5,819 cititori

Nu s-a supărat

E mic și casca de biciclist pare mai mare nu doar decât capul lui, ci decât el tot. Stă la coadă la megaimaju’ de la Victoriei cu doua sucuri și ceva patiserie în mână. Ajunge la casă. Întinde sucurile și croissantele, sau ce avea el acolo, scoate banii și rostește foarte serios:

– Vreau să-i fac o supriză lui tata, îmi dați și un heets albastru?

Casiera se oprește încurcată. Se uită la el o dată, se uită de două ori, dar ceva îi dă cu virgulă:

– Să stii că ești prea mic, nu pot să-ți vând țigări. Câți ani ai?

Ăsta, puștiul, nici nu clipește:

– Aproape zece, dar nu sunt pentru mine, vreau să-i fac o surpriză lui tata.

– Unde e tata?

– Afară, păzește bicicletele.

La celelalte case brusc s-a oprit toată activitatea pentru că toată coada e cu sufletul la gură și urmărește dialogul. Mie îmi vine să zic „le cumpăr eu, doamnă, că nu-s așa de mic”, dar am o reținere. Plm, sunt totuși țigări, e suficient că dau bani pe otravă pentru mine, parcă n-aș mai vrea să dau și pentru alții, fie ei și puști de 10 ani care vor să le facă surprize părinților. Așa că tac și urmăresc desfășurarea acțiunii.

Vânzătoarea ridică din umeri:

– Îmi pare rău, nu pot să-ți dau. Trebuie să vină tata.

Ăla mic oftează din străfundul sufletului, oftăm și noi odată cu el, se întoarce și merge dezamăgit spre ieșire. Totuși, pe undeva pe la jumatatea drumului se întoarce spre casieră și rostește apăsat:

– Să știți că nu m-am supărat.

Moment în care femeii îi pică fața și toată lumea de la coadă izbucnește în râs.

P.S. Toată tărășenia s-a petrecut sămbătă, în jurul prânzului, la Mega Image-ul din Piața Victoriei. Ăla micu’ nu mințea, când am ieșit i-am văzut pe amândoi, cu biciclete cu tot. Iar dacă din întâmplare textul ăsta ajunge la tatăl rămas fără surpriză, aș vrea să-i transmit felicitările mele, pare să fi făcut treabă bună cu puștiulică. Și că poate se gândește mai bine și-i face el cea mai mișto surpriză copilului: se lasă de fumat. Așa nici nu-l mai pune în situații d-astea în care nu trebuie sa se supere. 😀

69 de păreri la “Nu s-a supărat

 1. Supărarea când îmi vineeee, rup țigarea că-i mai bine 😜

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

 2. Trecute-s vremurile când aveam 11 ani şi cumpăram Plugar la bucată. Şi nimeni nu se supăra.
  Ăl mic al nostru îi face surprize mă-sii. Dacă le prinde i le ascunde.

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 1

 3. Ca tot am avut un nod in gat citind articolul de ieri despre tati, cand eram mica ii bagam bolduri in tigari , nu m-a certat niciodata si nu mi-a interzis sa o mai fac, nici macar nu mi-a dat de inteles ca s-ar fi fript la degete de la boldurile incalzite ( pt ca asta incercam sa fac). Cred ca imi intelegea mesajul…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

 4. Toti copiii ar merita o astfel de surpriza, sincer…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 5. Las’ că se face el mare și va putea face orice surpriză vrea și nu va mai trebui să nu se supere niciodată!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 6. Asta îmi aduce aminte de “prima și ultima dată” când i-am cumpărat o bere tatălui meu. Era undeva, puţin după ’89, iar la birtul din satul unde trăiam aduseseră bere. Pe vremea aceea se dădea la schimb sticla. M-a trimis taică-miu să-i iau două beri. Eu, vreo zece ani, dar arătam de mai mulţi. Nu că ar fi fost vreo problemă să i se dea băutură unui minor pe acele vremuri. Doar că eu aveam un trac ceva de speriat. Trac care a rezultat în spargerea unei sticle de bere ad-hoc, la momentul cumpărării… Atunci când am ajuns acasă cu “numai o bere”, taică-miu m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am zis că de o bere am făcut cinste la toţi morţii (există la noi obiceiul de a vărsa din băutura care se bea la o masă). Iar data viitoare ar fi bine să își cumpere singur. Cam de pe atunci nu a mai băut tata bere, dar nici eu nu am mai fost trimis după băutură…

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 20

  • Andrei, adhoc = într’adins, pentru un scop determinat.

   Hmmm…poate ai corelat tu în mod greșit ceea ce am vrut eu să spun. Mi-am alungat tracul spărgând o sticlă.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 7. Cum sa se lase de fumat????? Suma viciilor trebuie să rămână constantă!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Atunci să se lase de bicicletă? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Auziți, băieți, vă rog să vă reveniți, bicicleta nu e un viciu. Clar? 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @didina … pedalați, vă rog 😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @HM, am pedalat deja. Mai merg și pe jos din când în când, să nu uit cum e. 😜

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 8. O surpriza ce implica visinata, am dorit sa ii facem noi(eu si sora) bunicului nostru. Mama facea visinata ca sa aiba pentru musafiri si uneori si pentru bunicu (care era mare amator de bautura). Asa ca intr-o zi mama s-a suparat pe bunicu si nu a vrut sa ii dea visinata. Eu si sora cand am auzit, ne-am dus la damigeana sa ii turnam noi. Dar fiind mici(4-5 ani) am spart damigeana. S-a suparat rau mami pe noi, dar bunicu a apreciat gestul si cred ca ne-a dat si ceva bani 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 9. “Tati, tati, am vrut să îți fac o surpriză, dar tanti de la casă a zis că la copiii de vărsta mea se vând cărți, nu țigări. Așa că ți-am luat revista asta cu o tanti cam fără haine. Să îi arăți și lu mama, că e și cu rujuri și cosmetice”

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Alooo, unde mai găsești tu reviste d-alea când print-ul e mort și îngropat?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @MV, în noi stă puterea de a găsi și a lua acasă…revista cea lipicioasă

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 10. Pe la dooj’ de ani îmi vine mie măreața idee să mă apuc de fumat. Bonus, că parcă n-ar fi fost suficientă o singură prostie, mă duc să-mi tund coama, dar nu oricum, ci scurt. Patru coafeze m-au refuzat, am reușit cu greu să o conving pe a cincea. “O să regreți, să știi”, îmi strigă aia în timp ce ieșeam din frizerie țopăind ca un copil.

  Intru în primul chioșc, îi cer vânzătoarei ciocolată, napolitane, cico și un pachet de Lucky. Îmi pune aia pe tejghea tot, minus țigările. Cucoană, îi zic, dă și afumătorile. Nț, că ești minoră. Nu sunt, tanti. Ete, na, nu mă prostești tu pe mine. Băi, nimic, n-a fost chip s-o conving, evident că nu aveam buletinul la mine. Cine s-ar fi gândit că o să arăt ca un copil fugit de-acasă cu banii de pâine? (Frizerița nu se pune, da? Aia clar era heităriță.)

  A doua zi la fel, următoarele așișderea, rar de tot nimeream câte unul mai puțin vigilent (ăăă… cu vederea bună, voiam să zic). Ajunsesem să umblu mereu cu actele după mine, să pot dovedi că am vârsta legală. Frustrant, dar funcționa. Și vine sezonul de mers la plajă: prosopul sprijinit elegant pe ceafă, cheia, bricheta și niște mărunțiș în buzunar, intru să iau țigări. Buletin din părți, că nu eram nebună să-l iau cu mine, să am ce pierde p-acolo. Scenariul, evident, se repetă: dă-mi, nu-ți dau. Pun cea mai de milog față evăr:
  – Haide, tanti, te roooog, sunt pentru tata. Mă ceartă rău dacă nu i le duc și iar nu-mi dă voie să merg cu copiii la plajă.

  Mno, de atunci nu mi-am mai tuns niciodată părul atât de scurt.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • Și? Ți-a dat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Helăăăău, @Vasilescule, nu ți-ai băut cafeaua? “Cea mai de milog față evăr” – normal că mi-a dat, nici tatăl zmeilor nu rezistă la așa ceva. 🙃

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • Am ras cu lacrimi ….asta i se intampla lui fie mea ori de cate ori vrea sa cumpere cate o sticla de vin sau bere mereu i se cere o dovada ca e majora .In Anglia nu se vinde bautura minorilor nici macar in marketuri.Chestia e ca ea are 30 de ani si ditamai coama….eu ii zic sa nu se enerveze ca e de bine o sa arate mai tanara si la 50.Trebuie sa i zic de fata aia cea mai de milog sa vad daca functioneaza aici.Cat despre articol….mi a incalzit sufletul …avem copii frumosi.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @claudia, spune-i să stea relaxată, de problema asta nu scapă nici la 40. Știi ce mișto e să deschizi ușa și să îți spună curierul: “Salut, am un pachet pentru tatăl tău, te rog semnează aici”? 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Claudia, e placut pana intr-un punct, ca te si apuca nervii la un momentdat. Eu am patit-o cand eram cu sotul in Asda… Luasem si io o sticluta de vin pentru gatit. Coada ditamai, se gaseste casiera sa ma intrebe de buletin, zic: pentru?? A ca stiti ca vinu, ca varsta… Zic, cucoana am 32 de ani, esti pe bune ?? Aia nu si nu, se uita la mine zici ca era salvatoarea adolescentilor betivi, eu ma uitam la codoaia din spate, cand la aia, zic, dom’le e pentru gatit, wtf e o sticluta de vin… Nimic, basca a mai chemat si un sef de tura sa isi dea ala acordu. Ala a venit, ca har ca mar, zic bine domle tineti-va vinu atunci. A ca hai bine, ca pot sa il iau.
   Si mai „amuzant” a fost ca in acelasi magazin am patit-o la standul de tigari dupa faza cu vinul, noroc ca sotul mersese inainte sa duca ce luasem la masina. Un nene indian in varsta, a ca act de identitate.. Zic, bai nu se poateeeee, zic, nene nu umblu cu acte dupa mine si el ca metoda de verificare, pac, ma intreaba repede asa, cati ani am… Zic 32, staaaa se uita, hehe, zice bine, hai ia tigarile… Peste doua saptamani intamplarea s-a repetat, cu acelasi nene :)))). Era in varsta saracu. Si de cateva ori la Tesco-ul din cartier, unde o asiatica, pana cand s-a invatat cu mine, mereu facea mutre inainte sa imi vanda berea. Deeeci, mai suna asa dragut?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 11. Cred ca se chemau” Plugarul “, în gara din Iași în anii 2000-2002 erau diversi “comercianți ” care își “strigau” oferta: Plai, Plugarul avem, aveeeem…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 12. “Iar dacă din întâmplare textul ăsta ajunge la tatăl rămas fără surpriză, aș vrea să-i transmit felicitările mele, pare să fi făcut treabă bună cu puștiulică. Și că poate se gândește mai bine și-i face el cea mai mișto surpriză copilului: se lasă de fumat.”

  Sunt fumător (sau semi, după unii). Dar nu am o nevoie fizică de tutun, ci doar plăcerea gustului (deși fumul altora mă deranjează atunci când eu nu fumez) și a tabietului. [Pot rămâne nefumat cu lunile fără nici o problemă.]

  Acum 2,7 ani, Doamna era în maternitate cu cel mic proaspăt născut.
  Eu, acasă cu cel mare. 6 ani, atunci. Ne pregăteam să plecăm la maternitate. El știe că fumez, dar am evitat să mă vadă fumând. Nici măcar pachetul nu-l las la vedere.
  Dimineață fiind, mă pregăteam să ies în grădină să-mi beau cafeaua și să-mi savurez țigara, dar cumva am reușit să scot țigările din buzunar și să le las pe masă, în fața puștiului pe când aranjam cana de cafea.
  Eh, el se uită la țigări, se uită la mine și apoi cu o voce și ton de înțelept bătrân îmi spune:
  -Țigările nu sunt bune. Eu n-o să fumez niciodată. Tati, te rog frumos să nu mai fumezi. Uite, te las să termini pachetul ăsta și apoi gata.

  la căteva zile după eram la cumpărături și trecând pe lângă zona de tutungerie (deși nu mi-am luat niciodată țigări cu el lângă mine), mi-a amintit: -Tati, să nu-ți iei țigări.

  Din păcate, la cafea tot fumez. 🙁

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

  • Acum ceva ani era o reclama la televizor cu un schelet cu o tigare in gura …reclama era contra fumatului.Ma pomenesc cu fie mea care avea pe atunci cativa anisori ,venind plangand in suspine la noi in bucatarie ,noi fiind la cafea si tigare si la rasfoit ziarele ,era perioada cand se citeau ziare….daaaa voi amandoi fumati si o sa muriti si cine o sa aiba grija de mineee…Eu m am lasat atunci de fumat desi i am zis ca nu e chiar o garantie ca nu o sa si mor candva ,sotul a trebuit sa treaca peste o incercare grea inainte sa se lase si el ,in fine ideea e ca daaa,invatam si de la copii si mai mult ei ne motiveaza in multe hotarari pe care le luam.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 13. Copilul meu n-ar face gestul ăsta niciodată. De câte ori sunt în balconul de la bucătărie și fumez, urlă de după ușă că îi este foame, sau sete și să-i duc eu mâncarea sau apa în cameră. Că el urăște fumul de țigară și nu intră în bucătărie. Bine, eu îl bănuiesc de o lene maximă, dar el a găsit un motiv să fie servit la “botul calului”. Și nu mă contrez cu el, pentru că n-o scot la capăt niciodată. Sau, mă rog, doar dacă urlu. Atunci îl aduc la setările din fabrică.

  Așa că, acum vreo trei ani m-am lăsat de fumat vreo patru luni. A fost fericit în primele săptămâni că nu mai fumez. Când a văzut că trebuie să intre în bucătărie ca să-și facă totul singur, a schimbat tactica. Cum eu eram permanent într-o criză de urlete și nervi că îmi lipsea nicotina mai ceva ca sarmalele maică-mii de sărbători, mi-a zis: mama, ia-te iar de fumat că te-ai transformat în balaur. Urlai și înainte, dar acum chiar exagerezi.

  Acum când scriu îmi dau seama că între sănătatea mea și lenea lui, a pus pe primul loc lenea. Ia că-i dau niște extra teme de făcut.

  Comentariu beton! Thumb up 57 Thumb down 2

  • Sărmanul copil!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Dă-i, că merită. Să învețe o dată pentru totdeauna cine hotărăște în casa aia. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Victore, ce sărman? N-auzi că m-am reapucat?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Io dă teme ziceam mămică!!!!

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • Așa, @Eleno, călește-l de mic. Și să zică merçi că era vorba numa’ de nicotină, nu și de lipsă de mâncare. Pății eu, după o intervenție chirurgicală, să nu pot mânca decât supă și iaurt cu paiul câteva zile. Până și vecinii vorbeau în șoaptă. 😂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Ah, nu @Didino, că la mâncare ar ieși cu jale mare. Și mai am o chestie care mă scoate din minți: să-mi vorbești dimineața. Așa că am stabili o regulă: dacă vezi trei țigari stinse în scrumieră, e liber la pălăvrăgeală. Dacă nu, așteaptă. Sau scrie-mi pe whatsapp. Zi tu, nu-i mișto traiul cu mine în casă? Aceeași casă.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 5

  • @Eleno, știu ce zici, eu încep să funcționez normal abia după a doua cafea. 😂 Suntem niște minuni ale naturii, ce să mai…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • I-auzi la dânsele 😜 mi NU ni 🤣Huooo, asupritoarelor.
   Mă apuc de strâns ghips de statui ? Ia ziceți repede măsurile 😜… vedeț să nu mă tromboniți cu 90-60-90-25 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Ce sa fac cu statuia, @HM? Dacă tot ești pus pe treabă, eu prefer un munte de cartofi prăjiți, cu ochiuri și brânză rasă deasupra. Mulțumesc! 😎

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 14. O singura data fiica-mea a avut initiativa sa-mi cumpere o bere de la magazinul de la parter (cei ce locuiesc la bloc sigur au un magazin din asta non-stop de unde mai cumperi cate o paine). I-am multimit dar, in acelasi timp i-am explicat sa nu mai faca asta niciodata.
  P.S. Copii la varsta mica nu percep bautura si tigarile ca niste vicii. Ei vad ca parintii se simt bine si incerca, prin initiative proprii, sa le faca pe plac.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 15. Din fericire, tata nu ne-a amestecat niciodată în viciile lui. Poate m-o mai fi lăsat memoria, dar nu îmi aduc aminte să-i fi cumpărat vreodată țigări când eram copil, deși plimbam des sacoșa cu diverse prin cartier (alcool nici atât, bea extrem de rar, doar la ocazii speciale). Dar nici nu m-am băgat în treburile lui, gen să-l conving să se lase de fumat, să-i ascund țigările, chestii d-astea. Aia era treaba mamei, iar eu și frate-miu eram neutri în acest “război”. 🤣
  La fel îi învăț pe piticii mei. Nu e treaba lor cum mă ruinez eu atât timp cât mă comport exemplar cu ei și le dau toată dragostea de care sunt în stare.
  Mă bucur să aud că există vânzători care nu vând alcool sau țigări minorilor. Din păcate, asta se întâmplă în buricul târgului, fiindcă dacă mergi în cartiere sau pe la sate, e jale. Așa a fost mereu. Când eram în liceu ne cumpăram țigări de la chioșcul care era lipit de gardul școlii. Nu aveau voie să vândă, dar ne dădeau pe sub mână Viceroy și LM la bucată. Ne învățaseră să cerem “acadele”, în caz că aude careva. Toată lumea știa, liceul era gard în gard cu o mănăstire și cu arestul central al poliției capitalei, dar nu interesa pe nimeni.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • Aaaha, chioscul de unde luau toti din liceu tigari era in fata bisericii :)).. N-aaavea tanti stres, vindea la pachete din alea de 10 tigari intr-o veselie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 16. Eram deja colega cu tatal meu cand am vrut sa il fac sa reduca macar numarul de tigari fumate. Fuma circa doua pachete de Carpati pe zi. Eu i-am propus sa fumeze doar un pachet de tigari, Vikent sau BT, pe zi, ca il cumpar eu. Le cumparam de la cei care veneau din delegatii de la Timisoara sau Drobeta Turnu-Severin. M-am lasat dupa ce am vazut ca il tapau colegii lui, ii dadeau la schimb Carpati pe Vikent.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 17. Mie mi-a încolțit ideea că ar cam trebui să mă las de fumat după ce mi s-a povestit o fază în care fie-mea, pe la 3 ani și la bunici fiind, a declarat nonșalant că ea când va fi mare va fuma ca mami. Iar vorbele i-au fost însoțite și de gesturi pe măsură – picior peste picior, gesturi largi cu mâinile și suflat din toț sufletul fum imaginar spre cerul real. Inițial m-am amuzat, dar ușor, ușor, de unde îmi plăcea chiar binișor să fumez, gustul țigării a început să mă deranjeze serios, iar mirosul lăsat pe degete să mă dispere. Până în ziua în care și fiu-miu m-a rugat frumos să nu mor de la fumat cât sunt ei mici (deh, campaniile anti-fumat) și aia a fost. Știu că era o zi de început de septembrie, acum 3 ani, cred.

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

  • Cât fumai când te-ai lăsat?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Undeva la 3 pachete pe săptămână. De ce intrebi?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Eram curios.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • A, păi dacă spuneai așa de la inceput, altfel răspundeam. După ce reformulam întrebarea, desigur. Că ce importanță are cantitatea la un fumător care s-a lăsat ? De fapt, de ce doar cantitatea?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 18. eu nu fumez, nu mai beau de mulți ani, acum mai mulți ani preferam să cheltui banii pe femei, era singuru meu viciu

  deși mă și masturbam mult, trebuia neapărat să am lângă mine o femeie bună rău cu care să fac sex & perversiuni sexuale
  bineînțeles că eu plăteam în 90% din cazuri

  acum fiind impotent, sub tratament psihiatric și fără bani, mă gândesc cum dracu de eram atât de dependent de sex & perversiuni de îmi cheltuiam banii pe bunăciuni

  în fine, azi 1 octombrie 2019, pot să zic că sunt vindecat complet de viciu ăsta – sex cu femei care trebuiau neapărat să fie niște bunăciuni și deschise spre fantezii din filmele porno

  #NuMaiSuntDependentDeSex 😃

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • @Tony, tu ești tot ce lipsea acestui blog. Hahahaaaaaaaaaaaa

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 3

  • @elena: ești o dulce 😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @Tony, să nu exagerăm. La “dulce” mă refer😜

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 19. Tata a invatat sa fumeze mahorca de la rusi,in trecere spre Berlin,unii chiar calareti, au poposit si langa casa unde locuia el, avea 10-11 ani..A fumat pana la 60,chiar si din alea coreene,zicea el N-AM DA-MI TU!Dume de tractoristi..In copilarie, am incercat si io,cu foaie de ziar si frunze uscate de nuc,salcie,arin…chiar si cu ,,par,,uscat din tuleul de porumb..Si acum ma ustura gatlejul cand mi-aduc aminte..recomand cu caldura vegetalele astea, pe mine m-au convins din prima, nu pot fuma ! Si,culmea,chiar as fi vrut, sincer ! In armata ,ei aveau pauza de tigara,noi nu ! La munca, la fel: -Sefu, imediat, sa termin si io tigara asta ! Eu,nu aveam pauza aia..Chiar si azi, la evenimente(nunti,botezuri,etc..)se rupe gasca repede, sotia mea la tigara,alaturi de cea mai mare parte a oamenilor faini ! Io ,raman cu cei bolnavi, care nu au voie, cativa sportivi, in rest…obositi…Ies in 5 minute cu paharul langa fumatori..Clar, trebuie sa mai incerc, ma simt oarecum handicapat si izolat..De fapt,in multe cazuri,noi nefumatorii suntem cei mai ciudati din incapere…

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • “Io ,raman cu cei bolnavi, care nu au voie, cativa sportivi, in rest…obositi…” Am ras cu lacrimi. :))))))))
   Empatizez cu tine, dar nu pot sa nu rad!
   Am avut perioade scurte in care nu am fumat si da, pot sa confirm: fix asa ma simteam!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Când s-a implementat legea cu interzicerea fumatului în spații închise, mă distra fantastic, mai ales iarna, cum de multe ori era mai multă lume afară decât înăuntru. În timp parcă lucrurile s-au mai schimbat, eu personal chiar observ cum tot mai mulți oameni ( inclusiv faini 🙂 ) se lasă de fumat (dacă nu s-au lăsat deja), sau trec pe șmecherii din alea imitatoare. Părerea mea e că în curând și fumătorii clasici vor deveni ciudățenii, inclusiv cu sensul de rarități. Să vadă și ei cum e! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • tot e bine ca ti a mai ramas paharul iti dai seama ce trista ar fi viata daca te lasai si de baut?Lasand gluma chiar nu i inteleg pe astia fara nici un viciu ….mai mult decat ciudati Uita te la Toni Montana ….nu fumat ,nu baut ,nu sex doar alah si alah noroc cu tratamentul ala psihiatric ca l mai scoate din monotonie.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 20. Frumos articol. 🙂
  Tata nu se lasa de fumat nici in ruptul capului. I-am pus cheia de la ghena (e balcon deschis) in brate si i-am zis ca acolo o sa fumeze cand vine in vizita, cu gandul ca iarna, pe frig, nu-i arde sa stea cu zapada….ce vorbesti….n-are a face frigul si zapada sau soarele si caldura cu nevoia de a trage fumul in piept. Doar mama il mai ameninta ca o sa i le otraveasca vreodata :)))) si totusi e inca viu si se balacaresc amandoi in toiul diminetii de-mi vine sa i jupoi. Noi restul am renuntat sa l cicalim.
  Eu nu i-am cumparat tigari niciodata, frete-miu da, eu mereu ma faceam ca uit si luam alte tampanii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Da stii de ce se balacaresc? Pai balacareala e sexul la varsta a 3a.Așa că nu îi întrerupe 😃

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 21. Băi, eu pun pariu că ăla micu’ nu s-ar băga niciodată în faţă doar pentru că are două croasante şi un suc şi nu înţeleg de ce cam toate comentariile au fost despre fumat.
  Saaau, jmecherul ăla mic era setat de tac-su’, care era mystery shopping, un serviciu la care apelează supermarketurile ca să vadă cum se comportă vânzătoarele în anumite situaţii. Ce ? Am văzut că nu este nimic rău să foloseşti minori la adunat voturi pentru un partid politic.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 22. Articolul de azi, excelent scris, poate fi despre fumat și despre alte vicii/ dependețe diverse. Sau despre educație și despre puterea exemplului.
  Eu prefer să-l citesc în cheia sensibilității. Mi-am aruncat jumătate de ochi și pe alte bloguri și m-am întrebat ce are, totuși, acest blog față de altele. Inteligență? Nu. Toate blogurile românești mustesc de inteligență. Respect? Și acesta este cam peste tot. Românii au învățat să respecte și alte puncte de vedere, să le răspundă civilizat. Marea majoritate.
  Sensibilitatea, aceasta este calitatea de aici care lipsește în alte părți. Calitatea de a observa întâmplări și oameni și de a povesti în așa fel încât să facă atent cititorul. Atent cu sufletul. Articole care să te provoace să gândești sunt peste tot pe net, pe tot felul de teme. Articole care să te provoace să simți, să te emoționezi sunt pe cale de dispariție.
  Cum pe cale de dispariție sunt copiii ca băiețelul din poveste. Sunt foarte, foarte rari așa copii!
  Ca temă de gândire pentru mine și pentru cine mai vrea: este legat acest comportament sensibil, atent, simpatic, generos, cu educația? Nu sunt foarte sigură.
  Tatăl meu mult a mai fumat și a murit de cancer la gât la 53 de ani. În ziua în care am împlinit 30. Mult am mai urât fumatul și eram foarte sigură că nu voi fuma niciodată. Dar am fumat.
  Nu mă trimitea să cumpăr dar mă trimitea la domnu’ Bujor să cer când rămânea fără țigări iar eu mă simțeam cu adevărat foarte prost, rușinată. Puteam jura că eu așa ceva nu voi cere copiilor mei.
  Pe la 35 de ani fumam mult și cand rămâneam fără țigări pe la ore târzii ori când eram în plin proces creativ și creator- scriam pe atunci- pe cine credeți că-l rugam? Pe copilul nr 2 care avea cam 12 ani și gașca lui de amici avea o ascunzătoare de țigări. Așa că mă milogeam la el. Am descoperit că fuma într-o zi cumplită de toamnă când pur și simplu m-am trezit cu el în fața mea , avea 16 ani și țigara în gură. Reacția lui? S-a întors rapid acasă și și-a făcut camera lună. Menționez că nu făcea niciodată nimic cu care să mă ajute.
  Reacția mea? Am făcut câteva ture prin oraș ca să mă calmez și ca să aflu cum să mă comport.
  Reacția mea interioară a fost de rușine că am fumat și că am dat un foarte prost exemplu. Așa că m-am lăsat de fumat. După 7 ani m-am reapucat. Apoi am reluat și tot așa. Acum nu fumez dar voi fuma.
  Altă lecție învățată: am foarte aspră cu tatăl meu și l-am judecat și iată-mă în fix postura lui!
  “Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; și cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?” Din Evanghelia după Matei.
  Amin. 🙂
  Să vină octombrie și să ne fie de bine!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 16

  • Vrei să spui că de asta te-ai îmbolnăvit tu de schizofrenie și de impotență, că l-ai supărat pe Alah? Nu știu ce să zic. Vechiul Testament prezintă în destule fragmente și întâmplări un Dumnezeu care pedepsește, un violent care se răzbună. Și mulți atei își bazează necredința pe asta. Cum să crezi într-un așa creator? Nu e normal, nu e logic.
   Dar violentul și răzbunătorul Dumnezeu atât de mult a iubit lumea încât…și de aici începe creștinismul. Creștinismul și islamul sunt două religii monoteiste care cred, deci, într-un unic Dumnezeu creator, în limba araba se numește Alah sau Allah acest Dumnezeu. Diferența substanțială este Hristos. Musulmanii nu cred în divinitatea lui Hristos( ca iudaismul de altfel) ci îl consideră doar un profet, ca pe Mohamed al lor.
   Tu afirmi că ești musulman dar nu am înțeles exact pe ce te bazezi când afirmi asta. Moschee nu frecventezi, bănuiesc că nu faci parte dintr-o comunitate de musulmani acolo unde trăiești. Mai bănuiesc că singura ta activitate mai socială așa este prezența pe blog. Musulmanii se roagă de cinci ori pe zi, nu prea cred că te rogi de cinci ori pe zi. Pentru că rugăciunea deasă aduce pace, echilibru, inspirație bună în cuget și în suflet. Nu violență, nu ură, nu dorință de răzbunare.
   Sunt înconjurată de musulmani, oameni excepționali. Li se spune “musulmanii moderați”, practic musulmanii adevărați care s-au dezis total de grupul terorist isis.
   Câtă vreme simpatizezi cu acești criminali, rezultă logic, biologic și asimptotic că nu ești musulman. Tu poți afirma că ești de mii de ori unde vrei dar ți-am demonstrat că nu ești, că nu poți fi. Criminalii nu sunt credincioși ci se folosesc de credință pentru a ucide. Din frustrări, neputințe, tulburări psihice, ignoranță, răutate etc.
   MV ca proprietar de blog este perfect liber să lase aici și teroriști. 😀 Hohotul de râs este de la mine la mine, îmi râd în nas adică singură.
   Mie îmi este clar că folosești blogul ca terapie. Să-ți fie de bine deci! De bine!

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @GMT, nu te pune cu …. cate va bate cu experienta lui, de 10 ani muncesc intr-o tara care este considerata leaganul islamului, stiu cum gandesc ei si nu gandesc asa ca el, problemele lui sunt altele, nu cele legate de religie, asa ca nu te consuma cu explicatii inutile ca nu ai cui, problemele de la hăizaș rar cand se rezolva ….

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • keepcalm, blogul ăsta e citit de mulți oameni, oameni cu diverse inteligențe și diverse capacități de selecție a valorilor și a adevărului de minciună. Probabilitatea ca unul dintre ei să-l considere pe Toni Montana erou, revoluționar, musulman adevărat este cu adevărat foarte mică dar nu este zero. Să zicem că un om undeva, un bărbat, cu o minte asemănătoare , cu probleme asemănătoare care la 40 de ani stă pe prispă citește blogul ăsta și devine foarte interesat de isis. Pentru omul ăsta scriu: NU, isis nu este islam și nu este credință ci este organizație terorista, criminală!!!
   Mă mai gândeam azi la un aspect. Că insuși Toni Montana se pune în pericol. un individ care declară că este bolnav de schizofrenie, că este impotent, că în trecut a fost obsedat de sex, că are 40 de ani poate fi ușor ținta unui terorist isis. Acum ești găsit imediat oriunde te-ai afla. Locul de unde scrii pe net este rapid identificat în caz că interesezi pe cineva. Lui Toni Montana promite-i 72 de fecioare în paradis și ia vezi cum se activează!
   Să sperăm că bat câmpii dar, din păcate, destui bărbați lasă totul și se înrolează în grupuri criminale. Acești oameni nu au viață personală, nu muncesc, nu au nimic de pierdut și sunt ușor de manipulat.
   În România, ziceam și ieri, terorismul nu este perceput ca în restul Europei. Aici sistemul anti terorism este la nivel foarte mare dar si mereu în alarmă. Sunt zilnic identificați indivizi suspecți, verificați , totul este bine urmărit în real și în virtual. Au inventat tot felul de aparatură de detecție. Nu există concert, meci, muzeu, catedrală, loc public important unde să intri fără n controale.
   Să fi avut eu un blog și cineva pe blogul meu să anunțe senin că este simpatizant isis cu cunoștințe în Franța, eu în secunda 2 denunțam . Pentru că nu vreau ca indiferența mea să poată duce la moartea inocenților. Prefer infinit să fac un denunț care să ducă la un hohot de râs decât să nu-l fac și să se întâmple un dezastru.
   Nu sunt lucruri de glumă ăstea…
   Dacă Toni Montana ar fi declarat că știe în Italia persoane din rețeaua criminală isis care pentru el reprezintă idoli, conștiința mă trimitea urgent la Poliție. Putea să râdă de mine tot blogul! 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

 23. Soțul meu are o vorbă :
  Nu m-am lăsat niciodată de fumat, doar mă abțin.
  Are 5 ani de când se abține.
  Și mai are una :
  Dacă găsesc un pachet de Rothmans pe masă, am belit p…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Știam și eu una haioasă, folosită într-un context în care cineva declara că ar vrea să se lase de fumat, dar că e prea greu și nu poate. “Pfff, a te lăsa de fumat este extrem de ușor. Eu am reușit până acum de câteva zeci de ori .” 😁

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.