7,520 cititori

Când te doare în cur de client

Pe scurt, dacă nu știți încă despre ce este vorba. Cetățenii care produc biscuiții RoStar au făcut nițică publicitate pe Facebook folosind niște vizualuri în care se regăseau Adolf Hitler și minunații lor biscuiți. Găsiți toate detaliile aici.

Între timp, postarile au fost șterse și agenția de PR dă vina pe ăia de la RoStar, motivând că a fost decizia clientului. O fi fost, nu zic nu, dar trebuie să fii cel puțin ignorant să-i lași p-ăia să posteze pe Facebook, de două ori, folosind vizualuri cu portretul lui Hitler și zvastica nazistă.

Iar la treaba asta, sunt aproape convins că s-a ajuns din două motive:

Unu. Pe sistemul ”avem noi o fată care are cont de Facebook și se pricepe, ăia de la RoStar își fac postările in house”. Pentru că, na, ce-o fi complicat în toată treaba asta? Postări știe să scrie toată lumea. Well, pe lângă că-s scrise infantil și prost, mie mi-e absolut clar că ăla sau aia care le-a scris habar nu avea cine a fost Hitler. Și pe bună dreptate, doar a murit de atâta timp, pe cine dracu’ mai interesează?

Doi. Pe cetățenii care lucrează la agenția de PR care se ocupă de contul RoStar (More than Pub, pe numele ei de scenă) i-a durut în cur de client și e rușinos modul în care se spală pe mâini acum, după incident. De ce? Sunt absolut convins că n-a stat nimeni din agenția aia să dea un telefon la RoStar și să le spună duios:

– Băăă, aici nu mai e vorba despre nicio cultură generală. Nu ai voie sub nicio formă să-ți asociezi produsul cu Hitler și MAI E ȘI INTERZIS PRIN LEGE să folosești poze cu Adolf. Ștergeți voi postările, până nu le ștergem noi, în plm!

Credeți că la auzul unor astfel de cuvinte frumos meșteșugite ar mai fi stat pe gânduri ăia de la RoStar? Că eu am serioase îndoieli. Doar că acest dialog n-a avut loc niciodată pentru că, după cum vă explicam mai sus, pe cei din agenție i-a durut fix în cur de client, dacă tot nu-l facturau pentru postări.

Mno, pățăști.

45 de păreri la “Când te doare în cur de client

 1. Sti ce e misto… ca in volum de omoruri Stalin este tatic iar “rebelu’ ‘ Che nu sta nici el mai prejos. Dar stii cum e dubla masura, istoria o fac invingatorii… 😉

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • Știu ce zici, dar cumva nu era vorba despre asta. 😉

  • Istoria o fac invingatorii, iar Hitler nu se poate simti nedreptatit. S-a straduit din plin ca sa-si merite renumele de capcaun.
   Problema e ca Stalin, Mao, Che ar trebui sa se numere printre invinsii napastuiti de istorie. Doar se presupune ca comunismul a pierdut partida. Ori ei sunt tratati cu curtoazia rezervata invingatorilor. Undeva pe drum s-a strecurat o eroare de perceptie, istoria sau istoricii au comis-o cumva.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • Pol Pot la nivel local a fost super ‘eficient’. Daca avea la dispozitie Europa, probabil ca eram mai putini. Mai putine natiuni asemenea. Se bat psihopatii pe titlul de cel mai nenorocit demon care a stat pe pamant 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 2. Bine bine, dar cum faceau legatura intre adolf si biscuiți? Adeca isi dorea si el.respectivii biscuiti si de aia s-a pornit razboiul sau.cum?

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Păi citește articolul din adevărul. C-am lăsat link.

  • Hitler a construit autostrazi(si nu un metru). Au inteles lectia de marketing predata de Mandachi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • La mine pe link.ul acela e blank…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 3. More than Pub parcă-s ăia care-l apărau pe măcela… ăăă… medicul Burnei, nu? Și care dădeau anunțuri pe internet că angajează sclavi.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

  • Mhm. Fix ăia sunt.

  • Păi și atunci la ce să te-aștepți din partea lor? Nu pot pricepe cum naiba rezistă astfel de firme pe piață, cum de nu îi ocolește toată lumea, să fie nevoiți să pună lacătul pe ușă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Sincer? Nici io nu înțeleg. Mai ales într-o piață în care până și florăresele fac PR.

 4. Nu știam de ce a înnebunit Bonea azi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. More than Pub strikes again… haha!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Ba.. Sorry da eu din cate am citit a fost vorba despre o intrebare legata de hitler, ce facea parte dintr-un sir de intrebari. Ceea ce in capul meu nu-i tot una cu o reclama. .. Sau ce trebuiau sa faca, sa puna intrebare despre el si sa puna o poza cu un iepuras cu mustacioara?

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Boss, erau două întrebări, ambele legate de hitler, ambele însoțite de vizualuri în care apăreau produsul (biscuiții) și nenea Adolf (plus zvastica într-unul dintre ele). Cât de idiot sa fii să faci asta? Adică dintre toate întrebările de cultură generală tu te oprești la Hitler și-ți mai pui și produsul lâgă el? Șerif, nici măcar legal nu e, dacă despre moralitate nu mai vorbim.

  • @Io mi’s,
   Și dacă puneau DOAR o poză cu biscuiții ăia, crezi că lumea s-ar fi încurcat în răspunsuri? Cum naiba să-l asociezi pe Hitler cu… orice?!
   Oribil.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 7. Sunt proști, bă! Inculți! Punct. Și care habar n-au de istorie.
  Sau idioți. Sau meschini.
  Și asociază niște chestii negative din trecut cu produse din prezent pentru a câștiga prin senzațional. Că nu cred că au făcut ei studii de piață ca să targeteze nostalgici după al 3-lea Reich și neo-naziști. La fel ca și căcaturile alea de reclame care fac referire la Epoca de Aur. Cine, pwla mea, vrea să își amintească de acele vremuri? Cine, pwla mea, se uită la o poză cu Hitler fără să simtă repulsie sau chiar ură?
  Abia aștept reclamele cu cârnați “afumați ca-n Colectiv” și cuțite de tranșat mai bune ca a celor de la ISIS!

  Comentariu beton! Thumb up 51 Thumb down 3

  • Bă, Ioane, m-am cutremurat la ultima frază.

  • Lasind la o parte faptul ca a construit autostrazi, fapt care se stie ca spala de pacate pe oricine, ba chiar e motiv serios de beatificare.
   Am inteles ca in zona islamica Hitler e un individ foarte popular. Rostar nu e companie turca?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • Or fi turcești, @ventidius, dar reclama e făcută pentru Ro, postătile sunt în română. E normal ca Osama să fie popular printre islamiști fanatici, dar nu faci reclame la turbane purtate de Osama în limba engleză și nu le distribui în USA. E chestie de bun simț.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Diferențele culturale sunt greu de depășit. Pentru tine Hitler are implicit o conotație negativă. Pentru turc numele respectiv poate avea o conotație implicit pozitivă. Nu e obligatoriu ca el sa fi conștientizat macar inadecvarea. Stii povestea cu Bush care l-a asemuit pe Saddam cu Hitler în fața liderilor musulmani, bagand în ceață auditoriul care vedea în ultimul un erou. Oricum, esti atât de sigur ca romanii il percep negativ pe Hitler? Multi il gasesc agreabil pana si pe Ceausescu, si ala i-a infometat fără a construi macar 100 de km de autostradă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • @ventidius, cu tot respectul dar chiar ești un Gigi-contra! Unele argumente, corect puse în frază, cu diacritice și semne de punctuație tot nu se leagă! Uneori te bănuiesc de trolling. Fin, dar trolling!
   Altfel, toate bune!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @ventidius – de unde ai inteles cum e el vazut in zona islamica? nu de alta, da’s curioasa sa inteleg si eu 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Jamilla
   E o întreagă literatură pe tema romanței politico-spirituale dintre nazism si islam. E califul altceva decat un fuhrer al credincioșilor? Acuma putem sa ne inchipuim islamul în fel și chip. Sa ne imaginam spre exemplu ca ii datorăm construirea piramidelor, cifrele hinduse sau nu stiu ce imense contributii literare, altele decât poveștile pornografice. Dar asta se cheama istorie contrafactuala.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Ventidius vezi că ești puțin în eroare. Ceaușescu chiar a construit mai mult de 100 de km de autostradă. A băgat vreo 96 de km până-n 72 la A1 dacă mă ajută bine memoria și 18 km prin 87 la A2.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @BaGheRa
   Mea culpa! Am uitat de bucata aia din Balta Ialomiței, deși am trecut de câteva ori pe ea, înainte si dupa revolutie. Dar nu ma mir, amintirea ei nu poate fi decât palidă fața de terifianta realizare care era Magistrala Albastră.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 8. Lasa ca nici cu polonezii nu mi-e rusine, tocmai ce au scos de pe piata niste rucsacuri cu zvastica pe ele!
  Pe pariu ca daca o foloseau pe Dancila ca transportator a cacaturilor astora in Israel, pe motiv ca aia adora produsele Rostar si ar merge cacadou pentru marimile de acolo, eventual prin ambasada, daca tot i-a dus papei niste seminte, asta punea botul?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Parca francezii de la Auchan au comis-o totusi in Polonia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 9. Probabil următoarea întrebare din seria concursului de cultură generală ar fi fost:
  Ce și-ar fi dorit cel mai mult cei închiși în lagărele naziste?
  a) internet wifi gratuit în toate camerele, inclusiv cele de gazare
  b) ultimul volum publicat de Gigi Becali cu autograf
  c) un pachet de biscuiți RoStar

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 2

 10. Bine că n-au pus poza asta lângă o porție de mici, cu textul ,, numai noi îi prajim foarte bine,,

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 1

 11. Mizeria aia asa-zis avocateasca prin care ameninta redactia este sub orice critica.
  Domnilor de la agentie, daca cititi pe aici, schimbati-va avocatul ca nu stie ce vorbeste:
  Din moment ce ati pus marca de biscuiti pe un material, indiferent ca e informativ, devine material comercial. Legea spune ca marca e pentru promovarea unui produs sau serviciu.
  Nu aveti nicio aparare in acest caz si sa amenintati redactia Adevarul e o idee extrem de proasta.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 12. Asta suna ca aia: “ce bine era pe vremea lui Ceausescu” debitata de aia under 30

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 13. Mihai, eu abia acum am inteles ce-i cu remarca aia in descrierea lor: “comunicare de criza” – oamenii zic, de fapt, ca modul in care stiu ei sa comunice, produce o criza pentru client. poate si mai multe daca apuca. biscu-ce?
  mno, eu oricum am facut scoala aia veche si depasita. aia in care, oricat de slab pregatit, da’ hotarat pe actiune, ar fi clientul, agentia incaseaza una pentru echipa.
  ce clienti ziceai ca mai au de maine?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 14. Tocmai le-am lăsat pe pagină două comentarii mari și late. 😀 ….iar mă culc la 2 noaptea…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 15. Ok, poate cele doua postari au fost facute de RoStar si nu de agentie, dar ma indoiesc serios ca si „vizualurile” si le-au facut tot singuri…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Pingback: mihai vasilescu blog | Dacă te enervează, jignește-i!

 17. or fi zis mwisii aia de la Rostar sau ailalti de la agenita de PR ca Adolf ar “crantani” la biscuitii cum crantanea evreii pe vremuri.. brrr , ce oameni frate, ce oameni

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 18. Mda, cand am vazut postarea, erau , cred, cca. 25-30 comentarii, culmea, niciunu’ dintre postaci nu parea deranjat de problema, dimpotriva, raspunsurile erau, fie cu “Austria”, fie cu “Austria si anul nasterii”.
  Am fost primul, din cate am vazut eu, care i-a facut idioti si (i-a) intrebat de ce pun imagini cu dezaxatu’ ala.
  Ma asteptam, sincer, sa sara de cur in sus niscaiva cretini antisemiti (sau, nu) care sa-mi tina o teorie nationalista , trimiteri la conspiratia sionista, banci etc.
  Nu d’alta, dar am (mai) patit-o rau, m-au injurat unii d’aia, adeptii ideii , printre altele, ca Ghilgames juca table cu Zamolxes, copiii dacilor se dadeau cu sania prin tunelele si piramidele din Bucegi si, daca nu stiati, dusmanu’ al de moarte a lu’ nenea Edison, ce sa vezi, era roman, neaos, si-l chema Teslea. Mda.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. Pingback: mihai vasilescu blog | Adolf lovește din nou

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.