Potrivit Ministerului Educației Naționale, aproape 160 de mii de copii din România sunt acum în grija unui singur părinte, a bunicilor sau a altor rude, în timp ce unul sau ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

„Copiii rămași acasă au nevoie de companie, înțelegere și compasiune. Am decis să ne implicăm, alături de Organizația Salvați Copiii, pentru ca acești copii să beneficieze de toată susținerea, chiar și în lipsa părinților lor. Orele de terapie, donate de clienții noștri, îi vor ajuta să treacă mai repede peste perioada dificilă până când se vor reîntâlni cu părinții lor. Aplicația noastră este preferată de sute de mii de români din diaspora pentru a trimite bani acasă cu costuri reduse și în siguranță, iar noi ne dorim să rămânem partenerul lor de încredere pe termen lung”, a declarat Marius Nedelcu, Head of Growth TransferGo.

Cu ajutorul TransferGo, peste 750 de copii vor beneficia de 3.000 de ore de consiliere. TransferGo se alătură inițiativei și încurajează utilizatorii să doneze în contul organizației, suma astfel strânsă urmând să fie investită în ore de consiliere psihologică pentru copii. Transferurile sunt disponibile online sau cu ajutorul aplicației desktop, dar și mobile TransferGo. Pe perioada campaniei, donațiile nu vor fi comisionate indiferent de țara din care se face transferul.

Îmi place chestia asta. Îmi place pentru că așa trebuie să arate o companie care a înțeles că atunci când începi să crești și să câștigi bani, trebuie să mai dai ceva și înapoi. Așa trebuie să funcționeze corect lucrurile. Chapeau bas, TransferGo!

În altă ordine de idei, ce voiam să spun, comunicatul de presă l-am primit de ceva vreme, dar am tot amânat să scriu despre el, pentru că mi-era teamă să nu fiu nevoit să zic ceva de genul TransferGo, un instrument util pentru după ce vom emigra cu toții”. Well, se pare că nu mai e cazul. 🙂

sursa foto: pixabay.com