3,747 cititori

Să vă uitați la asta, da?

Uite că și în România se poate face publicitate bună.

E mișto spotul ăsta, face un pic de piele de găină, ceea ce cu greu ți se întâmplă la reclamele produse în spațiul carpato – danubiano – pontic unde clientul respinge orice propunere în care nu-și regăsește de minim cinci ori numele brand-ului.

37 de păreri la “Să vă uitați la asta, da?

 1. Excelent!
  Da, se poate să faci campanii mișto și în Ro…..hai ca am făcut o rimă 😊

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 11 Thumb down 23

  • @Martalog, boss, fii atent. Dacă vrei să afli care sunt articolele plătite de la mine de pe blog (campanii cum le zici tu) te uiți să fie băgate în categoria “Promo”. Dacă nu sunt la Promo, nu-s plătite. Atât de simplu.
   În rest, am voie să-mi placă și mie un spot fără să te întreb pe tine? Că dacă n-am, o să-ți scriu de fiecare dată ca să-mi dai acceptul, ce naiba să fac.
   P.S. De fapt, ca să nu te mai chinui, uite-le aici pe toate alea platite.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 12 Thumb down 20

  • Dacă tu ai impresia că mi-ar fi rușine să recunosc că iau bani pe MUNCA MEA, te înșeli amarnic. În schimb, mă faci mincinos și asta nu prea e în regulă. Așa că ori îmi ceri scuze, ori e ultimul tău comentariu pe acest blog. Tu alegi.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 5

 2. Eu cred ca unor oameni le-a fost usor in comunism deoarece lor le era frica de libertate, de posibilitatea de a alege, de a trai!
  Eu au primit niste directive si nu a trebuit sa mai gandeasca daca este bine sau este rau. Mereu ii intreb pe cei care lauda comunismul , dca era asa de bine , de ce incercau tinerii sa fuga? de ce au inchis granita?
  Toti imi spun ca atunci aveam industrie, ca exportam ca etc? Asa si? Ce, alte tari care nu erau comuniste nu aveau industrie, nu se dezvoltau?
  Filmuletul(deoarece in viziunea mea este un short up, nu o reclama) ma face sa plang gandindu-ma la tinerii care au murit, la durerea parintilor care nu au aflat niciodata ce au patit copiii lor, la frica de a te cenzura ca nu stiai cine este turnator sau nu! Chiar a fost o perioada de intuneric !

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 8

  • Geamana, depinde ce înțelegi tu, ce înțelege fiecare prin libertate! Întreabă 10 oameni și vei avea 10 răspunsuri diferite! Da, trebuia lăsată granița deschisă ca cine voia să plece, să plece! Nu trebuie să forțezi un om să stea într-un loc, într-un job, într-o căsnicie sau într-o oricare altă situație!
   Ironia sorții e că după ’89 mulți români au fost constrâși să plece din țară iar acest fenomen este unul cu puternic impact , fix ca fenomenul comunist. Alte valențe dar în esență puternice amândouă situațiile.
   Eu prin libertate înțeleg cultură. Cât am putut, m-am cultivat. Puțin, după părerea mea dar destul cât să mă ajute să rezist.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 3. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 13

  • Pentru ce îl respectați pe Șora, că nu am înțeles? Ăsta e un altfel de Iliescu! V-a păcălit pe toți că e un bătrânel simpatic.
   E trist că individul ăsta e propulsat în față, mi se face greață..

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 4. din păcate, la putere în rromânia se află tot comuniștii sau bastarzii lor

  în academia de poliție în anii 2000 comandanții se bazau tot pe:
  1) frica de a fi dat afară și pus să plătești școlarizarea
  2) foame din cauza mâncării proaste și puține
  3) frig – în anu 2 n’am avut ușă la dormitor din septembrie până la revista de front din aprilie, iar ușa dădea fix în casa scării

  iar în jandarmerie s’a continuat sistemu și din câte știu din 2013 până acum nu s’a schimbat nimic

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 10

 5. De ce au stricat un filmuleț atât de mișto punând “emag-ul” ăla la sfârșit? 🤣🤣🤣🤣

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 6

  • :)))))))))))))))))))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 6. Vocea, clipul, muzica totul e…
  Dar când șterge copilul ala “fericirea” de pe tablă, atunci am simțit cum mi se strânge pielea.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

 7. Totul e mișto până la sfârșit. Libertate nu înseamnă a putea putea cumpăra în…rate.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 3

 8. Nu ar trebui comercialului sa i se permita folosirea , bagatelizarea istoriei . Este ca si cum ai purta perle la maturat de strazi .
  Pur si simplu , unele lucruri ar trebui sa fie tabu. Pentru a nu le aduce in desuet.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 10

  • desuet = invechit. poate vrei sa spui derizoriu

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 9. Da’ chiar, se fac anul acesta 30 de ani de când în România a început să se pună problema de a avea libertate fără a se mai intra la închisoare.
  Interesant reminder. 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

 10. Totul frumos pana la… Mihai Sora.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 9

 11. Super-clip, un comunist autentic, actual neo-marxist sorosist,diferit rău de socialist, reîntors din Franța ne-comunista in Romania anului 1948, lucrând pt. Ana Pauker în Ministerul de Externe, ne spune nouă că ce, mai exact? N-am prins esența! Îmi poate traduce cineva din hastag#cacat in româneasca pură??

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 15

  • Bre, hotaraste-te odata, ori neo-marxist, ori sorosist ! Nu cred ca poate sa fie amandoua.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 11

  • @martalog, Sora s-a intors din Franta ne-comunista, el fiind membru al Partidului Comunist Francez. Se da mare anticomunist pentru ca da bine la popor.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Până vine cineva din hastag#cacat să traducă în româneasca pură, eu vreau să zic ce înțeleg eu din acest clip, într-o limbă română care sper să nu ridice probleme: Mihai Șora spune că avea vârsta de 30 de ani când a pierdut ce îi era mai aproape de suflet, adică – libertatea. Și că după 42 de ani a recâștigat-o și că, de atunci, o sărbătorește în fiecare zi. În plus, ni se mai oferă prin viu grai și imagini câteva detalii referitoare la perioada 1948- 1989. Desigur că la toate acestea, fiecare dintre noi poate rezona total, parțial, sau deloc, în funcție de diverși factori, precum propriul mod de a vedea lumea, inclusiv pe Mihai Șora, Emag, torturile cu frișcă, cămășile albe, sau mai știu eu ce. A, și mai transmite urări de la mulți ani celor care, ca și dumnealui, sărbătoresc 30 de ani de la recâștigarea ”libertății”. Care ”libertate”, la fel ca și modul de a trăi/vedea/simți, are sens diferit de la om la om.
   Pe scurt, esența de-am prins-o eu e că și anul acesta vom avea libertatea de a cumpăra ceva, sau nu, de Vinerea Neagră (și nu numai), de la Emag. Și/sau de la Mihai Șora, desigur.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 9

  • @Anduta, pai cum si-a pierdut libertatea la 30 ani (adica in 1946, cand inca era in Franta, eliberata de nazism si cu inceput de democratie)? El la varsta de 32 ani – adica in 1948 – revine in Romania condusa de comunisti neaosi – aia spalati rau pe creier -, ca sa ce? In conditiile in care era casatorit si avea familia in Franta? De ce te-ai intoarce in Romania comunista, daca spui ca te-ai lepadat de ideologia comunista franceza, aia care era mai soft decat cea din Romania, unde se stia ca exista epurari politice, crime, incarcerarea elitelor.
   Daca ce-i de la Papaya doreau sa puna o persoana cunoscuta, puteau sa o aleaga de exemplu pe Ana Blandiana. Sau sa gaseasca o alta personalitate care chiar a avut libertatile ingradite in regimul comunist.
   Insa, cred ca persoanele implicate in aceasta campania – atat de la agentia Papaya cat si de la emag – sunt tineri care s-au nascut dupa ’90 si nici nu au studiat putina istorie. L-au luat pe Sora pentru ca apare la diverse proteste si pentru ca este activ in social-media. Iar astia nascuti dupa ’90 – ’93, isi i-au informatiile numai de pe facebook, twitter, radio si TV.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 3

  • Marin, inadvertența matematică am sesizat-o și eu, că știam în ce an e născut dl Șora, dar am luat-o ca pe o licență publicitară, de dragul impactului cifrei 30 și mesajului reclamei. Și am auzit într-un interviu cu el și povestea/motivul venitului său în țară în 1948 și interdicția de a o mai părăsi, dar sincer nu o mai țin minte.
   Altfel, ce trebuia sau nu să facă Papaya în acest caz, sau Șora, sau Emag, sincer nici nu știu, nici nu mă interesează, eu mă uit la reclame doar ca la niște creații artistice/filme, iar la acest film mie mi-a plăcut în mod special ideea că libertatea merită sărbătorită zilnic. Cine?, ce?, cum?, când?, de ce?, eu deja am și uitat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

 12. Nostalgia si lacrima de crocodil apar si rostogolesc dramatic pe pielea aia ca de găină apărută când vizionezi un clip alb negru, narat cu glas grav ,de un comunist jegos ca Șora, care ne învață el cum era cu zidurile,cu libertățile,cu alea.Kim jong-un nu a vrut o asociere de imagine cu Emagu,prea ocupat cu focoase,cu alea? Dacă se grăbeau putin faceau un clip memorabil cu Vișinescu.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 7

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 19

  • Bunicul meu a făcut pușcărie.Că chiabur.Copiii lui,printre care si mama,au fost adoptati de rude cu origine “sănătoasă”.Asta ca să poată merge la scoală.Ca bonus mamaie si copiii ei au fost dati afara din casa doar cu hainele de pe ei.Tot ca bonus,bunicii au avut minunata sansa să isi lucreze pământul,ala confiscat,ca sclavi ceapisti. Eu m-am judecat cu statul comunist român,ala postdecembrist,ca să iau înapoi alea patrujdehectare ale bunicului.
   Asa că permite-mi să vomit sonor la explicațiile tale inalbitoare la adresa unui paukerist ca Șora.Nu mă obliga să te înjur,asa cum meriti.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 7

  • Nu cred ca merit nici o înjurătură mai ales de la cineva care nu ma cunoaște sau nu cunoaște istoria familiei mele. Acum eu personal nu o sa pun semnul egal între toate nedreptățile din comunism pe umerii unei singure persoane și anume Sora. Poate a făcut lucruri nașpa în comunism, dar poate a avut și timp sa le intrepte. Poate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

 13. M-am uitat, da. Dar nu, nu mi se pare mișto. Mulți români au suferit în timpul comunismului, mulți au murit. Mulți români au suferit după comunism și iată că împlinim îndată treizeci de ani de acest p(ro)st comunism!
  Să folosești toate aceste (re)sentimente în scop comercial nu mi se pare în regulă.
  Și nici să amesteci valori mari cum ar fi libertatea, cultura, fericirea- valori spirituale- cu cumpărăturile care reprezintă valori mici, materiale!

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 6

 14. Mai precis avea 32 de ani cand a hotarat sa slujeasca bolsevismul pur, cică frica,foame, frig, el locuind de-atunci si pana in prezent in vilă de protocol, avand abonament la cantina si magazinele partidului, incalzire centrala si Volgă neagra la scară!
  Si, da, este membru al Partidului Comunist Francez inca din 1940, de unde nu a demisionat niciodată, deci……
  Astept cu nerabdare viitorul clip Emag, avandul pe Augustalin Loazar in rol principal, promovand produsele lor condamnatilor politic din penitenciarul Aiud, pe genul: Cumpără, mă, futu-ți cristoșii ma-tii, de ce nu vrei să cumperi de la Emag, legionarule????

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 8

  • Martalog, lasă-l pe Hristos deoparte totuși…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

 15. Ideea este că acest clip se bazează pe emoții. Generează emoții și se dorește a fi ceva mișto (în privința modului în care a fost conceput) și că, pe viitor, toți cei care îl văd îl vor asocia cu eMag-ul. O să se pună egal între Sora și eMag, între clip și eMag, între istoria de dinainte, reprezentantă de comunism și istoria de astăzi, reprezentanta de libertate (care, normal că este oferită de eMag). Cert este că, pe mine, unul, nu o să mă facă să cumpăr mai mult de la eMag. Așa că, dincolo de a aprecia faptul că este un clip care ne arată că avem ceva oameni cu minte prin zona de advertising, în rest mă lasă rece orice asociere generatoare de nervi, frustrări și “retrăiri din trecut”.

  P.S. O singură întrebare am: de unde naiba aveau oamenii aia tort în tren?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

 16. E vreo problemă dacă nu-l agreez pe Șora? Din motive de…..comunism. Cine a mai citit istorie recentă știe ce spun. Plus că nu cred că el și-a comandat ceva de la emag, având o venerabilă vârstă. Aici dau dovadă de o prejudecată, e adevărat, dar nu prea cunosc oameni la vârsta lui care să-și achiziționeze chestii de la vajnicii comercianți emagiști (sau emagicieni?). Plus că pensia….
  Poate că nu ar fi trebuit asociată ideea de libertate, absolut definitorie pentru OM, cu mercantilismul. Nu putem coborî toate la această lipsă de importanță a lucrurilor. Nu emagul îmi dă libertatea. O am, ca simplă ființă umană trăitoare și gânditoare pe acest pământ.
  Clipul îmi sugerează chiar dependență față de emag (doar prin ei aș putea accede la ceva fundamental mie). Și ideea că eu nu mă regăsesc fără obiectele cumpărate prin ei. Say whaaaat???? În comunism UNII oameni erau mai liberi, chiar închiși, decât cei ce vor să-mi exacerbeze dorința de a cumpăra și cheltui bani, recte emag și agenția de publicitate.
  Așa simt.
  PS: Nu întotdeauna exploatarea emoțiilor are efectul scontat.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Nu e nici cea mai mică problemă. Nici eu nu sunt fan, dar clipul e bun.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • O fi clipul bun Mihai (parcă și lamele Gilette erau, nu?) dar văd că nu îți pasă cine e cu adevărat personajul.
   Opțiunea ta, asta e..Pe mine mă dezgustă!
   Așa au prins tupeu toți comuniștii ăștia reșapați.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • @M.V…dupa o lunga perioada de bolit la pat iata ca ca incerc sa ajung la zi cu evenimentele. Eu unu cand am auzit de reclama nu mi a venit sa cred iar cand am vazut/auzit o prima data nu mi a provocat decat scarba(si nu,nu e un cuvant prea greu),dar ma rog fiecare cu gusturile lui dar motivele enumerate si de altii mai sus mi s au parut suficiente pt reactia mea de repulsie..
   Totusi chiar as vrea sa intreb ce ti s a parut asa de misto pt ca in afara de incercarea generarii de emotie pe fundal de muzica lacrimogena, „reclama” nu are cap,coada,idee etc,samd,s.a,iar alaturarile intre ideea de libertate si comertu online+bomboana „depe” coliva,musiu frantzuzitul comunist venit in Romania ca sa slujeasca tot la comunisti iar in acest mare spot al dlui Tiderle ne este prezentat ca un mare far calauzitor iubitor de libertate,toate la un loc,par cel putin idei cretine insailate de unii care vor sa ia banii pe un pseudo spot publicitar iar in acelasi timp sa provoace putina emotie si manipulare daca se loate(alegeri anyone?)…anyway scuze pt scrisul mai drzlanat dar mi s a urcat sangele in cap si una peste alta chiar sunt curios.
   In alta ordine de idei,ma bucur sa vad multe din comentariile de mai sus,nu preaa asteptam si e bine sa te mai surprinda lumea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.