe care o am în cap de mai mult timp. Taică-meu cumpăra mereu, pe vremea ailaltă, bere pilsner și într-adevăr încă de pe atunci scria pe etichetă „bere tip Pilsner”, iar eu nu înțelegeam de ce mai era nevoie și de „tip” ăla. Adică de ce nu era suficient să scrie bere Pilsner? Nu mai știu dacă l-am întrebat pe ăl bătrân al meu treaba asta, dar oricum nu cred c-ar fi știut ce să-mi răspundă. Well, uite că treizeci și ceva de ani mai târziu (spre patruzeci) am aflat și singur răspunsul. Dar știți cum e, mai bine mai târziu decât niciodată. 😀

Da, râdem-glumim, dar mie mi se pare o treabă importantă asta cu să fii primul din lume la ceva, la orice. Nu de alta, dar pe-al doilea nu-l reține nimeni. Știe cineva, fără Google, cum îl cheamă pe astronautul care a calcat al doilea pe lună, după Armstrong? Exact. Asta voiam să subliniez.

Altfel, lăsați sa curgă spotul de mai jos, că e din ăla cu piele de găină. Stați, stați, nu-i dați play încă. Dacă aveți prin frigider o bere rece, dați-i cep, turnați-o cu spumă de două degete într-un pahar și abia după apăsati „play”. O să vedeți voi de ce.