6,028 cititori

Cum te transformi în călugăr budist?

Pe mine nu mă relaxează muzica decât dacă sunt EXTREM de bine cu capul. Or asta mi se întâmplă atât de rar că, dacă ar fi după mine, industria muzicală ar fi în moarte clinică. Cu cititul pățesc la fel, ca să mă pot relaxa, cu o carte în mână, trebuie să fiu liniștit ca un călugăr budist surdo-mut ieșit la pensie. Altfel, e degeaba, ochii citesc literele, dar creierul meu se duce tot unde vrea el, pe pereți, după armăsari de culoarea ierbii.

Practic, când vreau să-mi tin mintea ocupată cât să mă pot relaxa și să fac cumva să n-o las să zburde aiurea pe câmpii, am doar trei metode mari și late care funcționează.

Prima. Să mă uit la un meci de fotbal. Nici măcar nu mă intersează cine joacă, doar să alerge niște unii după o minge și cu condiția să fie în direct. Meciurile în reluare sunt mai rele decât citatele din Osho, mă duc automat în semi-depresie.

A doua. Fimele de acțiune. Dacă se poate, proaste, cât mai proaste. Cu cât prinde eroul principal mai multe gloanțe cu dinții și cu cât omoară mai mulți dușmani, înarmați din cap pâna-n picioare, cu mâinile goale, cu atât creierul meu simte cum îl cuprinde liniștea binefăcătoare.

Si a treia. Să mă urc la volan și să conduc fără o țintă anume. Ultima oară când am făcut asta, am plecat din București, am ajuns la mare, după care am luat cina la mama, la Vâlcea.

Ah, ar mai fi ceva, dar mi se întâmplă atât de rar, că practic nu contează. Pescuitul, fraților, îmi place de mor și mă transform într-un monument de zen și relaxare dacă stau pe malul unei bălți cu o undiță în mână. Nici măcar nu mă intersează dacă prind ceva, scopul este atins oricum și plec de pe malul apei mai senin decât o hipsteriță raw-vegană care a atins Nirvana (și nu vorbesc despre înghețata aia cu caramel și praline, cea mai șmecheră din univers).

Mno, cam astea ar fi singurele metode care funcționează la mine.

Am deschis subiectul pentru că văd sau aud în jurul meu despre cum oamenii își golesc creierul de probleme citind, sau ascultând muzică, sau ambele la un loc. Ambele metode fiind pentru mine, după cum ziceam, total ineficiente.

Așa, acum că v-am explicat cum stau lucrurile și v-am băgat un pic în context, sunt extrem de curios ce funcționează la voi? Nu de alta, dar în curând se întrerup campionatele de fotbal de peste tot, că vor și băieții ăia vacanță de iarnă. Cu condusul e mai greuț iarna și câte filme proaste credeți că pot duce și eu?

118 de păreri la “Cum te transformi în călugăr budist?

 1. Un joc bun de construit mă relaxează. Mereu am în cap chestii de îmbunătățit, de inovat, de reparat, de ridicat. City Skylines e nemaipomenit.
  În altă viață oi fi fost un fel de Firea, ceva. Doar că în sensul bun!

  Și pentru că sunt un gospodar, mi-am luat un aspirator robot…

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • De care? Lasă și tu un review că vreau și eu unul.

  • Au fost unele la Altex, care aveau recenzii ok, la jumatate de pret, nu mai stiu marca. Vorbeste cu the new Helene :))), poate mai sunt, Altexul are vinerea de doua săptămâni.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 2. Rezolv o problemă distractivă de matematică. Dar e cu două tăişuri. Doar dacă îmi iese mă relaxez. Dacă nu, fac un rebus. Dacă nici asta nu-mi iese, joc un nivel din lost jewels pe fb. Şi mă gândesc apoi: trebuia să încep cu jocul. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • Formularea “problemă distractivă de matematică” ar trebui interzisă prin lege. 😀

  • Dar cine râde acum cu gura până la urechi?
   Are şi ea rostul ei. Legea să mai aştepte. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Țițeica, tu erai? Pramatie mică! 😉

   Comentariu beton! Thumb up 60 Thumb down 2

 3. Da’ de ce eşti tu aşa nervos, că nu pricep.
  La mine funcţionează muzica. Sau o carte pe care am mai citit-o. Dar în general sunt destul de zen şi fac acţiunile de mai sus din plăcere, nu terapeutic.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Da’ cine a zis ceva despre nervi?

  • Depinde de cat de praf sunt. Daca sunt rau de tot, poligon. Trag la tinta. Daca sunt mai ok asa, carti, FIFA, astea at fi

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 4. Eu mă destind jucându-mă cu animalele, privind florile și citind/comentând MVblog, uneori🤭
  Q: Care-i locul unde “meditează” un călugăr budist ?
  Ps. Care știți ceva uleiuri esențiale dă relaxare pentru blogări?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Tu privești florile?

  • Eu pe ele le privesc/plivesc😉 și ele pe mine, mă🤭. Le pozez, le îngrijesc, le ud, le vorbesc, le tund, le tai, le sap, le le le … florile și plantele 😇
   Vrei cumva să te caut cu o tufă de levănțică or vreun bonsai😉🥴 ?

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

  • Tu vorbești serios? Că sună a ceva ce mi-ar plăcea să fac.

  • Normal că vorbește serios. Și mama face la fel cu plantele. Ba chiar și eu, când eram mică. Priveam des porumbul și-mi plăcea să le vorbesc și să mă joc și să pieptăn știuleții care aveau mătasea strălucitoare. Pe cei cu mătasea uscată îi tundeam chilug, să se regenereze. 😬 Până au aflat bunicii și a trebuit să-mi găsesc alt mod de joacă.

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 1

  • @Anduța, asta cu provitul porumbului explică multe.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • Ce anume, că-mi plăcea să văd de unde provine mămăliga? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 5. Un film bun, sudoku, o carte bună, dans, somn.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 6. La mine functioneaza concediile, scurte sau lungi, oriunde. Asa ma linistesc..efectiv uit de tot ce ma asteapta acasa.
  Timpul petrecut cu nepoatele, cand desenam, cantam, alergam, ne uitam la ceva desene.
  Si cam atat.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Și la mine. Dar le bag în aceeași categorie cu pescuitul. Nu poți să-ți concediu de fiecare dată când ai nevoie să te liniștești la creier.

 7. Alergatul.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 8. Pe mine muzica, cititul, unele filme (nu cele de acțiune), condusul mă stimulează, mă animă. Pozitiv de cele mai multe ori, dar și negativ câteodată. Pescuitul mi se părea absolut fascinant de greu de înțeles. Dar am doi amici pescari pasionați, așa că am ajuns să cred că e o activitate ce merită a fi încercată măcar o dată-n viață. Cu sau fără hashtag.
  Efortul fizic. Sportul practicat în mod regulat, nu privit. Asta mă ajută pe mine cel mai mult, nu neapărat la golirea creierului de probleme, ci la a le privi apoi în așa fel încât să le separ pe cele neimportante, de cele ce trebuie rezolvate. Și-mi vin și mai clar idei despre cum.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • Da. Ar cam trebui să mă reapuc de alergat.

  • Dacă e ceva ce te vezi făcând pentru tot restul vieții, sună bine. Eu una, dacă sport ar fi însemnat doar cardio (alergat, cycling – cel mai des practicate), aș fi renunțat de o mie de ori până acum.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 9. Smotru, iesit in oras la o cafea, seriale si filme tampitele. Din categoria “lux” ar fi dansul, concediile, ceva traire autentica:)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 10. Motoru nene, asta e metoda supremă de relaxare, un motor, cât mai mare și mai gălăgios, așa stresezi vecinii, deci dublu premiu, te urci pe el mănânci un rezervor cel puțin după care te întorci la ale tale. Pentru mine asta e metoda care funcționează, și dacă am și ceva de bibilit la el înainte să-l pornesc și mai bine….. Nu ai motor?! Încearcă cu o trotineta, electrica sa fie…. Nu o sa simți nimic dar poți încerca.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Tu ești mai nou pe aici?

  • Deci încerci să mă jignești nu?! Nouț aș putea spune de prin 2014…. Te-a afectat comentariu cu trotineta?! Special ptr tine a fost….

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • Ah, am crezut că vorbești serios. 🙂
   Eram pe telefon și nu vedeam adresele de email, deci putea sa fie alt Radu. 😉

  • Păi dă-te de pe telefon și suie-te pe trotinetă … poți fâlfâi și o eșarfă… să vezi ce zen ești când intri pă interzis 🤭

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 11. sex, adică chiar pe nimeni nu relaxează?

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

  • Șerif, dacă poți să faci de câte ori ai nevoie ca să liniștești creierul, ai tot respectul meu.

  • să ai cu cine și cu ce, restul sunt detalii….

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • In contextul în care comentariile par să se fi blocat la numărul 69, menționez că e posibil ca discuțiile pe acest subiect să nu fie foarte relaxante pentru unii oameni. Nu judec, doar zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • asta cu sexul e cu dute-vino. depinde cu cine ca s-ar putea sa genereze si mai mult stres. nu neg proprietatile curative ale sexului dar alergatul este mai la indemana de multe ori. Zic eu , ca om insurat .

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Într-o relație bazată pe monogamie sexuală, vreo asociere sau comparație între sex și orice altă formă de activitate fizică mi se pare că merge făcută doar în glumă. Mai ales în condițiile în care practici sexul doar cu partenerul ales, în timp ce sportul singur, cu antrenor, sau în grup.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 12. Jucatul pe computer, în principal strategii sau city-building.
  Din câte știu campionatul englez nu are pauză și ăla chiar e spectaculos.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 13. 1.Muzica, daca e rock este si mai bine, cand am nevoie sa ma concentrez la ceva, bag muzica in casti, chiar si la birou.
  2. Filme, dar sa fie filme bune, care sa ma prinda si sa nu intuiesc usor finalul.
  3. Dansul de seara cu kinderii, care de fapt presupune o scalambăială si se transforma intr-o terapie prin râs.
  …..bonus
  Sotul meu se relaxeaza desenand, iar copii il provoaca 🙃

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 14. Alergatul, gătitul, curățenia îmi golesc creierul de alte gânduri, dar nu înseamnă relaxare. Pentru mine relaxarea înseamnă să NU faci nimic, deci nici măcar pescuitul tău. Aici, pentru mine, ar intra cititul, mâncând ceva, după care să alunec ușor spre somn. Atunci sunt în Rai. La tine cred că e scrisul doar că nu l-ai identificat așa încă.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 15. masajul, plus cel la talpi, reflexoterapia.
  daca as avea multi-multi bani, mi-as angaja o maseuza sa-mi fie mereu la dispozitie.
  nu chiar la fel, dar ma relaxeaza f bine sa bucataresc, in special dulciuri. si sa am un ajutor mut langa mine, sa spele vase si sa-mi dea la mana tot ce cer.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • Vând pitici !!! Muți, mânuitori și spălători 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 3

  • Ai incercat mersul pe pioneze sau cioburi?
   Numa zic….

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • @Moatza, când găsești un ajutor mut, care să spele vasele și să-ți dea la mână, spune-mi și mie de unde l-ai luat. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 16. Cunosc sentimentu,nu te poti deconecta..Ne ajuta si ,,sculele,,din jur..Norocul meu, locuiesc la sat,merita 30 km naveta zilnic..Vara, mai ales, am o gradina cu zarzavaturi,de vreo 9×70 metri,plantez pomi,flori in curte,oarece gaini, caini, pisici..Abia astept sa ma schimb si sa ma arunca in iarba, cu mainile, cu talpile goale,cu sapaliga sau fara..Si nu ierbicidez nimic,mai cosesc iarba cu coasa aia clasica,chiar daca am si trimere..Pare obositor, dar dupa 8 ore blocat in birou, fara pauza de masa, fara colegi, am mare nevoie de miscare fizica..La mine, mai adaug si un antrenament saptamanal de ping-pong, care nu e negociabil cu nimeni,alea sunt 3-4 ore de supliciu asumat, urmate de 3-4 beri corespunzatoare..Nu ma uit la fotbal deloc,nu inteleg pescuitul,nu mai pot citi decat cateva pagini dintr-o carte,citesc postari pe bloguri, cred ca se cheama tot citit..Cand vin copiii pe acasa, facem un wist, o tabla sau un sah,si cam in fiecare weekend se intampla asta..Nu trec doua saptamani sa nu avem de sarbatorit un prieten,sau o ruda apropiata,toti au si nume de sfinti, asa e la tara..Sunt cazuri in care facem coada pe la Ioni, sau Marii..Si ne rotim al naibii de organizat..Da, ma consider un norocos,sper sa nu-l fortez prea mult !

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 1

 17. Eu cand vreau sa ma relaxez simt nevoia sa fiu total fara creier deci in nici un caz jocuri strategice sau cum a mai zis cineva pe aici probleme matematice ,sudoku ,chestii de astea smechere si destepte….As alerga dar nu mi place si atunci ma plimb ,mult ,aiurea,fara tinta mai ales seara ,privesc cum incep sa se aprinda luminile si mi imaginez oamenii din spatele ferestrelor,alteori imi bibilesc florile de pe terasa ,schimb ghivece ,curat frunze,vorbesc cu cele inflorite ,privesc filme romantice proaste …alea de actiune sunt prea zgomotoase si ma trezesc la realitate ,astea cu sirop le privesti fara sa le vezi,sa nu uit relaxarea suprema….o baie fierbinte ,fara ca cineva sa ma strige…mai stai mult in baie…eventual un pahar de vin ,dupa, si ceva ciocolata.Uffff,Mihai e abia luni dimineata …ce relaxare….

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 18. Cand sunt melancolic, muzica in casti la volum spre maxim. Desi de multe ori ma bag mai tare in oala cu melancolie, reusesc cumva sa ies de fiecare data.
  Cand sunt agitat psihic (prea multe ganduri), sport intensiv urmat de o baie fierbinte.
  Daca sunt la servici si nu pot face sport, atunci citesc blogul tau. Ma relaxeaza. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

  • Mișto. Merci. Dacă reușesc să fac măcar un singur om sa zâmbească, consider că misiunea mea e îndeplinită.

  • Daca mai exista inca un barbat melancolic, ma bag si eu…Recent,desi l-am mai ascultat, m-a emotionat din nou, pana la lacrimi si dincolo, un tanar din Kazachstan..Poate ati auzit, daca inca nu, merita o proba : DIMASH KUDAIBERGEN,cred ca e alien…Mi-e frica sa mai ascult..Nu mai vad tastatura…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 19. Ridic stergatoare dupa criterii ezoterice.(Fibonacci ,Euler) Agitatia pe care o starnesc in lumea mundana ma linisteste

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 20. Traseele montane si coloratul. Cititul ma agita deoarece daca ma prinde rau cartea, nu stau decat sa ma gandesc la ea (groaznic sa fii la serviciu sa inregistrezi la facturi si tu sa stai sa te gandesti cine moare in carte 🙂 ).

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 21. Eu reușesc să-mi golesc mintea de gânduri și să mă relaxez cam de câte ori vreau. Doar pentru că vreau. Și pentru că am exersat asta de mult timp și acum îmi iese.
  Ajută și marea, dar nu-i musai.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 22. Ture montane cu cortul. Nu am gasit nimic echivalent (cu efect de durata) care sa ma poata deconecta total si sa-mi reincarce bateriile. A functionat cu succes 20 de ani. Din pacate de cca. 4 ani am restrictie medicala. Am facut pauza totala 1 an si a fost asa de rau atat fizic cat mai ales psihic incat de 2 ani am inceput sa fac trasee de via ferrata. Nu stiu si nici nu am intrebat daca am voie. Insa nu e acelasi lucru pentru ca eu nu caut totusi, la varsta mea, adrenalina. Trekking fara bagaj mare se poate face doar in locuri cu infrastructura buna (ex. Il camino dar e scump pentru mine). Am citit ca s-au dat in folosinta primii zeci de km din via transylvanica, incerc sa vad cum stau cu infrastructura, ma refer la cazare in primul rand.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 23. Există persoane – foarte discrete, nu vor să recunoască aici – care se relaxează zilnic bifând ”roșii” de sus până jos, pe acest blog.
  Și sunt atât de stresate, încât o tură nu le relaxează, și dau cu bifa de jos în sus, apoi iar de sus în jos… Oameni nervoși tare 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 6

  • Eu am cele mai multe mânuțe roșii. Practic am ajutat cei mai mulți oameni cu probleme să se relaxeze. Ce bine mă simt! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 5

  • @Anduța,
   Bine că te lauzi tu 🙂
   Irelevant, e prea dimineață. Unii nervoși nu-s prea matinali.
   De văzut peste 12 ore.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

  • Posibil, vedem, urmărim, cu atenție și fără îngrijorare. Deși celor trei eu le transmit sincere aprecieri pentru punctualitate. Păcat ca nu se pot da like și mânuțelor pe astfel de considerente. 😁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • wow! Voi chiar discutați despre asta! 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 24. Eu folosesc o aplicatie de meditat, ghidata, vorbeste un nene cateva minute seara, merge brici. Eu eram cam circumspecta cu tampeniile astea gen meditatii etc, dar are nenea ala o voce asa linistitoare ca te adoarme sau te relaxeaza instant. Cred ca exista mai m chestii de genu, asta se numeste headspace. Saptamana usoara!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 25. Cântatul la chitară (clasică sau acustică).

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 26. Concerte metal. Sunt atât de intense, încât e imposibil să-ți fugă mintea la nush ce chestie n-ai rezolvat la serviciu, la facturile pe care le ai de plătit sau la ce planuri de vacanță ai vrea să faci. De fapt, cred că asta e cheia – nu te (mai) gândești la nimic, timp de o oră-două. Ori ești prezent acolo și te lași dus de val, ori pleci.
  E adevărat că, a doua zi, sunt oarecum surdă, ușor confuză și cu probleme de servodirecție. Dar nici Dalai Lama nu e mai zen decât mine.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

 27. Reusesc sa ma relaxez jucand Imperia Online (de vreo 5-6 ani) cu jucatori din toata lumea si doar in pauzele de lucru si de cate ori am timp liber. Va recomand sa incercati si voi…Este evident ca, consoarta nu intelege deloc placerea asta a mea, iar cand suntem impreuna ii acord ei aproape tot timpul, in exclusivitate..c-asa e in casnicie/tenis…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Am aplicația instalată, dar nu am mai intrat de juma de an sau mai mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 28. alergatul, (si trebuie ca am nevoie de multa relaxare ca am devenit din ce in ce mai bun), lucrul prin gradina ( chiar daca nu ma pricep in mod necesar), o drumetie la munte .

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. Citind comentariile observ destule persoane trilulilu. E ok, ma bucur să trăiesc într-o lume diversă și distractivă. 😜
  Eu am 3 metode de a mă relaxa, deconecta, ziceți cum vreți.
  Prima – spăl vase. Mă relaxează de mor o chiuvetă plină de vase. 🤣 Îmi pun căștile pe urechi (sau las muzica tare dacă îmi permite ora sau familia), bag chestii diverse, de la grohăieli la manele d-alea vechi, Axion sau Fairy, burețel și….terapie (vorba lu’ nevastă-mea). Da, e în plan o mașină de spălat vase, dar anumite probleme logistice îmi permit încă să fac “terapia”. 😜
  A doua – mă joc pe telefon. Jocuri cu ghilde, triburi, strategii. E relaxant, cunosc oameni din toate colțurile lumii (mulți adulți, spre surprinderea mea). Bine, devine mai puțin relaxant când mi se dă vreun grad în ghilda respectivă și trebuie să rezolv problemele altora. Dar, cu toate astea, e ok. Evadez într-o altfel de lume, cu cavaleri, castele, războaie și sunt fericit. 🤣
  A treia – asta e în caz de urgență, când sunt pe punctul de a o lua razna – vorbesc singur. Mă rog, nu singur, îmi chem vreo 2 sau 3 prieteni imaginari, dintre care măcar unul să mă contrazică indiferent de subiectul abordat, și mă lansez într-o dezbatere cu argumente și contra-argumente, dezbatere din care mereu ies câștigător. Inițial se întâmplă doar în capul meu, dar de multe ori mă surprind dând sonorul mai tare. Sper să nu mă surprindă și alții. Probabil, ăsta o fi primul pas spre schizofrenie sau altă boală de genul ăsta. Dar funcționează. 🤣
  Ar mai fi o metodă care implică o funie sau cravată și un cot făcut de țevile de încălzire centrală în dormitor, dar e definitivă și încă nu am încercat-o. Calmează pe vecie, ca să zic așa. 🤣🤣

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 4

  • @Ionuț, …și ceilalți sunt trilulilu?! :))

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • Ioane, m-ai făcut să-mi fie dor de fifa. 😀

  • De la inceput se anunta ceva misto:

   “Citind comentariile observ destule persoane trilulilu. ………
   Prima – spăl vase. Mă relaxează de mor o chiuvetă plină de vase. 🤣”

   Ce mi-a placut asta! Ce muzica, citit, baie cu spuma si un pahar de vin! Sunteti trilulilu!

   Nu frate, relaxare inseamna o chiuveta plina de vase!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Mihai, păi, când ai nevoie de relaxare, dă o fugă până într-un mall, îl aduc și eu pe unul din pitici (cel mic, că cel mare e ocupat cu altele) și, după ce îți dă un 6-0 scurt până la pauză și te mai și acuză că joci dur și trișezi, o să pleci mai nervos decât ai venit. 🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Am fornăit pe nas la aia cu jocul dur. :)))))

 30. Surprinzător, ff surprinzător: Metallica rules. Nu pot să explic cum, dar “Nothing else matters”, “Metal militia” etc au un efect de switch-off în cazul meu. Dacă m-ați ști cum sunt eu, nu m-ați crede. Mai nou, și fiică-mea e la fel. Supărări? Metallica. Alteori, munca de la clasă mă reașază pe făgașul normal. Uit de supărări, de boli, de politică, de neajunsuri, de șefi când lucrez cu elevii și mă încarc pozitiv, cât pentru o săptămână de zen budist.
  Nu fotbal, că “mă pricep” mai bine, nu filme cu lupte, că mă enervez, nu pescuit, că nu am răbdare.
  UNEORI: cărțile- Harry Potter🤣🤣🤣, manelele, că nu le mai aud decât de la anumiți decibeli, plimbările.
  În rest, mă străduiesc să îmi amintesc că viața e prea scurtă pentru a o irosi așa ușor.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 31. La sala ma relaxez cel mai bine. Si cu muzica rock usor.

  Ma mai relaxez surubarind la masina sau facand chestii din lemn.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 32. Muzica, always! Indiferent de starea spirituală pe care o am, mă ajută mult!
  Cititul, mai rar în ultima vreme, dar m-a ajutat mult în trecut.
  Condusul aiurea, fără țintă, este iar ceva ce mă ajută, de obicei, să-mi limpezesc mintea și să mă calmez.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 33. Nu sunt pescar si nici nu mi-ar place sa fiu, sa pierd ore intregi numai cu pregatit lansete, monturi, etc.

  Dar sa stau cu varianta simpla adica undita, pluta, ac, as sta ore intregi pe malul baltii indiferent rezultatul.

  Indoor ma relaxeaza un pahar de tarie in timp ce urmaresc la TV o partida de snooker.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 34. Respir.
  Îmi e suficient.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 35. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 13

 36. Merg în cimitir si mă relaxez pe loc.Daca stai, te uiti la marea de cruci și te gândești cât ne zbatem ca fluturii de noapte la bec să facem, să dregem, vise, planuri, imbârligături iar la final e o coacăză, o cruce la capul căreia se pișa un cățel…
  V-am ciuruit!
  Sunt Marius și sunt nesuferit.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 2

  • Ai vrea tu. 🙂 Oricum, încearcă ”Memento mori” E clasic, binecunoscut (bănuiesc) și mereu actual. Și te scutește și de drumul până la cimitir.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Nu mă scutește de drumul păna la cimitir, cățelul care se pișa pe acolo e al meu :))))

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Așa da, abia acum mă declar ciuruită! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

 37. exista tehnici simple de meditatie, nu necesita o abordare religioasa si au efecte imediate. poti face o incercare, dureaza 10 minute. cauta pe google vipassana.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 38. Bere, vin tuica …. schimb ordinea si tot asa Permutari de trei luate cate trei :). Si cate un Nurofen/Ibuprofen pentru a evita durerile de cap de la atata meditatie ….

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Degeaba … dacă nu bei bere cu paiu’ 🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 39. Nu chiar călugăr budist dar, orișicât, în zână diafană, ceva, tot îmi iese. 😁

  Sport (de preferință afară, în parc, dar merge și înotul la bazin), aici includ și biciclitul; grădinărit; gătit ceva mai complicat (un tort, de pildă), o rețetă nouă sau ceva ce implică o tehnică specială; plimbatul cu picioarele, mașina, avionul sau barca; bricolatul de chestii migăloase. Toate cele enumerate sunt asortate cu muzică, am playlist-uri inclusiv pentru munca de birou. Fără muzică viața e pustiu. 😝

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 6

  • Constat că pe cineva deranjează teribil cum te relaxexi tu, @didino.

  • Da, da, am suferit intens când am realizat, Vasilescule. 🤣🤣🤣 Repar situația repejor, iau porție triplă de relaxare azi. Plimbatul cu mașina l-am bifat deja de dimineață. 🙃

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 40. Efortul fizic, cititul, gătitul, meșteritul prin gospodărie, trollatul pe net, vorbitul cu plantele și animalele pe care le îngrijesc, povestitul cu unul din copii, uitatul la peștii din acvariul cel mare, 500 litri, toate astea, dacă-i posibil, cu fond muzical.
  Dar astea sunt cam 99% din chestiile care-mi ocupă timpul, deci, excepție scurtele enervări inerente, sunt zen mai tot timpul. Dar sunt insuportabil când sunt stresat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 41. Geometrie. clasica. Euclidiana.
  Desenez un triunghi.
  Apoi unesc mijlocul laturilor cu varfuriile opuse. Si alea 3 linii se intersecteaza in acelasi punct:G Centrul de greutate.
  Apoi bisectoarele se intersectează in punctul I. Centrul cercului inscris.
  Apoi mediatoarele se intersectează in puntul O. Centrul cercului circumscris.
  Punctele astea G I si O se afta pe aceeași dreapta: Dreapta lui Euler. G e intre I si O. De doua ori mei aproape de O decât de I

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Adică punctele G I O sunt coliniare și IG=2GO.
   Ce relaxant e să faci rezumate! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Da’ ortocentrul H de ce nu l-ai pomenit, înălțimea ta ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • De fapt HG=2GO. Unde H este ortocentrul (intersecția înălțimilor).

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Aaaa, bun, faceți club de matematică? Io vă calculez taxa de intrare, funcție de înălțime, ofcors!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Eu o să le zic înălțimilor bisectoare și ortocentrului – centrul cercului închis, ca să iasă formula fix așa cum a scris Tudor. Oricum nimeni nu mai ține cont de dex (”trilulilu”, de exemplu, ce înseamnă, ha?), de ce n-am redefini sau îmbârliga între ei termenii din matematică. Plus că mă pot juca pe un triunghi echilateral, caz în care parcă astea trei puncte coincid și nu-mi mai bat capul deloc.
   Mona, eu mă exmatriculez din club înainte să intru și să fiu dată afară 😛 , dar o să desenez cu creta prin zonă. Puncte multe, în diverse culori și linii cât mai drepte. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @AKzen
   Macarale, râd în soare …
   Matematici, de simpatici …
   Floricele, pufuleți …
   Aberăm, suntem corecți?

   …odă în km de A

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • (Bineinteles, Centrul cercului inscris nu se afla pe drepata lui Euler.)
   A rezolva probleme de geometrie e doar o metoda de relaxare.
   Incerc a ma gandesc cum arata cele 4 drepte pe un tedraedru.
   Si cum se rasuceste acea dreapta lui Euler cand o muchie e o latura a unui triunghi iar al treilea varf al triunghilui se misca liber pe muchia opusa.
   Chestia asta se numeste alambicat paraboloid hiperbolic dar pentru descrieree naturala e ca acoperisul garii in Predeal..

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 42. Mă relaxează apa. Să stau pur și simplu în piscină (după cada de acasă nu mă dau în vânt) sau chiar să înot.
  Să fac puzzle-uri, cât mai mari, dar musai ca imaginea să conțină ceva apă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 43. Heroes 3Wog ma relaxează maxim … de vreo 20 de ani … dacă vreau sa citesc, am o piesa de pe iutub care e perfecta pentru citit …. in rest, nu simt nevoia de plecat in concedii etc… heroes 3 sa fie, oricum, oriunde merg, iau laptopul cu mine 😏😏😏

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 44. Ia te uită ce atmosferă relaxată aici! Numai lapte, miere, zen și aure luminoase!
  Păi na, să vă spun că io … colorez. Sper ca 99% dintre cititori să fie la alergat, masaj, spală vasele, vorbesc cu florile și alte alea, să nu aud comentarii trilulilu, da? 🤣
  Și evident, citesc blogul și comentariile, care uneori sunt suficient de savuroase pentru calmarea instantanee a nervilor nervoși.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Ahh, ce comentariu . . . de vază 🤭
   Bun așea, cetățanco!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 45. condusul fără țintă..din păcate, am.permis doar pentru bicicletă :))) merg câte 80-100 km aiurea, prin coclauri..prin Dobrogea, prin câmpuri, pe la vecinii bulgari..estimez că anul asta am făcut în jur de 2500 km numai în plimbări de weekend, lăsând la.o.parte cei 20 km pedalați zilnic spre muncă și retur..se strica vremea, din păcate..:(

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 46. Io o să adorm foarte relaxat în seara asta pe… apără Tătăruşanuuuu. O să aflu mâine dimineaţă scorul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Ne dau vreo 2 sau 3 așa la mișto…

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 47. Zilnic, de 4 luni jumate, mă relaxează maxim Happy – al meu British Shorthair. Din când în când, Piatra Craiului văzută de la Plaiul Foii, îmi spală creierii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 48. Pe mine mă relaxează:
  – statul în hamac
  – un coniac bun
  – ochii albaștri
  Mă mai relaxează și cele enumerate de către tine cu excepția pescuitului. Îmi place atmosfera de la pescuit, dar neam nu îmi place să bag bățul în baltă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 49. Condus (viteza + muzica tare + noaptea), Tras cu arma(minim 50 boabe), Bascket, Parapanta si actiuni de se dau dupa 12 noaptea la TV 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 50. Na , te.ai relaxat maxim.la 4- 0, este !?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 51. Ies si ma plimb, descopar locuri noi, cafenele micute unde savurez ori un cappuccino,ori un pahar cu vin, in functie de ce ora este, ma retrag intr-un colt si observ comportamentul oamenilor. Deci stau si privesc oamenii. Cand eram in tara, da, ma urcam si eu la volan si plecam fara directie.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 52. Ha, credeam ca numa’ eu nu pot sa citesc decât atunci când sunt ok cu capuțul. Pff, m-am liniștit.
  Eu nu am găsit metode, abia aștept sa va citesc comentariile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 53. Escalada

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 54. spinning sau cursuri pe baza de ceva aerobic cu instructor- zumba, kickbox, full body workout etc., ceva care sa nu ma lase sa ma gandesc la altceva decat la ce fac. Poate e un soi de fuga, dar apoi st prea obosita ca sa mai gandesc :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 55. 1. o tură cu Megane-ul pe sport;
  2. făcut prăjituri sau frământat aluat;
  3. spalat vase (am văzut că mai sunt și alții);
  4. Rammstein sau Disturbed la maxim (să scot dracii din mine);
  5. labrador (dar nu mai am);
  6. călătorit (dar asta nu se poate zilnic).

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 56. Pe mine ma relaxeaza sa ma uit la iubitul meu cum face sport…sa stau cocotata in varful patului cu plapuma pe mine si sa ma uit la el cum face flotari…eventual si le si numar si i spun ca a trisat cu 1 sau 2…e suuuper relaxant!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.