6,001 cititori

Există șoferi și există șoferi de bemveu

Tot respectul pentru producătorul de autoturisme bavarez. Habar nu am cu ce impregnează tapiţeria sau ce bagă în filtrul de aer, cert este că odată intrat într-un bemveu se declanşează automat simptomul de superioritate. Nu ştiu cum naiba reuşesc să inoculeze senzaţia că, după ce ai trântit semeţ portiera şi te-ai aşezat la volan, toţi ceilalţi participanţi la trafic coboară cu minim o treaptă pe scara regnului automobilistic. Practic, toți cei din jur devin niște nevertebrate. Şi am mari îndoieli că afecţiunea ar fi vindecabilă prin vreun tratament specializat.

M-am trezit cu gândul ăsta în cap, ieri dimineaţă la semafor, în timp ce mă uitam la şoferul unui ursuleţ care privea pe geam, cu o nedisimulată silă, către un coleg de trafic ce avusese proasta inspiraţie să-şi cumpere un logan. M-am nimerit să mă uit în ochii lui exact în momentul când în privire i se putea citi un singur lucru: “săraculeeeeee!”. Serios, pare că nici măcar nu are importanţă anul în care bmw-ul a ieşit de pe linia de producţie. Odată ce te-ai urcat la volanul lui, singurul gând care-ţi mai părăseşte sinapsele este: “conduc un bemveu, fraierilor!”.

Am avut un coleg care avea un seria 5 de prin ’80-’81. Eu nu am văzut om mai mândru de maşina lui, deşi erau foarte rare momentele în care o conducea şi mult mai multe cele în care o ţinea în faţa blocului. Nu că nu si-ar fi dorit, dar pur şi simplu nu prea avea cum. Pe lângă consumul de avion cu reacţie şi balta de ulei pe care o lăsa în orice loc staţiona mai mult șaizeci de secunde, mereu se strica vreo chestie la ea. Cu toate astea, trebuia să asistaţi măcar o dată la felul în care îi sclipeau ochii şi i se umfla peptu’ în momentele în care cineva avea proasta inspiraţie să-l întrebe: “ce maşină ai?”.

Lucram încă împreună în anul în care ăștia de la Dacia au scos pe piaţă loganul. Ba mai mult, eram lângă el când l-am văzut pe primul. L-a analizat fără să spună nimic vreme de câteva minute. Încruntat tot, se uita la mașina aia când ca la un afront personal, când ca la o ciudățenie a naturii. S-a învârtit în jurul ei, a pus mâna pe caroserie, a tras uşor de roţi, a ciocănit în geamuri şi-a măsurat din ochi ţeava de eşapament. Abia apoi a răsuflat lung, a scuipat cu dispreţ într-o parte şi-a aruncat cu năduf un: “‘re-aţi ai dreacu’ cu rablele voastre”.

Dar ştiţi ce e cel mai nasol? Chestia asta e contagioasă. Am avut ocazia să conduc de vreo câteva ori bemveuri. Imediat după ce am pornit motorul şi-am luat-o din loc, primul gând care mi-a venit în minte a fost: “la o parteeeee că vă ia mama dracului”. După care am facut patru ore fără un sfert de la Iaşi la Bucureşti. Da, probabil aveţi dreptate, undeva înlăuntrul meu zace un cocalar în stare latentă.

Ce voiam să mai spun, dacă nu mă credeţi, puteţi face un experiment: împrumutaţi sau închiriaţi un bemveu. Urcaţi la volan, dați-i blană şi să nu-mi spuneţi mie pe nume, daca în momentul următor tot ce e automobil în jur nu se transformă în niste răgălii cu roţi. După care să priviţi cu silă pe geam şi o să decretați cu dispreț: sărăkiilor!

P.S. Să ne înțelegem, asta din imaginea de mai jos e o bijuterie pe roți, aș lua-o într-un test drive de doi-trei ani la orice oră.

121 de păreri la “Există șoferi și există șoferi de bemveu

 1. Ohhh DAAAA! Articol și cu mașini 😋. Bun și ăsta în lipsă de cel cu trotinete…
  Parcă mă văd la semafor : – Zâua mirifică să vă hie! Îmi împrumutați și mie Boing …ăăa Bembeu să decolez pă autostrăzile țărișoarei ?
  Ps. Io știam că Logan se scrie cu majusculă 😋. Puțân respekt!

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

  • Ăla e Johnny. Johnny Logan. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

 2. Să vezi ce-ți face @Sorin B când o citi asta! 🤣🤣🤣

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Ce să-i facă? Un polish la cascheta de trotinist😋… îi ia boii de la trotinetă.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • Ioane, poate e în misiune și nu citește.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Exact la Sorin B m-am găndit şi eu.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 3. Ai făcut 4 ore pe autostrada Iaşi-Bucureşti, aia a lui Mandachi ?

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

 4. Hai să ne înțelegem, chestiile astea pe patru roti se împart in două categorii:masini si logan(fără majusculă).
  Ca fost coducator de logan, pe vremea când capacul de la porbagaj si abs-ul erau optionale, si presurile doar dacă le achizitionai separat, pot sa decretez clar la loganul NU este mașina, e un felde căruța pe patru roti, o păcăleală franțuzească, pe lângă faptul ca e cea mai nesigură masina in trafic(vezi nr de stele).Nu vreau sa intru in polemici ca nu imi schimb părerea.Referitor la conducatorii de bmw, ar trebui sa dea teste psihologice o data la trei luni, cu o comisie speciala de la spitalul de psihiatrie, si nu o luati ca pe o gluma( va rog sa verificati procentul accidentelor grave produse de soferii de bmw-uri la noi in tara).Si inca una , ca mi-ai ridicat-o la fileu:românii sunt printre cei mai prosti soferi din univers, unul pentru ca asa sunt ei prosti, si doi pentru ca nu au capacitatea motrica de a sincroniza creierul cu mâna si piciorul.Punct.

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 14

  • incearca un dokker, dacia dokker. am eu la firma. logan e avion prin comparatie, masina are sub 500 km si ma tot minunez cum au reusit de noua sa faca sa nu se inchida cum trebuie usa de la sofer ( nu se aliniaza) plus ca bate curentul pe la frana de mana. singurul argument e ca a fost ieftina. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Eu vreau să vă spun doar că am condus destulă vreme un sandero și am fost extrem de mulțumit de mașinuța aia.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • @Mihai, d-aia are blogul tău succes: faci niște glume atât de subtile încât mulți cred că vorbești serios. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 1

  • Conduc un Logan 1,4 benzina din 2009, am facut cu el 352.000km si inca nu am ce sa-i reprosez. Nu am umblat la motor, ambreiajul l-am schimbat o singura data, reviziile sunt la zi, nu uit ca e masina de piata si nu ii cer multe. Singurele lucruri care ma deranjeaza, ca fost sofer de BMW 735 ALPINA, e ca gafaie cand depaseste un TIR si vara, cum nu am clima, ma coc in el.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • Cetateanu’ turmentat, vorbesti despre tine? Intre soferii romani zic, aia fara capacitatea de a sincroniza creierul cu mana si piciorul. Si asta vine de la noi ca natie asa? Eu ma sincronizez. Cred. Acu’ ma indoiesc….daca tu zici ca e sigur…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 5. Norocul vostru este că nu mă iau niciodată după @Mihai.
  Că dacă aș închiria sau împrumuta un BMW, tot ce ar fi pe stradă și pe trotoare nu s-ar numi “răgălii pe roți”, ci “ceva (orice)” sub roți.

  Cu plăcere!

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 3

  • Ştii de ce femeile preferă maşinile de culoare roşie ? Pentru că nu se văd petele de sânge pe capotă aşa tare 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 3

  • @Shoric, aia ziceam și eu cu “ceva” ăla.😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Lasă, @Eleno, că tu reușești asta și fără mașină.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Mihai, pe tine o să te caut de câte ori am moralul la pământ.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

 6. Băăăăăăiiiii……îmi place BMW de mor, dar felul în care ești categorișit când conduci una de-asta m-a împiedicat să-mi iau. Știi cam cum e privită o femeie la volanul unei super mașini?! ….iar eu pentru mașinile pe care le-am avut am muncit de m-a luat dracu’.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • @Anouk, io te înțeleg perfect. Nici eu nu mi-am luat stiletto că se uitau ăia din 32 ciudat la mine.

   Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 1

  • Toată lumea mucește pentru o mmașină, doar că în alte moduri. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 7. Conducătorii de BMW nu au prieteni. De la Top Gear.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Au doar “prietene” de câteva ture😋. De la Top Viață.

   Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 0

 8. Test drive de doi-trei ani? Io știam că masculilor le e suficientă o tură de-o oră-două ca să se prindă ce și cum. Dar na, să fiu drăguță azi, mă abțin că-i post și nu vreau să lezez autorul.
  De mașină vorbim, da? Să n-avem discuții. 😜

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Extrapolând misandria ta … ai idee cumva dacă exista buyback pentru nevastă ? În test drive a fost ok, apoi a început să mă bată la cap, să trăncăne … și încă nu a luat-o pe ulei 😋
   Vorbim despre aproape orice,da ? Să avem discuții, zic.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 2

  • @didino, asta cu “să n-avem discuții”..pe blogul ăsta mi se pare o ciudățenie.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

  • Mhm. Da, măi, ce să-ți povestesc, șoferul o fi imaculat, n-o avea nicio vină că dă cu ea în gard și calcă accelerația ca nebunul. Ăăă, pardon, consortul am vrut să spun.
   Există mereu opțiunea de buyback, da’ ce vă mai place să vă plângeți… 😉

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Eleno, să n-avem discuții, adică să fie clar la ce mă refer. Deși, iată, @HM a luat-o deja pe linia de tramvai. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • @didino, să știi că nu toți bărbații se mulțumesc cu două-trei ture. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Vasilescule, cum faci? Te duci la showroom, și spui: “Boss, vreau să testez și eu mașina asta. Dar aș vrea așa, în fiecare zi pe termen ceva mai lung, dacă se poate”? Păi ăsta e deja leasing operațional, măi, nu mai e test drive. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 9. Am condus BMW inchiriat, vreo 4. Un 118i, 320D, 318i si un 525D. Dieselul 320D l-am condus singur, celelalte impreuna cu prieteni. Nu am simtit nimic special, doar directia foarte tare, de parca nici nu era servo. Seria 5 era ca un pachebot, nu simteai nimic, pur si simplu se latea soseaua de jena ca asemenea masina o atinge cu cauciucurile ei. Un prieten a dat talpa pana la blana, cred ca am ajuns la 240km/h destul de infricosat, apoi nu se mai oprea. Nu l-a luat nici un radar, eram pe autostrada in Italia. In schimb, prin Austria, pe langa Salzburg, o limita de viteza din aia dinamica a fost coborata la 100km/h si un alt prieten a muscat cu 120km/h, 30 euro amenda, venita prin posta mai tarziu. Random thoughts, 318i avea 6000km si cerea 1L de ulei. Cineva il forjase atat de tare, ca arsese ulei, mergea ciudat, eu fiind primul sofer desemnat am remarcat ca era ceva in neregula. Neah, nu stii tu sa mergi cu BMW imi spuneau prietenii, stai sa vezi cum se conduce. Urmatorul sofer a acceptat ca nu e ok, in timp ce eu butonam in draci iDrive-ul ala si cautam ceva, evident ca am gasit eroarea, era mare pe bord, dar cand ai BMW nu te uiti la bord, corect? Am pus 1L de ulei la prima benzinarie si masina a mers apoi ok. Mi-a placut 320D Break, masina de familie, spatioasa, economica. Am dat blana Graz-Munich cu 130-160km/h, am luat si o amenda, 20 euro, politisti cu Audi A6 cu geamuri fumurii si afisaj mutimedia in luneta, RICHTE-POLIZAI->>>. Imi venea sa-i intreb cat e abonamentul de mers cu 160km/h pana la Munich, ca ma grabeam nitel. Mi-a si zis unul din politaii austrieci, vazand ca sunt strain, “aveti rabdare pana ajungeti in Germania, apoi puteti merge cu 160km/h, aici avem limitele astea, ce sa facem” … adica “what can we do?”.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @finch, atâtea cifre trecute pe aici, urmate de litere și iar cifre și iar litere urmate de alte cifre..
   Ia să-mi zici tu mie data când v-ați cunoscut, data căsatoriei și pe ce melodie ați dansat prima dată. Dacă nu ești căsătorit, zi-mi doar când v-ați cunoscut și melodia. Dacă n-ai iubită, zi-mi dacă vrei una.
   Așa, acum să te văd!

   Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 1

  • @finch, te rugase și @Elena ceva și tu te faci că plouă. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Cred c-a fugit la calendar.
   Sau și mai rău și-a întrebat soția. Iar așa ceva nu se face NICIODATĂ.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • M-ai luat pe nepregatite, nu stiu cum ma cheama. Lasand cifrele alea, am nevasta, dar daca vrei tu si vrei, o prietena nu strica. Mai stii, poate ca om fi soul mates.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 10. Mihai, a apărut(de ceva timp) trotineta electrică BMW X2 City de la BMW și tu te dai cu ceva noname electric? 3xSăracule! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • Umblă zvonul că e programat pentru upgrade peste 18 zile dacă folosește codul promoțional 1.4.2019Troty 😎

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • @Octimus Prime, pfuuu, ia să mă interesez.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 9

 12. Am eu impresia sau chiar esti șofer deOpăl?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • nici o sansa

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Megane, șerif. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Sper ca nu e meganul ala de l-a pacalit yoso pe tătar cu el…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • bine. si megane. si in general orice masina “de firma” il face pe cocalar mare sofer. Si daca e duba si mai bine. Nu trebuie neaparat sa fie bmw. Stiu ce zic, ca merg pe la 6 la servici odata cu toate dubele de livrari posibile, mici si mari.

   dar sunt de acord . Bmw-ul iti creste ego-ul cel mai bine, oricat ar fi el de mititel si oricat ai fi de slab sofer ai fi tu de felul tau, sigla aia alb/albastra te face un adevarat pilot.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 13. Bă Mihai, am ajuns ieri în Nantes și domnișoara de la rent a car îmi zâmbeste larg și-mi spune: “you are lucky today!” Ce să zic, n-arăta rău, n-aveam planuri maript seară 🙂 Doar că ea se referea la altceva. Mi-a înmânat cheia de la un BMW 730L… Ce să zic, ai dreptate, e extraordinară mașina. Ce e nasol e că ăștia de pe aici au drumurile pline de radare și nu voi afla tot ce poate.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Boss, te invidiez din tot sufletul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Relou, dã-i blanã, cã radarele nu mai merg de când cu gecile galbene. Sunt ori vopsite ori cu pungi pe ele. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 14. Nu e arma ca AG-ul nici masina ca BMW-ul. pam, pam!
  Mister, probabil fostul tau coleg se ghida dupa expresia:
  decat sa conduc un Logan, mai bine împing un BMW

  Comentariu beton! Thumb up 50 Thumb down 0

  • Pfoai, cât de bună e asta. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 15. Legenda spune că la bemveurile de pe șoselele patriei-mumă maneta care acționează semnalizatoarele vine doar ca opțional

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Nickname, nici măcar opțional. Dacă ai maneta aia, precis e făcătură chinezească PMW.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Nickname. Scuze ca te contrazic, dar toate vin cu maneta de semnalizare, doar ca e intre scaune, ca si toate celelelte elemente de echipare. Dar e jos de tot si oricat de lasati stau soferii de bmw catre partea dreapta, tot nu ajung la ele. Daca ati observat, toti stau lasati catre dreapta incercand sa acceseze vreo optiune.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Aia e universal valabil la TOATE BMW-urile, indiferent de țară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Barbatii si jucariile lor….romanii si fudulia.Nu o sa inteleg niciodata de ce sa dai banii pe o rabla straina doar ca e nu stiu ce marca cand iti poti lua o masina romaneasca noua.Aici vad zilnic sandero sau duster si nu am auzit pe nimeni sa se planga de ele .Cat ar fi el de BMW decat sa impingi la ea mai bine o trotineta care porneste imediat

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 17. Închiriez pe Black Beauty. Anunț valabil numai pentru domnișoare cu vârsta cuprinsă între 20 și 22 de primăveri și înălțimea minim 1.80. Eu șofer. ..ce credeați mă, ca dau eu BMW așa, oricui? Îi dau dreptate lui Mihai. …După ce ai urcat la volanul unui monstru bavarez nu iți mai dorești sa conduci altceva. …iar femeile. …doamne cum ar veni…Dacă as mai avea și bani. ☺

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • Prea selectiv și ambiguu anunțul dvs. Nu ați pomenit nimic de glezne fine și flușturatice și de piept generos 😏. Vă rog să lărgiți spectrul și să mai insistați până la vară… să puteți parca în lanul de..secară/rapiță/floarea-soarelui.
   Vă urez suptcesuri macsime.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 18. Foarte serios, vă rog să îmi spuneți cum se numește exact mașina din fotografie.
  Am o pereche de sandale galbene, o bijuterie, care încă nu au nume și mi se pare că sunt aceeași clasă de eleganță.
  Mulțumesc.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • BMW 2002. 1966–1977

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Pffff, complet fără imaginație ăștia de la BMW.
   O să le spun sandalele BMW 666 Canar Solar!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 1

  • Mie mi se pare ca seamana a Dacia 1100 tunata .Tot asa arata si sandalele?

   P.S. N-am BMW dar cocălăria nu tine seama de ce mașina conduci:)))

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Marius M,
   ești ofticos pe sandalele mele?
   Dacia 1100 am în garderobă. Sunt niște șlapi antici, foarte rezistenți, cu care mă dau prin curte la curățenia de primăvară.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • Deloc, urăsc sandalele.
   Să le porți sănătoasa, asa erau desenate pe piramide faraoancele, cu sandale în picioare si vaza lângă scăfârlie:)))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mona, pare că pe @Marius M l-a marcat foarte tare vaza ta. Ne spui ce model e? Eventual producător și an de fabricație, s-o identific mai ușor. Aș vrea să cumpăr și eu una, pare eficientă.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @didino,
   habar nu mai am, tot ce îmi aduc aminte e că era un degrade de la maro la galben, sticlă mată.
   Dar îți vând un pont. Treci la sandale. Nu, nu, nu să le încalți. Să i le faci cadou. Vei rămâne permanent în inima lui 🙂

   @Marius M,
   faraoancă, zici?
   Haoleu, boiarule, conașule, frumosule, mustăciosule și chiparosule, ai mare grijă la semafor!
   Că una două te fac neboiarule, neconașule, nefrumosule, nemustăciosule și nechiparosule, care ești!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Mona vrei să îl ataci subliminal cu tocurile ? Fiara de el tremură tot … se încrețește tabla pe Bembeu când îl vede aproape 😎

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • :))))))))))))
   @Mariuse, îți dă faraoanca de-ți rupe fâșu’. Mai bine fugi, ascunde-te în cimitir.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mona, bună ideea cu cadoul. Să asortez și niște șosetuțe la ele? Să nu-i intre praf între degete, nu de alta. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Stimată doamnă Mona, vă rog să nu credeți toate manipulările si înșelătoriile de pe acest blog.Doamna aronddidina e una dintre cele mai mari îmbârligătoare de pe www, cautată de Interpol pentru trafic cu rățuste și pufarine.Vă rog să nu credeti tot ceea ce spune, toată ziua bea bere pe canapea , înclinată la 60 grade și uneltește!
   Vă mulțumesc.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Domnu’ raportor MM cum ați determinat unghiul ?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Domnu’ @Marius M, vă rog să nu mai induceți publicul în eroare, consum cafea. Berea e numai din când în când, pentru vitaminizare și impresie artistică. Și vă rog să-mi lăsați unghiurile în pace. Ok?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 19. Îmi plac multe autovehicule (inclusiv BMW și Dacia) și niciuna în mod special, o ușoară noastalgie am doar pentru prima mea mașină, cumpărată de părinți, un Citroen Saxo roșu. Acu’ ea la viteză nu excela mititica, dimpotrivă, dar nici că-mi trebuia așa ceva. Simplul fapt că după vreo 3 ani ani de înghesuială prin mijloacele de transport în comun puteam să mă deplasez înconjurată în imediata vecinătate doar de aer sau doar de cine voiam eu era pentru mine sentimentul suprem de confort, siguranță, chiar libertate.

  La experiment nu mă bag, deși sună interesant. Dar asta mi-ar mai lipsi, să hrănesc și mai mult disprețul față de tot ce înseamnă traficul din București, cu mașinile lui cu tot.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 20. O sa spuneti ca eu sunt singura nebuna de pe aici, dar eu nu sunt fan BMW deloc. Asta tocmai pentru ca sunt obligata sa il conduc si nu am alta varianta. Firma unde dau cu sapa are mai nou politica de a achizitiona numai BMW sau Mercedes. Evident ca am un buget limitat si ce sa iei incat sa fie destul de mare si ieftin. Am vrut si 7 locuri, deci singura optiune e un 216 Gran Tourer. Anul asta se terima leasingul la el. In anul de gratie 2017 BMW producea inca masini care costau 35 de mii, cu ceasurile de bord ca pe vremea lui Pazvante chiorul. Iar partea cu afisaj electronic avea dimensiunea 7×4 cm. Pai sa nu turbezi? Adica astia au o tehnologie de sta mata (iar nu am diacritice ca scriu de la munca, e vorba de aia care face miau :)))) ) in coada, si isi permit sa aiba bord de toata jena la banii astia. Inainte de politica cu BMW si Mercedes am avut voie sa imi iau un Citroen Grand Picasso, adica acum 10 ani. Pai ala avea o nava spatiala in loc de bord, lumini ambientale standard, super tehnologie. Nu contest partea legata de motorizare, confort sau siguranta, dar se zgarcesc maxim pe bani multi, cand ei au la dispozitie mega tehnologie. Plus ca vad direct si cat sunt de hapsani si cat influenteaza economia nemtilor. Saptamana trecuta a aparut in presa un scandal legat de spaga data de un tip care isi dorea in consilul director. El a promis 30 de mii fiecarui membru, in cazul in care va fi votat. Societatea face presiune sa se introduca si aici limte de viteza, dar producatorii de masini sunt cei ce nu isi doresc asta si avand in vedere ca ei fac banii in economie, opinia publica nu mai conteaza.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Da, da, ăștia de la bmw sunt zgârciți rău.
   Acu’ vreo 3 ani m-am dus la vară-mea care stă în Germania. Și cum avea un iubit nou, a zis ea că e momentul să-l studiez umpiq cu ochiul meu de soacră. Era inginer la bmw. Am mers până la el în oraș, am mâncat ceva la o terasă și la final tipu’ zice: rămâneți la mine în seara asta, ca e noapte și Danielei nu-i place să conducă noaptea. Păi nu rămânem noi?!
   1. Am dormit în sac de dormit pentru că unicul pat din casă era al lui. Iar el nu avea noțiunea de “ce-i mai bun îi dăm musafirului”.
   2. I-am cerut ceva haine să dorm că “n-am știu că rămânem peste noapte”. Răspuns: dormi în chiloți. Bă, ejnebun?! Tre’ să mă întorc fată mare acasă. În final mi-a dat un tricou ponosit. Cel mai prăpadit.
   3. Dimineața, el plecase deja la muncă, pe masa din bucătarie era un bilețel. Îi zic Danielei: ia zi ce scrie? Își cere scuze că m-a pus să dorm într-un sac cu un tricou nașpa?
   Răspuns: nu. A zis să luăm tricoul acasă, să-l spălăm și dupa aia să i-l duc înapoi.

   Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 0

  • @Elena P, nu mai pot de ras, fix asa sunt! Aici nu exista notiunea “ce-i mai bun se da musafirului”. Toata lumea e socata atunci cand faci asta. Eu cand am auzit ca daca dormi la cineva trebuie sa iti aduci perna si plapuma de acasa, am facut ochii cat cepele. Cand am musafiri, sau cand raman copii peste noapte le pun prosoape si flori in camera, uneori si o bombonica pe perna. Sa vezi ochii lor! A ramas vara cu ingineru´?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Ana, nu. N-a rămas. Că după fiecare noapte petrecută la el, trebuia să lase totul “așa cum ai găsit!”

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @Elena P, am explodat de râs la faza cu bilețelul.
   În altă ordine de idei, dacă Danielei tot îi cerea chitrosul să lase totul așa cum a găsit, trebuia să-l lase și pe el așa cum l-a găsit. Adică nefutut.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @nickname, și eu la faza cu bilețelul am rămas mască (era să scriu “mută”. Ferească ăl de sus!).

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 21. BMW 735 ALPINA, B11 din fabrica. 2 ore 45 min de la Craiova pana in Timisoara, cu escala in Lugoj. La 140 si peste simteai cum masina se culca pe sosea si motorul sfaraia doar. Consum, la viteza aia, 12/100!
  Am avut service de BMW si schrot cativa ani buni.
  Mihai, ai dreptate, BMW-ul iti toarna cu butoiul adrenalina in vene si iti vine sa zbori. MAD MAX era porecla mea pe vremea aceea, inclusiv politistii o foloseau.
  172 km/ora in oras, cursa cu un OPEL SENATOR, masina inmatriculata in Romania cu B01SPP, fosta masina a garzii lui Iliescu, cumparata apoi de un afacerist din Oradea.
  200 la ora, pe elevator, zbarnaia saracul de au fugit afara toti angajatii!
  Am avut mai multe BMW-uri si crede-ma, am ramas indragostit de marca asta. Insa, totul e sa iti cunosti foarte bine masina, sa stii ce ai sub cur si care sunt limitele ei. Cocalari avem destui in Timisoara, idioti care se cred Schumacheri si au impresia ca daca isi aduc vreo coaja veche de afara, gata, au spart piata de gagici. Sfarsesc destul de multi prin santuri sau copaci.
  Daca vrei o potriveala, Mercedes-regele, BMW-regina! Audi RS e altceva.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • Am auzit și eu că sunt mulți cocalari care se cred Schumacher în Timișoara. Unii chiar cică merg cu 172 pe oră prin oraș.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Nickname, esti total pe langa!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Gabriel:
   ?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Din Michele, conform unor comentarii citite abia acum, ar trebui sa mă consider cumva ofensat. Deci, trebuie sa iti fac anumite chestii neclare (rog stimații comentatori sa specifice exact despre ce e vorba ) undeva intre o frecție la ceva și încă ceva ce nu prea am înțeles.
  Ca sa fiu în ton : Băăăă maca-ti-aș gurita matale , bosulica, sa moara Chichicean ca neam de neamul ălora de pe blogul lu matale nu a mers cu beemveuri manca-i-ar tata pa ei ….baaaa sarakilor.
  Ca sa fiu tot eu…cu permisiunea lu’ matale, am sa scriu povestea lui tanti Black Beauty. …cu o condiție : sa o postezi așa cum e ea. Deal?
  PS. Eu nu sunt un om violent, bre. Sunt o ființă delicată. …singura data când sunt violent. ..e la cerere….nu spun ce și cum. ☺

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Adică mai stai să-mi ceri mie permisiunea? Bagă mare și scrie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 23. Aaa, uitasem, sa stii ca exista viata si dupa BMW!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @gabriel: la cum ii vad pe multi impachetati pe copaci mi-e cam greu sa cred, dar fie…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @alt_mihai, de aia nu-i chiar pacat, pacat e de cei de langa ei, de cei apropiati lor.
   Cunosc multi care-si lasa BMW-ul in garaj si folosesc alta masina iar BMW-ul doar pentru concedii sau deplasari in sejururi. Ei au scapat de obsesia vitezei si eu despre ei vorbesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 24. N-am vrut sa zic, am auzit-o si eu pe undeva, nu mai retin unde.
  Știti cum i se mai spune la sarăcie in România?
  BMW.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Isn’t cute ? But is wrong! Îi zice PSD 😎

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 25. Am mai spus-o. Am avut ocazia să conduc un BMW și până să o conduc aveam impresia că este o mașină de cocalari și de fițe. Asta până nu am urcat la volanul uneia. A fost prima mașină în care m-am simțit șofer. Senzația pe care o la volan este diferită de toate mașinile pe care le-am condus până acum.
  BMW-ul ăla este o mașină făcută pentru șofer. Pentru plăcerea soferului. Eu sunt fan Megane, dar sincer îți spun că după ce am condus mașina asta chiar îmi doresc un BMW.
  Acum câteva zile eram la semafor cu Loganul meu. Si lângă mine un Ursuleț. Frumos, vișiniu… o splendoare, și culoarea aia probabil îi conferea o forță interioară greu de imaginat șoferului. A văzut fraierul că îmi picau balele la vederea mașinii și când s-a făcut verde la semafor a plecat ca din pușcă. Jumate din cauciucuri au rămas pe jos, dar probabil pentru el nu conta… de aia cauciucurile sunt de cauciuc să le poți schimba. Dacă nu demarezi cu scrâșnet de roți, de ce plm ți-ai mai luat mașină. Cât eram la semafor a dat și ușor drumul la geam, cu muzica la maxim… plm probabil să audă și fraierii cum trăiește băieții adevărați.
  La cum arăta tipul probabil era genul de persoană care aflat în spatele tău, chiar dacă e roșu îți dă un claxon de control, așa ca să vadă lumea ce claxon mișto are bolidul și ca să îl pregătească pe fraierul din fața lui ca să știe că trebuie să plece la fix.
  Ideea este că unii au rămas ancorați în trecut… din păcate.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • Vând BMW. ☺

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @SorinB din păcate pentru mine am deja două mașini. Ce mai fac și cu a III-a 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @BaGheRa pfff amator, de fapt, habarnist mai ești 😋
   BMW e acronimul de la Bring Me Women 😏
   Cum stai cu pătrățelele ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Habar… am ajuns intr-un impas cu pătrățelele… Per total tot pe la 93 de kg sunt, dar am început să mă definesc. Muncesc la grupele de jos, dar sunt ale naibii de greu de dat jos :((
   Cât despre Bring me women (eu știam de bring me wife)… degeaba ai BMW dacă vocabularul tău este unul suburban și te comporți ca o vită încălțată! Rezultatul o să fie pe măsură! Probabil o sa găsești numai „boufriende” din alea

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • ”Bring me women/wife” că eu nu-s în stare singurel?

   În Waslui City, la cules de cireșe, ca experiență de muncă agricolă, prin liceu. În copacul în care eram cocoțată cu prietena mea, aterizează un june, vădit fermecat de făptura ei. Noi 14-15 ani, el 22, conversăm noi în trei ce conversăm, la un moment dat omul declară ferm că el își caută nevastă, că e pregătit să se însoare și că are tot ce-i trebuie: casă la Laza (e un sat din jurul orașului) și tractor.

   Sau cam așa s-ar vrea să funcționeze treaba cu mașina și femeia/nevasta?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Anduța pfoai … și mi-am vândut tractorul acu’ vreo 4 ani. Era din ’79, aproape ca bijuteria din poză, doar că pe roșu 😊

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Habar încă o chestie, dacă vrei aspirator de femei dai colo frumos de permis de A iți iei o bestie și ca rezultat o să ai femei gârlă. Sincer aveam la un moment dat bâzdâci în cap să îmi iau o Yamaha R1. O frumusețe de motocicletă. Dar nu aveam permis și am fost convins să nu dau de carnet. Oricum voiam să elimin șaua pasagerului dacă dădeam. Acum sunt prea bătrân pentru așa ceva!
   @Anduta acum ai fi putut să fi soție de tractorist… ai ratat șansa!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Habare, l-ai vândut pentru a-ți lua unul mai nou sau mai productiv sper.🚜
   Aline, nu eu, bre, prietena mea. Și nu doar soție de tractorist, poate chiar șofer de tractor, păi? O tachinez uneori cu asta, e genul fin, mignon, o imagine pe cinste. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 26. Ziua bună! Am condus si conduc inca BMW, am mai avut două. La prima mașină din marcă, în afară de faptul că am apăsat accelerația ceva mai mult când am avut ocazia, restul a fost la fel ca și acum: carosie, patru roți, motor, etc. Adică, nu mi se pare nimic deosebit în a deține un BMW, atâta timp cât mă duce unde vreau eu și merge cu mai mult de 80 km/h, altceva nu mă mai interesează. A, să nu uit de muzică. Dacă nu aud muzică (orice în afară de manele, hard rock sau populară) în timp ce conduc, încep să mă stresez. Poate dacă aș avea ocazia să conduc un Ford Mustang GT sau Chevrolet Camaro, aș căpăta atitudinea: „I’m a f**king goddess!”.
  Aici (n.r. Germania) singurii șoferi de BMW cu atitudinea aia iritantă sunt românii și bulgarii.
  Mi-au picat ochii pe o Toyota Prius Hybrid! Știe cineva ceva de ea, ca să stiu si eu daca sa imi pun poftă în cui sau nu?! Zi frumoasă tuturor

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Toyota Prius este un etalon în gama hibridelor. Însă trecerea de la BMW la Prius mmm, dubios😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 27. O amica “…a partagé un lien sur…” pagina mea (de ce oare ? :D) si iac’asa dadui de proza si de comentarii. Ce sa zic ? Luati la numar soferii cocalari ai patriei is mult, muuuult mai numerosi decat posesorii de bemveu… deci cum ramane cu repartitia judicioasa ? 🙂 Ceva frustrari cu radacini in copilarie ? 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Ne lași să ghicim de ce? Ești cumva colegul cu seria 5-ul din ’81? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 28. Jur ca nu se aplica teoria “sunt acrii strugurii sau mai pe limba mea, au scumpit lacul de la accize”

  Nu as circula intr-un Bai Ma Vezi nici daca ar fi taxi-uri.

  Ati vazut vreodata ever un bmv taxi?

  Eu nu.Nici macar in filmul taxi cu acelasi nume.

  Oare de ce ?

  Eu am vazut firme de Taxi care aveau masini Mercedes inclusiv in in Romania.
  Dar “Bai Ma Vezi ” ?… nici odata.

  Aaa o sa spuneti: taxi-urile sunt pentru saraci.

  Si acum am o veste. In Amsterdam taxiurile sunt marca Tesla electrice care fac pipi cu jet pe orice Bai Ma Vezi.

  Si de final …..pentru o masina de oras…si sa zicem ca orasul se cheama Bucuresti….un Logan ingroapa la calcule cam trei Bai Ma Vezi, daca nu ai chiulit la matematica.(pret de achizitie, piese, impozit, asigurare, consum etc)

  Luati in calcul ca daca mergeti cu Logan cu cotul pe geam nu mai trebuie sa platiti inca 1000 de euro pentru tatuaj.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Ştii proverbul ăla cu : Decât o viaţă cioară, mai bine o zi vultur. E, aşa sunt şi săracii ăia care-şi iau beambeu dar nu au bani de taxe, gaz şi să-l întreţină.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Esti sofer de Logan Sorine?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 29. Gata ? Ați parcat toți? … unii nici măcar o tură în forță, o întoarcere cu frâna de mână, o pedală-n podea … nu au dat p’aici’șa 😋
  Să vă …zic ce a zis Clarkson 😎

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 30. @HM, de ce e dubios?! Poate îmi afectează oboseala gândirea, dar ori de câte ori aș citi comentariul tău, îmi dă cu virgulă!
  Am văzut azi ceva, Honda Jazz (parcă), din 2010, 105.xxx km, 4.599 €, benzină, cutie automată. În poze arăta bine. Aș fi vrut diesel, dar de când cu noua lege, tot pe benzină trebuie să rămân.
  La Toyota, nu prea îmi pică bine Hybrid-ul ăla.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu îți pică bine ? Huh. Amu’ fiecare după buget coane Fănică… Oricum, dacă îți iei sh ia în considerare 1,3x buget față de prețul de achiziție și alege cu sufletul … nu cu gheara din stomac sau ariciul din portofel 😏 plus alegerea unui autohaus rezonabil.
   Ps.Apropo… nu te lua după mine că eu habar nu am… n-am nici măcar Bembeu 😋, da’ visez la trotinetă

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 31. Recomandare : cautati o poza cu BMW E46 M3 CSL ! Pt. mine e una dintre cele mai frumoase masini facuta vreodata !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 32. @HM , tot ai codul, cumpără o Troty. Dar să ai grijă la trotuare (Am auzit că pe alocuri are fi inexistente).

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 33. @Andruta
  Nu, colegu’ cu X5, de ieri 🙂
  Fac 250 de km pe zi, am nevoie de o masina confortabila, sigura si cu consum si intretinere dintre cele mai mici pentru categoria ei.
  Da’ ideea este alta (nu ma justific in fata nimanui), generalitatile devin caraghioase la un moment dat, mai ales cand sunt vehiculate de oameni cu pretentii telectuale. E ca si cum imediat ce ai pus piciorul jos la Zaventem (unde exista taxiuri bemveu, da, da :)) s’ar uita politaiul la cardul tau de identitate cu voma’n gat pen’ ca esti roman, desi tu ai pretentia ca stii sa scrii cu doi « i »
  Raman la parerea mea, cocalarii de pe drumurile patriei sunt categoric mult mai numerosi decat numarul bemveurilor cu placuta RO 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Șoarecu’, așa e. Doar că puterea cocalarilor nu stă în număr, ci în valoare. 🙂 Iar cocalarii asta își doresc, superioritate, uneori chiar putere, asupra celor din jur
   PS. să-ți fie de folos noua mașină, personal nu am absolut nimic cu șoferii de BMW, sau de orice alte mărci, ci doar cu șoferii care pun în pericol traficul rutier.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 34. unor persoane le face o enorma placere cred sa monitorizeze comportamentul posesorilor de autoturisme premium in trafic, si blameaza marca/marcile respective, ei uita insa esentialul, nu marca alege clienti, clienti aleg marca

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 35. @Andruta
  …doar ca “discutia” nu era despre soferii care te baga’n spital, asa cum dealtfel ar fi trebuit sa fi fost initiata, in caz ca intr’adevar ne’ar pasa de asta, ci despre cum sa bagi de’a valma’n sac si sa formulezi judecati de valoare: care are bemveu e dobitoc. Axioma, punct! 🙂 Daca ar fi sa decretam dupa alte multe criterii (care se vede treaba ca scapa autorului :D), eticheta de sofer cocalar ar putea fi pusa cu usurinta unor comentatori d’aici 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Șoarecuʼ, poate că ai și aici dreptate. Din păcate și oricât am insistat eu (sper că se aude unde trebuie, da? 😋) , aici discuțiile nu se poartă după reguli foarte clare (deși unii tot zic să nu uităm să luăm în calcul motto-ul blogului 😉) așa că deseori ne mai abatem de la drumul drept al “discuților” ca la carte. Deh, comentatori amatori și noi, ce să-i faci? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Bineeee Andruta 😉 mrrr

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 36. Acest tip de masina e doar un prezent sau viitor sicriu pe roti.

  Si nu e vb. despre cadavrele celor care mai devreme sau mai tarziu au parte de acest tip de sicriu pe roti.

  Nici o scoala de soferi din lume nu au in dotare aceste tipuri de masini.Oare de ce ?

  Ele derapeaza violent chiar in versiunea 4×4 pe care au “dezvoltat-o” in acest moment “la genuchiul broastei”

  Se spune ca trebuie sa ai un permis de conducere special pentru acest tip de masina.

  Eu doar sper sa o conduca doar cocalarii si sa fie sicriu doar pentru ei .

  Din pacate noi care circulam in contrasens suntem la mila tatuajelor si tigarilor fumate de ei.

  In sant, parapete si capete de pod cu ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Sorin, pentru că am condus și conduc această marcă, mă simt obligată să îți răspund. Nu toți șoferii de BMW sunt cocalari și nu toate mașinile cu respectiva marcă sunt sicrie. Totul depinde de șofer și de modul în care își manevrează autoturismul din dotare. Dacă este să generalizăm, toate automobilele sunt sicrie pe patru roți, fără să aducem în discuție motocicletele ș.a.m.d.
   Indiferent de condițiile meteo, drumul parcurs, etc, nu am întâmpinat probleme cu vreuna dintre mașini.
   Singura care mi-a făcut probleme, avea… nici acum nu știu sigur care a fost defectul. Pe lângă faptul că mi-a făcut gaură în buzunar în acea perioadă, trebuia să mă trezesc de 2-3 ori noaptea și să o pornesc, altfel riscam să nu o mai mișc din loc, nici împinsă, nici trasă.
   Restul, nu am avut probleme cu el, în afară de cele obișnuite.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mrs. B da’ ce serioasă sunteți. Să vă treziți de 2-3 ori pe noapte pentru o mașină… asta da implicare 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @HM, când vine vorba de job, sunt la fel ca toată lumea, nu îmi place să mă joc.
   Cât despre mașini, oricât de mult îmi place tot ce are roți, am zis doamne miluiește noul idiot, aaa, proprietar atunci când am scăpat de ea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Repet intrebarea poate o vezi si raspunzi, esti posesor/șofer de logan?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.