La mine în cartier s-a deschis un studio de videochat și brusc toată strada s-a transformat în showroom auto, nivelul de trai al zonei și indicele de bunăstare al populației crescând practic peste noapte (și peste zi, că fetele lucrează în trei schimburi, ca la uzină, pe vremuri). Creștere reală, de altfel, cu PIB și tot ce trebuie, pe care poți s-o constați cu ochiul liber, pentru că acum golf 7 e cam cea mai răpciugoasă mașină de pe stradă. Mă rog, dacă nu punem la socoteală și mașinile noastre, ale celor care stăteam deja aici.

Să vezi ce-or să sară prețurile la chirii acum, când or scrie agenții imobiliari în prezentările apartamentelor: „la cinci minute de metrou și la treizeci de secunde de depozitul de pixdă”.

După chirii vor crește și prețurile la adevăratul indicator al economiei de piață: shaorma de la Budapesta. Iar de aici încolo mai este doar un pas până vor exploda toate prețurile din zonă. Și toate astea de la un banal studio de videochat.

Ei, dar cum stăteam io pe balcon ieri, la cafeaua de dimineață, și mă uitam la fete cum se chinuie sa parcheze, am avut o revelație, ACEA revelație. Practic am înțeles ce avem de făcut dacă vrem să creștem economia în țara asta: să ne transformăm într-un imens studio de videochat. Internet de mare viteză avem și-n ultimul cătun, mai rămâne să instalăm camere și-or să curgă banii pentru sex din toată lumea. Încasăm la livrare, cashflow-ul e asigurat, PIB-ul sare în aer, nivelul de trai urcă la cer, bugetul statului o să fie excedentar, ce să mai, toți românii vor fi bogați și fericiți.

Dacă stai să te gândești bine, tot așa a încercat și guvernarea psd să facă economia să duduie, doar că ăștia au înțeles greșit principiul de funcționare. În sensul că ei ne fut, dar tot noi plătim pentru sex. Ceea ce, după cum puteți constata uitându-vă în jur, este complet greșit din punct de vedere economic. Și micro, și macro.

sursa foto