7,166 cititori

Cu sfaturile nu e așa simplu cum crede lumea

Asta e una dintre sâmbetele în care s-a întors Elena.

Sfârșit de an școlar. Preocupările copilului se duceau toate în cascadă către petrecerea ce urma inevitabil. Adică locul unde o va cuceri definitiv și irevocabil pe tânăra balerină, colega lui de clasă. Așa că m-a anunțat pe un ton de execuție imediată că trebuie să-i cumpăr haine și încălțăminte. Nu era loc de negociere a zilei în care pot să fac asta, așa că a doua zi m-am trezit direct în fața mall-ului,

Intru într-un magazin cu haine pentru copii și încep să pun cămașă lângă pantaloni, tricou lângă pantaloni, șapcă lângă tricou și tot așa. Exact când mă concentram mai abitir să-mi iasă asorteala și să plec rapid către casă, apare o tipă lângă mine și mă-ntreabă:

– Nu te supăra, văd că iei haine tot pentru un băiețel, care tricou crezi că merge mai bine la pantalonii ăștia? Ăsta sau ăsta?

Și îmi arată cele două tricouri. Drăguță cum sunt, le iau de pe umeraș, pun pantalonii pe o masă, pun tricourile lângă pantaloni și decretez: ăsta!

– Mie mi se pare că celălalt, zice ea puțin bosumflată.

Grăbită să scap cât mai repede de conversația inutilă, plus că eram stresată (nu-mi place deloc la cumpărături), o întorc scurt:

– Atunci ia-l pe ăla ca să fii împăcată.

– Dar tu l-ai lua pe celălalt, este?

Gizăs, femeie, n-ai o pritenă care ți-e datoare cu ceva și în schimbul datoriei să o freci pe ea cum și când vrei tu? Răspund totuși calm:

– Eu, da! L-aș lua pe celălalt.

– Atunci pe ăsta îl iau și eu!

Eliberată de stres, mă retrag rapid, mă ascund printre umerașe, iau tot ce am de luat și mă duc la casă. Nu mă așez bine că aud din spate:

– Păi bine, doamnă, ce faci?

Primul gând a fost că m-am băgat în fața cuiva și dau să mă întorc ca să-mi cer scuze. Surpriză! În spate era noua mea prietenă. Întreb nesigură:

– Ce fac? Erai cumva la rând?

– Lasă rândul. La altceva mă refer.

– La ce?!

– Păi pe mine m-ai pus să iau tricoul și pantalonii ăștia și tu pentru copilul tău ai luat blugi și cămașă?

Și se uita la mine cu o privire acuzatoare. Șah-mat. Eram inertă. Ca teleghidată încep să mă justific:

– Asta a vrut copilul. Că are o petrecere la școală. Altfel îi luam și eu tot așa…

Mai aveam puțin și plângeam de rușine și mă juram și pe mama ca să mă creadă.

Degeaba. Noua mea prietenă execută o piruetă scurtă și-mi aruncă acru printre dinți:

– Nu mai iau nimic din ce mi-ai zis tu.

În stare de șoc, plătesc și fug din magazin jurându-mi că nu mai dau sfaturi legate de cum văd eu lucrurile. Fiecare să facă ce vrea că d-aia am avut revoluție acum treij de ani.

Din goana aia mă opresc fix la magazinul cu încălțăminte. Era unul mixt: pentru adulți și copii. Lângă raionul pentru copii era cel pentru femei. Într-un colt, stând pe un scăunel era un tip și în fața lui o tipă care defila încălțată cu doi pantofi negri diferiți. Făra să vreau le aud discuția:

– Hai, zi odată, pe care îi iau?

– Pe care vrei tu. Tu te încalți cu ei.

– Ești înfiorător! Alege unii. Că nu mă pot hotărî.

Tipul, imun la rugămințile femeii, refuză să-i mai răspundă și țintește un punct fix în care rămâne cu privirea. Ea își tot fâțâia picioarele pe-acolo într-o oglindă, când mă trezesc că vine lângă mine:

– Nu te supăra, stau de o oră în magazin și soțul meu NU se hotărăște pe care să-i iau.

Am înnebunit! De unde până unde vin toate la mine, m-am transformat peste noapte în consilier vestimentar și eu nu știu?!

Dau să-i spun parerea mea sinceră, când brusc îmi aduc aminte ce-mi promisesem cu câteva minute înainte legat de datul sfaturilor. Într-o fracțiune de secundă am și văzut momentul când femeia mă va  certa că de ce NU i-am luat copilului meu pantofi negri cu toc, așa că i-am răspuns privind în gol:

– N-aș alege nimic. Sunt oribili!

Am tras de pe raft o pereche de teniși și am plecat la casă. Și acasă.

De fapt, ce voiam să întreb? La voi cum stă treaba cu sfaturile. Simțiți nevoia să cereți de la alții. Dar alții cer de la voi?

157 de păreri la “Cu sfaturile nu e așa simplu cum crede lumea

 1. Ăhăă, îmi aduc aminte când am fost la prima întâlnire după divorț. Am pozat și combinat 638 de outfituri din care au ales prietenele mele unul pe whatsapp. Good ol’ times, haha.
  La ele apelez pentru orice sfat: fashion, viață, gastronomie… le primesc și nesolicitate, mai ales că fac destule boroboațe. Nu mă supăr niciodată pe ele, suntem surori ❤️
  În materie de subiecte serioase, am puține persoane la care apelez. Încrederea mea se obține în timp și caut să mă înconjor cu persoane pe care le consider mai inteligente ca mine și mai puțin sentimentale. (:cough_cough:, se aude între coculețe?)

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 6

  • @Vero, ia ceva de tuse, soro.

   P.S. Poți considera că ți-am dat un sfat inteligent și lipsit de sentimentalism.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 2. Nu.Port doar negru,alb sau gri,cât mai simple si de calitate cât mai bună.Nu dau sfaturi,nu primesc.In general îmi simplific viata.Nu mă duc cu soata la cumpărături de toale,evit drama queen.Tin la pielea mea.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • @edelweiss, nici nu-mi pot imagina cum ar fi omenirea dacă oamenii ar primi sfaturi de la tine :))))).

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • Am fi 2 miliarde in loc de 7.Si moda ar fi ultima grija a omenirii.

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 2

  • Normal că moda ar fi ultima grijă? Cât poți să reziști cu un topor înfipt în cap, ha?!
   😂😂😂😂

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • Sunt unii,stim noi care,cu trăiri din astea de fashion in timpul agoniei:să fie coada magenta,fucsia si alte culori care ar orbi orice bărbat.Culori care te transformă in câmp de fecundare pentru toate lighioanele zburătoare.Hai să facem un zbor scurt si una mica intre omoplatii lu ala in fucsia.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @edelweiss, nu știu dacă putem face asta între omoplații lui. Cred ca stă pe spate acum și se scarpină pe burtă. Dar putem face asta între țâțele lui.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Elena știeee! 🙂
   Calea cea mai scurtă spre inima unui bărbat e cuțitul.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • @Laura, mergând pe raționamentul ăsta, calea cea mai scurtă spre mintea unei femei e un topor în tâmplă? 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Fetelor, vreți să dispăreți și voi?🙄

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Eleno, mi-a servit-o @Laura. Ce să fac? 🙂

   În altă ordine de idei, dacă primesc oferte de tranșare, prăjire sau alte asemenea, mă retrag elegant, fără comentarii. Nu-mi place să deranjez.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Calea cea mai scurta către inima unei femei sunt departatoarele sternale.Ai cale deschisă spre inima oricărei doamne.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 3. Sfaturi dă feșăn ? Hahaha hahaha… ce e aia ? Mă îmbrac să-mi fie mie bine, de restul nu mă interesează că le zgâriu retina 😜. Sunt criticul “din oficiu” pentru tot ce se cumpără. Firește că nu știu ce “vor fetele”, dar nici ele 🤪
  Ps. Dacă e sâmbătă e ELENAAAA, păcat că e rara avis 🤪

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @HabaRnaM, ce cred eu că nu ați înțeles voi bărbații, este că noi facem TOTUL ca să fim (tot) TOTUL pentru voi. Și știm ce vrem: să fim perfecte. Pentru voi.
   Cănd femeia de lăngă voi întreabă: cum arăt? pe care să-i iau? e dovada că ar umbla ca o paparudă pe stradă doar ca să fiți voi măndri de ea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

  • Da, da … știu, suntem de vină. Dacă e bine e meritul EI, dacă e rău e vina LUI. Ți-am zis că-s bine dresat. Vreau de la începutul verii un aparat de spălat cu presiune. Crezi că am ajuns să studiez piața ? Așa, doar în trecere.
   Maximă a fost una într-un mall înafară.
   Ea – jumătatea lui la propiu
   El – mare,impunător, încărcat de plase și plăsuțe,pungi și punguțe belea ochii într-o vitrină cu ceasuri.
   Ea : Răzvan, bla bla bla …nu e voie, câh!
   El – spășit, simulează un act de “revoltă” și dezacord ce implica niște cărnuri șoptite printre dinți.
   Eu: Răzvan! Executarea 😏😉😁🤪
   El s-a cărat cu plăsuțe cu tot după vijelioasa ajunsă-n raiul femeilor, la shopping 😎
   I-am dat un sfat bun? Moka! Trebuia să-i percep tarif dă roaming și să-i zic în engleză?

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Cred că i-ai arătat drumul spre liniște și fericire. N-are cum să-i prindă rău asta. Undeva în lume ai un fan.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 4. Hahahahaaaaa. “Eliberată de stres, […] mă ascund printre umerașe.” @Eleno, teoretic ai putea. Am zis teoretic. Ca volum ocupat te încadrezi, dar unde-ai mai văzut tu umerașe cu păr vâlvoi și coculețe?

  Sfaturi cer rar și numa’ persoanelor în a căror judecată am încredere, în niciun caz necunoscuților. Foarte rar îmi dau cu părerea despre alegerile altora, am alergie la băgăcioși, așa că-mi văd de ale mele. Însă mă ofer să ajut dacă știu că pot, îmi permite timpul și îmi pasă.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Didino, I know! Dar după ce le ceri le și urmezi?

   Eu, par example, pic nagara pe om dacă mi-a zis ca are o problema. Îl asasinez cu grija, cu întrebarile, până mă dă dracu’. 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • De ce aș mai cere un sfat dacă n-aș ține cont de el? De impresie artistică? N-am timp, @Eleno, am o grămadă de lucruri de făcut, valabil și pentru cei cărora le cer părerea.

   Dacă ai avut ghinionul să ajungi pe lista scurtă și aflu că ai probleme, ai belit-o, nu mai scapi de mine până nu rezolvi. 😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 5. De obicei manipulez persoana sa-și cumpere ce vrea, dar total alt articol de îmbrăcăminte, altă marcă și alta culoare. Și după întreb respectiva persoană dacă e mulțumită de alegerea făcută, răspunde cu un fals da și eu ma hrănesc cu dezamăgirea din mimica feței.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • @Nico, nu prea-mi place la cumpăraturi de haine (alea de mâncare sunt viața mea) dar sper să nu iesim vreodată să-mi iau ceva de îmbrăcat. Fața mea este atăt de expresivă încăt n-o să te hrănești cu mimica mea. :)))) vei muri de foame.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 6. Aici mă abțin.Evit ca dracu’ să merg cu ea cănd își cumpără ceva.Dacă ziceam că e ok,acasă eu eram de vina că îi stă nu știu cum și s-a luat după mine,dacă ziceam ca nu e ok acasă eu eram de vină că s-a luat după mine și nu și-a cumpărat.Asa că PAS.Dacă o văd ca clipește doar înspre țoale sau pantofi dispar mai ceva ca Houdini.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Mariuse, gen “ca măgaru-n ceața”?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • Mai degraba doar ca măgaru’.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Știam c-o să zici asta :)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Opa,ai unul caruia nu-i surăde ce zici.O fi gelos?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mariuse, am doi. De fapt doua.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 7. Accept sfaturi din afară, dar eu sunt cel care are ultimul cuvânt. De cele mai multe ori am maxim 3 culori pe mine. Sunt pretențios la țoale, în sensul că dacă nu îmi plac la revedere. Port atât haine de firma cât și țoale de 10-20 de lei fără probleme. Dacă mi se cere sfatul îl dau, dacă nu pot trăi și fără.
  Îmi aduc aminte că eram într-un magazin de rochii unde românca cu care eram voia să se îmbrace pentru o nuntă. În magazin mai erau 3 gagici care voiau să o îmbrace pe una mai grăsuță. A probat aia vreo 3 rochii și deși toate fătucile îi spuneau ce bine îi stă până când nu i-am făcut semn că una chiar îi stătea bine nu a cumpărat. Românca cu care eram m-a mai târât încă vreo două ore prin magazin.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Alin, dacă consideri că romănca te-a pedepsit târându-te încă două ore prin magazine, ei bine, nu ai cunoscut adevărata urgie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Elena se poate și mai rău?!? Ferească Dumnezeu! Oricum fata cu care eram proba și ea deci nu m-a văzut făcând semne.
   Bine ai revenit!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Aline, nu te-a văzut dar te-a simțit. Sigur!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Elena sigur nu a simțit nimic. Și nu e ca și cum ar fi fost ceva între mine și grăsuță, doar am ajutat pe cineva care chiar avea nevoie.
   M-a târât ca era prea fițoasă și avea mulți bani de cheltuială de la taică-su.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 8. Pe mine, de cand fredonez in timp ce caut produse printre rafturi (uneori ma mai si misc in pas de dans), nu ma mai deranjeaza nimeni. Sfaturi ce si cum sa asortez, mai cer copilului, are ochi buni 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Ana, dai și din picior puțin când fredonezi? Sau dai doar ochii peste cap? Hahaaaaaa.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Ambele :)). Funcționează garantat.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. O singura data mi-am permis sa intervin 🙂 O tipa proba cu mare incantare o pereche de sandale. Langa ea domnul sot incerca sa o convinga sa nu le ia: ba ca a trecut sezonul, ba ca o bareta este prea subtire, ba ca el o prefera in tinute mai sport. Ma rog, motive stravezii… Ma bag langa ea, ma prefac ca admir alta pereche si ii arunc complice: Sunt superbe! In secunda doi zbura spre casa cu ele 🙂 Chiar erau frumoase si ii veneau foarte bine.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @Raluca, ce oameni, băi! Cum se bagă ei în familia altora. Nț, nț, nț!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 10. Băi nene, io, dacă vreau să-mi cumpăr ceva, evit sfaturile prietenilor. Că altfel ajung fără buget. Au bărbații un stil de a da sfaturi…..
  Dacă întreb vreun prieten ce să aleg, de exemplu, între skoda, toyota, volkswagen, o să aud invariabil același răspuns: BMW sau Merț, coițe. Dacă tot dai banii.
  Iar în materie de sfaturi de viață, bărbații sunt catastrofe ambulante. Așa că prefer utilizarea cerebelului din dotare.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Dilimache, atât!
   “Iar în materie de sfaturi de viață, bărbații sunt catastrofe ambulante.”
   😂😂😂😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Nu-s prieten cu tine, dar dacă n-ai bani Skoda – e fiabilă în general. Dacă ai bani – Toyota 🤪
   Eu despre mașini întreb străinii, mint mai puțin decât cunoscuții 😊

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 11. Bine ai revenit!
  Chiar e complicat cu sfaturile. Nu cer, dacă e o problemă de familie, fac un consiliu. De dat dau foarte rar.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Gabil, bine, mă, tu ai și mulți copii. Normal că iese d-un consiliu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 12. Cam pe aici mă incadrez eu când merg la cumpăraturi,

  “Nevasta-mea ma tot chinuia sa merg cu ea la cumparaturi ca s-asa nu avem ce face toata ziua.Si ma tot tara dupa ea prin Mall. Partea proasta e ca eu (ca toti barbatii dealtfel) am oroare de lins vitrine si pierdut timpul prin magazine.Iar nevasta-mea e campioana la luat magazinele la rand.Pana ieri,cand nevasta-mea a primit o instiintare din partea magazinului.

  Draga D-na Popescu, In ultimele 6 luni sotul dvs. a facut oarecare probleme in magazinul nostru,a avut un comportament pe care nu-l mai putem tolera asa ca suntem nevoiti sa va interzicem sa ne mai vizitati magazinul.Motivele pentru decizia noastra (completate cu inregistrari ale camerelor de supraveghere) sunt urmatoarele:

  15 Iunie: A luat 20 de alarme de pe produse si le-a strecurat in buzunarele sau produsele altor cumparatori.
  2 Iulie: a setat toata aparatele radio cu alarma de la raionul Electrocasnice sa porneasca alarma la 5 minute unul de altul
  7 Iulie: a varsat 2 tuburi de ketch-up dintr-un colt al magazinului spre toaleta femeilor

  19 Iulie: S-a dus la un angajat nou si cu un ton oficial i-a spus : Aveti un cod 4 la raionul de gradinarit.Din aceasta cauza angajatul si-a parasit postul,drept urmare a fost sanctionat de catre seful de departament iar aceasta a dus la o greva a angajatilor si prin urmare au fost pierderi pentru firma noastra

  4 August: a umplut cu bomboane M&M casuta de scrisori si reclamatii a magazinului
  14 August: a mutat panoul de atentionare “Atentie!!! Suprafata alunecoasa” in zona acoperita cu mocheta a magazinului

  15 August: a ridicat un cort in zona articolelor de camping si a spus unui numar de 20 de copii ai clientilor ca nu au voie sa vina in camping decat daca aduc fiecare cate o patura si-o perina in 2 minute.Sectiunea de lenjerie de pat a avut de suferit.
  23 August : A setat toate sistemele home-cinema sa cante marsuri patriotice comuniste si a organizat o parada prin magazin.

  4 Sept: s-a folosit de una din camerele de supraveghere pe post de oglinda pentru a-si stoarce punctele negre de pe fata si a-si curata nasul
  10 Sept: in timp ce proba cateva din pustile de la raionul de Vanatoare si Pescuit Sportiv l-a intrebat pe angajat daca stie unde se gasesc pastile antidepresive in magazin

  3 Oct: se plimba intr-un mod ferit si ascuns prin magazin in timp ce fredona melodia din Misiune Imposibila
  15 Oct: S-a ascuns intre rafturile noastre cu camasi pe umeras si cand se apropia un client incepea sa strige : EU,EU, ALEGE-MA PE MINE!!!!

  25 Oct: cand am facut la sistemul audio al magazinului un anunt s-a ghemuit brusc in pozitia fetala si a inceput sa strige “O NUUUUU,NU VOCILE DIN NOU” Si ultima,dar in nici un caz cea mai putin importanta :
  31 Oct: a intrat intr-o cabina de proba a inchis usa si dupa aproximativ 10 minute a strigat foarte tare “Bai fratilor iar ati uitat sa puneti hartie igienica”.O angajata de la raionul de haine a lesinat.”

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • @Marius, am citit-o și eu. Dar și recitirea e mișto.

   Chiar atât de infernale suntem?!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

  • Acum vreo câțiva ani veneam de prin sud de undeva parcă,condusesem ore bune ,era seara pe la 6 și am proasta inspiratie să ii zic să facem un ocol de vreo 15 km ca să intram prin mallul din Sibiu să luam ceva de mâncare că eram plecați de vreo câteva zile.Vorba românului,nu că trebuie dar să fie.Deci am lasat-o în fața unui raft cu tricouri din cauză că ,,parcă mi-as lua unul”,i-am lăsat coșul și m-am învărtit vreo oră și ceva pe acolo,m-am holbat pe la scule, am băut o cafea și am sunat-o să vad dacă a luat ce mai trebuia ca să mergem.Băi,era FIX în fața raftului ăla cu tricouri și bineînțeles ca nu se hotărâse încă.Și să-mi bag pwla că erau tricouri din astea obișnuite,de 20-30 lei sau căt naiba costă un tricou.

   Infernale?Dacă Scaraoțchi nu e vreun prematur nascut la 7 luni de vreuna nervoasă că n-a dus-o barbatul la shopping nu știu ce să zic…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mariuse, și tu ce spanac căutai la scule când doamna voia tricou? Bă, vi le faceți cu mâna voastră și pe urmă tot noi suntem nenorocite.

   Normal că nu se hotăra. De câte culori erau tricourile, ha?! Tu crezi că la preț se gândea?! Pfffff

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

  • Cum adică ce căutam la scule?Doar ti-am explicat mai sus,nu că trebuie dar să fie:))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Mi-ești simpatic, așa că-ți dau un SFAT: când femeia e țintuită locului privind la haine, lași scula acolo unde e, și consiliezi “soarele tău”. Dacă faci asta, o să ai cea mai bună sculă și n-o să mai cumperi “doar ca să fie”. Că e deja.
   E ok? Ai înteles?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 5

  • Am înțeles,șarpe ce ești!

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 13. Aș umbla în teniși și blugi toată ziua. Dar uneori ninge deci… Cu excepția soției nu m-a întrebat nimeni până acum fincă-s suficient de urât încât să bag în boală o echipă de rugby feminin. Slavă Domnului!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Amin și amin la teniși și blugi.Plus că uneori dacă mă legi la ochi și ma intrebi ce culoare are tricoul de pe mine s-ar putea să nu fiu prea sigur:)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Victore, nu te-a întrebat nimeni nici măcar de unde-ți iei hainele ca să evite magazinul?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Aaaa, nuuu! De-obicei le primesc de pomană, de pe la parastase, pomeni…

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

 14. Sfaturi nu cer si nici nu dau, karma se razbuna si imi trimite oameni care imi cer sfaturi. Eu ma enervez si le zic, cred ca ati epuizat toate optiunile daca veniti la mine pt. sfafuri, nasol, eu sunt ultimul om care v-ar da sfaturi. La care prietenii mei, da du-te in pana noastra.de interesant ne iei tu ca tu nu dai sfaturi, zi ce parere ai atunci. Nici una, pe cale de consecinta, sfatuiti-va singuri. Judecand dupa ce a patit Elena mai bine injurat pt. ca nu dau sfaturi decat apostrofat ca nu le-am dat sfatul dorit.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Caranthir, fix așa. Unii cer sfaturi în timp ce ochii lor te imploră să le dai sfatul ăla pe care ei îl vor. Ce io-s mentalistă? Normal că fix pe ăla nu-l nimiresc.
   Că dacă eram mentalistă….he-he.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 15. Bine ca nu trebuia sa aleaga dintre 2 barbati:). Si eu mai dau de persoane ce au chef de legat prietenii prin mall, nu inteleg de ce pentru ca nu am cea mai prietenoasa fata la cumparaturi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Vali, prietenoasă-neprietenoasă, tu reprezinți ultima lor speranță în lumea asta rece și rea. D-aia te întreabă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 16. Nu suport sa insotesc pe cineva la cumparaturi, mai ales din astia nehotarati, deci evit situatiile in care sa mi se ceara parerea. Eu ma duc mereu singura si ma decid destul de repede, nu am nevoie de ok-ul nimanui.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Ralu, cred că tre’ să ne facem arborele genealogic. Sigur ești sora mea.

   Eu mai am una tare: dacă mă duc la cumpăraturi în timpul programului de muncă, pot sta și 2-3 ore, dacă mă duc după program, trec printre rafturi cu nor de praf în urma mea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 17. Mi-e groază de mers în magazine pentru cumpărat țoale/încălțări – ales, probat, rătăcit printre rafturi, modele, culori. De-aia prefer online.
  La cumpărat alimente e mai simplu, că aleg bine sau nu, se consumă sau arunc și gata, nu cumpăr ulei pe care să-l port un an.

  Dacă mi se cere părerea, mi-o spun. Dacă nu, nu.

  Bărbată-miu e fițos, își cumpără singur și știe să aleagă. Când nu mi-a plăcut vreun ”ceva” i-am zis și atât. Mă mai întreabă dacă se asortează x cu y, îi zic, îi argumentez, uneori ține cont, alteori, nu. Dar nu-mi bat capul – de fapt, uit în secunda 2.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Laura, eu fac comenzi online doar când îmi prisosesc 50 de lei în portofel. Comand, plătesc transportul, nu-mi place claaaar produsul, îl returnez, plătesc iar transportul.

   M-am tot gândit de ce nu-mi mai place ce iau online. Și am ajuns la concluzia că durează o zi, două, trei și chiar mai mult până ajunge la mine comanda. Mă plictisesc. D-aia!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Laura
   Online??? Mă scuzați. Mă duc să iau niște zahăr cu apă și revin.
   Nu cumpăr haine online (în afară de cele de muncă) pt că eu trebuie să le probez. Sunt pretențios și asta ar însemna să returnez des, asta cere timp și nu prea am. Și mai e ceva : dezamăgirea. Arată bine în poză nu și în realitate. Am pățit-o cu o haină de piele. Am jurat să nu mai fac. Cam asta e cu mine și online-ul.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ciprian, și cu tine tre’ să-mi fac arborele genealogic. Am pățit fix la fel cu o geacă GALBENĂ care era de fapt culoarea muștarului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Ciprian,
   De ani îmi cumpăr online și foarte rar (poate 2-3 cazuri) am fost dezamăgită. Aleg magazine care oferă detalii despre material și mărimi cât mai exacte. La fel la încălțări. Poate am avut noroc, nu știu.

   Știți ce mă enervează cel mai mult în magazine? Când vreau să bălălăi printre rafturi, vânzătoarele mă întreabă ce doresc (nu știu ÎNCĂ!), iar când am nevoie de ajutor (la cabina de probă), dai cu tunul și n-apare niciuna.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Ești visul oricărei firme de curierat 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 18. Nu prea par genul de persoană care să fie abordată în asemenea probleme, așa că, în afară de soție, nimeni nu îmi cere sfaturi pe partea de țoale. Ceea ce e ok fiindcă, probabil, pe mulți i-aș îndruma greșit, intenționat sau nu.
  Nu prea accept sfaturi în acest domeniu, fiindcă am fixuri.
  Eu am o nedumerire: “noua ta prietenă” părea un pic dusă cu pluta? Că îți trebuie ceva curaj sau țicneală ca să te iei, așa, de o persoană necunoscută, chiar dacă i-ai cerut sfatul într-o problemă. Adică, nu știu, oi fi eu mai înapoiat, dar dacă cineva devine nepermis de familiaro-agresiv cu mine, îi amintesc urgent că vacile le-am păscut separat, asta fiind cea mai soft chestie pe care o poate auzi de la mine.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Ionuț, numai mama de băiat să nu fii. Ca ăștia de fac de balamuc.(Normal că nu era sănătoasă la cap.)
   Am un nepot mai mare cu 5 ani decât fiu-meu. Într-o vară i-a dat o geacă de piele cu blană la interior și guler. Nu mai știu unde plecam atunci, parcă la ziua unui copil, dar nu și nu că el vrea geaca. Bă, copile, e vară. Nu suntem aurolaci (Salut, Sorin!😂). Cum să ieși cu geacă pe tine. Ei, ce crezi: am pus geaca într-o pungă și am târât-o după mine ca nebuna. Când ne-am întors am luat un taxi. Surprinzător dar în taxi “i s-a făcut frig”. L-am îmbrăcat cu geaca, că eu nu rezist la dorințele lui (ha ha ha).
   La coborâre taximetristul mi-a zis:
   – doamnă, să nu exagerați cu îmbrăcatul că-i diatrugeți imunitatea.
   – domne’, dacă îmi distruge nervii, îi diatrug viața. Așa că am ales imunitatea.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 19. La cumpărături de haine merg singur sau cu nevastă-mea. Eu zăbovesc mai mult și mă hotărăsc mai greu decât ea. Sfaturi ne cerem unul altuia pt că e ciudat să ceri sfaturi prin magazin unor străini. Trebuie să ceri un sfat când îți plac vreo 3 perechi de jeanși și tu nu ai bani decât pentru una.
  Ce ți s-a întâmplat ție @Raluca, păi cam așa fac eu cu nevastă-mea. Sunt momente când inventez motive când vrea să-și cumpere vreo pereche de încălțări, pt că, există posibilitatea să sfârșească, acasă, lângă alte perechi care au fost încălțate de vreo câteva ori, iar într-un final vor fi donate.
  Cumpărăturile pt mâncare le fac în majoritatea cazurilor singur (sau cu fiimea) pt că îmi place să gătesc.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ciprian, eu am și-o față care transmite încredere, stăpinire de sine, experiență în cumpărături. D-aia sunt întrebată și tot d-aia și le răspund😜.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 20. Acum un an si ceva, un pretenar caruia i-am dat un sfat nesolicitat mi-a replicat scurt: ” un proverb finlandez spune – ketchup-ul si sfatul mi le dai cand ti le cer”.
  De atunci, io mai usurel spre deloc cu sfaturile.
  Normal, la datul din gura cu sugestii/propuneri nu am renuntat, ca deh, muiere…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Ioana, mamă cum m-am simțit la replica lui. Îmi dau musca jos de pe căciulă și îmi văd de treaba mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Elena, that was good, with the fly……..ceva de genul, in alt mod de raportare la oameni, este…….”domnu’, domnu”…….o sa aveti o scama”…..(n.mea…..pe haina””. Really love it…..

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 21. Elenaaaa, ce dor mi-a fost de tineee!!!!😂😂😂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Laura, 🤗🤗🤗🤗🤗.

   P.S. bine că nu ești @Laura G, că mâncam emoticoanele astea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Elena,
   Hai, mă, că nu-s așa scorpie. Te puneam doar să le guști un pic 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Laura, da, măi, știu. Să le gust puțin îndesate în gât.😂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 22. Eu am gasit solutia: mai nou rog sotia sa imi aleaga ea hainele de cumparat. Rezultatul stam mai putin la cumparaturi ca raionul de barbati nu e atat de apetisant si in plus sunt si mai bine imbracat. Armonie in familie pe cuvant.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Razvan,
   @All mans, Iată răspunsul la toate problemele voastre!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 23. In ziua a saptea cand Dumnezeu se odihnea, dracul a profitat de neatentia primului si a facut un Mall…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 24. Norocul meu ca sunt inabordabila 😄

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @K, îmi poți “vinde” din secretele tale?🙄

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @Eleno nu știu ce secrete se pot vinde dar îți spun sigur că dacă te îmbraci ca Iulia Albu sau cum draxu o cheamă, aia de plimba un cocoș, sigur vei fi inabordabilă

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 25. la mine e all black. si jeansi. nu imi cere nimeni sfatul, nici macar fii-mea. La papuci in schimb ii cer eu ei si si mie mi-e greu sa hotarasc intre doua sau mai multe perechi…

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @singlemum, adică nu le iei pe toate? La perechile de papuci mă refer.

   A propos, în zona aia se zice papuci la orice încalți, nu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @eleno, vrei sa intru in faliment?

   Se zice generalizat papuci, da. 😁😁😁

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 26. Eu sunt genul de om care se miră de multitudinea modelelor vestimentare şi de imensitatea raioanelor de haine de prin malluri. Dar care nu găseşte mai niciodată ceva pe plac să-şi cumpere. Norocul meu că mă mulţumesc cu puţine costumaţii şi pe perioade lungi de timp. Că dacă eram şi avidă de schimbări dese dădeam colţul de inimă rea până acum.
  De asemenea, nu înţeleg nici pasiunea pentru pantofi/bijuterii, deci am mai scăpat de o grijă. Pentru copii m-am priceput să le cumpăr când au avut vârste fragede. Acum, fiica cea mare îşi alege singură. Soţul la fel, are ochi ager şi format, mă întreabă ce părere am doar de sanchi.
  La străini nu cer sfaturi, trec precum acceleratul prin raioane şi nici străinii nu-mi cer, că nu apucă să mă prindă în repaos. Şi de regulă ceri sfatul cuiva care analizează minuţios marfa de pe umeraşe nu care umblă pe acolo ca la maraton. Rareori mi s-a cerut părerea dar am mormăit ceva gen ‘depinde de gustul persoanei’, m-am prefăcut grăbită şi m-am cărat.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Ce drăguța ești și tu, fată. Și perfectă așea si așea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Ştiu. 😊
   Dar am uitat să zic că nu mă pot abţine să cumpăr tot felul de prostioare inutile de papetărie sau alimentare şi multe jucării.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @ Solandi

   Nu mi se par prostioare, doar ca ne-am obisnuit noi cu strictul necesar. Si io cand am un surplus de maruntis il investesc in tot felul de nimicuri frumoase. Spre ex. mai cumpar un bricegut multifunctional elvetian, ca la noi, barbatii, e, cum sa-ti zic,, tre’ sa fie ceva dupa propria noastra alcatuire, si frumos pe dinafara, dar si desptept pe dinauntru, asa, doar sa luceasca nu merge.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Solandi,
   Era cât p-aci să crăp de invidie: cât de frumos și cald îți răspunde @Faianțaru – mai ales după colaborarea voastră fructuoasă. Când, ce văd? O trântește spre final ușor laudativ la adresa bărbaților și subtil misogin – ca o adiere fină sau o amprentă digitală. Să fim siguri că e el 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Laura 😂
   Şi eu am avut palpitaţii în prima parte. Apoi m-am liniştit.
   Ba am căutat şi briceagul ăla elveţian, să văd cât e de deştept. Are 24 de componente agăţate de el, printre care: scobitoare, curăţător de unghii, foarfecă, pesetă… şi arată ca un miriapod dacă îi etalezi toate componentele. Nu îi văd gramajul (estimez vreo 150 de grame). Deci e o adevărată aventură să te scobeşti în dinţi cu piesa potrivită de la el sau să foloseşti penseta cu tot restul ăla atârnând de ea.
   Însă, cred că ar fi bun pentru trusa de supravieţuire a lui Ionuţ. Sau în excursii prin sălbăticie. Să scoţi ghimpele din laba ursului cu penseta, gen.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @ Laura

   Doar v-am spus ca-mi ies bube de la dinastea „Ce drăguța ești și tu, fată. Și perfectă așea si așea.”, ca-s alergic la libidinosag in forma deosebit de agravanta, organizata si continua. Asta ti-a scapat,fireste, in schimb al meu nu, iarasi fireste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Faianțare,
   Nu mi-a scăpat deloc. Doar că, așa cum o știu pe @Elena (și ar trebui s-o știi și tu), postarea aia e la mișto 🙂
   Nu că @Solandi n-ar fi drăguță, dar exagerarea Elenei e cu întenție de hăhăială. ”Și perfectă așea și așea” nu-ți sună un pic parodic? Hai că poți.

   P.S. Crede-mă, sunt ultima care să agreeze dulcegăriile. Motiv pentru care @Elena face mișto și de mine. Dar îi stă bine 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 27. Probabil pareai eleganta, de aceea erai intrebata cu privire la aceste lucruri.
  Apropo, vezi sa nu te fi urmarit tipa din prima scena, pana acasa, nu ai de unde sa stii cu astfel de oameni.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @E.O., eu sunt tot timpul elegantă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 28. Sfaturi legat de țoale și papuci prin magazine nu cer nimănui (vorbesc doar cu reprezentanții magazinului pentru numere, mărimi etc), când am ceva musai de cumpărat mă duc singură, mă lupt vitejește cu zumzetul și vânzoleala de mall și obosesc repede. Din fericire mă duc targetat în câteva magazine care îmi plac, aleg, probez dacă e de probat (nu probez dacă e pentru soț/copii/altcineva) și apoi mă duc la o cafea ceva sau glonț acasă. Abordată de necunoscuți pentru sfaturi prin magazine nu sunt, nici apropiații nu mi le cer (doar fetele cu care am gusturi asemănătoare mă întreabă de unde am luat câte ceva). Singurii pe care-i însoțesc la cumpărături sunt soțul și copiii, când chiar trebuie și n-am de ales.

  PS Mi-era dor de scrisul tău, mă bucur că revii măcar din când în când.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Anduțo, pentru p.s.-ul ăsta o să-mi înghit vorbelr pe care voiam să le scriu😂😂😂😂.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Elena, retrag ps-ul atunci 😀 Bagă!

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Anduțo, Anduțo, … în primul rând ai un typo la “atunci când n-am de ales”. Corect este “n-au de ales”.
   Al doilea: “Abordată de necunoscuți pentru sfaturi prin magazine nu sunt”. Oare de ce? 😂😂
   Al treilea: “…nici apropiații nu mi le cer”. Mai pun întrebarea cu “oare” încă o data?

   😊😊

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Elena,  nu e typo,  ori sunt nişte ciudați ăștia trei,  ori ei mă văd altfel decât o faci tu. Cred/ sper că e a doua variantă. 🙂
   Al doilea: străinii nu mă MAI abordează, deoarece pentru asta ar trebui în primul rând să fie la fel de rapizi ca mine. Am devenit ca un titirez printre rafturi și vreau să termin treaba cât mai repede. În trecut se mai întâmpla, nimic exagerat însă, țin minte 2 faze: un domn care mi-a cerut părerea “ca femeie” despre 2 cravate și o tipă care m-a întrebat de unde cumpărasem rochia pe care o aveam pe mine.
   Al treilea: apropiații nu mi le cer,  pentru că nu merg la cumpărături cu ei.
   Pun ps-ul la loc 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

 29. De ziua ei,Doamna primit cadou de la patronii unde mestecă în paella ,un voucher de cumpărături la magazinul Zara.Vreo 200 de euroi decă nu mă înșel.No,hai la cumpărături.Eu la hombres ,ea la raionul de purtătoare de vagin.
  (după juma’de oră)
  -Ai găsit ceva fain?
  -Am găsit o pwlă.Ăștia care fac boarfele cred că sunt pe LSD.Tu?
  -O mwie.Țoale de babe horny.
  Am mers împreună pe sectorul inamic al fiecăruia.La noi e simplu cu boarfele.E fain?Da sau nu.Fără alte mizerii care te fac să pierzi timpul.
  Am ochit o geacă mișto pentru Doamna printre boarfele atârnate(# mwie Zara cu hainele voastre )și de restul i-am luat haine la mama.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Paco, :)))))) haine de la mama :)))). Sincer, dacă unu’ îmi aduce hainele mă-sii, o aduc și io pe mama la noi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Paco well, ce pot să zic?! Mama ta va face furori acasă la domnu’ president de bloc cu hainele alea de “babă horny” :)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 30. Este destul de greu sa dai cuiva sfaturi bune.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Rentă, aș putea încerca un sfat pentru tine. E bun, să mor io!
   Scrie mai des și răspunde la reply-uri. Ești fenomenal!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

 31. Băi, a propos de sfaturi și de faptul că mie îmi plac cumpăraturile de mâncare. M-am dus la Kaufland. La casă, fix în fața mea, un tip pune pe bandă 4 batoane de snickers și o cutie cu prezervative. Casiera, o doamnă în vârstă, dar pusă pe glume, îi spune:
  – nu știu cum ai de gând să le iei, dar îți dau un SFAT: ia două înainte și două după. Pentru energizare. Altfel o să te pomenească fata (cu accent pe pomenească) sau altfel o să te pomenească familia (cu accent pe familia).

  Am leșinat de răs!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • Romanian COLIVA hits again 😏

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Da’ bravo, mă! Bine că ești tu deștept. Toată lumea știe că dacă faci o treabă tre’ să ai energie :).

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 32. Nu vă supăraț duamna Elena, sfaturi doar pă feșăn și zacuscă daț? M-ar interesa pă dulceață, dac’aveț🤪? M-am cam acrit dă la o vreme și oricâtă înghețată aș mânca efectul … să fii pe fază … e NUL 😏😜
  Electrice, cumetrii, mobile și mobiluri aveț?
  Ne daț or nu ne daț … vă stresez cu nesaț 🤫😇

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Ce draci dă sfaturi să deie pă zacuscă? Că zilele trecute ceru cu împrumut de la alte ”gospodine”! Și toate o trimiteau la … cumpărături !: Una n-ar fi chemat-o mă la ea-n cămară-beci…

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Cred c-a și murit ăla de poftă, @Victore. La fel ca mine😢😢.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Habar, te-ai acrit de la o vreme?!?!
   Tradu’ asta te rog.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Mno să-ți spun, să-ți zic ? Neah … Dacă tu nu răspunzi la întrebări, eu de ce aș face-o ?
   Mi-e o lene de mă doare-n aspirator 😏
   Daaar … ținând cont că m-ai rugat frumos: m-am acrit – adică îs ciufut și sictirit, uneori sunt chiar scârbit…n’fine. Sper să-mi revin până deseară ca să îți răspund la întrebări mai serios.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Habar, pă zacuscă nu dau sfaturi. Dacă tot m-ai întrebat o să-ți spun că n-am făcut în viața mea ceva conservat. Eu îmi ofer libertate și timp cât pot de mult. Mă doare-n fix de e-uri și alte litere din alfabet. Mănânc când mi-e foame și fix cât îmi trebuie. Sistemul ăsta “să avem la iarnă pe ce pune mâna” nu e de mine.
   Sunt femei cărora le place să facă. Jos pălăria! Aș fi vrut și eu să fiu așa, dar nu sunt. Ghinion.
   Știu că nimic nu se compară cu lucrul făcut în casă. Tocmai de aceea, în ultimii trei ani, mi-am făcur vacanțele doar în România și am căutat cazare doar în casele localnicilor. Pentru mâncarea aia dumnezeiască.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 33. Io nu cer sfaturi, fereasca sfantu’, da daca ma simt intr-o dispozitie grande, ofer cu generozitate!
  Totusi am stricat-o la masea cu o prietena care voia neaparat sa merg cu ea sa-si ia rochie de nasa. Tipa ok, de bun simt, fiica de preot pe bune, totusi nu reusise sa treaca de faza cu “fata popii” in materie de imbracaminte. Nu ne potriveam deloc la gusturi, asa ca am fost nevoita sa o refuz, ca io nu puteam sa fiu de acord cu ce voia ea si s-o mint frumos.
  In schimb, o alta prietena m-a luat cu ea cand si-a cumparat casa, un apartament de fapt. Ramasese la 3 variante si nu stia pe care sa-l aleaga. Fata buna si asta, chiar mi-a luat timp sa le vad pe toate trei si sa-i spun ce as alege eu. Intr-un final, a fost convinsa ca ce-i spusesem era cea mai buna varianta, iar la intalnirea finala cu vanzatorul am insotit-o iar si i-am obtinut 500 de euro reducere la pret ptr un motiv (cel putin) imaginar :))
  Sta si-acum in acel apartament si mereu imi multumeste ptr ajutor.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @moatza,
   Și care e motivul imaginar? Că în poza casei apare și o pisică la geam, iar aia trebuie hrănită? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Moatza, și io-s curioasă cam ce ți-ai imaginat tu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Curiosilor!
   Avea in balcon un dulap- sifonier pe care vanzatorul voia sa-l lase acolo fiind cumva incastrat, era functional, dar tb putin fatzuit. Chestia era ca daca voiai sa- l scoti intreg, tb sa dai jos tocul usii – avea o usa frumoasa din lemn cu ceva geam pictat in stilul Galle , se facea pe vremuri la Buzau – ptr ca el era facut pe loc, direct in balcon si era mai lat decat usa.
   Iar eu le-am spus ca prietena nu vrea dulapul, sa si-l ia dar sa repare usa la loc.
   Ei au renuntat, ca presupunea munca, oameni, timp, aveau nevoie de banii de pe apartament repede si atunci i-au facut reducerea, ca sa- si scoata ea banii cu demolatul dulapului si refacerea ori a usii, ori a balconului. Ea cumpara casa fara mobila, asa s-au inteles.
   Oricum, prietena mea are si acum dulapul.in balcon pe post de camara.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 34. @Vera, cu mama e o mare problemă.Haine și atitudine.
  Când a ajuns aici ,a doua zi a ieșit cu Doamna la cumpărături.Ea( mama e în doliu de vreo 10 ani.I-a murit fratele,tatăl și mama.Unul după altul.Umblă doar îmbrăcată în negru.)Ghinion.A dat de Doamna.Care i-a transmis un elegant,,îmi bag pwla în doliu,Dumnezeu și Hristos și toți sfinții și alte personaje de benzi desenate”și mergem la cumpărături.Bluze înflorate,pantaloni scurț și….costum de baie.Ultima dată când a purtat costum de baie a fost în 1987.La Eforie Nord.
  Deci mama (fostă jucătoare de handbal,portar,e cât un tanc ) apare din baie sfioasă:,,Hai ,mă copii,îmi e rușine.Ce zice lumea??(Eu și Doamna în cor:COBOARĂ ÎN PWLA MEA LA PISCINĂ,CĂ NU ÎȚI ARE NICI DRACU TREABĂ!!!!!)Pe cine nu mai putea i scoate din apă după două zile?Pe mama..
  Ps.Mama :,,Auzi mamă ,aici la voi bagă soluție din aia ,care dacă te piși,se colorează apa??”.
  -Nu știu.Nu cred.De ce ?
  -Eram curioasă..
  -Te-ai pișat în piscină,este???
  -Nu .Jur.
  -Pe ce te juri?
  -Pe ….nimic.
  -Băă..te-ai pișat în piscină??? Da sau nu?
  -Nu m-am pișat mamă.Am scăpat doi stropi…De la vârstă…

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Nu există om care să nu se fi pi,at măcar o dată în piscină!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Ba da .. io. Dacă vă zic că n-am intrat niciodată într-o piscină, mă credeți?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nu!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @HabaRnaM,
   Eu te cred. Nici eu nu am intrat în piscină. Şi nici nu am de gând.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Bine, mă, și io caut în disperare o piscina decentă pe-aici și nu găsesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Laura parcă tu stăteai pe lângă mare. Dacă nici acolo nu găsești piscină… vorba bunicului meu: caută prin șură!
   Aaa .. decentă. Definește decența.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Habar,
   Mare discriminare aici: la hotelurile cu piscină nu primesc decât turiștii cazați în hotel. Poate că, pe ici-colo, mai primesc și din afara hotelului (cu taxă sau cu consumație la bar) dar nu le-am aflat eu.
   Mai am varianta Iaki – piscină publică dar foarte scumpă (abonament anual, fonfleuri d’astea) sau la vile spre Mamaia Nord/Năvodari. Numa’ că până acolo tre’ să merg minim 10 km în trafic aglomerat – nu se merită pentru 2-3 ore de piscină.
   În iunie/septembrie poate m-aș lipi, dar în iulie-august, no way.
   Da, harta e plină de piscine și io n-am unde să mă scald decât dacă mă cazez la hotel 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 35. Eu am un prieten bun care e cam lipsit de gusturi. Si nu prea ii cer parerea dar si-o exprima singur. Si de fiecare data cand imi critica o piesta de vestimentatie stiu clar ca m-am imbracat bine. Mai merg cu el plin mall si dau sa-mi cumpar un tricou. Il aud ca spune ” woow. Ce misto e” atunci stiu sigur ca nu cumpar acel tricou.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Radu, suntem prieteni pe fb. Boss, ai putea fi trendsetter. A propos, de unde îți iei hainele, ochelarii, pălăriile?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Elena P awwww….ce sweet esti!!! 95% le cumpar din Peek & Cloppenburg si Collective iar restul de 5% de pe net si din mallul local.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 36. Eu sunt unul din asta cu “fashion” dar nu cu asta de hipsteri, cu pantaloni mulati pe glezne si tricouri asimetrice, aia e moda pentru looseri. Dau destul de multi bani pe haine, am si haine de sute de euro si de 50 lei, n-am nici o treaba atata timp cat stau bine. In rest sfaturi nu accept si nici nu ofer, fiecare cu treaba lui. Mania asta am deprins-o intr-o perioada a vietii mele cand ieseam destul de mult si trebuia sa fiu pregatit din toate punctele de vedere pentru vanatoarea de caprioare 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @unknown, mi-e putin neclar: ce manie ai deprins? Cu hainele sau cu sfaturile?
   Saaau aia cu caprioarele.:)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Ambele, hainele si caprioarele :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Care-i cea mai scumpă haină? Cât a făcut și cât a contribuit la vânătoarea de căprioare ? 🤪 Eu am de la tata un combinezon care a făcut vre-o mie juma. Mno, e încadrat la echipament, dar se folosește și la capre 😏. Doar Rupicapra rupicapra și Capreolus capreolus 😎.
   Ce vânai pe vremea aia ? Capra mollus și Capra clubus ? 🤪

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Foarte scumpe nu am ca nu consider ca merita de la o anumita suma incolo, naiba stie cat contribuie hainele in general, intreaba-le pe femei :)) Ce stiu e ca imaginea conteaza foarte mult pentru femei, cel putin pana intr-un anumit punct. Nu pentru toate, nu tot timpul dar cred ca am suficienta experienta sa pot sa traga o concluzie in sensul asta. Pentru cine vrea caprioare, sala + haine + citit ceva carti si dezvoltat vocabularul. Bine, exista si varianta masina scumpa dar cu asta prinzi numai proaste garantat. Sau ai simtul umorului si poti sa ai si note mici la restul. Exista mai multe variante pentru toata lumea :))). Vanam cand aveam ocazia, indiferent unde dar da, in principal prin cluburi desi acolo era cel mai greu chiar daca unii cred altceva.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 37. Elena, bine aparusi. Cand mai e vorba si de sfaturi esti tu. Bai, eu, ieri m- am sfatuit cu “eul interior” si am plecat cu sticle de vin in loc de crema pt maini. Sunt praf, recunosc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Marius,

   Câte? Ca să știu daca ești grav și trebuie să-ți dau ceva sfaturi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena, subtire, doar 3.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 38. @Unknow,așa de curiozitate,că azi sunt liber și am timp de povești..Tu câți ani ai?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Paco te-ai apucat de asl ? Ori de povești vânătorești 🤪 Aaa, vrei să-i dai un sfat. (Pwla nu știe carte și nici nu ar ochi 😏 ,mere?)
   Dă-mi și mie unul moka, te rog și te îndemn în același timp.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 39. @Habarnam și mere dar și pere.Ai intuit tu ceva.😂
  Sfaturi nu dau și nu accept.Dar pentru acest drăgălas reprezentant al sexului cu organele reproductive în exterior ,fac o excepție.
  1.Spală-te la pwlă și la subraț.Insistă la pwlă.Nu poți să ști niciodată când se oferă o căprioară să îți facă o mwie celebră.La subraț tunde flocii.(Și la pwlă.Una e felația ,alta e o porție de spaghetti)Dacă nu ai floci,căprioara o să adoarmă cu capul pe umărul tău.Combinația de antitranspiration și testoteron ,le dâ somn.
  2.Sala e pentru bărbați cu putza mai mică decăt după ani de ,,sală”.Am dat ca vita azi în sac și mi-am luxat mâna stângâ.Bărbații sunt niște cretini.Mi-am luat mânuși gen MMA și am uitat că nu au protecție solidă la încheieturi.Bărbații nu merg la sală.Bărbații fac sport.Pizdificații ,,merg la sală”.
  3.Femeile în general urinează cu jet pe mușchi ,țoale și mașini.Cu jet puternic.
  Pentru că știu că ești un lache.Flaușat.Pentru că în afară de țoale ,mușchj și mașini,nu ai nimic.Nici o bucată de creier funcțional.Care să te anunțe că ești un bou.
  4.Femeile. Deci ce vor femeile?Atenție și protecție.Subiect închis.E foarte simplu.Ahh și să nu uit .Vor drăgâlășenie,..
  5.Motivul pentru care eu iubesc femeile.
  https://youtu.be/ce0rziC3gH4

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 9

  • Ahahaaaa Paco,mi-ai adus aminte de bancul cu soția care voia atenție.
   Pentru cei care nu-l știu și pentru doamnele care o sa fie oripilate de așa porcarie de banc:
   Discutie intr un cuplu. Ea ii reproseaza:
   – Tu te gandesti numai la sex, sex, sex, vrei sa mi o tragi in toate pozitiile, oricand, oriunde!
   Stii, eu am nevoie si de putina atentie!
   A doua zi barbatul intra pe usa si striga:
   – ATENTIIIIEEEEEEE! Vin sa te f*t.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Ce să zic Paco, pwla senor la comentariul ăsta. Limbaju’ îi colorat, dar mesajul îi complex și are multe aspecte, vorba poetului.
   Ăsta-i stilul tău. Sper să te frece cine trebuie … la creieri, ofc și să te mai cizeleze🤪 .
   Dacă unui “unknown” i-ai dat atâtea sfaturi, pentru mine, unu’ cu care ai mai interacționat, nimic, NIMIC?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Jeez…esti un om tare suparat. E in regula, nici o problema, eu sunt un lache flausat si tu un mare barbat, bravo tie. Multumesc pentru sfaturi, esti amuzant chiar daca un pic cam nevrotic. Chill dude, nu te lua asa in serios 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Ahahaha, @Paco. Nu te pot contrazice la punctele 1-4, dar acum chiar și mie mi se pare că l-ai luat cam tare pe musiu Unknown. Pare ok el așa, scrie curățel și logic, de ce ți-a cășunat?!
   Mișto tare gagicile de la 5.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Paco man, aprobat pozitiv punctul 3. La punctul 4 as mai adauga, da’, oricum, inceputul este promitator…… “make love, not war”….peace….

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Invariabil aceeasi discutie de fiecare data, trebuia sa nu scriu naibii nimic 🙂 Dar hei, macar i-am dat sansa lui paco sa fie cavalerul in armura care sa-l puna la punct pe nenorocit, cum indrazneste sa nu fie de acord cu aceleasi banalitati ipocrite debitate de toata lumea. Ma iertati, n-am vrut sa distrug corola de minuni a lumii…continuati 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Geez, ce v-ati aprins, fratilor.

   @unknown, nu lua atitudinea asta de retragere. Ce spui tu e adevarat intr-un anumit interval de viata.
   Ce spune @Paco, iar e adevarat dar in alt interval al vietii.
   Pana la urma e vorba de vieti traite diferit. Experiente diferite. Si poate varste diferite.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 40. azi a fost o @Elena ca pe vremuri…adica o sambata.ca pe vremuri….adica o “daca e sambata e Elena” , madam Petrica are toata atentia meritata in week-end si toata lumea e multumita…(stiu ca ursuzul ala mai comenteaza ca” textul e prea lung, prea scurt, prea fuchsia, prea fara culoare” dar cine il mai baga in seama …poate doar viitorul CEO al acestui blog….@anduta sa ii mai adune ceva scame de pe umerii unicului costum inainte de intalnirea cu PR-ista de la Mega

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Sorine să știi că MV are cel puțin două costume … unul dă TEXTilă și unul dă pele 🤪… a lu’ Adam 😏.
   Tu pe care l-ai văzut?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Sorin, pur si simplu @Mihai s-a trezit cu textul asta de la mine. El n-a cerut nimic iar eu n-am facut asta pentru linistea cuiva. Sau poate am facut-o pentru linistea mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 41. Nu cer sfaturi sau păreri la cumpărături. Nici nu ofer sfaturi nesolicitate.
  Am totuși o prietenă care mă sună sau mă ia cu ea și când își cumpără chiloți ca s-o sfătuiesc ce să-și ia. Dar relația asta și încrederea pe care o are în ce-i recomand eu s-au construit în zeci de ani.
  Așa cum am început și cu ea, cu o provocare de zile mari, mi-ar plăcea să fac asta într-un mod mai profesionist.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Anouk, cand o sa am nevoie de chiloti la tine apelez. Sa fii pregatita! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Anouk “cumpără chiloți ca s-o sfătuiesc ce să-și ia”, “mi-ar plăcea să fac asta într-un mod mai profesionist.”
   Și na… meserii ciudate : sfătuitoare-alegătoare dă tanganezi 😏. Te susțin să bagi meseria asta în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România). Cred că și Botezatu, la fel 😋.Asta o bate pe aia susținută de berarii ăia 😊

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Elena, pentru tine întotdeauna! 😛

   @HabaRnaM, mulțumesc pentru susținere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 42. Pingback: mihai vasilescu blog | Cum e cu nevoile personale

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.