5,575 cititori

O chestiune arzătoare

Știu că țara trece prin momente istorice, știu că se apropie alegerile, sunt la curent cu toate aceste frământări intense. Cu toate astea, mă macină îngrozitor de vreo două zile o chestiune mult mai arzătoare. Și anume: voi știți de pe acum unde o să faceți revelionul?

Întreb foarte serios, deși nu pare, pentru c-am tot văzut și auzit diverși cetățeni discutând pe această temă și nu m-am putut abține să nu-i invidiez din străfundul sufetului meu mic și negru. Pe motiv că trebuie să ai o viață extrem de organizată ca să știi încă de prin septmbrie-octombrie unde o să-ți faci revelionul.

Atât de adânc m-a lovit chestiunea asta, încât am facut un soi de introspecție și mi-am dat seama că în ultimii cinspe ani (mai adânc nici n-am îndrăznit să sap) nu a existat nici măcar o singură dată în care să nu mă fi hotărât unde fac revelionul chiar în ziua de 31 decembrie. Maximum pe 30, deși nu prea cred c-am fost atât de organizat.

Ah, și dacă tot am deschis această mult prea atractivă temă de discuție, pot să vă zic că dacă urăsc ceva mai mult decât urăsc nunțile, atunci urăsc revelioanele alea organizate de cârciumi, restaurante și diverse alte localuri. Știți voi, alea unde platești locul și te duci să-ți petreci noaptea de anul nou înconjurat de niște unii și unele cu care n-ai nici în clin nici în mânecă. Am participat de-a lungul acestei vieți la vreo două sindrofii de genul ăsta și cred că mai am sechele și în ziua de azi. Băbăiatule, când se ridicau toți ăia de pe la mese să danseze, mă lua cu vertij pe la tâmple de-mi venea să leșin la masă. Dar, oricum, tot era mai bine decât când stăteau la mese și încercau să facă conversație sau bârfeau meniul care, evident, nu era ce trebuie.

Nfine, traume de-ale mele nerezolvate la timp, revenind, există pe-aici cineva care chiar știe de pe acum unde o să-și petreacă neasemuita noapte dintre ani?

140 de păreri la “O chestiune arzătoare

 1. Cum zice jumătatea mea mai harnică: Revelion = ”mult zgomot pentru nimic”.

  Nu știu și nici nu-mi bat capul.

  Dar pentru cazul în care vrei revelion undeva la o cabană, munte, d’astea, atunci da, trebuie să faci rezervare din timp. Iar unele se rezervă de prin vară 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 6

  • Deci io ar trebui să știu de prin august așa ce vreau să fac de revelion? Tare!

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • Anul trecut am rezervat pensiunea din…mai…S-a mirat nenea ăla, a râs un pic, dar mie nu îmi venea să râd.

   N-a nins, dar…măcar am avut băutură…

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 4

  • @Laura, vară – mai devreme de august, am căutat noi pensiune pentru Crăciun și erau rezervate alea mișto. 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 2. Aștept și eu un porumbel care să se norocească pe mine și să imi deschidă fantele viziunilor către locația de rev. Mi-ar plăcea undeva izolat, la munte sau deal, pădure să fie. Și musai zăpadă! Că poți face desene cu pipi ! Băieții știu ce zic ! Hă-hă…hă!

  Sunt în asentiment cu tine, nunțile fără mireasă de pe data de 31 Undrea, niște atrocități ! Mai ales că femeile vin cu partenerii acolo…păi noi ce mai…agățăm, era să zic?!

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

 3. Măi Mihai ,tot am vrut sa.ti zic zilele astea : iei viața mult prea in serios 😉, d.aia ajung sa te enerveze toate chestiile astea !

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Da, da, cred că ai dreptate. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 4. Cred ca revelionul la cârciuma ar fi ok-ish, daca te duci in gaşcă. Adica asa, minim 10 persoane care stiu sa se distreze. Altfel, e sinistru

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • Sinistru era cuvântul, futu-i, dar nu-mi venea când am scris.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 4

  • Am fost în gașcă, de revelion, la o cârciumă renumită pentru muzică rock. Ghici ce?!….au fost manele și muzică populară! Am plecat înainte de miezul nopții.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

 5. Știu în mod sigur unde merg de Crăciun. Ca de fiecare dată, acasă la părinţi. Avantajul este că atât părinţii, cât și socrii stau foarte aproape (la o casă distanţă). Zonă de deal, destul de aproape de zona muntoasă și de pârtii. Nu cheltui bani pentru cazare, mâncarea este garantată, bașca obiceiuri tradiţionale, tăiatul porcului, iar dacă o să cadă și ceva omat, o să avem și-un om de zăpadă.
  Dacă toate-s bune, atunci rămânem și de Revelion.
  Măcar anul acesta știu cum o să-mi petrec Revelionul. Până acum, tot ca tine: hotăram în ultima zi. Și, de obicei, sindrofia se organiza la noi…

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

  • Am o veste pentru tine: știi deja unde-l faci și la anul, și peste doi ani, și peste cinci. Știi ce zic? 😛

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @MV, nimic nu e sigur! Știi ce zic?….

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 6. Anul trecut am avut nunta pe 31 decembrie. Anul ăsta, voi merge la Budapesta, dar am făcut rezervările cam de o lună, așa. Nimic pretențios, am inchiriat un apartament. În rest, până acum, petreceam acasă cu câțiva prieteni și cam atât

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Bun, aia cu nunta pe 31 mi-a plăcut. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 7. Hahaha. Aseară am primit întrebarea ” Ce faci de rev? Hai la mine!”. Am răspuns sec: La fel ca de cutremur. Aștept să treacă😜

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 5

  • Io aș fi apreciat răspunsul. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 8. La cum imi dau astia roster-ul in ultima vreme parca vad ca pe 31 decembrie voi avea ceva zbor care va ateriza la miezul noptii inapoi in Germania asa ca e foarte probabil sa il fac pe aeroport :))))

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Ce e ăla roster ? Un fel de … zgardă medicinală ? Aia de se pune fix de sărbăutori ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @HM – roster = orarul de zbor:))))
   Nu, nu avem zgărzi , doar uniforme cu eșarfe colorate :)))

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 9. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 18 Thumb down 32

  • Pai pe principiul ăsta, nu mai pleci niciodată nicăieri. Că de ce să-ți faci concediul la Lisabona și să-i îmbogățești p-ăia, când poți să stai acasă?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 9 Thumb down 26

  • Șerif, îmi pare bine că tu ești un tip optimist care-și programează de pe acum bătrânețea, în ceea ce mă privește, pornesc de la premisa că, dacă mor mâine, măcar m-am bucurat de viață, nu mi-am mâncat de sub unghie ca să strâng bani pentru ceva ce habar nu am dacă va fi sau nu. Dar, repet, ăsta sunt eu, fiecare face și acționează cum crede.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 7

  • Asa a așteptat si taica miu pensia si a murit cu 2 luni inainte sa devina pensionar….nu toti prind acele bătrâneți….

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 6

  • Awww… presupuneri de doi bani și sfaturi nesolicitate? Ceva fin.
   @Rilache, am să trec peste grija ta pentru buzunarul altuia și am să-ți spun ultimele vorbe coerente ale maică-mii, răpusă de cancer la scurt timp după ce a ieșit la pensie: “Nu am trăit viața asta, am muncit-o.”
   Cum alegi să trăiești și să-ți gestionezi bugetul nu mă interesează. Da’ nu poți să-ți vezi de ale tale și să îi lași pe alții în pace?

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 6

  • @Rilache,
   Dacă tu chiar vorbești serios, e grav, te compătimesc. Mai nasoală decât o bătrânețe cu dureri de șale este o tinerețe fără vise, speranțe și dorința de a trăi frumos, activ, palpitant.

   Dar tu strânge bani pentru reumatismul ce va veni, așa, ca să-i dai peste nas 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

 10. Daa eu! Acasa !😉😂😂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 11. Nu ştiu, nu îmi programez decât foarte rar. Nu îmi place la restaurant, pot zice că un revelion din ăla e mai rău ca o nuntă tradiţională.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 12. Revelionul e noaptea aia în care se dau mesaje cu “Fieca” la toată lista? Nu mi-a păsat niciodată, mergem unde-o fi (dac-o fi) sau vin prieteni pe la noi. Mai pă casual, așa. Pardon, atitudine de sălbatici (după cum mi s-a comunicat de către unii, în repetate rânduri), că nici nu ne cumpărăm ținute speciale, nici nu-mi pun părul pe moațe. Trăiască tenișii, blugii și lenea. 😁

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 5

  • Lenjeria să fie roșie… dacă sunteți superstițioși 😜

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • Da, cică aia e. Tenișii? Da’ câte grade sunt de revelion la voi?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • @HM, nu suntem superstițioși. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Vasilescule, cam 4-6 cu plus. Afară. Presupun că asta întrebai.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Fix asta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Eu musai port lenjerie rosie. Chiar daca stau in pat toata noaptea si ma uit la tv.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 13. Acum vreo câțiva ani am stabilit din timp să mergem la munte de revelion cu un grup de amici, am plătit avans, dar ne-am răzgândit cu câteva zile înainte și am hotărât să stăm acasă. În final a apărut o nouă variantă, o cârciumă al cărei proprietar s-a hotărât să organizeze din scurt o întâlnire, cu mâncare, cu dans și cu oameni cunoscuți. Anul trecut am mers acolo pentru a treia oară, gașca e semnificativ mai mare de la an la an, anul acesta probabil tot așa. Ne costă tot cam cât o ieșire la masă în oraș, ne simțim foarte bine, e o variantă super ok. Sau, cum am făcut acum vreo doi ani, ne-am trezit dimineață și a lansat ideea de a da o fugă în Salonic. Câteva ore mai târziu eram acolo și ne-am petrecut revelionul cu socrii și apoi prin oraș, că nu e totul închis sau rezervat ca în București.
  Anul acesta eu aș fi foarte ok și cu cârciuma, și cu Salonicul, poate apare și altă variantă, vedem atunci. Putem sta și acasă la o adică, dar nu prea cred.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Cum să zic, și io aș fi foarte ok cu un revelion la Salonic. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Nu fi așa de sigur. Revelion în Salonic înseamnă bouzoukia, adică muuult dans în jur. Vertijuri crunte plus leșin garantat sub masă, că pe masă n-ar fi loc de dansatori. 😁

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

  • Da, dar asta durează câteva ore, în rest aș sta numai pe străzi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Adevărul e că e o plăcere să bântui pe străzile Salonicului în orice perioadă din zi, sau din an, desigur că și de revelion se poate face asta, de ce nu? Plus că poți scăpa lejer și de petrecerie bouzoukia și chinul aferent, că acelea se desfășoară la interior și nu v-ați intersecta.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 14. Dacă puneai întrebarea asta săptămăna trecută, știam.
  Acum..acum e așa. Avem un prieten în gașcă care a zis că se ocupă el. Ne-a anunțat pe toți 16 că a găsit un local drăguț pe la Romană, ne dă și link să ne uitam la meniu, preț, muzică și ne zice că n-ar fi rău să ne vedem vineri (vinerea trecută) acolo ca să vedem dacă ne place și să și rezervăm. Ne-am dus, localul drăguț, ospătarii la fel, am comandat de mâncare niște fonfleuri d-astea ciudate ca să testăm și bucătarul și cum eu după ce mă hrănesc îmi revine cheful de vorbă, întreb ospătarul: pentru revelion cum se procedează cu rezervările? Care revelion?! Ăsta care vine. Că doar nu pentru la anu’. Dar noi nu organizăm revelion aici? Cum nu?! Că pe site aveți preț, meniu, detalii despre muzică.. Ah, păi, așa scrie în fiecare an, dar anul trecut nu s-a înscris nimeni. Așa că nu s-a tinut. Păi dacă le spuneți oamenilor că nu se ține, cum să se înscrie. Uite cum facem: anul ăsta ne înscriem noi. Și dacă nu mai vine nimeni, ce facem, deschidem pentru voi 16?!
  🙄

  În fine. A scăpat nebătut “organizatorul” grupului. Dar i-am mai dat o șansă: să găsească dracului ceva rapid, dacă nu, ne strângem la el acasă. Cu tot cu copii.

  E joi azi. Nu ne-a anunțat nimic până acum.

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 7

  • Bag seama că tu vrei neapărat să bați pe careva… sper din tot sufletul să nu îl prinzi pe moș Nicolae când îți umblă la cizme 😜

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

  • Unde stă? Organiztorul, zic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • @Mihai, stă la curte. Că in fund nu mai poate😜.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • @Habare, dacă-mi umblă bine la ghetuțe, îl pup, nu îl bat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Dacă vrei îți umblu eu la ghetuțe, @Eleno, că-mi place cu pupatul. Am niște dulceață prin cămară. 😁

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • @didino, vreau. Clar! Da’ pune o prăjitura d-aia. Știi tu de care.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Alooo, @didino, @Eleno, DE CARE prăjitură?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Aaa… @Eleno, io credeam că mă pupi dacă-ți torn dulceață în șoșoni. Bine, fie, viu cu prăjitura. Porție dublă pentru tine. 😘

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Ce întrebare e asta, @Vasilescule? De ORICARE, doar e făcută de mine. 🙃

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @ddina, mhm, dar ceva cu caramel și ciocolată nu este?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Întotdeauna este și ceva cu caramel și ciocolată. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @didina, ceva poze? Că așa pe vorbe toți suntem șmecheri. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • Stai cu geana pe feisbuc. Pun mâine. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @Mihai,
   Mai bine nu întrebai. Iar după ce o să vezi și poze,o să te sfârtece dorința de a te muta și tu în Olanda. În bucătăria @didinei 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Laura, a, nu, că sunt la cură. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Laura, nu-i deloc ușor cu mutatul la mine în bucătărie, lista de așteptare e cam lungă. 🙂
   E doar nițel masochist. Altfel la ce naiba ar vrea să vadă poze, dacă e la cură? 🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @didino, ca să te evaluez. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • Ce anume, @Vasilescule, dacă știu să fac o poză cu telefonul? Când e de bucătăreală, evaluarea se face cu lingura, nu cu ochiu’. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @didino, păi dacă nu mă invită nimeni în Olanda, la lingură. 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Eh, @didino,
   Nu știi tu din astea. Noi, ăștia care suntem la cură, facem niște evaluări din ochi excepționale 😜 simțim toate aromele, cum se pătrund și întrepătrund, vizualizăm echilibrul combinațiilor ispititoare dintre blat, cremă de ciocolată, caramel și glazura aia care întregește în mod absolut divin, această creație sfânta, care este … prăjitura 😀
   A, și frișca 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Aaa… acum e clar, @Mona, mulțam de explicații, ați dezvoltat un simț suplimentar. Sper să nu am nevoie vreodată de el. 😀

   Păi atunci să pun și ceva pentru varietate de texturi, mă gândesc, dar nu mă pot hotărî deloc. Să fie nuci caramelizate, fulgi de migdale sau alune de pădure?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Didina, te ajut eu să te hotărăști – nuci caramelizate, fulgi de migdale ȘI alune de pădure. Toate trei, fără ”sau”. Și data viitoare, bazat pe exeperiență reală, supuneți la vot. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Anduța, mulțam, atunci așa rămâne. Revin mâine cu impresii. 😉

   @Vasilescule, da’ ce vrei, nene, covor roșu și fanfară? Ești uituc de felul tău sau e de la vârstă? 🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 15. Până să apară copiii, petreceam Revelionul prin piețe cu gașca. București, Sibiu, Iași…depinde pe unde ne prindea momentul. Bețivăneală, lume, muzică și bubuială multă până uitai de frig. De vreo două ori ne-am răsfățat la Budapesta în niște minivacanțe de câteva zile, dar tot așa, mers la plesneală profitând de faptul că oricum petreceam Crăciunul la socrii care sunt aproape de graniță. Dar și la unguri tot în piață ne prindea miezul nopții. 🤣
  După copii, am renunțat la senzațiile tari și am preferat să mergem acasă la careva din gașcă. Tot bețivăneală, dar în mediu mai intim. Dar tot așa, la modul “Bă, voi ce faceți diseară? Hai să-l sunăm p-ăla să vedem dacă e acasă, luăm ce avem prin cămară și mergem la el.” 🤣🤣
  Anul trecut a fost cam obositor, gașca s-a cam internaționalizat, așa că am stat acasă. Presimt că la fel facem și anul acesta dacă nu ne trece vreo idee de ultim moment prin cap.
  Treaba cu planurile făcute cu 6 luni înainte nu prea funcționează la noi, iar Rev in stil nuntă făcut prin baruri sau restaurante…nu, mulțumesc! Sunt prea anti-social, prea bătrân și prea…însurat (apropos de ce zice @Ananas mai sus, treaba cu partenerii😜) pentru așa ceva. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Partea bună e că s-ar putea să fie cam ultimul revelion pe care-l faci în spațiul carpato-danubiano-pontic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @Mihai, am senzația că și p-afară lucrurile se întâmplă la fel de Revelion. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @Ioane, da, da, cu o singură deosebire, EȘTI AFARĂ. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @stăpânu blogului, ăsta e comentariu zilei, răspunsu dat lu @ionuț: “EȘTI AFARĂ”
   am râs ca prostu 😅

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 16. Noi încă ne organizăm Revelionul din timp, pentru că gașcă faină și destul de mare. Din martie am rezervat pentru Istambul (am vrut Praga dar no, suntem mulți).

  Când vrem cabană, la fel, rezervăm din timp (iunie cel târziu), altfel stăm acasă.

  Seara de ajun, revelionul și mai rar câte un concediu le petrecem cu gașca din facultate și tare fain e.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Din martie??? Doamne ferește și apără. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Iep, niște ciudați.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 17. Cu jumătatea dragă și cei doi copii din dotare o să mergem la căbănuța noastră în care ne petrecem aproape fiecare weeckend. Deci, suntem familiarizați cu locul. Semnal nu avem, dar…ca bonus…avem o perspectivă largă asupra a trei localități.(cabana e undeva sus) No, și de pe acum așteptăm cu nerăbdare să vedem artificiile zburând din cele trei puncte cardinale. Simpu, ieftin și intim.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Când zici “noastră” ce să înțeleg?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 18. Cumpana dintre ani…pai, ca un bun roman, in Bulgaria…ca astia nu au preturi nesimtite ca la noi.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • Bun așa, gospodin @Redoo.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 19. Eu habar n-am unde o să petrec în noaptea de anul nou, dar cu siguranță o să petrec.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Tot e bine că ceva știi sigur. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 20. Eu o să îmi petrec revelionul în pat. Merci că mi-ai amintit ca să îl programez din timp :))

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

 21. De ani buni revelionul insemna o inchriere de cabana si mancare+bautura cumparata “la comun”. Pentru mine (si nu numai) a fost ok. pana anul trecut cand mi s-a parut ca am iesit prea scump. (Ca idee, fara sa sap prea mult am vazut pe lista de cumparaturi vreo 2 pungi de nu stiu ce cereale care au costat cat 20 de beri). Cabana e deja inchiriata, eu am retineri daca voi merge sau nu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 22. Am rezervare la cabana plapumiora.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

 23. Îți zic de pe-acuma: nimic nu e mai nașpa decât nunțile alea la care ești „obligat” să mergi și unde nu poți să te înțelegi cu cel din fața ta, din cauza muzicii proaste, dată la maxim. Nici măcar Revelioanele alea de care amintești. Anul trecut l-am făcut organizat într-un loc unde m-aș muta pentru tot restul vieții. Anul ăsta, sper să nu-l fac la muncă. ;))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 24. Acasă. Din toate motivele enumerate de colegii de blog aflați în aceeași situație. În plus, dac-am pleca toți de acasă , ar fi haos în țară! 😁 Śtii cum zic? 😛

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

 25. Cele mai misto revelioane au fost cele organizate cu 1 zi inainte, ne-am adunat cativa si am petrecut impreuna.
  Nu inteleg si nici nu-mi bat capul sa pricep de ce tb atata tambalau pt 1 noapte, oricare ar fi, nunti, botezuri, revelioane.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 26. Stiu din luna August, in Austria. Ei nu fac nunta de anul nou. Esti pe cont propriu, faci ce vrei. Anul trecut (tot Austria) am avut o cina mai speciala de la ora 19 pana la ora 22. Si am fost rugati ca la ora 23:30 sa fim in curtea pensiunii. La ora stabilita toata lumea a primit cate o faclie si a urmat o poteca luminata discret de 200 m. Pe o bucata de …pamant (pensiunea era pe versantul unui munte) ne-au pregatit vreo 6 focuri de tabara (model nordic), am primit vin fiert si la 12 noaptea ne-au oferit un spectacol de artificii. A fost unic, neasteptat, altfel. A fost tare fain. Prima vacanta de revelion in care nu s-a facut risipa de nimic.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 27. eu o să’mi petrec revelionu unde l’am petrecut și acum un an, 2 ani, 3 ani, adică acasă la părinți, în camera mea, dormind pe ruptelea la 12 noaptea
  n’am prieteni în rromânia, n’am bani de cheltuit aiurea pentru o singură noapte cât pentru o săptămână sau două
  îmi aduc aminte când făceam revelionu pe străzi la muncă în jandarmerie sau revelionu dintre 2015/2016 când am dormit în parc undeva prin sudu italiei, așa că revelionu sub un acoperiș, la căldură, mi se pare fabulos

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

 28. De revelion sper sa fiu cu sotul meu .Timp de 25 de ani ,el lucra mereu de revelion sau de craciun nici nu se punea problema de libere in perioada asta ,lucra la termocentrala orasului ,intre timp ….termo faliment ,el somaj ,alt job ,el liber de sarbatori ,eu ocupata ,Ca la nebuni ….nu mai reusim sa ne adunam de pe drumuri.Anul asta insa, stiu sigur ca vom fi impreuna ,restul nu conteaza depinde doar de noi ca sa ne simtim bine.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

 29. Anu trecut, revelionu organizat de primărie s-a ținut pe 30 decembrie

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 30. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 15 Thumb down 31

  • ooooo Tudor ….chiar mi era dor de intelepciunea ta.Poti rogu te sa mi raspunzi la o intrebare ….de ce unul care vorbeste cu d zeu e considerat credincios si unul care zice ca i a raspuns d zeu e luat de nebun.Intreb ptr un prieten ,eu nu am nelinisti metafizice

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

  • Stimată doamnă Claudia, în primul rând Dumnezeu se scrie cu majuscula.
   In al doilea rând mă asteptam ca aceste neliniști să o frământe pe @Anduța, nu pe domnia voastră. Dar dacă nu puteți dormi din această cauza, o să încerc să vă lămuresc dându-vă un răspuns care nu știu dacă e corect dar așa văd eu lucrurile.

   Noi nu vorbim cu Dumnezeu ci ne rugăm Lui. N-am văzut pe nimeni care să zică : Tatăl Nostru care ești în ceruri ,iar de sus să se auda:da Gheorghe, care-i baiul?. Pentru că El în nemărginirea Lui vede și aude tot.
   Ca a răspuns unor sfinți, asta e cu totul altceva, nu știu ce ai citit/auzit dar te asigur că dacă a început să-ți răspundă ție pot fi două motive:
   Esti o mare credincioasă și ești binecuvântată.
   Ai început de schizofrenie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 18 Thumb down 18

  • @Tudor,
   când spui “pat” te gândești la sex?
   Ptiu, doamne iartă și păzește, acum nu mai putem nici să dormim de revelion? Că nu ne-om ruga toată noaptea.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 21

  • Tudor, de la o nație in care unii oameni vă credeți oile lui Dumnezeu (după cum ne-ai explicat în trecut) cam ce așteptări de evoluție ai avea? Aștept cu interes (și foarte liniștită🙂) răspunsul tău.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

  • @Tudor, tu de revelion o arzi pe post negru și pe rugăciune?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • @BaGheTa , nu o cunosc pe această doamnă, Post Negru si Rugaciune, dar ard ce prind, nu neapărat de revelion.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • ”Ce Prind” e domn sau doamnă?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Mai contează? Numai să nu latre/miaune 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Tudor, iar încerci să faci pe grozavul… dar nu reușești decât să te dai balenă în găleată!
   Dacă te refereai la doamnele Post Negru și Rugăciune corect era să spui… “nu le cunosc pe aceste doamne!”.
   Cât despre ard ce prind… ai dreaq grijă că se poate interpreta… doamne, domni, animale, etc și nu știu cât de rezistentă este “bagheta”

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Aline, ”ard ce prind” – sau poate că de lumânări vorbea. Dacă interpretăm în cheie religioasă, cum ar veni.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 31. La diversele “ocazii” de genul, care sunt acum obligatoriu festive ca altfel nu esti in randul lumii, de obicei nu facem nimic. Leneveala/odihna acasa, plimbare prin Bucuresti (Bucurestiul e minunat de frumos si aerisit pe Paste, Craciun si Anul nou), mai un film, mai un muzeu, o cafenea, un restaurant (exclus pe 31 dec). Maxim o masa la modul restrans si lejer, doar in familie. Initial, in ultimii 2-3 ani, pentru ca era copilul foarte mic, nu prea am avut de ales dar dupa aia chiar a inceput sa ne placa sa ne relaxam si sa stam doar noi in familie fara niciun plan concret. Pana la urma, asta e relaxarea, 2-3 zile de liniste, fara sa te preocupe ceva concret.
  Aia cu “gasca” de pe vremea cand eram tineri si fara nicio grija, odata cu familie/copii/casa/munca/rate, nu prea mai functioneaza ca deh, fiecare e intr-o alta faza a vietii, fiecare cu ale lui si mai greu sa sa te sincronizezi un grup de 8-10 persoane asa cum o faceai pe vremuri.
  Pe partea financiara, la un restraurant din Bucuresti – nici bomba de cartier dar nici fita din centru – dincolo de faptul ca experienta este sinistra, meniul pleaca de pe la 100 E/pers, deci in cazul meu se cam strang 2-300E pentru familie. Prin comparatie, in Februarie am gasit la 450E o saptamana la munte la 4* cu piscina, sauna si toate rasfaturile la un hotel super frumos. In martie-aprilie, la banii astia poti sa gasesti chiar si un city-break bun daca ai putin noroc.
  Deci pentru noi nu exista decat o singura varianta viabila si anume sa evitam pe cat putem “festivitatile” astea.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

 32. Sunt ceva ani buni de cand am fost la o petrecere de revelion.
  Noi ne facem bagajul si plecam prin tari cu mai mult soare sau la schiat.
  Asa ca stim de obicei din vara ce facem de Revelion.
  Anul asta Craciunul ne va prinde urcand pe Kilimanjaro iar revelionul la recuperare cu burta la soare in Zanzibar.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 5

  • @Adela,
   Aș plăti bani grei ca să văd ce spume face @Rilache citind postarea ta 😂

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 6

 33. Anul ăsta e important că nu mai sunt la muncă pe 31 noaptea! Doar in anii când am lucrat, am știut unde fac revelionul😁 Să vrei să te uiți pe geam la ora 24 poate cineva din cartierul unde e spitalul aruncă niște artificii( semn că e rev!!) și să trebuiască să te ocupi de o urgență prin secție. ..evident artificii cumpărate de la vânzători autorizați, aruncate de adulți responsabili( nu de copii/majori care ajung fără un ochi/un deget/o mână/fără o falcă la urgență), mâncat în limitele bunului simț, fără să trebuiască să ajungi la spital(!!)…@MV Nu ai zis nimic de dorințele puse de anul nou…ale mele sunt cam ălea de mai sus, chiar și atunci când sunt la muncă pe 31 sau mai ales atunci…și nu ca să mă uit liniștită la artificii la ora 24!😉

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 34. Io vreau să aflu unde mă duc în vacanță la schi. Și când.

  Are cinecareva vreo juma de ceaun reflectorizant?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Sfinte,
   Vrei să îți ghicesc io în ceaunul cu mămăligă?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Ar fi perfect.
   Dacă știi face mămăligă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 4

 35. Eu cu sora-mea si 2 prieteni am pornit pe 31 de dimineata spre Zarnesti de unde am facut traseu spre Cabana Curmatura.Mancat o ciorba si ulterior mers in Brasov la un prieten unde am mancat ceva si urcat pe Tampa la miezul noptii. Dupa artificii plecat spre Bucuresti .
  Nu avem nimic anul asta. Sora-mea cu o alta prietena vor dansuiala si chestii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Tinerica, tinerica daca te-ai incumetat sa urci la Curmatura.
   Eu nu as mai avea curaj (a se citi plamani si picioare).

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

 36. Mda..ultima chestie referitoare tot la programarea in avans a diverselor participari..la sf lunii August am fost la cosmetica si la sfarsit, ma intreaba cosmeticiana..Da’ ti-ai facut programare pentru sarbatori? Cum adica sa-mi fac programare din luna August pentru Decembrie? Femeie…eu nu stiu ce fac peste doua zile si tu imi ceri sa ma programez cu juma’ de luna in avans pentru o amarata de pedichiura si manichiura? Ati innebunit cu totii? …That’s life…

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • la epilat tre’ să-mi fac programare în mod obișnuit cu minim o săptămână înainte (un salonaș de cartier, la parterul unui bloc, nu vrei fiță și figură). și să programez un epilat în funcție de o menstruație care numa’ fibromu’ mai decide cât durează e o ditai distracția. de sărbători n-am avut curaj să întreb cu cât timp înainte tre’ să mă programez.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 37. Cum sa nu stii din timp unde faci revelionul? Pai la fel ca orice alta chestie relativ fortata, e ceva ce nu trebuie ratat. Pentru multi e cam singurul prilej din an cand isi „permit” sa petreaca o noapte intreaga. E ca iesitul cu fetele de 8 martie… pentru cele mai multe e ocazia perfecta de a se distra demonstrativ fara explicatii.. pt ca in restul timpului o iesire de genul asta ar parea suspecta… de ce iesi cu fetele, nu il mai iubesti?! :)) Asa si cu planificarea obsesiv-compulsiva a revelionului.. noroc ca se mai schimba anii intre ei, sa ne mai facem si noi timp sa ne strangem cu prietenii la un party. Altfel, suntem toti foarte ocupati in viata…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

 38. Acum na, fiecare cu păsăricile lui, nici mie nu-mi place tambalaul de revelion, dar ma frământa o întrebare:
  Inteleg unde si ce nu vrei tu de revelion, dar EA, Ea ce zice? Nu de alta dar in fond ce vrei si ce nu-ti place tie e neimportant.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • Ia uite cine știe și cunoaște 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • După principiul “cine se aseamănă se adună”, EA nu știe ce vrea de revelion. Mai vede atunci, pe 31. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 39. Nu am nici un plan pentru revelion, în ultimă instanță ne întâlnim cu prietenii noștri de-o viață, punem de o tochitură și un turneu de canastă.

  Anul trecut tot așa a fost și ne-am trezit pe coclauri, am găsit pe ultimii metri o căbănuță liberă și am rezervat și o masă tovărășească la un restaurant din zonă, pentru că nu știu, așa ne-a venit un gând din toate. Niciodată să nu spui niciodată, s-a confirmat. A ieșit o petrecere pe cinste, deși cunoașteam doar vreo 6 oameni din cei 40-50, câți om fi fost. Am dansat, am cântat, am râs, probabil că și shoturile alea colorate au contribuit (ziceți că nu? aaa … atunci era de la becurile alea colorate de pe ringul de dans) în fine, chiar a fost o atmosferă faină, fără comentat meniul și bârfit aiurea.

  Dacă asta cu revelionul o mai fi cum o mai fi, ce facem cu planurile alea motivaționale pentru anul următor, v-ați apucat de ele? Pe mine abia astea mă sperie rău 🙂 mă las sau nu de fumat de la 1 ianuarie? sau merg la sală? cum îmi curăț ceakrele mai eficient? brrr …

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • @Mona, e ok cu planurile, am păstrat lista de anu’ trecut. Mai fac doar mici modificări pe ea. 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @didina,
   a mea e cam jerpelită, o folosesc de câțiva ani 🙂 mi-ar trebui una nouă. Da’ bine zici, e mai simplu să o transcriu!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Mona, deci putem spune că suntem persoane d-alea bine organizate pen’ că avem obiective pe termen lung, nu? 🙃

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Da, matracuci, parca asa e denumirea stiintifica a celor cu obiective pe termen lung.
   Imi cer scuze anticipat daca stiu gresit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @Marius Mî, domnule, nu aveți deloc proprietatea vorbelor. Să vă luminez oleacă. Conform DEX, MATRACÚCĂ = femeie urâtă și prost îmbrăcată; femeie proastă, bleagă; femeie rea și vulgară; femeie stricată. Doriți a reveni cu un termen adecvat sau activez tigaia?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @Marius M,
   Nu știu de ce am impresia că la tine nu o să vină Moș Crăciun 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Mona, glumă, glumă, dar eu chiar am fost foarte impresionată în primul an de sală când am văzut un boom de oameni noi după 1 ianuarie. Că păreau foarte hotărâți, chiar un pic înverșunați, parcă, deja îi vizualizam participând la exatlon în timp record. Apoi am observat că e trecător avântul acesta și motivația este eliminată rapid, laolaltă cu transpirația: în maxim 2 săptămâni o ia femeia de serviciu cu fărașul și dusă e la majoritatea, dacă nu chiar la toți.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Anduța,
   Păi nu auzi că trebuie să îți programezi din timp revelionul? Poate unii încep chiar din ianuarie, februarie, nu mai au timp de sală 😜
   Chiar așa, când să le faci pe toate?
   Dă-o naibii de listă 🤣

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 40. I agree with you. Nu-mi plac revelioanele la cîrciumă pentru că seamănă cu nunțile și nici alea nu-mi plac. Prefer să stau acasă. Oricum nu mă dau în vînt după petrecut revelionul, mă pot lipsi.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 41. Radem, glumim, dar eu stiu mereu, doar e ziua mea de nastere. Hehe
  Preteec acasa, restrans, daca sunt prieteni prin preajma, vin la noi, daca nu, cu jumatatea 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 42. nici pomeneala de planificare.

  ce doresc de revelion este sa beau un vin rosu bun impreuna cu prieteni. Imi este fix indiferent ca o fac la local , la mine acasa sau la prieteni acasa. asa ca nu planificam nimic in avans . cum a aparut si copilul si respectivii prieteni au si ei copii,mai si devansam ora ca doara copii se culca la 10 . 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 43. In ultimii 2-3 ani am stat acasa, am zis ca anul asta poate prindem un party de tehno mai dragut fie intr-un club, fie in alta parte depinde unde se vor organiza si mergem cu mai multi, sa vedem cine se baga:))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 44. Concert in aer liber..artificii…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 45. Revelionul pentru mine de vreo câțiva ani nu mai are nici o însemnătate. Este doar o zi diferită de celelalte datorită… bubuielilor. Acum vreo 10 ani când toți cei din gașca de amici erau singuri sau cu prietene parcă se petrecea mai bine. De când s-au însurat parcă nu mai este la fel… Pana mea îi înțeleg, fiecare este până la urmă cu familia înaintea prietenilor.
  Să vedem… ce o să iasă anul acesta, dar clar nu cârciumă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Poate pătrățele 😜. În crâjmă cică se fac opturi și romburi…
   Băi Alinuș, m-ai dezamăgit!!! Și io-s om cu frica de Dumnezeu și de cântat, nu mă speriu ușor 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • Erată : cântar 🐘😤

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

  • @Habar pătrățelele ies pe ochi! Am slăbit cât am vrut… și după m-am menținut la greutatea pe care o doream… și mi-am pierdut voința.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 46. Io, ca deobicei, ultimul ajung sa scriu…da nu-i bai, ii o zicala mai veche…he, he :)))
  noi trebuie sa ne organizam prin septembrie maxim, ca daca nu, nu mai prinzi locuri cat de cat bune.
  in ultimul timp (10 ani) ne strangem cam aceleasi 4-5 familii, kids included si inchiriem cateva zile o cabana pe langa o partie de ski. in cate o zi ski, in alta zi sanie, sau doar mers pe rachete prin padure, dar in fiecare seara distractie la exterior sau interior. clar, nu lipseste focul exterior la care se prajesc feliile de slana sau carnat care se mananca cu pita si castraveti murati si se sting cu palinca. palinca e doar pt digestie, da? :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 47. De data asta știu sigur unde-l “petrec”: pe un vas de croazieră, undeva prin Caraibe. La muncă, evident. Dar, se poate și mai rău 😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 48. Ce e ăla „revelion”?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.