Din acest moment mai este fix o lună până când, teoretic, ar trebui să înceapă școala. Zic „teoretic” pentru că, naiv incurabil fiind, încă trăiesc cu speranța că NU se vor redeschide. Eh, știu, nu mă mai fac bine.

Nu de alta, dar în primăvară, la sub 100 de cazuri noi pe zi s-au închis școlile în secunda doi. Acum, la peste 1000 (ca să nu zic 1400) văd că nu există nici cea mai mică problemă să înceapă școala în sistem clasic. Eternele enigme ale României.

Pe ce se bazează incompetenții ăștia de la guvernare când anunță cu emfază că se deschid școlile, habar nu am. Că nu e ca și cum ar fi făcut ceva pentru asta, în cele șase luni de când copiii n-au mai călcat prin instituțiile respective. Cel mult au mai dat firmelor lor de casă niște contracte de renovare ca să mănânce și gura lor câte ceva, că e pandemie și e greu, știți cum zic?

Bine, contracte de renovare înseamnă o mână de lavabilă și pe ici pe colo niște mobilier achizționat, probabil, la preț de mobilă exclusivistă. Toate astea atribuite în mod direct, fără licitații, da? Că, după cum ziceam, e pandemie și stare de alertă.

Cât despre ce-au făcut ca să adapteze sistemul de învățământ la noile condiții, respectiv la școală online, mă pufnește râsul. Și cam la asta se reduce toată strategia guvernului penele pentru noul an școlar, în condiții de pandemie.

Prin urmare, dacă tot suntem pe cont propriu, atunci o să iau și eu deciziile fix după cum mă duce capul și fix după cum cred că o să ne fie bine mie și alor mei.

Scurt pe doi: dacă numărul de infectări va rămâne la fel de mare, cu orice risc, dar eu nu voi trimite fetele la școală. Decizia e deja luată, am vorbit cu fashionista, suntem de acord să nu le trimitem nici dacă astfel ar exista riscul să repete anul. La fete în clasă sunt 35 de copii, cam ce șanse ar fi să NU vină acasă cu un coronavirus mititel?

Și cum amândurora ni se pare mult mai important să nu aflăm cum arată o secție ATI din interior, decât că nu vor învăța fetele anul ăsta despre Burebista, decizia e luată: la școală nu le trimitem. Dacă vor găsi ăștia o soluție să se poată face în continuare și școală online, bine, dacă nu, aia e.

La voi, cei care aveți copii la școală, cum stau lucrurile? Îi trimiteți sau nu?