De câțiva ani încoace nu aud decât lucruri bune despre Oradea. Pe unde mă întorc, pe unde mă învârt, e imposibil să nu aud pe cineva care să spună că Oradea e unul dintre cele mai mișto orașe din România. Că s-a investit mult și că pe edilii locali i-a interesat mai mult să investească decât să fure și cică asta se vede cu ochiul liber. Iar lucrurile astea de bine, pe care le tot auzeam, mă puneau bine de tot pe gânduri, că și-așa n-am mai călcat niciodată prin zonă, nici măcar în tranzit.

Rezultatul? La ora la care citiți aceste rânduri, fratele vostru ar trebui să fi trecut deja de Pitești, în drum spre Oradea. Trebuie să recunosc c-a fost și pandemia asta bună la ceva, că fără ea nu m-aș fi îndurat în veci să bag distanțe din astea, la volan, pe mirobolantele șosele din spațiul carpato-danubiano-pontic.

Și-acum vine rugămintea la voi. Dacă există pe-aici cetățeni care se pricep la Oradea, le-aș rămâne dator dacă s-ar obosi să-mi lase și mie răspuns pentru măcar una dintre chestiunile următoare:

➡️ Câteva locuri unde se mănâncă bine.

➡️ Cam ce-ar trebui să nu ratez dintre obiectivele turistice.

➡️ Dacă știți și ceva atracții pentru copii, nu vă sfiiți sa le lăsați.

➡️ Și, desigur, un loc unde să se poată mânca înghețată bună, spre foarte bună, spre cea mai bună.

Nu vă gândiți că-s idiot, evident că mi-am scos și io niște chestii de pe net, dar net-ul e una și localnicii, sau cineva care să cunoască zona și să-ți dea ponturi șmechere despre ce ai de făcut pe acolo, cu totul alta.

Altfel, mă gândeam să fac un foarte mic ocol pe drum și să trec să văd Sarmizegetusa, dar, la ce vremuri trăim, mi-e că alunec p-acolo naibii, cad în tunelul ăla al dacilor și în loc de Oradea mă trezesc direct la Loft în Mamaia. Mă mai gândesc, că pare periculos așa.