5,994 cititori

Bărbații adevărați nu spală vasele și nu dau cu aspiratorul?

În principiu, sunt obișnuit să particip cam la orice activitate casnică de rutină. Bine, asta și din cauză că nici nu sunt vreun bărbat adevărat sau ceva.

N-am nicio problemă să spăl vasele. Și vorbesc acum despre spălatul de mână, că de când am lămurit radarul uman că nu mai trebuie să le clătești înainte să le bagi în mașină, viața mea s-a simplificat uimitor de mult.

Pot să dau cu aspiratorul două zile fără să mă opresc și n-ai să auzi de la mine vreun cârâit de nemulțumire. Idem să dau cu mopul.

Despre să arunc niște haine în mașina de spălat, nici nu mai vorbesc, și-o maimuță poate să facă asta, deci nimic complicat, mă descurc mai mult decât onorabil.

Duc gunoiul și la 3.00 dimineața, dacă e. Pot să încropesc ceva de mâncare, indiferent că vorbim despre mic dejun, prânz sau cină, mâncare ce poate fi catalogată de la comestibilă în sus. Ca să nu mai zic că dacă-mi pun mintea, pot să intru și-n finețuri de genul ouă poșate sau niscaiva preparate mai complicate.

Daaar, există și niște activități din astea casnice pe care, dacă ar fi după mine, le-aș scoate în afara legii.

Urăsc visceral să calc. Și să mor io dacă fierul meu de călcat n-a aflat asta și mototolește sau măcar face niște dungi total inestetice pe orice obiect vestimentar i-ar ajunge sub talpă. Bine, asta dacă fac nesăbuința să-l manevrez eu, că la oricine altcineva e blând ca un cățeluș de-abia înțărcat. Ba mai mult de atât, nenorocitul naibii a făcut cumva și-a anunțat și restul fiarelor de călcat de pe planeta Pământ, altfel nu înțeleg cum de-mi fac toate aceleași figuri.

Cu întinsul rufelor la uscat, problema se pune oarecum asemănător. Nu că nu suport, dar mă scoate din minți să stau să le atârn de uscător, pe fiecare în parte. Mor încet la fiecare șosetă și sunt la un pas de atac de apoplexie odată cu fiecare tricou jilav pus pe sârmă.

Să șterg praful mi se pare o pierdere de vreme fără sens. Mai ales că în câteva ore e la loc, de parcă nici nu l-ai atins vreodată.

Iar spălatul geamurilor este o activitate pe care pur și simplu n-o înțeleg. Bun, treacă de la mine, le mai poți șterge pe interior, dar pentru ce mama dracului să mă cațăr și să mă chinui să le spăl pe exterior, când la prima ploaie se alege praful de toată munca mea? Prin urmare, n-o să mă vedeți vreodată spălând geamuri.

Mno, cam astea ar fi. La voi cum stă treaba? Doamnelor, cavalerii ăia pe care-i aveți pe lângă voi vă ajută cu ceva sau e sub demnitatea lor să pună mâna pe aspirator? Pe bărbați nici nu-i mai întreb, sunt convins că ne-am strâns pe-aici numai d-ăia adevărați. 😀

131 de păreri la “Bărbații adevărați nu spală vasele și nu dau cu aspiratorul?

 1. Pune mâna doar la gătit uneori, când sau dacă are chef. Mașina de spălat e OZN pentru el, iar aspiratorul, obiect de colecție, nu trebuie să-l folosești, că se deteriorează. Spălat geamuri? Ce vrei să alunece afară?! Dar spală vasele! Pe interior, că doar mâncarea nu a fost pe dinafară!

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 2

  • @Ana G., cu toate astea, aveți o viață fericită, nu-i așa ? Ăsta-i secretul ! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Ananas, da, avem! Mai ales el.

   Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 1

  • @Ana, :))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 2. Io n-am problema spălatului vaselor, nici a aspiratului sau a datului cu mopul. Eu nu suport covoarele. Sau carpetele.
  Mă-nțeleg bine și cu mașina de spălat (eu le bag pe toate-odată la 40 grade și aia e). De-ntins hainele…m-am obișnuit.
  În schimb nu șterg praful și nu spăl geamuri.
  Cu toate că am cârpe macro, micro, ultra și parafibre și țșpe mii de spray-uri pentru mobilă nu-mi place să șterg praful. Vorba ta, oricum se pune la loc. 😀
  Spălatul geamurilor pe exterior mi se pare o treabă făcută degeaba.
  La mâncare nu mă bag decât la curățat legume și băgător de seamă prin bucătărie.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 3

  • Pare că toți suntem la fel. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Replica seaca a soției când i-am arătat comentariile cu geamurile spălate la exterior (încercând sa ma justific eu, bine-nțeles)
   – De acum îți speli mașina doar la interior

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 3. Ar trebui să îți faci niște analize 🤭 Ești cam alergic la praf și ai deficit de fier … de călcat. Instituie cmmf taxa blogăr.gen ? Nu te văd bine 😜 ‘șa-i că poza e raw ? … puternică și independentă ☺️

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Tulai Doamne, ce mă fac? 😀
   Oare scap?
   Eu și fierul de călcat nu suntem prieteni deloc, de aceea nu l-am menționat anterior.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Șezi blând. Și io-s alergic la fier și încă îs în viață😜 Mă ajută aspirațiile de înaltă calitate, chiar dacă nu sunt asortate pe cromatică precum canapeaua cu sacul aspiratorului roz din poză.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • No, m-am calmat.
   Mândre aspirații poți avea de te feresc așa de belea. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @HM, vezi că n-ai scris corect. E cmmfdl, da? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 4. Bătrânul a fost mare sportiv, munţoman, în adolescenţă umbla cu puşca pe umăr, călare, bătând cele 3 dealuri cu vie ale lui tac-so de bunu’, toamna, păzind viile de grauri, dar şi de hoţi, fusese campion naţional la box, la 50+ urca munţii mai ceva ca noi, juniorii, el ne-o învăţat să punem cortul, să facem focul, să cunoaştem plantele şi animalele.
  Ei bine, tot el bătea covoarele, duminica era ziua lui de gătit, a face piaţa era tot sarcina lui, la vremea aia de-ale gurii, în proporţie de 90%, se luau de la producător, el m-o învăţat să gătesc, să spăl la mână, să cos ciorapii şi nasturii, dusul gunoiului a fost totdeauna sarcina noastră, a băieţilor, îşi călca singur pantalonii, sacourile şi cămăşile, toate astea pe lângă sarcinile standard bărbăteşti, reparaţiile în gospodărie, avea el o vorbă, eşti bărbat când te poţi muta singur intreţinându-ţi gospodăria, numai puţoii trăiţi sub fusta mămichii şi predaţi la o nevastă mai mult mămică nu sunt în stare de nimic. Şi p-ăia îi înşeală femeia cu un bărbat-bărbat.
  Aaaa, pe vremea aia nu existau tampoane şi absorbante, nu avea nicio ruşine să intre în farmacie şi să cumpere 3 pachete de vată.
  Încă ceva, se certa cu muma, mare zgârcită, să plătească o femeie pentru curăţenia săptămânală şi mai ales pentru cele 3-4 curăţenii generale dintr-un an.

  Comentariu beton! Thumb up 77 Thumb down 3

  • Lasă-l pe bunicu, zi de tine.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Povestea era despre taică-mio, care m-o învăţat toate alea.
   Acum, cu tehnologia, nu-i greu să ştergi praful, chiar şi de pe geamuri, ai şerveţele speciale, nu-i mare brânză, spălatul se rezumă la întins rufele, care tre’ făcut cu simţul la răspundere, ca să scapi de corvoada călcatului, fierul de călcat la noi este piesă de muzeu, ce trebui neapărat călcat se dă la curăţătorie, tricoaiele şi restul rufelor se scutură bine şi se aşează cu grijă la uscat, încât să le luăm neşifonate, n-am probleme cu spălatul vaselor manual, nu consider că vreo treabă din gospodărie este strict treaba femeii, dar sunt treburi care cad clar în sarcina bărbaţilor, fiindcă nepricepere, instalaţiile sanitare şi electrice, ori lipsa de forţă necesară, lopătatul zăpezii, spartul lemnelor.
   Aşa mi-am învăţat şi multiplii mei prunci-băieţi.
   Apropo, mi-am adus aminte de-o fază faină:
   Am un bun amic din facultă care este şi naşul băiatului ce mare.
   Ne ştiam deja de mai bine de un deceniu şi merg pe la el, nefastă-sa de naşă-mia era la un curs, departe de casă, pentru multe zile.
   Îl găsesc făcând curat, cu mâncarea pusă pe foc şi rufe proaspăt puse la uscat.
   – Băi, nu te-am văzut niciodată făcând chestii în casă!
   – Băi, dacă sufli vreo vorbă la nevastă-mia te sparg, nu-mi fute fengşuiu’!

   Comentariu beton! Thumb up 61 Thumb down 3

  • avea el o vorbă, eşti bărbat când te poţi muta singur intreţinându-ţi gospodăria

   Tac-tu facea publicitate bancilor? Gratuit?

   Vreau sa stiu ce crede de viata agitata cand iti atarna de gat datoria la banca pe 30 de ani…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 9

  • Datul zapezii cu lopata nu-i chiar treaba grea pentru o femeie, nici cand respectiva are 48 de kile. Am facut asta mai multe ierni la rand, vorbind de zapada dintr-o curte de 300 mp, nu de aia de pe masina. Pot sa-ti spun ca-i mai fain decat la sala si mi-am dres febra musculara cu un vin fiert si aspirina. As repeta treaba cu placere oricand, dar sa nu ma puna cineva sa dau cu aspiratorul ca-i jale. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • :)))))))) Phaff, băncile?!
   Taică-mio nu le-a prins p-astea de acum, dar ştia de ele de la tac-so, ca meserie în anii ’60 a fost inspector bancar, la noi în neam e o vorbă, “Nu se împrumută, nici nu iei, nici nu dai, dacă nu vrei să-ţi fuţi veaţa şi relaţiile!”.
   Prima casă şi-a făcut-o cu mâna lui, două camere, baie şi bucătărie, pompă pentru apă-n casă, jmecherie în anii ’60, dar casa era din salcâm şi lut amestecat cu paie şi balegă de cal, l-au ajutat şi colegii, în 3 zile era ridicată, în încă o săptămână avea şi budă în casă şi apă din părete. Şi o bancă în curte, sub nuc.
   Ana, ravo, BINGO!, fix de-aia-mi place şi mie lopătatul şi spartul lemnelor, sala este glumă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 5. Vasele in masina de spalat, rufele in masina de spalat si din cand in cand cu aspiratorul. In rest de mancare si dat cu mopul, not in my scope :))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Așa, ține-te tare. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 6. Legenda spune că pentru a compensa o casnică treabă de mântuială, barbatul a fost nevoit să mai spele vasele, rufe, să mai pună mâna pe mop, cratiță, să facă piața. În tot acest timp, soția trebuie să gasească o rezolvare a trebii de mântuială mai sus menționate. Care mergi la piața dupa job?

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Io merg la piață dăcât în weekend.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 7. Barbatii adevarati mai locuiesc si singuri daca asa se arata povestea, asa ca mai faci si lucruri din astea. Cum s-ar zice, te intretii singur. Dupa o vreme te obisnuiesti si le faci in continuare desi apare nevasta si copilul. Totul e sa nu exagerezi 🙂

  Modest, ca un barbat adevarat ce sunt, recunosc ca gatesc mai bine ca nevasta , prin natura job-ului , asa ca aceasta sarcina imi revine mie cel mai des. Si imi si place.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Și cu restul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Restul asa relaxat pe masura ce este nevoie , fara exagerari si obsesii. Pentru spalat geamuri, calcat , sters praful o am pe Doamna Erji. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 8. Calc mai ceva ca un profesionist, ştopolesc ciorapi, pot şi câte ceva de mâncare, dau cu aspiratorul, şterg de praf, spăl geamuri, spăl vase, etc, toate învăţate în copilărie, doar covoare nu bat! Să le bată cine le-a făcut, mie mi-e milă. Spăl rufe cu mâna, orice. Am spălat numai eu scutecele pline de la cele 2 fete, pe atunci nu exista pampers, nu am probleme cu mirosurile urâte.
  Toate chestiile astea mi-au prins bine în facultate, apoi m-am însurat şi am sărit peste, mai participam doar din când în când dar soţia mă critica încontinuu, aşa că la un moment dat i-am zis să facă ea tot şi să mă lase în pace. Nu m-a lăsat, cicăleala a continuat, femeieşte, că stau toată ziua şi nu fac nimica, singura muncă fiind mâncatul şi băutul, plus cititul şi televizorul.
  Mai fac şi piaţa, chiar îmi place asta, mă simt excelent între legume, zarzavaturi şi fructe!
  Cred că sunt şi ceva femeie, o bucăţică acolo!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • N-ai zis dacă până la urmă ai scapat de cicălit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • ştopo….ce faci cu ciorapii ?:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. La început, toate “treburile” casnice le făceam în doi. Acum, se pare că eu le pot executa cel mai bine. De la cele simple, precum făcutul pieţei și curăţenia din casă și până la cele mai dificile, gen călcatul perdelelor. Anul acesta, după anveloparea blocului, ne-am zis că este timpul de-o curăţenie interior-exterior a apartamentului. Am executat toate cele necesare, inclusiv spălatul geamurilor (numai la balcon cât am avut de lucru). A doua zi a plouat. Nu ploaia a fost marea problemă, ci faptul că praful adunat pe schele s-a depus pe geamurile mele proaspăt spălate. Nici nu vreţi să știti cum arătau. Așa că reload. A fost singura dată când mi-a zis soţia că îi este milă de mine.
  Plus că, de când cu copilul, la minim 2 zile execut operaţiuni de curăţenie temeinică a casei. Oare, asta înseamnă că nu sunt un bărbat adevărat?

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • Nu, șerif, asta înseamnă că doamna ta e o maestră. Te-a făcut să crezi că numai tu poți sa faci lucrurile alea bine. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

 10. Spalat vase? check.
  Dat cu aspiratorul? Check.
  Sters praful? check. (1 data pe luna, ce plm)
  Sters geamuri? HELL NO. Mai ales pe exterior.
  Haine? cat de greu e sa le sortez si sa le bag in masina? Well, conform cunostiintelor ei de spalat cuantic, exista mai multe categorii decat colorate si albe. Inca invat..

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

  • Cine naiba mai sortează haine după ce s-a inventat minunăția aia de color catcher?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 11. articolul asta pare a fi un anunt mai elaborat ptr sentimente.ro

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 3

  • Desigur. În același timp, dacă ieși din bulă și te duci un pic în Romania reală, o să te cam sperii când o să vezi câți bărbați consideră că e sub demnitatea lor să facă orice treabă casnică. Sau că e datoria femeii, că doar de-aia a luat-o.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 3

 12. demnitatea ca demnitatea, da’s puturosi rau!

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

 13. Și ăl mare și ăl mic fac de toate gospodărești. Ăl mic pentru că trăiește singur și când îl mai văd pare a fi în parametri normali de îngrijit&curat. Ăl mare face dacă-i spun – nu se-aruncă așa, haotic, de capul lui…

  Ce naiba înseamnă ou poșat?

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • 🤣🤣🤣🤣
   Ou de pus în poșetă.

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 1

  • Ou fiert fara coaja, se aduce apa la temperatura de fierbere, se pune putin otet apoi se pune delicat oul in apa .Delicat nu inseamna chestia aia de o pui in ciorba , aia e cu k.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Marius Mî,
   Ai febră sau ceva? Altfel nu-mi explic amabilitatea 🙂

   @John, 😂

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Laura, arond Marius M nu e amabil. Dimpotrivă. Se laudă şi critică în acelaşi timp. Că el ştie să facă ou poșat, iar alți oameni nici nu ştiu ce e ăla.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Laura, Marius a dat rețeta corectă, a uitat un singur lucru: apa în care pui oul trebuie să se învârtească în vas, altfel o să iasă ceva nasoluț spre nasol. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nu mai da si tu din casă. Pănă la urmă le spui si că se folosește apă dedurizată și trebuie sa se invărtă în sens invers acelor ceasornicului dacă oul are mai mult de o săptămână.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Sens trigonometric.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Face de toate, inclusiv să coasă un nasture şi să calce cămaşa. Iar la şmotruiala obiectelor sanitare migăleşte de obosesc numai privind (de două ori pe an 😀 poate de aici atâta răbdare…).
  Eu mi-am păstrat spălatul rufelor şi vaselor. Pentru că îmi place. Iar cu călcatul… întind fiecare rufă pe umeraşul ei la uscat (am două sârme una lângă alta, şi le răsucesc să fac ‘ochiuri’ şi să stea fiecare umeraş la locul lui, să nu se ducă unul peste altul). În felul ăsta nu e nevoie de odiosul flat iron Doar la cămăşi. Pe care am stabilit deja mai sus că le calcă el.
  Da, ştiu, uneori şi eu mă întreb mie ce-mi mai rămâne de făcut prin casă. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Gimnastică? Așa ca să ridici puțin praful 😜 …
   Privirea aia când intri încălțat că ți-ai uitat portofelul e ceva deosebit 😈

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Nepreţuită?
   Ia gata, azi e cu elogieri. Ne întrecem care soţ e mai harnic. Întâi laudele, apoi păruiala.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Solandi, da chiar, ce faci cu atâta timp liber?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Mulţumesc @Mihai pentru interes şi grijă.
   Da, e greu să gestionez atâta timp liber. E o adevărată provocare zilnică. Presimt că în curând n-o să mai rezist şi o să-i smulg obiectele de curăţenie din mână şi o să-i spun: ‘Până aici! De acum mă ocup doar eu de astea!’.
   Pardon, nu asta era a doua replică, ci: ‘Te-am întrerupt ca să-ţi spun ce treabă minunată faci!’. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 15. Salut. Sunt prieten cu aspiratorul, cu stersul prafului, de spalat haine nu ma feresc doar ca a mea iubita nu vrea sa ma ating de ele. Spal gresia, parchetul, faianta, covoarele nu le mai bate nimeni, nu pt ca le doare ci pt ca doar la mama acasa se intampla treaba asta. La vase sunt campion, a mea nici nu prea le vede. Am si multa rabdare ( sau o forma de ocd 😜). Gatitul si ala e bifat, la piata ma cunosc babele, calcatul rufelor la fel (ale mele, ale ei si le face singura). Spal si geamurile din casa ca alea pe afara sunt doar o data pe an. Daca as avea un echipament de alpinism m-as lasa usor pe coarda dar na, csf ncsf.
  Basicly astea sunt ce am invatat de mic sa fac acasa. Ea le face ca vrea sa fie femeia independenta. Iar eu le fac pt ca nu vreau sa le uit :)) si pentru ca vreau sa o ajut. Daca unu se apuca de curatenie celalalt nu poate sta la tv sau mai stiu eu ce activitate. Nu prea agreez treaba cu eu sunt barbat, stau si tu faci ca asa e in tenis. Pana si bunica-mea de 90 de ani mi-a zis ca daca barbatul vine de la munca si femeia are treaba, sa puna mana sa ajute nu sa se aseze la tv.

  Pana la urma it’s a form of respect fata de celalalt. Sunteti o echipa.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

 16. Fostul consort nu se dădea în lături de la nici o activitate casnică. E drept că rufele erau mai șifonate după ce le călca, casa era mai murdară după ce făcea el curățenie….. Dar compensa la alte capitole.
  Acum nu-mi mai strică nimeni dezordinea.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • o treabă să faci, dar să o faci bine, de restul se ocupă soția

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • @Anouk, poate de-aia e fostul? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 17. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 12 Thumb down 22

  • Prima fază e negarea…
   Da dragă?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • ai chef sa fii nesuferit?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @claudia,
   Chiar dacă n-are chef, tot e 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Fiț’ bă bărbați, Burebista, Mihai Viteazu’ și Alexandru Ioan Cuza nu spalau blide și călcau izmene. Dați cu pumnul în masă să sara ciorba până în tavan, nu vă faceți inaintașii de rușine !

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

 18. Vb Moatei, e cineva pe aici care vrea sa se insoare ??? 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Zis iz ză queștiăn 🤣
   Cineva.. neva.. eva..va.. care vrea să divorțeze ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 19. Eu am renuntat la fierul de calcat clasic, il folosesc doar pe ala vertical pe aburi. Termin treaba in cateva minute, nu mai stau sa pun si sa desfac masa pt calcat si nu ma mai stresez cu temperaturi diferite.
  Sotul nu are probleme in a face curat, doar vasele nu le spala. Insa tinand cont ca are un loc de munca ce presupune si destul de multa munca fizica, in 95% din timp eu ma ocup de casa.
  Plus ca stie sa faca de toate, ultima inventie a fost un sistem automat pentru un ecran de proiectie, care daca ar fi fost sa il cumpere de-a gata, ar fi costat extrem de mult. A luat o teava, un motoras, suport si acum avem ecran retractabil :)).
  Spalatul geamurilor nu mi se pare inutil, am fost in case unde nu se spalau prea des si pe langa ca efectiv nu intra lumina, evident ca nici nu vedeai afara. Ori in cazul asta la ce naiba mai ai geamuri?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Asta voiam și eu să zic. Deși spălatul geamurilor pe exterior pare inutil (am turbat de nervi ultima oară, nici nu le terminasem-geamuri multe la balcon, a venit o ploaie și erau iar mâzgălite), dacă le lași prea mult timp nespălate ajung să nu mai fie geamuri, ci un fel de obloane din praf.
   Ăstora cu “un bărbat adevărat nu spală vase nici dacă pică în râu cu o farfurie în mână” ar trebui să li se servească panseul “o femeie adevărată nu muncește salarizat nici 3 minute în viața ei”.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 20. Mai la voi nu s-a inventat masina de uscat rufe ? Una de calitate te salveaza de calcat in proportie de 95% . Le scoti calde le pui pe umeras perfecte de purtat .

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Perfect de acord. Dar hainele alea cât te țin?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Țin până se rup sau se schimbă “moda”. Dooh, so last year 🤭

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 21. Totusi, daca ar fi sa luam in considerare secretul femeilor satisfacute si pline de dragoste fata de soti:

  Seventy-three percent of married women who cheat on their husbands complain that their spouse doesn’t do enough chores at home, according to a 2016 survey by Gleeden, a popular dating site for married people in France.

  If your partner still needs convincing, gently remind him that experts say a messy bedroom is enough to kill a woman’s sex drive.

  Being healthier, doing less housework, having more sex, while still having a cleaner home? Now that’s what all women really want.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 22. Minunatul meu are întotdeauna are de ales: x lucru sau y? Și TREBUIE să aleagă. Ar face orice doar să nu spele vasele.

  În rest, face de toate (spălat, întins, călcat, praf, gătit, toaletă etc) deși a fost băiatul mamei menajat. Nu, nu i-a fost afectată bărbăția deloc de când a luat mopul în mână.

  Și da, cu toate astea încă vrea să se însoare. Știe că eu-s la pachet cu toate alea.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 23. Problemele enumerate de tine pot sa scoata din minti orice muritor.Eu le-am gasit leac, medicamentele se numesc:
  -Primul Vasilica important din viata mea, Statia de calcat Philips PerfectCare Expert GC9222/02 (deja sunt indragostita de calcatul rufelor, la acest model nu trebuie reglaj la tipul de tesatura, poate fi lana/matase/bumbac , Vasilica calca fara sa ii spun ce si cum, rufele nu trebuie udate, basca redus timpul de calcare spre o treime din cat alocam, adica o camasa o calc in 3 minute maxim, in 15 minute sotul meu are camasile pt o saptamana deja calcate… iar pt uitaciosi, se inchide singura dupa 3 minute de nefolosire; e un must have, crede-ma
  – m-am mutat la casa si am o terasa vitrata, pt ca nu imi doream sa mor cu carpa in mana , am achizitionat un aspirator de geam (exista min 2 firme grozave, eu am un Bosch, la fel de bun e si Karcher-ul), cand am vazut cum au lasat muncitorii toate geamurile/gresia/faianta cu var pe ele, am urcat in automobil, am plecat la o praji, si ups m-am impiedicat de frumusetea asta de jucarie, asta nu e chiar must have dar eu tot il iubesc
  _ un alt Vasilica important in casa mea e aspiratorul vertical fara fir, tot un Bosch ( luat de mine dupa bodoganelile repetate ale sotului meu cum ca peste tot e par de pisica, daca aveam tigru era par de tigru dar am ,,decat ” doo pisi +cei 3 pui de pisi care au sationat pana la plasament in casa). Fara par de pisica check, fara bodoganeli check, fara dureri de spate check, fara mutat stecherul in alta priza din cauza de fir scurt check,fara sac de gunoi check, pur si simplu il agat dupa mine de la usa de intrare, cand ajung in bucatarie deja e aspirat peste tot.Nu stiu cum am supravietuit atatia ani fara gadgeturile astea, adica stiu, dar stie si spatele meu..
  Ar fi fain sa mai spuneti si voi despre alte jucarii de astea care iti fac viata usoara dar sa nu fie Miele sau alte OZN-uri neaccesibile, si 800 lei e mult pt unii .Multi ani eram alaturi de baietii mei care isi cumparau ultima fita la calculatoare/telefoane, pana cand, intr-o zi am hotarat sa investesc si eu in drujbele mele.Tot atatia bani dadeam si pe fizioterapie…

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • …si da, am uitat sa punctez, zmeul meu face absolut orice in casa de la mancare gatita sau conservata, la curatenie, aspirat, calcat (si rufele uneori). In acest moment si eu urasc intinsul dar si culesul rufelor de pe sarma…

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Aspirator de “mă-sa”, adică de firmituri. Am făcut precizarea ca nu cumva să înțelegeți că am ceva împotriva soacrelor 😜… mute.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 24. Nu consider că mă ajută pe mine, dar face absolut orice in gospodărie. Îi plac curățenia, mâncarea bună și cămășile călcate și se descurcă perfect în a le produce. Și o face fără probleme, dacă din diverse motive nu m-am ocupat eu. Iar să gătească chiar îi place mult și-i iese de minune, deși o face in continuare după rețete, ca amatorii. 😋Ba chiar unul dintre primele cadouri pe care i le-am cumpărat a fost un șorț de bucătărie, din Roma, din acela cu imprimeu de sculptură masculină nud, pe ideea de artă în bucătărie. 🙂 Am mai luat acum ceva ani și alt șorț, serios, pe negru, mai profesional așa. Inițial mă gândisem să fie tot pentru el, dar e încă în dulap. Și mă gândesc acum să mi-l însușesc eu. Cândva.😁

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Vai Anduțo… am râs una bună și macabră 🤣🤭😜
   Vezi că există și șorț cu “imprimeu” 3D, precum și desfăcătoare de bere în formă… anumită/alungită. Poți savura liniștită o bere FIX când frământă soțul cozonacii ăia …după rețetă😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Deși n-a murit nimeni până acum de la mâncarea făcută de mine, înțeleg de ce ai râs una macabră. Gătitul fără rețetă sună foarte periculos, doar cei foarte curajoși îl pot înțelege și chiar aprecia. 🙂

   Te rog frumos, de frământat cozonaci o să mă ocup singură și o să tai o ședință de sală cu această ocazie. Și de manichiură. 😁

   ”Desfăcătoare de bere în formă… anumită/alungită”…zi-i, bre, pe scurt – cuțit! 😛

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 25. Acum am încheiat călcatul. Dis-de-dimineață, ca să am spor toată ziua.🤣🤣🤣
  Nici mie nu îmi plac unele activități casnice, de aceea l-am “informat” suav pe soț, pe vremea când nu erau inele pe degete, că eu nu aspir la statutul de “gospodina” anului, galaxiei etc. Drept urmare, el a acceptat să mă înlocuiască în unele activități gospodărești care intrau, tradițional, în atribuțiile femeii. Și le face fff bine. Probabil că și asta a contribuit la îndrăgostirea mea de el.
  Totuși: nu pune haine la spălat, rar le întinde pe cele gata spălate (mulțumesc de explicație), nu îi place să șteargă praful. În schimb, repară cu mare drag tot ce stricăm noi două, eu și copila.
  Mai faace fff bine și alte lucruri pe care nu le menționez aici că nu vreau să-l mai însor o dată.😅😅

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 26. Batut covor …idem

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 27. În afară de călcat rufe, spălat geamuri, șters praful, face totul. Împărțim treburile gospodărești cu rest dar e ok.
  Da, dar am muncit zece ani pentru asta. Chiar nu înțelegea de ce să pună mâna și el la așa munci. De când participă activ, apreciază altfel tot ce mișcă în lumea asta. Vede viața cu alți ochi. Iar eu sunt muult mai liberă și mai fericită. Mereu am considerat gospodăria o mică povară.Da, știu, nu sunt o femeie adevărata! 😀
  Zi bună și săptămână bună tuturor!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • Felicitari ptr puterea de convingere chiar daca a durat 10 ani.Mereu am fost de parerea ca il ai asa cum il inveti

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 28. 🤣 parca m-ai descris pe mine cu stersul prafului, calcatul si spalatul geamurilor🙈
  La noi nu prea se imparte nimic ca sta prost cu timpul liber dar cand are face ce ii pica la mana. Ieri cat am spalat eu vasele, el a gatit pranzul, seara a gatit cina si a tinut copilul ocupat sa pot manca linistita, pe zi a facut curat in curte, in gradina si la catei. Ah, geamurile le spala tot el sau soacra sau mama cand e in concediu, eu urasc visceral sa fac asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 29. Cu intinsul rufelor la uscat a rezolvat sotul cumparand o masima de uscat rufe…..caaare are si program de uscare fara ca dupa sa necesite calcare. Asa ca a rezolvat 2 probl. :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Eliza,
   Zi aici, te rog, ce mașină e aia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • E “masima de uscat rufe” … dăci … sper că ai înțeles 😅 că e cu butoane, ci nu cu pedale. Grijă mare la parcare, mai ales dacă sunt șosetele murdare … tare.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Doar a zis, e masina de uscat rufe, ce nu intelegi ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @HM & @Marius M,
   Adică să ne zică Eliza: marca, preţul, raportul calitate-pret, cât de repede le usucă, ce cantitate de rufe poate usca, de câţi ani o are, care e speranţa de viaţă (utilizare), s-a defectat vreodată, e scumpă reparaţia…, etc.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Arond Haș-eM și Arond Marius Mî,
   Parc-a dat strechea-n voi. Ia, hai, luați fiecare aspiratorul în brațe și dansați un pic cu el, că s-a ridicat praful de la cât v-ați agitat azi 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Laura G……iata :
   ttps://masina-de-uscat-rufe.compari.ro/beko/dps-7405-gxb2-p348309030/
   Mentionez ca ar fi ok sa fie instalata intr un spatiu in care exista ventilatie/geam, in rest in max 4 h, ai hainele spalate, apoi uscate, masina de impachetat nu cred ca exista 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 30. Orice inafara de intins si strans+aranjat hainele !!! hate that thing !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 31. Eu am divizat activitățile casnice în funcție de abilități. Am făcut și grafic-plăcintă. 🙂
  Eu sunt aia cu mașina de spălat haine (sortat, pus, scos, întins), cu mașina de spălat vase, cu călcatul. Tot eu sunt aia care are mop de interior și mop de terasă, mătură de interior și mătură pentru terasa pe care stau litierele motanilor și care știe cu care burete se curăță aragazul și cu care cabina de duș și cu ce substanțe fiecare.
  El cu aprovizionarea, cu micile reparații, cu udatul florilor.
  Amândoi, în funcție de chef și de cât de tare bate vântul prin frigider, cu gătitul.
  Curățenia săptămânală am externalizat-o.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 32. îmi aduc aminte că aveam 20 de ani și tocmai ajunsesem la academia de poliție ca boboc
  după câteva zile în academie tot anu 1 am plecat la tabăra din drajna, lângă vălenii de munte
  era începutu lu septembrie, era cald și praf și am avut voie să luăm doar câte lucruri încăpeau în raniță
  după o săptămână într’o sâmbătă m’am dus la spălător și mi’am spălat uniforma și lenjeria intimă, am avut noroc de un coleg de la poliția de frontieră din satu mare care m’a ajutat și m’a învățat să le spăl
  a doua zi am trecut la cusut nasturii cămășilor unde m’a ajutat un coleg tot de la jandarmi, dar de la alt pluton, ocazie cu care am vorbit și despre mârlănia colegilor și comandanților și țeapa pe care ne’am luat’o amândoi cu academia
  după aproape 3 săptămâni de instrucție și futai la drajna, ne’am întors în academie unde am avut repaus o zi, apoi câteva zile de pregătire pentru jurământ, cu bătut pasu de defilare vechi sovietic, jurământu și acasă unde mi’a spălat și călcat mama uniforma și restu hainelor
  în toată academia nu era o spălătorie cu mașini de spălat, așa că trebuia ori să pleci acasă, ori să speli la mână
  eu mă duceam de câte ori puteam acasă

  apoi în jandarmerie ca ofițer
  am găsit de închiriat după lungi căutări la comănești o garsonieră împuțită fără mașină de spălat și venea mama să îmi spele și calce uniforma și hainele sau mă duceam acasă
  de abia după ce am fost retrogradat din funcție și mutat la bacău am început să fiu autonom: știam să spăl la mașina de spălat, puneam rufele la uscat, călcam, dădeam cu mătura și cu mopu, făceam de mâncare, făceam cumpărăturile

  în prezent se ocupă părinții de treburile casei, eu îi mai ajut din când în când
  chiar dacă mi’a murit cocoșelu, eu tot mă consider bărbat

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

 33. Sotul nu poarta camasi sau pantaloni de aia la dunga asa ca scapat de calcat…el…nu eu, ca eu oricum nu calc decat daca e ceva …MUST ,MUST…Cred ca nu i placea nici sa bata covoarele deci m a lamurit ca daca locuiam in New York si trebuia sa coboare cu ele de la etajul 370 …..deci nu mai batem covoarele ,aspirat ,eventual periaj o data pe sapt si in rest spalat la spalatorie,bine ,in timp am cam renuntat si la covoarele alea grele persane acum sunt doar niste poteci aruncate asa ca sa fie ceva.Restul ….face cam orice ,de fapt facem impreuna sau cine are timp.Sa stii ,Mihai ca barbatii romani care fac treburi casnice nu sunt chiar raritati sau doar aici in bula.Asa au fost toti barbatii din familia mea, asa e si barbatul pe care si l a luat fie mea cred ca mai e si cum il inveti ,nu trebuie odata ce te ai casatorit sa te transformi in bubullina ,gospodina sau mamica de schimb.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • “barbatii romani care fac treburi casnice nu sunt chiar raritati” … vrei să spui ceva despre femei și nu știi cum ? Curaj … nu doare 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 34. Numai bărbați harnici pe aici 😁. Unde i-ați găsit sau unde v-au găsit femeile voastre? Sa știu și eu unde sa caut….

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 35. Geamurile se spală pe exterioooor??!?!?! 😱😨😲
  De 5 ani nu m-am atins de ele și vă jur că văd afară. So, why bother?

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 4

  • daca inca poti vedea prin casa ziua in amiaza mare fara sa aprinzi lumina atunci e ok, nu trebuie sa speli geamurile

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 36. Nu calc, nu șterg geamurile, nu fac mâncare, foarte rar bag la spălat. Călcatul rufelor mi se pare cea mai inutilă activitate inventată de om vreodată. Cum și cine o fi ajuns la concluzia că “băi, arătăm cam nasol cu hainele șifonate! Tre’ să le netezim un pic, că altfel nu se mai uită femeile/bărbațiia noi și rămânem nefe!”? Nu mă pricep, nu am nevoie de haine călcate, sunt destul de rotunjor astfel încât orice tricou șifonat să se muleze pe mine și să arate decent. Dacă nu se mulează, ghinion, virba tovarășului preș!
  Îmi plăcea să bat covoarele până am descoperit o firmă care le ia de acasă, face ceva magie pe ele, și ni le aduce înapoi ca noi.
  Geamurile nu se spală. Stăm la bulevard, e pierdere de vreme. Praful se pune, ploaia îl spală. Sfârșit. Pe dinăuntru poate, din când în când, din cauză de amprente lipicioase de la cei doi draci proprietate personală.
  Cu spălatul rufelor e mai complicat, fiindcă există” urgențe” gen haine de muncă la ea și haine de școală la pitici, urgențe pe care eu nu le anticipez, așa că bag ce-mi vine la mână. Vara merge, că se usucă repede tot, în schimb iarna treaba trebuie prioritizată. Pas.
  La mâncare nu mă bag fiindcă am tendințe auto-distrugătoare în preajma chestiilor ascuțite și a focului.
  Spălatul vaselor și datul cu aspiratorul e un fel de terapie pentru mine. Îmi pun căștile pe urechi, îmi bag grohăielile mele care le zgârie timpanul celorlalți membri ai familiei, și sunt fericit. Am monopol pe aceste două activități. Fac și piața, fiindcă îmi place, sunt în elementul meu. Probabil sechele din copilărie.😀 Să nne înțelegem: piața înseamnă piață, nu plimbat printre rafturile supermarket-urilor, chestie pe care o urăsc crunt. Pentru partea de supermarket există comanda online sau se ocupă jumătatea.
  După cele de mai sus eu aș zice că sunt cam pe la 54 – 60% bărbat adevărat. Cam ca procentul coaliției psd – pnl la localele de la anu’. 🤣🤣 E decent.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Vai… erai aproape adevărat, da’ dacă nu te duci la Mega … csf, n-ai csf 🤭 politicosule 😜
   Ps. Ai idee cum se spală eșarfele? Întreb pentru un cunoscut ☺️

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Ah, am uitat să zic de mersul la piață. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 37. Soțul meu face diverse, dar trebuie convins că e chiar musai. Adică un morman de rufe murdare și un sertar de lenjerie aproape gol vorbesc de la sine și pune singur la spălat și le si întinde, dar covorul nu urlă după aspirator și trebuie o sută de explicații cum că IAR trebuie să aspirăm. Praful e invizibil, dar recunosc că și eu îl ignor mult până mă apuc să-l șterg. Visez la o bibliotecă închisă cu vitrine, numai să nu mai am rafturi deschise pline de cărți și alte obiecte de șters de praf.
  Îi place să experimenteze în bucătărie și eu sunt foarte de acord, încurajez orice astfel de acțiune și mănânc cam orice 🙂 E cam certat cu vasele, dar fac progrese spre o relație mai bună.
  Își calcă doar cămășile când nu sunt eu acasă, în rest mă ocup eu pt că mie chiar îmi place să calc. E paralel cu mopul și diversele soluții de curățat chestii din casă.
  Eu urăsc să dau cu mopul. Mi se pare o bătaie de cap extrem de mare. Umple găleată, cară găleată, spală, clătește, iar cară găleată, iar clătește, iar nu știu ce. Mi-e o lene de mor de toată tevatura asta pt ceva ce de fapt nici nu prea se vede (gresia din bucătărie).
  Ne descurcăm, dar tot mi-aș dori o doamnă care să facă în locul nostru 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 38. Cand o sa doresc sa intru intr-o relatie o sa va caut pe astia singuri si harnici de aici.
  Multumesc Mihai . 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @GEAMANA, mă îndoiesc că găsești singuri și harnici. Bărbatul devine harnic când începe să-l mâne nevasta în stânga și în dreapta. Când ești singur nu ai motive să fii harnic. 😜
   Ăia singuri doar au impresia că sunt harnici după standardele lor. De fapt sunt niște loaze leneșe comparativ cu ce îi așteaptă. 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @Ionut, mi-ai amintit de fratele cand era singur si harnic.L-a anuntat o bunaciune ca vine in vizita in 5 minute, asa ca a rezolvat urgent/ingenios curatenia, a impins cu piciorul pe sub pat ce se putea impinge, a bagat vasele nespalate in sifonier si astepta cu nerabdare soneria.Cand a venit clinchetul asteptat, a observat cu coada ochiului o pereche de chiloti (nus daca erau folositi) uitati pe fotoliu asa ca in fuga spre usa de la intrare i-a facut ghem si i-a bagat in buzunarul gecii de iarna. Amu’ nu pot sa va povestesc cum a decurs restul zilei ca nu stiu, stiu doar ca a doua zi dimineata, cand era in statia de autobuz,in drum spre serviciu, friguletul de afara l-a obligat sa-si bage mainile in buzunar, a simtit ,,ceva” acolo si pentru ca nu stia ce e, a scos obiectul si l-a desfasurat sa vada ce e… eu inca sper ca nu erau chiar folositi la maxim si inca am regretul ca nu eram acolo sa ii vad fata cand si-a dat seama ce desfasoara el acolo…

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • toti sunt harnici si nimeni nu pare sa fie singur 🙂
   si eu as fi interesata 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 39. Acuma ca fiecare si-a dat cu parerea ramane intrebarea : cum definesti un barbat adevarat? Ca sa stiu daca ma calific sau nu.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Încă sunt în dubii. Mai aștept. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • ”Bărbat” cică vine din latină – ”barbatus”, adică om cu barbă. Deci ”bărbat adevărat” – ”om adevărat cu barbă” sau ”om cu barbă adevărată” oare? De unde alte întrebări – cum definești, de exemplu, o barbă adevărată? Ca să știe și bărbile o treabă. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • nu as zice ca barba ma defineste , dar whatever

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 40. Nada spalat,nu conteaza de care, de rufe, de vase, de covoare, nu isi bate capul cu mizerii de astea marunte.Statia de calcat cand a vazut-o prima data a zis ca aspirator cu apa mai lipsea,Cat despre curatenia aia cu aspirator, mop, geamuri, praf daca este facuta e perfect, daca nu nu se agita si oricum nu intelege diferenta, doar o miroase uneori cred cand ma intreaba daca am pus iar betisoare parfumate prin diverse cotloane.
  Se duce cu vecinul la piata duminica, just for fun, si pentru cafeaua de la terasa cu baietii fugiti de acasa ca si el ca se apuca “alea” de curatenie tocmai duminica.
  In rest, sanatate si virtute…….

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Iată un bărbat adevărat !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Miha, tu ești ok cu situația asta? Întreb pe bune, nu judec.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 41. Cu întinsul rufelor la uscat, problema se pune oarecum asemănător. Nu că nu suport, dar mă scoate din minți să stau să le atârn de uscător, pe fiecare în parte. Mor încet la fiecare șosetă și sunt la un pas de atac de apoplexie odată cu fiecare tricou jilav pus pe sârmă. ———cauta cat mai repede un uscator, eu fara masina de spalat vase as putea sa mai supravietuisc, sotul zice ca nu. Dar eu fara uscator clar nu as mai putea sa stau in casa.
  Noi facem tot in casa, urasc sa sterg geamurile- le sterge el —nu stiu daca ii place sau nu, dar de curnad si-a cumparat instrument electric pentru asta si pare mai fericit. Doar eu calc si bag la spalat si uscat ( a renuntat la asta cand si-a bagat puloverul preferat la uscator si cand l-a scos nu era bun nici de fi-su de 2 ani, dar cand trebuie imi da poze si rezolvam si problema asta) si nu ma deranjeaza pentru ca doar el da cu aspiratorul. La inceput nu stia sa gateasca nimic, nici macar o omleta. Acum, el si copii doua saptamani acasa singuri se descurca cu tot si fara sa comande sau sa manance doar uscaturi.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 42. Un barbat care nu stie face lucrurile astea nu este un barbat independet, ca nu le face este alta poveste, acolo e comunicare si poti stabili cu prietena/sotia care cum si ce face. Eu de exemplu chiar gatesc.. ma inspir de pe pastebaneasa.ro ,sunt retete simple si care se fac rapid. Dar sa nu stii cum functioneaza o masina de spalat… ba esti nebun? Daca-ti pleaca femeia ce faci? Te duci la maica-ta sa-ti spele? asta spune multe despre tine :)))

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Boss, să mori tu că te inspiri de pe pastebaneasa.ro și că treaba asta n-are nicio legătură cu faptul că pe numele tău lași ancoră către pastebaneasa.ro?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ei na, acum si tu.A facut omul niste paste mai cleioase si i s-au lipit de nume,

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 43. Eu sunt curios de ceva. Am vazut cativa bajeti model, asa ca mine :)) si fiecare si-a luat un negativ. E cineva aici de face treaba asta la fiecare de gelozie sau cum? Just sayin’ 😜

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

  • @Alex,
   Între 1 și 3 negative (roșii) nici nu le lua în seamă, sunt by default. Adică există câțiva smintiți pe-aici care dau cu roșu de sus pănă jos și invers, fără să citească postările 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 44. Subscriu în totalitate și sunt femeie 😂 dar urăsc și sa duc gunoiul :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nirmal că urăști să duci gunoiul, altfel ai fi fost bărbat. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 45. Am rezolvat cu spalat vase ( masina de spalat vase) , am rezolvat cu aspiratorul ( roborok -Marcel pe numele lui) , daca reusesc sa gasesc masinarii pt sters praf,spalat geamuri si calcat , m-am scos pe viata !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Auzi, știi bancul cu broasca țestoasă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Copy Paste Mode On
   Un terorist intra intr-un petshop la parterul unui zgarie nori si striga: 
   – Am o bomba, in 30 de secunde sa fiti cu totii afara! 

   La care din fundul magazinului o broasca testoasa: 
   – Ce bulangiu esti, bah!

   Ăsta e ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 46. @Mihai, eu sunt curioasă dacă tu ai fost obișnuit de-acasă de la părinți să pui mâna la treburi. Sau te-ai prins tu singur ce și cum trebuie făcut când ai ajuns la casa ta. Sau a contribuit și vreo „colocatară” să te înveți cu treburile casei. Întreb doar de curiozitate pentru că am văzut bărbați din toate categoriile, dar de obicei dacă n-au fost puși de mame de mici, foarte greu s-au obșnuit apoi că nu le pică unghiile de la spălat vase & co. Unii n-au învățat niciodată.
  Dacă vrei să ne spui, desigur 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Nu făceam nimic acasă la mama. Poate din cănd in când mai spălam vasele, dar atât.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 47. Exceptand facutul mancari nu am nici o problema cu spalat, calcat etc. Calcatul chiar imi place, jumatatea tot se mira cum am atata rabdare sa calc, facutul mancari insa nu a intrat in gratiile mele, a trebuit aa fiu strans tare cu usa(la buzunar) ca sa arunc, ceva in tigaie sau in oala

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 48. Domnul meu soț (german) s-a autotintitulat ministrul dusului gunoiului, al datului cu aspiratorul (daca mai e nevoie din cand in cand dupa ce vine doamna care ne face curat) si al spalatului geamurilor (pe ambele parti). De gatit (singur si de capul lui) gateste simplu dar bine si face cafeaua proaspat rasnita (de mana ca altfel e aiurea zice el) in absolut fiecare dimineată.
  Si cum mie imi place sa calc (am o mare bucurie să văd cum se netezesc lucrurile), s-au cam împărțit rolurile 🙂 Însă avem mare noroc că am gasit o doamna care spală pe jos si sterge praful + spală băile, ca la astea murim amândoi încet.
  Cam asa e intr-o familie (cred eu) un pic modernă unde ne împărțim curățenia cat de cat. Ah si cand gătim trebuie sa fiu “dirijor” sa iasa la sfarsit ce scrie in reteta ca altfel el face tot ce il rog/ ii spun.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 49. Și eu urăsc visceral să calc. Am mai primit aluzii de la vreo două mămici din parc că umblăm cam șifonați. Ar fi culmea să calc hainele pentru parcul din cartier! Dar sunt și ocazii în care îmi calc pe inimă și pun mâna pe fier, cum a fost ieri pentru o petrecere. Soțul își calcă singur, doar cămășile, tricourile le ia necălcate. Dă câteodată cu aspiratorul, spală vase, gătește duminica, face cumpărături. Nu pune niciodată la spălat, dar mai întinde rufe pe sârmă. Mie nu îmi place să pun la spălat (mai ales că sunt chestii pe care le spăl înainte să le bag în mașină 😄), dar îmi place maxim să le întind. Să stau singură pe balcon în timp ce omul se ocupă de copii, chiar le aranjez minuțios după formă, textură…
  Geamurile sunt ok, nu le-a șters nimeni de 4 ani de când ne-am mutat aici și încă vedem prin ele. Ar fi o variantă cum că le șterge soacră-mea pe ascuns când vine pe la noi o dată pe săptămână. Ar fi!
  Didina și Elena, ați fost ocupate azi cu ale casei de ați lipsit la apel? 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Cu d-ale biroului, nu cu d-ale casei, dar tot am făcut rost de câteva secunde (fie și la ora asta) să te salut. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Didina 😍

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 50. Că nu știi să dai 2 gauri într-un perete ne-am convins, dar mai ești și puturos 😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 51. Mdea… clar nu sunt bărbat adevărat!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 52. 3 ani si ceva am lucrat cu parbrize…de 1 an lucrez cu oglinzi…spal geamurile din reflex…😂😂😂
  Aspirator si fier de calcat sunt subiecte tabu pt. mine …in rest orice treaba casnica nu ma sperie…inclusiv sex daca trebuie…😂😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 53. Al meu face de cand a vazut ca fac make up multor prietene, si acum m-am si inscris la un curs de manichiura de la https://www.bio-sculpture.ro/ ,sunt si produse foarte bune pe site. Sper sa ajung sa imi fac o cariera din asta si am discutat cu prietenul meu, locuim impreuna de 1 an si nu se prea tinea el de curatenie. Dar acum ca ma vede ocupata intelege si mai pune si el mana. Cred ca trebuie doar sa existe comunicare si intelegere 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 54. Bai, băieți, văd că aveți ca aveți ca partenere de discuție femei reinventate, mutate, toate cu vorbele la ele… Îmi plac de morrr!!! Treaba e ca nu vad un bărbat sa spele, sa calce, sa șteargă praful…. Oricât m-aș chinui(am imaginație, nu glumă) Oricare ipostază as vedea-o în ideea ca „n-are cine” ar fi total esec(cum zici:apar cute, o ia mașina de spălat razna…) Asta facem noi femeile, zici că suntem programate ADN, nu mai încercați, oricum o să vă spunem ca nu „trebuia” așa!!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.