5,378 cititori

Coadă de bou

Din motive lesne de înțeles, n-am prea avut cum să mă ating de blog zilele astea. Am prins o vreme la Roma, de parcă e început de iunie, nu mijloc de octombrie. Așa c-am stat pe străzi de dimineață până noaptea âărziu. Nfine, înțelgeți voi ce și cum.

Vreau să vă spun doar o singură chestie. Nu mai mâncasem în viața mea coadă de vacă. Ei bine, lasă c-am mâncat acum la Roma. Am aplicat metoda deja brevetată cu mult succes și-am găsit un cartier cu cârciumi bune, una lângă alta. Am intrat în una unde statea lumea la coadă și-am comandat coada cu pricina. Madonna mia, trebuie să mai mănânc o dată șmecheria asta până plecăm.

Bine, ca să fiu cinstit până la capăt, de fapt în meniu scrie că e coadă de bou. Dar am zis sa nu jignesc bietul animal în halul ăsta.

P.S. V-aș fi pus poze de p-aici, da’ mi s-a sugerat subtil să nu. Vă las doar așea o mostră, ca să știți ce pierdeți.

P.P.S. Între timp am mâncat și cele mai bune carbonara din lume.

58 de păreri la “Coadă de bou

  1. Cumparam mereu de la kaufland, nu mai tin minte exact cat costa, cam 22 de lei kg. Culmea ca mai mereu luam ultima bucata, desi ma asteptam ca romanii sa considere ca e injositor sa cumpere asa ceva.

    Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  2. asta e din categoria “nu vreau nimic, doar ma laud”, nu?

    Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

    • Vând tractor.
      Cu ce kkt mă laud, că m-am dus la Roma?

      Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  3. Niște săraki.
    La noi, ai zilnic în meniu cozi la discreție, pe orice traseu, în orice oraș, în orice cartier și la orice oră. Suntem sătui de delicatesa asta.

    Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 1

    • Ahahahahahaaa. Și tot de vită sunt?

      Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

    • CU vite, să fim precişi.

      Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

    • Doamne ajută. Mulțumesc. Chiar vorbeam să facem și noi.

      Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

    • Vai de mama mea …..cred ca e gustoasa dar 4 ore doar la cuptor….mai bn iau avionul spre roma ,mananc si ma si intorc Astea sunt retete ale bunicilor noastre care doar asta faceau ,noi mai si muncim 10 ore

      Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 6

    • Munceşti efectiv sub o jumătate de oră, restul e treaba cuptorului, în cele 4 ore faci altceva.
      Dacă îţi place să găteşti şi vrei ceva special MERITĂ.
      Părerea mea, de bucătar amator.

      Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  4. “Nu te sperii dacă proprietara cârciumii râde, cântă și dansează în timp ce ia și livrează comenzi. Așa e ea. ” :-))))
    Și mi-am adus aminte cum am întristat grozav un patron de cârciumă in Roma. Revin.

    Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  5. În sfârșit, ai nimerit o coadă care-ți place.
    Că ești greu de mulțumit 🙂

    Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  6. Unde naiba intră atâta mâncare în tine? Că ești precum coada aia de ai mâncat-o: lung și slab. Soi rău, maică!

    Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

    • Păi n-auzi că stă pe străzi până noaptea târziu? Normal că are poftă de mâncare. Trăiește sănătos.

      Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

    • Io zic că trăiește intens și sănătos… și sigur nu stă pe străzi… îl aleargă cmmf..

      Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

    • Sunt gras ca o vacă, @Victore. Sau, mă rog, ca un bou. De luna viitoare trebuie să fac ceva.

      Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  7. Mersi pentru pont: luna viitoare merg și eu 3 zile la Roma. Sper să reușesc să ajung și la Trattoria Pigneto. Și mai vreau să prind și eu vreme bună.

    Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  8. Mda…..ai descoperit roata….
    Mi-a plăcut de mică să stau în bucătărie și s-o urmăresc pe bunica cum făcea treabă. Apoi, când n-a mai fost bunica, pe mama.
    Cred că secretele, ușurința de a face lucrurile, gustul mâncărurilor….așa se învață. Și plăcerea.
    Fostul consort visa, acum mulți ani, la plăcinta dobrogeană așa cum mânca în copilărie la Mangalia. Am încercat să fac acasă după rețeta din carte. A fost gustoasă, dar nu era ca aia pe care o voia el.
    Așa că în vacanța din anul ăla am petrecut două zile făcând plăcintă dobrogeană la o patiserie, în 2 Mai, unde găsise el plăcinta perfectă. Era exact rețeta din carte, dar atunci am învățat și secretele.

    Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

    • @Anouk,
      au unii niște fitze și figuri în fizic, de parcă sunt buricul pământului. Și orice ai face, nu este bine.
      Asta în timp ce pâinea cu untură are o savoare de neegalat, pentru alții.
      Perfecțiunea nu ar trebui să fie un țel 🙂

      Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

    • Pită cu unsoare, mhaammm ‘tu-i ceapa m….
      Niagara pă papile ai stârnit din amintire…

      Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

    • Doamna, painea de casa prajita , frecata cu usturoi si untura de pe fundul oalei cu carne este …mmmm. Am doar o nelamurire, zice ca ne lasa o mostra si pune o poza in care o faptura blonda canta la harpa sau ce o fi aia. Sa intelegem ca e fosta detinatoare a cozii ?

      Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

    • @Mona, coada de bou nu mi se pare o fiță.
      Când crești un animal în curte, nevoia te învață să folosești tot ce-ți oferă. Și descoperi o mulțime de bunătăți.
      Într-o societate în care cumperi doar bucăți din animal de la supermarket, s-a pierdut știința asta. Mai știu măcelarii care de multe ori își opresc pentru ei delicatesele.
      Și mai e și problema de timp. E mai simplu să pui o friptură pe grătar decât să stai ore în bucătărie gătind tocană de coadă de vacă …

      Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

    • @Anouk,
      altceva am vrut să zic 🙂 dar las-o așa.

      @HM și @Marius M,
      băbăieți, știți să gătiți pită cu unsoare, sunteți de-ai mei, vă cooptez când deșchid prima tonetă umblătoare. Rupem piața la festivaluri de mâncătorii! Vadă atunci Vasilescu, cozi adevărate 🙂

      Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

    • @Mona i’m in 😉 testăr oficial, responsabil cu controlul calității și curățător amator dă ceapă de apă. La prăjit pită și frecat cu usturoiul îl las pă domnu’ @Marius M.
      Nume pentru cotineață / tonetă umblăreață ? Halește & Balotează cu deviza : Untura se degresează cu zamă de prune … brează 😜
      Facem și abonamente pentru fidelizarea hipsterilor ?

      Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

    • @HM,
      fain nume, dar ne trebuie ceva mai reprezentativ.
      Ca de exemplu: La Lambada cu unsoare!
      Că eu voi lua comenzile pe ritm de Lambada, nu așa orșicum 🙂 Adică, ori facem treabă, ori nu, le dăm clasă!

      Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

    • Doamna @Mona, bag seama că sfaturile japonezei aleia v au cam afectat.Comenzi de pită prajita cu unsoare pe ritm de Lambada? Pfuai, se rasuceste Deceneu in mormant precum morisca.Io zic sa ti iei ia si fota si punem pă Farcas în difuzoare, rupem tot. Lasa pe Mic Uto Cecurai aia din Japonia cu traznaile ei si treci sa intinzi unsoarea Muhaha

      Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

    • Io zic că ne trebuie ceva dansatoare profesionistă și pasională. Știți pe careva ?

      Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  9. adica n-ai mancat tu oxtail pana acum?

    Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  10. Vezi “La Cuptor” din Sibiu, supa de coada de vita……

    Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  11. Am dat și zoom pe poză, dar tot n-am înțeles care e mostra lăsată așea.

    P.S. mai e careva pe aici căruia i se ridică sângele în cap când citește “din motive lesne de înțeles, zilele astea nu m-am atins de blog”? Doar mie mi se pare că sunt prea multe zile d-astea?

    Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 3

    • Pfoai, femeia adevărată face critica o artă 😉🤗

      Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

    • Bă, ce om, în loc să te bucuri pentru mine.

      Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

    • STOP! Adiq femeia ie uom ? Vrei să știi secretul … 😜🤣🤣

      Ps. @Elena P pls nu mă tăia de pe lista de Crăciun și nici nu mă pune pe aia de Ignat. Eram și eu un porc bărbat 😜 nevinovat.

      Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

    • @Mihai, n-am atâta bucurie cât ai tu timp. Și bani :)))

      Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

    • Aoleu, asta cu banii e bună. Dacă și să vezi Roma îți trebuie bani…
      Îți fac o socoteală și-ți demonstrez că un city break la Roma e la aceiași bani sau mai ieftin decât să dai o fugă în weekend pe Valea Prahovei.

      Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

    • Ah, stai că n-am zis și de timp. Păi cu timpul e așa: am zis că o dată pe an e ziua radarului uman și merită să-mi iau două zile de concediu. Fie ele și fără plată.

      Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

    • @Habare, îți tai doar coada.

      Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

    • Eu văd mostră de femeie bine mersi pe tocuri, într-un loc cu piatră cubică, ce seamănă cu Centrul Vechi. Și vremea e tot cam ca la noi. Copaci încă verzi, bifat și asta aici. Nu mi-e clar nici mie ce pierdem, ba chiar mă uitam la bordura din spatele artistei și parcă în București sunt mai noi și mai frumoase. 😁 Dar na, dacă alte poze nu se poate, ne mulțumim și cu atât, ce să facem?. 😛

      Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

    • @Mihai, păi zi dom’le așa. Ai un motiv foarte mișto.
      La mulți ani și să vă bucurați!

      Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

    • Nț nț, măi, @Eleno. E continuarea seriei literare “Iegzistă o explicație”, azi avem episodul “migrația culinară a baciului vâlcean de la slana dacică la coada vacii romane”.
      Din motive lesne de înțeles, desigur, când el se face că scrie, noi fredonăm în gând “comenta-ți-aș și n-am ce”. 😜

      Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

    • Bă, ce oameni. Bine că nu citește radarul uman comentariile.

      Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

    • Poate aveau, dar dracu știe cum s-o zice în Italiană.

      Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

    • MV… acest Răducioiu al gastronomiei mediteraneene 😜 piccolo figa

      Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  12. eu în europa m’aș duce doar în albania și republica moldova
    când mă gândesc ce mâncare proastă dădeau la cantinele săracilor din italia și italienii chiar și așa vroiau să mă bată că nu le dădeam bani, mă iau dracii
    așa că italia NU

    aștept un city break la tirana & chișinău

    Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 10

  13. Era cu sos de ciocolată? :ălacubale:

    Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  14. Ce bine că am făcut ieri niște fasole scăzută…azi nu îmi e poftă de coadă de asta! Poate o să îmi amintesc în decembrie, când o să fiu la roma, de rețeta asta și o să caut un loc în care se gătește. De cele mai multe ori mănânc în cartierul evreiesc…rețete interesante!

    Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  15. Amintire generată de postul de pe FB.

    Nu mai știu în ce zonă a Romei ne aflam, eram 3 fete, hălăduisem intens, ne era foame, hai să ședem și să testăm pizza la mama ei acasă. Vară, voiam undeva afară, majoritatea stabilimentelor aveau mese înghesuite crâncen pe trotuar, cu greu am găsit ceva mai aerisit. Până să apuc să-i dau cu ”nu”, dar din cauza unor mici pete identificate pe fața de masă, lângă noi era deja patronul, tot un zâmbet autentic și bucurie de noi mușterii. Așa că doar îl rog frumos să schimbe textila, indicând cu degetul și motivele. Ați văzut în desene animate cum cerul senin este brusc acoperit de nori negri? Așa și la el, fața i s-a întunecat pe dată, a înșfăcat de-un capăt șervetul de-l avea pe-un umăr și a început să trosnească cu năduf de câteva ori masa, îndepărtând rapid orice urmă de frunzuliță sau furnicuță (doar modelul imprimat și petele ce probabil nu ieșiseră la spălat au rezistat atacului), în timp ce ne asigura într-o engleză aproape corectă, tânguită, cu accent și tonalitate italienească specifice: ”But miiiissss, loook, nooobody eeeeat heeere!!”. Eu înlemnisem, nu știam dacă să râd sau să fug, noroc de celelalte două tipe care s-au sensibilizat și au acționat rapid, liniștindu-l pe om că e foarte ok acum, rămânem la ei. Nu mai țin minte cât de bună o fi fost sau nu pizza aia, sper doar să nu fi avut prin ea și alte ingrediente față de cele indicate în rețetă…

    Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  16. Deci azi este vorba despre mâncare! Văleu! Coadă nici măcar nu am auzit că există de mâncat dar în Italia există și ce nu există la capitolul gastronomie. Cred că sunt number one în lumea asta mare. Au o creativitate ieșită din comun.
    Dar am mâncat limbă de bou sau de vacă… Cu două feluri de sosuri. Unul verde, un fel de maioneză de pătrunjel, și altul roșu, picant.
    Carbonara …ehei carbonara…
    Mă bucur că sunteți la Roma și că aveți timp frumos. La mine e noiembrie și e Bacovia. Plouă, plouă și iar plouă.

    Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  17. mai poti ?

    Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

    • Această întrebare este tendențioasă 😜 Dacă cumva nu mai poate, sigur o să ia pastile de putut … Triferment, Colebil, d’astea 🤣

      Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  18. Coada de bou… de bifat, carbonară bifat… și am aflat că astăzi este ziua internațională a femeii… de la țară. La mulți ani!

    Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  19. Bai, cea mai buna ciorba de vacuta o fac din coada de bou, asa ca… te astept la o ciorba.

    Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  20. Coada se vitel se poate folosi la fel de bine la ciorba de burta in locul oaselor de vita. Iese mult mai gustoasa asa….

    Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

    • Da? Și se fierbe la fel de mult?

      Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.