Este aceea că pe tine te pufnește râsul când auzi de candidatul la președinție Mircea Diaconu, iar pe telespectatorii antena 3 nu. Adică exact ceea ce vezi în acest sondaj imas.

Cât a fost în barca PSD-ului omul a avut un întreg trust de media la dispoziție și-a profitat la maxmimum, iar rezultatele se văd acum: locul doi în intenția de vot a românilor. O perfomanță pe care nici măcar inegalabilul comic al sufletelor noastre, Ghiță Funar, n-a reușit-o la vremea lui.

Ați putea crede că Mircea Diaconu e umflat artificial, dar eu nu cred. Alegerile se câștigă cu public disciplinat care stă în fiecare seară în fața tv-ului să vadă ce mai zice domnul Gâdea. Și domnul Gâdea zice. Rezultatele? Sondajul despre care vorbim.

Poate credeți că exagerez, dar o să vă lămuriți curând, mai precis la alegeri.

Și acum, ia uitați aici o ipoteză la care nu cred că s-a mai gândit nimeni. În prag de alegeri, Mircea Diaconu anunță că se retrage din cursă. Inventează un motiv oarecare, o dischinezie biliară care nu-i dă pace sau o ruptură la inghinali, ceva foarte neplăcut oricum, cert e că nu mai poate sa ducă greaua povară a viitoarei Românii pe umerii lui firavi. Dar nu uită să le spună celor care-l simpatizează că el, personal, în pofida suferinței care-l macină intens, o s-o voteze pe doamna Dăncilă, ceea ce le recomandă și lor. Moment în care doamna Vio sare la un lejer 30%.

Să-l văd atunci pe domnul Barna pe unde scoate cămașa. Pentru că eu sunt absolut convins că domnul Barna se crede pe cai mari. Când a văzut sondajul ăsta și-a râs superior în barbă: „așa ați zis și înainte de europarlamentare și v-am arătat noi”. Ceea ce, parțial, este corect. Doar că uită un singur lucru: la europarlamentare s-au votat partide, pe când la prezidențiale se votează omul. Iar omul Barna ori are cei mai slab pregătiți consilieri de pe planetă, ori face pipi cu boltă pe ce i se spune și procedează doar după cum îl taie capul. Pentru că, practic, nu se mai oprește din făcut gafe.

Așa că pariul meu rămâne în picioare: doamna Vio vine grațios pe locul doi și se bate parte-n parte cu pompierul atomic pentru președinție. Să vedeți ce-o să mai râdem peste două luni pe vremea asta.